Краса

Види гребінців для волосся і який коли краще використовувати

Гребінець – один з найважливіших інструментів у догляді за волоссям. Але готова посперечатися, що його вибору ви приділяєте не дуже багато часу. Як правило, підбір щітки здійснюється за критерієм “подобається/не подобається”, за рекомендаціями блогерів в інстаграмі або ТікТоці. Але чи правильно це? З одного боку, розчесатися можна абсолютно будь-яким гребінцем, а з іншого – не дарма ж існує так багато різних щіток… Спробуємо розібратися разом у цій головоломці.

Час читання: 3 хвилини й чашечка гарячого какао ☕

статья доступна на русском языке

Основні типи гребінців

Відвідуючи свого перукаря, ви точно звертали увагу на великий арсенал щіток і гребенів. Одні з них майстер використовує для укладання волосся, другі –- для випрямлення локонів, а треті – для надання прикореневого об’єму. Тому, якщо вам потрібно прикупити нову щітку для волосся, слід обов’язково врахувати кілька параметрів:

  • для яких функцій призначений гребінець;
  • якому типу волосся він підійде.

А щоб вам було простіше зорієнтуватися і вибрати ідеальний браш, EVA Blog підготував невеликий гайд.

Цікаво на тему: 6 причин чому волосся не тримає укладку 

Масажний

Це універсальний гребінець, який підійде абсолютно всім типам волосся будь-якої довжини та густоти. Він має зручну довгу ручку і зубчики з округлими кінцями, які якраз і створюють ефект масажу, покращують кровообіг, а також не травмують шкіру голови. Така щітка може мати дерев’яні та металеві зубчики. Деякі моделі додатково оснащуються щетиною, яка призначена для:

  • розплутування волосся;
  • блиску;
  • додаткового масажу шкіри голови;
  • нейтралізації статичної електрики;
  • розподілу шкірного себума по довжині локонів, завдяки чому вони будуть захищені від агресивних зовнішніх чинників.

Рекомендовані товари:

Гребінець-брашинг

Його ви зможете одразу ідентифікувати за циліндричною формою і численними зубчиками, розташованими по колу. Як правило, корпус гребінця виконаний з теплопровідного матеріалу, який під час сушіння феном злегка нагрівається, рівномірно розподіляє тепле повітря і допомагає створювати бездоганну укладку. Не дарма даний брашинг часто називають “гребінцем для перукарів”, оскільки це один з найулюбленіших інструментів практично всіх майстрів. З його допомогою накручуються і випрямляються локони/чубчики, створюється додатковий об’єм. Залежно від діаметра гребінця можна робити завитки будь-якої форми.

Рекомендовані товари:

Тунельна

Теж призначений для укладання, але багато хто його часто використовує щодня для розчісування волосся будь-якого типу. У корпусі гребінця є тунель і безліч поперечних отворів для кращої циркуляції гарячого повітря, швидкого сушіння, укладання довгого і короткого волосся. Сьогодні в магазинах можна знайти два види тунельних гребінців:

  1. Односторонній. Має зубчики однакової довжини, які розташовані на одній стороні корпусу. З його допомогою можна випрямити кожне пасмо і задати необхідний напрямок кінчикам волосся.
  2. Двосторонній. На одній стороні корпусу розташовані довгі зубчики (для розчісування), а на іншій – короткі (для створення прикореневого об’єму і точкового укладання локонів).

Рекомендовані товари:

Скелетний гребінець

За своїм зовнішнім виглядом дуже нагадує тунельний. У корпусі скелетного гребінця теж є отвори, які пропускають гаряче повітря фена, прискорюючи сушку мокрого волосся. Зубці розташовані досить далеко один від одного, що дає можливість розчісувати волосся будь-якої густоти. Цей вид гребінця підійде для постійного використання. Найбільше переваги щітки оцінять люди з довгим волоссям до плечей або коротше – укладання і сушка займуть мінімум часу.

Рекомендовані товари:

Для розплутування волосся

Цей гребінець стане справжнім порятунком для тих, чиє волосся постійно плутається, також він допоможе без проблем розчесати вологі пасма. У чому ж секрет? Тонкі, не надто тверді та короткі зубчики здатні акуратно розплутати й добре розчесати локони, не спричиняючи дискомфорту. Ці гребінці ідеально підійдуть для неслухняного, довгого, кучерявого і густого волосся.

До речі, багато хто використовує цей вид гребінця як повсякденний, що теж дуже зручно.

Рекомендовані товари:

Гребінь

Вічна класика, яка не втрачає актуальності вже багато десятиліть. Гребінь підходить не тільки для щоденного догляду за волоссям, а й для створення прикореневого начісування, поділу пасом, формування проділу і не тільки. Під час вибору цього виду гребінця, слід враховувати форму зубців і відстань між ними.

Отже, який гребінь коли краще використовувати:

  • з довгими та широкими зубцями добре підійде для розчісування густого і кучерявого волосся;
  • гребінь із довгими тонкими зубцями використовується для створення зачісок із начосом;
  • з нечастими зубцями підходить для професійного укладання і для розплутування кучерявих локонів;
  • з густими зубцями часто використовують для розчісування короткого волосся, для гладкого зачісування і розчісування невеликих пасом;
  • із середньою частотою зубців може використовуватися щодня, а також для нанесення стайлінгів або масок для волосся;
  • із силікону – для нарощеного волосся, адже гребінець не пошкоджує капсули та добре розчісує локони;
  • з тонкою довгастою ручкою використовують для формування проділу, поділу волосся на пасма, для фарбування тощо.

Рекомендовані товари:

Гребінець зі щетиною

Така щітка має натуральну щетину кабана або синтетичну (може бути змішаного типу). Вона підійде для створення гладких зачісок, усунення “півнів”, полегшення збору локонів у хвіст, розплутування, нейтралізації електризації волосся. Крім цього гребінець з щетиною надає привабливий блиск і підходить всім типам волосся.

Рекомендовані товари:

З антистатичним ефектом

Ніколи не чули про такі гребінці? Розповідаю… Якщо після розчісування звичайним гребінцем ви помітили, як ваші волосинки стирчать у різні боки й ви просто нічого не можете з цим вдіяти – скористайтеся гребінцем з антистатичним ефектом. Ви одразу помітите різницю – локони стануть слухняними й не будуть більше “жити своїм життям”, розлітаючись у різні боки. Таку щітку можна використовувати хоч щодня і підійде вона абсолютно всім типам волосся.

Рекомендовані товари:

Сподіваюся, тепер із вибором гребінця для волосся не повинно виникнути плутанини. Напишіть у коментарях, які з цих видів брашів вам подобаються найбільше, а які б хотіли прикупити?

Читайте також:

Переглянути коментарі

Останні

Молекулярні аромати: у чому особливість + добірка парфумів

Молекулярні аромати — відносно нове слово в парфумерії, яке, судячи з тенденцій, у трендах надовго.… Докладніше

Травень 15, 2024

10 каменів, які притягують кохання

Натуральні камені — це не лише красивий елемент прикрас у твоєму модному образі. Їх вважають… Докладніше

Травень 14, 2024

12 топових фільмів і серіалів від Netflix

Netflix — один із провідних постачальників гідного контенту в усьому світі. Щорічно під його егідою… Докладніше

Травень 14, 2024

28 ідей модних образів в стилі office core

Офісний стиль, як і офісні співробітники, покинув стіни кабінетів. Попри те, що віддалена робота дозволяє… Докладніше

Травень 13, 2024

Все про хімічні SPF-фільтри нового покоління

Вибір санскріну – та ще задачка. Хочеться, щоб він не залишав після себе на обличчі… Докладніше

Травень 13, 2024

Добірка рецептів для пікніка

Ароматний дим просочує повітря, поки на розпеченому вугіллі повільно прожарюються соковиті шматочки м'яса, мариновані в… Докладніше

Травень 13, 2024