Дім

Як зробити мінібар своїми руками

Погодься, що круто мати домашній мінібар: можна в будь-який момент приготувати улюблений коктейль або влаштувати вечірку з друзями в правильному середовищі. Головне, не забувай про відповідальне вживання напоїв, щоб приємні вечірні посиденьки не стали причиною проблем зі здоров’ям. В іншому ж більше ніяких умовностей. Далі я розповім тобі, що необхідно для організації мінібару в домашніх умовах без будь-яких складнощів і особливих витрат.

Час читання: 3 хвилини та келих Manhattan 🍸

статья доступна на русском языке

Напевно, у тебе завжди припасена пляшечка хорошого вина або навіть є барний шейкер, яким ти користуєшся в особливих випадках. Але чи замислювалася ти облаштувати свій мінібар? Це нескладно: тобі не потрібно особливо розбиратися в алкоголі або звільняти багато місця у квартирі. Досить продумати простір, придбати потрібний стафф і запастися базовим набором напоїв. Детальніше пройдемося всіма етапами послідовно, щоб у тебе вималювався подальший план дій.

Організація простору

Для облаштування домашнього бару ти можеш задіяти будь-яке місце в будинку від кухні до спальні. Головне, все має бути комфортно і під рукою. Ось парочка найпростіших варіантів, як і для чого можна використовувати простір квартири з будь-якою площею.

Барна стійка на підвіконні

Особливо стильно таке рішення виглядає на мініатюрній кухні, де немає візуального шуму і приміщення не заставлене меблями та технікою. Якщо трохи вкластися, то можеш замовити якісну стільницю з каменю замість пластикового підвіконня. Над вікном можна вмонтувати пару світильників для створення більш затишного оточення. Доповни місце компактними барними стільцями з регулюванням висоти. Якщо ж немає можливості переобладнати підвіконня, то до вікна можна поставити пристінний столик.

Дізнайся: Як оптимізувати простір у маленькій квартирі

Барний рейлінг

Пам’ятаєш стильний вертикальний тримач для келихів, на який їх підвішують у барах? Ось це він і є. Щоб не свердлити дірки в стінах і не псувати меблі, пошукай в інтернеті варіанти на гачках і просто прикріпи рейлінг до будь-якої полиці на кухні.

Дізнайся: 10 ідей, як оновити кухню без ремонту

Винна шафа

Якщо ти налаштована серйозно і готова витратитися трохи більше, то придбай вбудований винний холодильник. Добре, що є компактні моделі, які легко стануть серед кухонних меблів, наприклад, замість тумби, забитої посудом і всіляким начинням (пам’ятай про те, що час від часу корисно проводити розхламлення!) З таким холодильником зможеш зберігати одразу кілька пляшечок і завжди подавати напої правильної температури.

Дізнайся: 6 порад, як вибрати гарне вино

Меблі-бар

Раптом ти мрієш про окрему винну шафку з дзеркальними дверцятами, диван або приліжкову тумбочку з вбудованим баром? Такі меблі відкривають швидкий доступ до мінібару просто під час перегляду кіно або побачення вдома. Можливо, це практичне рішення. Я знаходжу це дещо претензійним, але просто знай, що є і такий варіант.

Барний інвентар

Лови короткий список спеціальних інструментів, які неодмінно стануть у пригоді для твого домашнього мінібару:

  • шейкер — місткість для приготування коктейлів;
  • джигер — спеціальний мірний стаканчик для контролю інгредієнтів, що додаються в напої;
  • стрейнер — фільтр для відсіювання великих частинок під час переливання напою з шейкера в склянку;
  • мадлер — товкач для вичавлювання соку з фруктів і ягід;
  • набори келихів для різних напоїв.

Ти запитаєш: а навіщо тобі все це приладдя, якщо його легко замінити тим, що є на кухні? Наприклад, замість шейкера використовувати банку, замість джигера — чарку, а для проціджування підійде звичайне чайне ситечко. Звичайно, можна, але від правильного інвентарю безпосередньо залежить якість і естетичний вигляд напоїв, тож вирішувати тобі.

Вибір алкоголю

Можеш наповнити свій бар улюбленими напоями, але серед них обов’язково має бути міцний алкоголь, який входить в основу більшості класичних коктейлів, наприклад:

  1. Віскі — американський бурбон і шотландський віскі підійдуть ідеально.
  2. Джин — нового чи старого світу, обирати тобі, але без нього не обійтися.
  3. Горілка — бажано, найвищого ступеня очищення.
  4. Ром — почни зі світлого.
  5. Вермут — із сухим і червоним роблять дивовижні коктейлі.
  6. Лікери та Бітери — використовуй як аперитив, базу для міцних коктейлів або додавай у каву.

Тепер ти знаєш, як найпростіше організувати мінібар у себе вдома. Не складно, правда? Проте у твоєму домі з’явиться затишне містечко, де ти зможеш насолодитися коктейлем або випити келих Просеко у відповідній і комфортній атмосфері.

Читай також та надихайся:

Останні

12 вправ для красивої постави

Ти можеш багато часу проводити у тренажерному залі, займатись вдома з фітнес-резинкою або гімнастичним м’ячем,… Докладніше

Травень 9, 2024

Психосоматика: як стрес призводить до хвороб

Чимало людей відносять психосоматику щонайменше до чогось нематеріального, а щонайбільше – до неіснуючого явища. Однак… Докладніше

Травень 8, 2024

13 смачних заправок для салатів

Салатні заправки — це простий спосіб додати різноманіття своєму щоденному меню, особливо в літній період,… Докладніше

Травень 8, 2024

Як вибрати ідеальну каструлю

Ну, ось що можна розповісти про вибір каструль? Об'єм, форма, гарні візерунки на стінках посуду...… Докладніше

Травень 7, 2024

Трендові прикраси для модного літнього образу 2024

Двічі на рік на показах Fashion Week імениті бренди задають настрій майбутньому модному сезону. Потім… Докладніше

Травень 7, 2024

З Днем матері 2024: красиві вітальні листівки

Наші матусі — найважливіші люди у нашому житті. Ми безумовно любимо їх за ту увагу,… Докладніше

Травень 7, 2024