Материнство

Як правильно обрати перший бра для підлітка?

Перший бра – важливий крок для кожної дівчини-підлітка. Це не лише про фізичні зміни, але й про психологічний комфорт та впевненість у період дорослішання. Як зрозуміти, що настав час купувати перший бра, та як правильно його обрати? Разом із головною тренеркою Школи білизни brabrabra Анною Горобець розглянемо всі ключові моменти щодо першого бра для підлітка, щоб допомогти вам у цьому важливому виборі.

Коли настав час обирати перший бра?

Немає точної вікової межі, коли варто починати носити бра, адже кожна дівчина розвивається індивідуально. Проте існують кілька ознак, на які варто звернути увагу:

  • Збільшення грудей

Груди стали помітні під одягом, тому звичні речі сидить не так комфортно. Це перша підказка, що час задуматися про бра.

  • Дискомфорт під час активності

Під час ходьби, бігу, занять спортом груди підстрибують і доставляють дискомфорт.

  • Психологічне дорослішання

Дівчата починають дискомфортно почуватися, коли переодягаються у присутності інших. Іноді потреба у купівлі бра викликана тим, що однолітки вже їх носять. 

Як обрати перший бра?

Обираючи перший бра для підлітка, важливо звернути увагу на кілька основних аспектів:

  1. Комфорт на першому місці

Для першого бра найголовніше – це зручність. Він має бути легким, м’яким і непомітним на тілі. Варто звернути увагу на моделі без кісточок, м’які та еластичні матеріали, тонкі чашки.

Оптимальні варіанти для першого бра – це топи, бралети, бра з м’якою чашкою та бра із тонкою поролоновою чашкою без каркасів.

  1. Безпека матеріалів

Шкіра підлітків ще чутлива, тому важливо обирати бра з екологічних до тіла матеріалів. Бавовна – один із найкращих варіантів для першого бра, адже вона не викликає подразнень і добре пропускає повітря. Комфортними будуть також бра із тонкої дихаючої мікрофібри або інноваційного спейсера.

Цікаво по темі: Трусики для менструації: тепер ти можеш все

Важливо: Не рекомендуємо обирати білизну зі 100% бавовни. Такий виріб швидко втратить форму і перестане виконувати свою основну функцію – якісну підтримку. Краще надавати перевагу моделям із невеликим % еластану у складі (від 4% до 15%). Він робить полотно більш зносостійким та не впливає на якості натурального полотна.

  1. Правильний розмір

Зміна розміру грудей у підлітковому віці – це нормальний процес, тому важливо підібрати правильний розмір бра, який не буде тиснути, натирати, але забезпечить належну підтримку. Для цього варто коректно зробити заміри та обов’язково приміряти бра перед покупкою, щоб переконатися, що він сидить комфортно. 

  1. Стиль і особисті вподобання

Важливо, щоб бра був не тільки зручним, але й подобався дівчині-підлітку візуально. Це дозволить їй відчувати себе впевнено та комфортно.

Чого уникати при виборі першого бра?

  • Жорсткі каркаси та пушап

Для першого бра краще уникати моделей з жорсткими вставками або пушапом. Вони можуть бути незручними та навіть шкідливими для здоров’я на початкових етапах формування грудей.

Цікаво по темі: Асиметрія грудей: як скоригувати її за допомогою білизни

  • Синтетичні матеріали

Штучні тканини можуть викликати подразнення або алергічні реакції, тому краще обирати натуральні матеріали або їх комбінації з мінімальним вмістом штучних волокон.

  • Неправильний розмір

Дуже важливо не купувати бра “на виріст”. Він має ідеально підходити зараз, забезпечуючи підтримку та комфорт.

Ще кілька порад для батьків дівчини-підлітка

1. Відкрито говоріть про зміни

Для багатьох підлітків перехід до носіння бра може бути чутливою темою. Підтримка і відкрита розмова про фізичні зміни допоможуть дівчині почуватися впевнено і комфортно.

2. Допоможіть у виборі 

Дайте своїй доньці можливість самостійно обрати модель і дизайн, який їй подобається, але при цьому забезпечте експертною думкою щодо правильного розміру та матеріалів.

3. Будьте терплячими

Якщо перший бра не відразу виявиться ідеальним – це нормально. Спробуйте із донькою обрати кілька різних варіантів, перш ніж знайти те, що підходить найкраще.

Перший бра – це важливий крок у формуванні самооцінки, самосприйняття та комфорту дівчинки. Оберіть модель, яка не лише підтримуватиме груди, але й допоможе дівчині відчувати себе впевненою у власному тілі. 

В brabrabra кожна зможе знайти ідеально-комфортний бра для себе, навіть якщо це вперше. А для читачок EVA blog перша покупка буде ще й з вигодою. Отримуй знижку 200 грн на бра від brabrabra за посиланням.

 

Читайте також:

Останні

Чому з’являються прищі від стресу і як їх позбутися

Чи траплялося з тобою таке, що після навіть невеликого стресу на обличчі з'являлися висипання? Максимально… Докладніше

Вересень 23, 2024

Які парфуми подарувати чоловікові: 10 гідних ароматів для нього

Чим дивувати своїх чоловіків з різних приводів (та й без них теж) - завдання із… Докладніше

Вересень 23, 2024

Що таке пілінг-педи та як ними користуватися

Побачила в огляді б’юті-рутини улюбленої блогерки кислотні подушечки для обличчя і замислилась, як саме вони… Докладніше

Вересень 20, 2024

Як позбутися набряків? Лімфодренажне тренування в домашніх умовах

EVA Blog разом із сертифікованою фітнес-тренеркою та спортивною дієтологинею Мариною Піскун підготували для тебе комплекс… Докладніше

Вересень 20, 2024

З Днем вчителя! Оригінальні привітання до свята

День вчителя – це особливе свято, яке нагадує про важливу роль педагогів у нашому житті.… Докладніше

Вересень 20, 2024

Що таке проєкція у психології

Бувало відчуття, що весь світ змовився проти тебе? Подруга раптово стала забагато критикувати, шеф чіпляється… Докладніше

Вересень 19, 2024