Дім

Як вибрати мультипіч?

У сусідів аерогриль Philips – дуже ним задоволені. А друзі настійно рекомендують мультипіч Тефаль, кажуть, замінює їм духовку, мікрохвильовку, а іноді й плиту. Але в інтернеті дуже непогані відгуки про аерофритюрницю Gorenje, може, взяти її? Гадаю, тобі знайома ситуація, коли хочеться купити нове функціональне обладнання на кухню й ти залишаєшся сам на сам із муками вибору, а також порадами друзів, рідних і сусідів. Eva Blog зараз розповість тобі, як вибрати чудову мультипіч і на які нюанси слід звертати увагу насамперед.

Мультипіч Тефаль, аерофритюрниця Філіпс, аерогриль Електролюкс – у чому різниця?

Одне з найчастіших запитань від тих, хто вирішив купити собі такого помічника на кухню. До нього можна ще додати щось із серії “Чим мультипіч Гореньє відрізняється від аерофритюрниці Рассел Хоббс?”. Відповідь дуже проста. У всіх випадках змінюється тільки назва брендів, адже йдеться про один і той самий прилад, який працює за принципом конвекційних пічок:

  • нагрівальні елементи розігрівають повітря до заданої температури;
  • вентилятор забезпечує постійну циркуляцію гарячих мас, рівномірно розподіляючи температуру всередині пристрою.

У підсумку продукт готується на вихрових потоках розігрітого повітря. Ті, хто хоча б раз готував за допомогою духової шафи з добре реалізованим режимом конвекції, до печі без цієї функції не повернеться.

Але попри те, що аерофритюрниці, аерогрилі та мультипечі – це один і той самий пристрій, тобі слід під час вибору чітко розмежувати товари, які рекомендовано купувати, й ті, які не рекомендовано. Річ у тім, що на ринку досі зустрічаються моделі, так би мовити, з минулого – це аерогрилі, що нагадують скляну каструлю. Вони кардинально відрізняються від сучасних приладів не тільки зовнішнім виглядом, а і якістю приготування їжі. Такий аерогриль ти одразу впізнаєш за наявністю скляної чаші, яка встановлена на спеціальній основі та закривається кришкою з блоком управління.

Це найбюджетніший варіант. Чи запікає такий пристрій? Звичайно. Але треба розуміти, що цей прилад абсолютно нічим не відрізняється від дуже популярних свого часу аерогрилів із 90-2000-х років. І якщо тоді він являв собою круту, компактну, функціональну мультипіч, то зараз це морально й технічно застаріле рішення. Назви “3в1, 5в1, 10в1” жодним чином не змінюють того факту, що сучасні моделі готують краще.

Саме тому у відомих, що заслуговують на довіру, брендів ти не зустрінеш аерофритюрницю у форматі скляної каструлі з електронікою на кришці. Мультипіч Тефаль, Філіпс, Сенкор, Гореньє та інші пристрої від популярних виробників – яскравий тому приклад.

Цікаво на тему: ТОП-5 помічників на сучасній кухні

Що можна готувати в мультипечі

По суті, все що можна приготувати в духовці, можна приготувати й в аерогрилі. А якщо розглядати можливості пристрою більш глобально, то мультипіч здатна повністю замінити собою плиту, духову шафу (з режимом конвекції, грилем) і фритюрницю. Перелік страв, які виходять дуже смачними в аерофритюрниці, доволі великий:

  • запечене м’ясо або риба;
  • шашлик, хрусткі крильця, картопля фрі та картопля “по-селянськи”;
  • печеня та інші тушковані страви;
  • хліб, коржі для тортів і випічка загалом. До речі, в моделях середнього та преміум цінового сегмента дуже класно виходить брауні та пісочне печиво;
  • соуси, супи тощо.

Ти можеш заперечити, що все це легко приготувати й в більш доступній за ціною мультиварці. Це не зовсім так. Мультипіч та її конвекційний спосіб обробки продуктів дає можливість готувати простіше та швидше. А найголовніше – це корисність їжі, адже аерогрилі дають змогу смажити без використання олії. Так, твоя улюблена картопля фрі буде такою ж ароматною, смачною та хрусткою без жодної краплі соняшникової олії.

І ще один вагомий аргумент на користь мультипечей. Ти ж напевно любиш м’ясні чипси з яловичини, курки, свинини? Так ось, аерофритюрниця – просто ТОП прилад для приготування такої смакоти.

Цікаво на тему: Як вибрати ідеальні ножі для кухні

На що звертати увагу при виборі аерогриля та в чому його головні переваги

Давай без зайвих слів до справи.

Режими роботи мультипечі

Тут на вибір два варіанти:

  1. Температура та час. У твоєму розпорядженні буде стандартний функціонал електропечі. Виставляєш потрібну температуру, час і чекаєш закінчення приготування страви.
  2. Наявність режимів готування. Принцип той самий, що й в мультиварках. Залежно від моделі може бути кілька автоматичних режимів, наприклад, випічка, овочі, м’ясо, фритюр. Або ж список програм буде приємно дивувати своїм розмаїттям: десерти, піца, риба, м’ясо, нагетси, бейгл і багато іншого. Також можна виділити наявність ще трьох корисних програм. Сушка – по суті цей режим легко замінить дегідратор (сушарку для овочів і фруктів). Розігрів – мультипіч можна використовувати замість мікрохвильовки. Розморожування – цей режим тут реалізовано набагато краще, ніж у мікрохвильових пічках, у яких продукт під час розморожування починає варитися зверху, залишаючись крижиною всередині.

Якщо тебе цікавить насамперед функція гриля, то навіть найпростіші мультипечі з легкістю впораються з цим завданням. Адже недарма їх називають аерогриль. Якщо вдома вже є мікрохвильовка, мультиварка, дегідратор, то переплачувати за цей самий функціонал у мультипечі раціонально тільки в одному випадку – для економії місця на кухні. Якщо з цим проблем немає, то гріх не заощадити, купивши аерогриль простіше.

Цікаво на тему: Як зробити мінібар своїми руками

Потужність мультипечі

Якщо дивитися на пропозиції загалом, то більшість аерофритюрниць має потужність у діапазоні 1300-1500 Вт. Але є пристрої й потужніші – 1800-2000 Вт. Цей параметр впливає безпосередньо на швидкість приготування їжі й, звісно ж, що потужніше, то краще. Але не забувай про свою проводку в будинку (чи не буде потужний аерогриль занадто навантажувати мережу, вибиваючи автомат у щитку під час одночасної роботи, наприклад, з електрочайником і пральною машиною).

Об’єм чаші в аерофритюрниці

Якщо готувати відразу багато їжі – це не про тебе, то й переплачувати за велику чашу сенсу немає. У цьому разі 4-5 літрів буде достатньо. І тут хотілося б згадати два різновиди аерогрилів, які трохи відрізняються від класичних пристроїв. Взяти ту саму мультипіч із двома чашами. Вона дає змогу готувати дві страви одночасно та задавати режими, температуру й час готування для кожної чаші окремо. Або мультипечі, що нагадують за своїм об’ємом повноцінні настільні електропечі. Якщо невеликий аерогриль – це 4-5 літрів, то в цьому випадку об’єм може становити 20 літрів.

Цікаво на тему: Розхламлення кухні: прибираємо всі непотрібні предмети

Комплектація мультипечі

Тут дуже цікавий момент. Буває дивишся на два пристрої та розумієш, що за функціоналом і об’ємом вони ідентичні, а ціна відчутно відрізняється. У 99% випадків дорожчий прилад має розширену додаткову комплектацію. Це може бути:

  • шпажки, шампури, мірна ложка, склянка;
  • кошик для картоплі фрі;
  • контейнер для їжі;
  • решітки;
  • лопатки;
  • деко.

Якщо гарненько вивчити пропозиції, то можна помітити, що деякі виробники підвищують ціну на аерогриль за наявність у комплектації книги з рецептами. Клієнтоорієнтованість на рівні, як то кажуть. Чи варто переплачувати за багату комплектацію вирішувати, звичайно ж, тобі. Якщо немає впевненості, що все це потрібно й всім будеш користуватися, то можеш сміливо заощадити. Тим більше, що немає проблеми докупити необхідні прилади, коли вони дійсно знадобляться.

Ну, й наостанок розберімо головні переваги аерофритюрниць:

  1. Швидке готування та рівномірне прогрівання. По-перше, конвекція набагато швидше розігріває пристрій, ніж класична електропіч. А по-друге, завдяки постійній циркуляції гарячого повітря всередині чаші, продукт оповитий однаковою температурою з усіх боків.
  2. Невеликі габарити. Мультипіч є досить компактним пристроєм і легко вбудовується в кухонний інтер’єр.
  3. Можливість смажити та запікати без олії. Це один із головних чинників, за що так люблять аерогриль. Картопля фрі або хрустка скоринка на курячій ніжці без краплі олії – не міф, а реальність.

Якщо потрібен невеликий, багатофункціональний помічник на кухню – мультипіч відмінний вибір.

Сподіваюся, ці рекомендації допоможуть тобі вибрати якісну мультипіч. Не забудь поставити вподобайку, якщо стаття була для тебе цікавою та корисною.

Читай також:

Останні

Як книги допомагають у лікуванні психічних розладів

У тому, що книжки мають потужний терапевтичний ефект, я переконалась на власному досвіді. В умовах… Докладніше

Травень 17, 2024

Фіксатори макіяжу: навіщо потрібні, якими бувають і добірка найкращих

Спреї для фіксації макіяжу, мабуть, одні з найбільш недооцінених beauty-продуктів. Утім, вони активно використовуються професійними… Докладніше

Травень 17, 2024

Красиві листівки та вітання до Дня подруг

Жіноча дружба — це найдивовижніша річ у світі. Вона пробуджує у нас найкращі почуття: довіру,… Докладніше

Травень 17, 2024

Як відповідати на недоречні запитання, щоб їх більше не задавали

Людська цікавість — досить підступна штука. Часом вона підштовхує ставити запитання, які є недоречними, незручними… Докладніше

Травень 16, 2024

Як вибрати дитячі ножиці для нігтів

Підстригти нігтики на крихітних пальчиках новонародженого – не найпростіше завдання, особливо якщо під рукою немає… Докладніше

Травень 16, 2024

Струменевий оргазм (сквірт): 5 фактів, про які ти не знала

Я довго думала як би максимально лайтово розповісти тобі, що таке струменевий оргазм і просто… Докладніше

Травень 15, 2024