Краса

Як правильно доглядати за кучерявим волоссям

Усі дівчата з рівним волоссям мріють про грайливі кучерики. Виглядають в’юнкі локони просто приголомшливо. Але власниці кучерів знають, скільки клопоту в догляді завдають ці прикольні завитки. І якщо ти все ще в пошуках найкласніших засобів і справді дієвих порад щодо догляду за хвилястим волоссям, тоді ця стаття була написана спеціально для тебе!

Чому кучеряве волосся потребує особливого догляду

Як не крути, але кучеряве волосся потребує значно більше уваги до себе, ніж пряме. Воно від природи більш сухе, схильне до ламкості, легко плутається і дуже швидко реагує на будь-які погодні зміни. 

Отже, давай трохи детальніше поговоримо про особливості кучерявого волосся:

  1. Сухість локонів. Через особливості структури волосся себум, який виробляє шкіра голови, не здатний зволожувати локони належним чином і найчастіше накопичується виключно в прикореневій зоні. А як ми знаємо, шкірне сало є природною зволожувальною речовиною, що запобігає появі сухості волосся і захищає його від зовнішніх факторів.
  2. Надмірне скупчення себума і лупа. Через те, що шкірне сало не розповсюджується по всій довжині волосків, а накопичується на поверхні шкіри голови, може з’явитися лупа. Адже себум є найкращою їжею для грибка Malassezia Globosa.
  3. Підвищена ламкість. Коли волоссю не вистачає вологи, то шанс зіткнутися з його ламкістю і посіченими кінчиками зростає в рази.
  4. Відсутність блиску. Через нестачу зволоження кучерики виглядають тьмяними.
  5. Локони швидко плутаються. Це нормальне явище, якому не варто дивуватися. І дівчата з в’юнкими локонами знають, як складно часом їх розплутати, адже під час сну, миття та сушіння голови кучерики переплітаються між собою, утворюючи вузлики.

Насправді не все так критично, як може здатися на перший погляд. Завдяки належному догляду можна взяти під контроль усі особливості кучерявого волосся і мінімізувати шанси зіткнутися з перерахованими вище проблемами. 

Цікаво на тему: Алопеція: причини, симптоми та методи лікування випадіння волосся

Організовуємо правильний догляд за в’юнким волоссям у домашніх умовах

EVA Blog зібрав для тебе вісім рекомендацій, які допоможуть оживити, наповнити вологою локони та перетворити їхній зовнішній вигляд.

Відмовся від шампунів із сульфатами

Такі засоби чудово справляються з очищенням шкіри голови та локонів. Тобі потрібно пам’ятати про те, що ці шампуні можуть позбавляти волосся натуральних олій (себуму) і робити його ще більш сухим. Але ти вже знаєш, що твоїм кучерикам важливо отримувати достатнє зволоження, щоб не втрачати свою форму, пружність, блиск і силу. Тому вибирай засоби без сульфатів, а також використовуй такий метод миття, як ковошинг ,пре-пу або кучерявий.

Цікаво на тему: ТОП-20 найкращих шампунів без сульфатів

Не захоплюйся надмірним миттям волосся

Мити голову слід в міру потреби. Занадто часте миття може спровокувати зворотний ефект – активізувати вироблення себума. У результаті чого ти ризикуєш зіткнутися не тільки з сильно жирними локонами біля коріння, а й з лупою.

Також не слід мити голову гарячою водою, оскільки вона ще більше сушитиме шкіру і волоски. Обполіскуй локони прохолодною або теплою водою.

Зволоження, зволоження і ще раз зволоження

Оскільки твої кучерики схильні до сухості, слід вибирати засоби для догляду зі зволожувальним ефектом. Маска, шампунь, кондиціонер або бальзам – вся косметика для волосся повинна живити локони необхідною вологою. Можна обрати навіть незмивний догляд і взагалі отримати задоволення від його використання, адже це так зручно! 

Цікаво на тему: Добірка найкращих масок для волосся за версією EVA Blog

Термозахист – наше все

Це ще один мастхев засіб, який має бути у всіх, а особливо у власниць кучерявих пасом. Термозахист допоможе не тільки захистити локони від негативного впливу стайлерів, але також і від палючого сонця, яке теж здатне позбавити вологи твої кучерики.

Не три волосся рушником

Ні в якому разі не роби таку грубу помилку! Ти ж і сама прекрасно розумієш, до чого це може призвести. Акуратно промокни локони, щоб прибрати зайву воду. 

До речі, багато експертів рекомендують відмовитися від грубих махрових рушників і обзавестися відрізком бавовняної тканини або рушником з мікрофібри. Таким чином можна запобігти ламкості волосків і появі посічених кінчиків. 

Цікаво на тему: Догляд за блондом: рекомендації + добірка ефективних продуктів

Дістань ту саму насадку на фен, якою ніколи не користувалася

Купуючи фен, у комплекті, як правило, міститься дві насадки: концентратор (для спрямування потоків повітря) і дифузор. Йдеться саме про останній. Так-так, про ту круглу насадку, яку всі так рідко використовують або відмовляються від неї зовсім. Саме дифузатор є найкращим другом для твоїх кучериків. Він допомагає не тільки сформувати красиві та пружинисті локони, а й рівномірно розподіляє повітря, не чинячи сильного температурного впливу на певну зону волосся. І не забувай про термозахист! 

Обзаведися гребінцем із широкими зубцями

Розчісувати кучеряве волосся потрібно правильно, щоб уникнути його пошкодження і появи зайвої пухнастості. Розчісуй пасма краще коли вони вологі (після миття) і на них нанесені незмивні засоби. Щітки та гребінці з дрібними зубами тобі точно не підійдуть, а ось варіант з широкими зубцями – те, що потрібно. Таким гребінцем можна користуватися завжди: після миття, перед укладанням і т.д. 

Розчісуй волосся акуратно, починаючи з кінчиків і поступово рухаючись вгору.  

Піклуйся про волосся навіть вночі

Хто сказав, що можна ігнорувати нічний догляд? Під час сну всі ми ворочаємося, голова постійно «гуляє» по всій подушці. Вранці на дівчат з кучерявим волоссям чекають неприємні сюрпризи – заплутані волосинки. 

Тому ми рекомендуємо тобі придбати шовкову наволочку або шапочку для сну. Вони запобігають заплутуванню волосся і допомагають уникнути його ламкості.

Цікаво на тему: Чому не можна спати з мокрим волоссям

Вибираємо правильні засоби для догляду

Правильно підібраний догляд – запорука краси та здоров’я волосся. EVA Blog зробив для тебе невелику добірку найпопулярніших засобів, серед яких ти точно знайдеш щось цікавеньке для себе.

Шампунь 

Як ми вже встигли зазначити, для кучерявого волосся відмінно підійдуть безсульфатні шампуні. Вибір таких засобів на сьогодні дуже і дуже великий, що не може не тішити. Але я тобі рекомендую звернути увагу на такі:

  1. Шампунь CHI Curlycare Curl Shampoo з натуральним складом і, звичайно ж, без сульфатів. Засіб зволожує, надає блиску, робить кучерики пружними та слухняними.
  2. Для профілактики сухості й ламкості настійно рекомендую придивитися до 100% веганського шампуню GreenSoho Boomerang.Zero. Кокосова олія, яка є головним компонентом засобу, має зволожувальні та пом’якшувальні властивості, вона спрощує розчісування, робить локони слухняними та приємними на дотик.
  3. Phytorelax Laboratories Keratin Curly Revive Your Curls Anti-Frizz – цей шампунь зібрав багато позитивних відгуків і став вибором номер один серед власників кучерявого волосся. Він збагачений гідролізованим кератином і екстрактом бамбука, які відновлюють структуру волосся, контролюють завивання і роблять локони неймовірно м’якими.

Кондиціонер

В якості обов’язкового етапу в догляді за кучериками тобі потрібно обзавестися перевіреним кондиціонером. Він зробить волосся м’яким, наповнить вологою і допоможе його відновити. 

  1. Для хвилястого волосся прекрасно підійде кондиціонер Moroccan Oil Curl Enhancing Conditioner. Запатентований комплекс AminoRenew насичує локони амінокислотами та відновлює їхню структуру. Арганова олія додатково живить, зволожує й утримує цінну вологу. Твоє волосся приємно зміниться.
  2. Лінійка засобів бренду OGX має велику популярність. І для кучерявих локонів у них теж є класний кондиціонер Hydrate & Defrizz + Kukui Oil Conditioner з олією гавайського горіха. З ним ти зможеш швидко та ефективно позбутися сухості локонів, зробити їх слухняними й гладенькими.
  3. Відкрий для себе живильний кондиціонер Bioearth Hair Curls Detangling Conditioner. Склад просто бездоганний: олія жожоба, ніаулі, ефірна олія бергамоту. Засіб допомагає сформувати ідеальні завитки, при цьому робить волосся гладким, глибоко живить і пом’якшує.

Маска для волосся

Швидше звільняй поличку у ванній кімнаті, бо ці маски точно захочеться купити.

  1. GreenSoho Boomerang.Zero Mask – засіб не з дешевого сегмента, але він дійсно дуже класно працює. Маска не обтяжує волосся, зберігає його природну пружність, зволожує, робить локони слухняними, спрощує укладання і розчісування. Результат дійсно того вартий!
  2. Ще один дуже класний варіант: відновлювальна маска Revuele Mission: Curls Up! Reviving Mask. Вона була створена для догляду за кучерявим волоссям. Засіб відновлює структуру локонів, зволожує, усуває тьмяність і наповнює силою.

Незмивний догляд

Що тут цікавеньке чекає на тебе:

  1. Термозахист IQ code Revitalizing Line Thermal Protection Spray. Спрей допоможе захистити структуру волосся під час використання стайлерів і від негативного впливу навколишнього середовища. Плюс до всього, засіб має тонізувальний і зволожувальний ефект.
  2. А як щодо живильного молочка для волосся Wella Professionals Nutricurls Milky Waves Nourishing Spray. Воно призначене для полегшення розчісування й укладання, додаткового зволоження і пом’якшення.
  3. Кучерявому волоссю завжди не вистачає зволоження… А ось спрей-кондиціонер для волосся FarmaVita HD Life Style Hyaluronic Leave-in Conditioner готовий допомогти у вирішенні цієї проблеми. Склад дуже тішить: гіалуронова кислота, екстракт лохини, пантенол і гідролізований протеїн. Після його використання волосся стає зволоженим, м’яким, слухняним і без статичного ефекту.

Ось і все, що я хотіла тобі розповісти про догляд за кучерявим волоссям у домашніх умовах. А якщо ці поради були для тебе корисними, обов’язково постав вподобайку статті. 

Читай також:

Останні

Що таке проєкція у психології

Бувало відчуття, що весь світ змовився проти тебе? Подруга раптово стала забагато критикувати, шеф чіпляється… Докладніше

Вересень 19, 2024

10 сухих шампунів, які реально працюють

У тебе теж бувають дні, коли волосся має не найкращий вигляд, а часу на повноцінне… Докладніше

Вересень 19, 2024

Що рекомендують почитати автори EVA Blog

Час від часу всі ми шукаємо, щоб такого почитати. Але що обрати серед безлічі жанрів?… Докладніше

Вересень 18, 2024

Багатошаровість: як правильно зібрати образ та не виглядати капустою

Багатошаровість часто фігурує в добірках ідей для стильних образів. Вона є класним інструментом корекції силуету… Докладніше

Вересень 18, 2024

Як зробити шкіру сяйливою: топ порад і засобів для догляду

Гарна і сяйлива шкіра – це мрія кожної дівчини. Багато хто думає, що домогтися ідеального… Докладніше

Вересень 17, 2024

Гід по каві: що ми п’ємо в кав’ярнях

Привіт, мій любителю ароматного напою, що бадьорить. Пропоную тобі сьогодні трохи зануритися у світ кави… Докладніше

Вересень 17, 2024