Як впоратися з рутиною в стосунках

Уявіть, що у вас є можливість їсти улюблену страву або десерт кожного дня. Лазанья, суші, торт «Наполеон» або десерт «Павлова» – що завгодно! Спочатку буде смачно і радісно, ​​через кілька днів новизна і задоволення починають згасати, а ще через якийсь час ви, швидше за все, і дивитися не зможете на улюблену раніше страву. І, якщо ми готуємо і їмо різне, уникаючи того самого «набридло», то у стосунках з партнером не все так просто. Як же впоратися з рутиною і не допустити згасання інтересу один до одного?

Закоханість: сплеск, новизна, хвилювання

 На початку відносин виникає симпатія, інтерес, тяжіння. Ви пропускаєте зустрічі з подругами, затягуєте терміни здачі звіту на роботі, всі думки тільки про майбутню зустріч і про те грайливе повідомлення, яке він надіслав серед ночі. Хочеться якомога більше часу проводити вдвох, сміятися над його жартами про сусіда, показати один одному все улюблені фільми, розповісти все-все важливе про себе і дізнатися все-все, чим готовий поділитися коханий. Вихідні часто проходять в ліжку, ви пропускаєте тренування, щоб побути разом довше, і весь світ звужується до однієї-єдиної людини, коли ви закохані. Це нормальний етап будь-яких стосунків, але він, звичайно, рано чи пізно закінчується.

 

Цікаво по темі: Метч або свайп: чи сумісні у вас із ним знаки Зодіаку?

Рутина: беззвучний вбивця відносин

 Коли ці пориви і пристрасть стихають, люди потихеньку повертаються до звичного розкладу. Виробляється певний графік: робота, побут, зустрічі з сім’єю і друзями, секс, прогулянки, захоплення. Ви знаєте, що і коли ви робите разом — з одного боку, це зручно і передбачувано, з іншого — нудьгу породжує якраз передбачуваність. Уявіть: ви знаєте, що відтепер і весь час у вас на обід – борщ. Туга бере, правда?

Подумайте: якими були для вас останні кілька місяців? Чи немає у вас відчуття, що ви, як герой Білла Мюррея, потрапили в нескінченний «день бабака»? Чи не розписаний ваш тиждень і час з коханим по днях і по годинах?

Рутина веде до нудьги. Відносини тихо згасають, поки ви обидва дивується, як це могло статися. Що можна зробити, щоб не підпустити рутину в свої стосунки?

1. Зберігайте дистанцію. Саме партнерство, а не злиття дозволяє зберегти інтерес один до одного. Особистий простір, своє коло спілкування, можливість «роз’єднуватися» на якийсь час підживлює кожного з вас, посилюючи потяг до іншого. Залишаючи розмови про все тільки для партнера, розділяючи з ним всі справи і заняття, ми не залишаємо один одному простору і повітря. Через вимоги винятковості і — особливо — втрати свободи згасає і сексуальність.

2. Знайдіть місце для спонтанності. Чим менше тиску від звичних справ ви відчуваєте, тим краще. Дозвольте собі бути більш спонтанними. Звикли проводити вечір п’ятниці за переглядом фільму і піцою на вечерю? Відправляйтеся на прогулянку або візьміть піцу, плед і влаштуйте пікнік де-небудь в парку. Залишаючи простір для новизни і непередбачуваності, ви не даєте ні собі, ні партнеру занудьгувати.

3. Дивіться на партнера зі сторони — коли він захоплено зайнятий справою, коли спілкується з кимось і отримує від цього задоволення, навіть коли з захватом грає в улюблену комп’ютерну гру. Іншими словами, коли фокус його уваги спрямований не на вас, і коли він точно на своєму місці. Ці «промені софітів» можуть нагадати вам, які метелики пурхали всередині вас на початку стосунків, яким привабливим і цікавим був партнер, і, можливо, ви зумієте навіть через час і звичку воскресити цей ореол закоханості навколо особистості іншої людини.

4. Займайтеся тим, що цікаво кожному з вас. Автономія інтересів важлива для кожного з партнерів. Заохочуйте захоплення партнера, які не пов’язані з вами, і дозвольте собі мати захоплення, які ви теж не будете ділити з іншим.

5. Шукайте можливість зберігати відчуття приємного хвилювання. Можна поїхати куди-небудь на вихідні, влаштувати сюрприз, зробити подарунок без причини — що завгодно, що допоможе вам залишити хвилююче відчуття близькості, спокуси і чуттєвості, які були присутні на початку стосунків.

Повертаючись до метафори про приготування їжі, я бажаю вам на кухні відносин якомога більше різноманітних інгредієнтів, приправ і креативного підходу в приготуванні однієї — дуже особливої — страви.

Пропоную прочитати інші мої матеріали на схожі теми:

  1. П’ять мов кохання для гармонії в родині
  2. Щасливі разом: сім книг, які допоможуть зміцнити стосунки
  3. Татова доця: як стосунки з батьком впливають на ваше життя

Останні

12 вправ для красивої постави

Ти можеш багато часу проводити у тренажерному залі, займатись вдома з фітнес-резинкою або гімнастичним м’ячем,… Докладніше

Травень 9, 2024

Психосоматика: як стрес призводить до хвороб

Чимало людей відносять психосоматику щонайменше до чогось нематеріального, а щонайбільше – до неіснуючого явища. Однак… Докладніше

Травень 8, 2024

13 смачних заправок для салатів

Салатні заправки — це простий спосіб додати різноманіття своєму щоденному меню, особливо в літній період,… Докладніше

Травень 8, 2024

Як вибрати ідеальну каструлю

Ну, ось що можна розповісти про вибір каструль? Об'єм, форма, гарні візерунки на стінках посуду...… Докладніше

Травень 7, 2024

Трендові прикраси для модного літнього образу 2024

Двічі на рік на показах Fashion Week імениті бренди задають настрій майбутньому модному сезону. Потім… Докладніше

Травень 7, 2024

З Днем матері 2024: красиві вітальні листівки

Наші матусі — найважливіші люди у нашому житті. Ми безумовно любимо їх за ту увагу,… Докладніше

Травень 7, 2024