Дім

Як позбутися візуального шуму в інтер’єрі

Стиль інтер’єру полягає в деталях. Але що відбувається, коли вони починають боротися одна з одною? Візуальний шум — це те, що заважає нам насолоджуватися гармонією та естетикою простору, який ми створили. Навіть найдорожчий дизайнерський інтер’єр через безліч предметів, які не поєднуються між собою і стоять на видноті, може виглядати захаращеним і неохайним. Якщо ти шукаєш способи позбутися візуального хаосу і зробити своє житло затишнішим, ми зібрали для тебе низку рекомендацій, які тобі в цьому допоможуть.

Час читання: 4 хвилини та гроно винограду 🍇

статья доступна на русском языке

Цікаво на тему: Instagram-ready: як створити фотогенічний інтер’єр

Позбудься непотрібного

Будь-яку переорганізацію речей у будинку краще починати з розхламлення. Так ти зможеш звільнити місце для зберігання дійсно важливих предметів, що особливо актуально для невеликих квартир. Ревізію варто провести в усіх «ничках» для мотлоху — на кухні, у ванній, коридорі та кімнатах. Особливу увагу варто приділити балкону і коморі — ось куди часто прямує всякий непотріб з позначкою «ой, потім знайду для цього місце». Після того як кілька мішків з різними речами будуть роздані або передані на благодійність, у тебе з’явиться більше місця, яким ти зможеш розпорядитися як треба.

Цікаво на тему: Розхламлення кухні: прибираємо всі непотрібні предмети

Визнач місце для великих предметів

Прасувальна дошка, пилосос, сушарка для білизни — це ті речі, які ну ніяк не можуть додати привабливості інтер’єру. Щоб їхня присутність не дратувала тебе, варто продумати закрите зберігання. Наприклад, можна звільнити місце в коморі або в шафі. Повір, коли ці важливі, але громіздкі атрибути хорошої господині заховані з очей, простір здаватиметься легшим та акуратнішим.

Переглянь декор і прибери зайве

Декоративні елементи — це те, що додає нашому житлу характерності та затишку. Нікому ж не хочеться жити в стерильній квартирі без єдиної вази, яка більше схожа на офіс, правда? Але велика кількість різних деталей здатна призвести до зворотного — зробити простір перевантаженим і захаращеним.

Які речі створюють візуальний шум:

  1. Велика кількість різноколірних декоративних подушок на дивані, які не поєднуються ні між собою, ні з меблями, ні з іншими елементами в інтер’єрі. Краще залишити кілька штучок і купити для них симпатичні наволочки в єдиній колірній гамі, які гармонійно впишуться в кімнату і не будуть привертати увагу. Оптимальний вибір — природні неяскраві відтінки: білий, бежевий, пісочний, сірий, коричневий, брудно-зелений, фісташковий тощо.
  2. Буяння рослин у горщиках. Безумовно, квіти дуже освіжають простір, але, якщо ними заставлені всі підвіконня у два ряди, це виглядає too much. Залиш найулюбленіші рослини та пересади їх у горщики в єдиному дизайні та в одній колірній гамі, які будуть ефектно доповнювати твій інтер’єр.
  3. Статуетки, свічники та інші дрібниці. Подібний декор — як спеція. Коли її трохи та вона добре поєднується із загальним настроєм кімнати, це «смачно». Але колекція строкатих сільничок або магнітів, привезених з відпусток, або різношерсті статуетки, подаровані друзями на всілякі свята, тільки захаращують простір. Якщо не готова з ними розпрощатися, зберігай їх в окремому контейнері або коробці.
  4. Книги. Мати вдома багату бібліотеку — мрія будь-якого книголюба. Але через те, що дизайнери так і змагаються за звання найбарвистішої обкладинки, полиці виглядають перевантаженими. Найпростіший спосіб знизити «тиск» строкатих форзаців на загальний вигляд інтер’єру — переставити книги в закриту шафу. Якщо з тієї чи іншої причини це неможливо, можна вдатися до більш копіткого, але дуже оригінального рішення, яке підійде для невеликої бібліотеки — обгорнути кожен том однотонним крафт-папером. Це ускладнить пошук потрібної книги, але виглядає таке рішення вельми стильно.

Цікаво на тему: Речі, яких не повинно бути в маленькій квартирі

Органайзери як засіб боротьби з візуальним шумом

Помітила, наскільки популярними сьогодні стали органайзери? Це не спроста, адже вони є найпростішим способом усунути візуальні «перешкоди». Нині можна знайти органайзери найрізноманітніших форм, розмірів і матеріалів. Серед них є дуже стильні варіанти, завдяки чому їх можна вписати практично в будь-який простір.

Якщо у тебе стелаж з відкритими полицями, на якому стоять книжки, декор і всілякі симпатичні дрібнички, доповни його кількома високими коробами. Туди можна заховати частину предметів, що вже значно полегшить інтер’єр. На кухні без органайзерів взагалі нікуди. Сьогодні вони є буквально для всього — для обробних дощок, кришок від каструль, усіляких гаджетів для готування. Їх не обов’язково розміщувати на видноті (краще в шафі), але такі аксесуари допоможуть ефективніше розпорядитися вільним місцем.

Цікаво на тему: Як оновити інтер’єр: приємні деталі

У ванній органайзери теж стануть у пригоді. У них можна розмістити твій склад із банками з доглядом, побутову хімію, а також усілякі пристосування для прибирання. Навіть якщо у тебе у ванній відкриті полиці, акуратна коробочка матиме приємніший вигляд, ніж купа різношерстих пляшечок.

Зараз можна знайти також органайзери для подовжувачів і дротів. Якщо у тебе на видному місці стоїть переноска і з неї стирчать кабелі на всі боки, то, сховавши це в невелику коробку, можна позбутися візуального нагромадження. До речі, окремий короб для зарядок, яких у кожному будинку можна знайти з десяток для різних пристроїв — абсолютний must have!

Порада: У виборі органайзерів краще робити ставку на однотонні варіанти без декору. Ейфелева вежа, чашки з кавою, написи різними мовами на коробочках, що стоять на вітринах магазинів, мають дуже привабливий вигляд, але в інтер’єрі матимуть такий самий «галасливий» вигляд, як і скупчення всіляких дрібничок.

Використовуй красиві ємності та диспенсери для зберігання

Не тільки органайзери сьогодні в топі популярності. Різного роду коробочки, пляшечки та дозатори просто призначені для того, щоб простір став більш затишним і стильним. Прямо як в Instagram.

Строкаті рекламні етикетки на пакуванні — один з найбільш заважаючих елементів у нашому інтер’єрі. Стильні скляні пляшки для олії, соєвого соусу або оцту на столі матимуть набагато ефектніший вигляд, ніж їхнє «рідне» пакування. Перелий мийний засіб для посуду і рідке мило в красиві диспенсери та постав поруч з мийкою — твоя кухня моментально перетвориться! Вибери стильну закриту серветницю і хлібницю в одному стилі і, навіть стоячи на столі, вони будуть радувати око. Не забувай про естетику зберігання продовольчих запасів (особливо якщо є шафа з відкритими полицями або скляними дверцятами). Однакові ємності для сипучих «прокачають» кухню за лічені хвилини.

Диспенсери знадобляться й у ванній. Перелий у них шампунь, гель для душу і бальзам для волосся. Однакові пляшечки без дратівливих написів — те, що потрібно для красивої ванної. Пральні порошки, капсули та кондиціонери для білизни теж бажано перекласти в щось більш естетичне. Можна вибрати красиві скляні баночки для кожного типу засобів. А якщо переважно ти використовуєш рідкий порошок, то його разом із кондиціонером можна перелити в лимонадники з носиком. В інтер’єрі це має дуже оригінальний вигляд, і до того ж дозувати засіб дуже зручно.

Цікаво на тему: Порошок, гель чи капсули — що краще для ідеальної чистоти дитячих речей

Загалом, основне посилання ти зрозуміла. Сьогодні можна знайти гарні варіанти зберігання буквально для будь-якого предмета у твоєму домі. А якщо підійти до цього трохи креативніше і використовувати деякі штучки не зовсім за призначенням (як, наприклад, лимонадник для рідкого порошку), можна отримати унікальний, але водночас неймовірно стильний простір, від якого ти будеш у захваті.

Сподіваємося, наші рекомендації будуть для тебе корисними, і ти створиш інтер’єр своєї мрії. Нехай дім стане твоїм місцем сили, яке наповнюватиме і радуватиме тебе щохвилини!

Читай також:

Останні

Як зробити освіжувач повітря своїми руками: ТОП ідей

Погодься, що приємний аромат у домі — запорука затишку, комфорту та гарного настрою. І попри… Докладніше

Травень 1, 2024

Як вибрати мило і шампунь для новонароджених

Тобі знадобиться зовсім небагато засобів для купання свого малюка, тому не поспішай занадто звільняти місце… Докладніше

Квітень 30, 2024

Не санскрином єдиним: як вибрати крем для обличчя на літо

Літо – це привід прикупити не тільки новий трендовий купальник і класні окуляри, а й… Докладніше

Квітень 29, 2024

Прикореневий об’єм: лайфхаки та хитрощі

Пишні укладки з ефектним прикореневим об'ємом — це тренд, який з нами давно і надовго.… Докладніше

Квітень 29, 2024

Красиві листівки та вітання з Великоднем

Квітень зустрічає нас першим весняним теплом, ласкавим сонечком та світлим, сімейним святом Великодня. ✨Щороку ми… Докладніше

Квітень 29, 2024

Як дотримуватися калорійного ліміту, коли постійно хочеться їсти

Низьковуглеводна, білкова, вегетаріанська дієта, правильне харчування, збалансоване харчування, інтервальне голодування, дробове харчування, OMAD-дієта... “Від зміни… Докладніше

Квітень 26, 2024