Краса

12 найкращих унісекс-ароматів на зиму

Фішка унісекс-ароматів у їхній багатогранності та неоднозначності. Вони чудово балансують між маскулінністю та жіночністю, створюючи незвичайні, привабливі та доволі складні парфуми, що переливаються різними акордами та розкриваються на всіх по-різному. Ймовірно, саме тому сьогодні вони популярні серед сильної та прекрасної половини. Якщо шукаєш, чим оригінальним і яскравим поповнити свій парфумерний гардероб на холодну пору року, пропонуємо тобі 12 небанальних композицій, що варті уваги та місця на твоєму туалетному столику.

Час читання: 4 хвилини та чорна кава ☕

статья доступна на русском языке

Порада: Зимові аромати — здебільшого, це більш важкі, солодкі та тягучі композиції, які можуть бути трохи too much для шанувальників легких фужерних і фруктово-квіткових парфумів. Тому, як і завжди, рекомендуємо для початку ознайомитися з вподобаною пляшечкою ближче за допомогою пробника (а, може, і подруги або друга з багатою парфумерною колекцією 😉), поносити її на собі, а потім вже купувати повнорозмір або тестер.

Це допоможе уникнути розчарування від покупок наосліп або за відгуками в інтернеті, адже сприйняття ароматів може дуже сильно відрізнятися.

Цікаво на тему: Найкращі гурманські парфуми з нотами ванілі, какао та кави

Montale Starry Night

Montale Starry Night – це запаморочлива квітково-орієнтальна композиція для особливих випадків, яка буде прекрасна і на ній, і на ньому. Стартує аромат свіжим яблуком і цитрусами, в «серці» до них приєднуються солодкуваті пачулі та букет із троянди й жасмину, а в базі можна вловити ноти пудри, амбри й білого мускусу. Аромат чудово збалансований для прохолодних вечорів, коли хочеться створити образ на мільйон.

Основні ноти: яблуко, цитруси, пачулі, жасмин, пудрові ноти

Nishane Nanshe

Якщо шукаєш нішевий аромат із тривалим шлейфом, зверни увагу на Nishane Nanshe. Це пудрово-квіткові парфуми (саме парфуми, а не парфумована або туалетна вода), присвячені богині справедливості та родючості Нанше з шумерського пантеону. Навіть початок аромату в ньому незвичайний: першу скрипку тут грають насіння моркви, юзу, бергамот і дзвінкий кардамон. У «серці» – квіти (іланг-іланг, жасмин самбак, троянда) у фруктовій воді, а база складається з сандалу, мускусу, кореня ірису, пудри та пачулі. Це млосна, солодка і бентежна композиція, яка переливається в міру розкриття всіма акордами, а її стійкість тебе здивує.

Основні ноти: юзу, кардамон, троянда, жасмин, пачулі, пудрові ноти, корінь ірису

Tiziana Terenzi Andromeda

Ще один «божественно-міфічний» аромат у нашій добірці – Andromeda від Tiziana Terenzi. У парфумах міститься свіжість трави, бергамота і водяного жасмину, млосність іланг-ілангу, геліотропа, квітки груші, лілії та троянди, фруктові ноти персика, а також солодкість бобів тонка, цукру, ванілі та кокоса. Ноти кашемірового та ебенового дерева додають парфуму самобутності та неймовірної стійкості.

Основні ноти: трава, персик, троянда, геліотроп, кашемірове дерево, цукор, ваніль

Creed Spice And Wood

Creed Spice And Wood – це складний, елегантний і трохи маскулінний аромат, створений Олів’є Крідом до 250-річчя їхнього фамільного бренду. Він поєднує в собі легкість цитрусів, пряність гвоздики та перцю, деревні акорди берези, моху і кедра, а також солодкуваті пачулі, трав’янисту ангеліку і пудровий ірис. Композиція звучить стильно, але інтелігентно — так, як це властиво ароматам від Creed.

Основні ноти: цитруси, мох, береза, пачулі, кедр, ірис, ангеліка

Mancera Tonka Cola

Шанувальникам гурманіки в парфумерії напевно припадуть до смаку Mancera Tonka Cola. Уяви собі аромат вишневої кока-коли з дрібкою кориці, ванілі та мускатного горіха в обрамленні пачулів, флердоранжу і бобів тонка. Композиція просто ідеальна для зими та холодної пори — вона обволікає теплом, заряджає позитивом і водночас дарує неймовірний шлейф, який запам’ятається оточенню надовго.

Основні ноти: кока-кола, вишня, кориця, боби тонка, пачулі

Trussardi Le Vie Di Milano The Paintings of Palazzo Reale

Лінійка Le Vie Di Milano від Trussardi присвячена багатогранності та красі Мілана, а The Paintings of Palazzo Reale – це фланкер, натхненний картинами королівського палацу. Хоч і позиціюються парфуми, як пряні та деревні, в них є щось східне і гурманське. Ольфакторна піраміда складається з фініків, сливи, мигдалевого молока, меду, кардамону і ванілі, до яких додали нотки уда, пачулі та гур’юнського бальзаму. Попри велику кількість солодких акордів, аромат не нудотний і навіть трохи димний, що робить його бажаною композицією як для жінок, так і для чоловіків.

Основні ноти: уд, фінік, мед, слива, пачулі, мигдальне молоко

Maison Francis Kurkdjian Oud Silk Mood

Не Baccarat Rouge 540 єдиним славиться парфумерний дім Francis Kurkdjian. Oud Silk Mood – це орієнтальний унісекс-аромат зі стильним квітково-удовим звучанням. Ромашка, бергамот і болгарська троянда на старті доповнюються гваяком і гедіоном, які прекрасно підкреслюють «королеву квітів». А ноти уда і папірусу в базі розбавляють квітковий букет, додаючи йому гармонійності та характерності.

Основні ноти: болгарська троянда, уд, ромашка, гваяк

Fabien Marche Alchimiste SpiC2

Fabien Marche Alchimiste SpiC2 – це східний «гурман» для поціновувачів небанальних ароматів. У ньому поєднуються і спеції (червоний перець і кардамон), і оксамитовий кашмеран, і ноти ванілі, карамелі та солі, а також яскравий тютюновий лист у базі. Йому властива стримана присолена солодкість і легка пряна гострота, яка прекрасно «сяде» і на жіночий, і на чоловічий образ.

Основні ноти: сіль, карамель, кардамон, тютюн, ваніль

Maison Martin Margiela Replica By the Fireplace

Назва аромату By the Fireplace («Біля каміна») від Martin Margiela якнайточніше характеризує цю парфумерну композицію. На самому початку в ній виступають прянощі (рожевий перець і гвоздика) і апельсиновий цвіт, в середині до них підключаються деревні акорди (ялівець, каштан і гваяк), а в базі звучать перуанський бальзам, ваніль і кашмеран. Це аромат полін у каміні, що палають, та смажених каштанів, прогулянки різдвяним ярмарком і чаю (а може й глінтвейну) зі спеціями. Для зимової пори складно знайти більш атмосферний і теплий аромат.

Основні ноти: флердоранж, ялівець, гвоздика, перець, гваяк, каштан

Franck Boclet Cocaine

Чого можна очікувати від скромного чорного флакона з такою провокативною назвою? Чого завгодно, але тільки не пересічності! Franck Boclet Cocaine – це вибуховий «фужер» з дивовижною стійкістю, довгим шлейфом і нетиповою для подібних ароматів пірамідою. У старті міксуються тютюновий лист з кислинкою червоних ягід, гіркотою апельсина і солодкістю карамелі, «серце» суцільно складається з квітів (туберози, лілії та орхідеї), а в основі композицію доповнюють пачулі, ваніль і масло Моной. Попри позиціювання, це безумовно зимовий парфум з характером для досвідчених парфумерних «маніяків», який стане гідним поповненням ароматної колекції.

Основні ноти: карамель, тютюн, червоні ягоди, тубероза, орхідея, пачулі, олія Моной

Kilian L’heure Verte

Kilian L’heure Verte – це п’янкий і чарівний парфум, який хочеться вдихати нескінченно. У композиції об’єднали гіркі ноти абсенту, солодкість лакричника і пачулів, деревні ноти, лист фіалки, а також сандал і ветивер. Разом вони утворюють алкогольний bitter-sweet коктейль, який вабить, врізається в пам’ять і залишає благородний посмак.

Основні ноти: абсент, лист фіалки, лакричник, сандал, пачулі, деревні акорди

Dolce & Gabbana Velvet Black Patchouli

Dolce & Gabbana Velvet Black Patchouli – це ода пачулям у найкращому їхньому прояві. Аромат починається трав’янистим папірусом, солодкістю апельсина і гіркуватістю давани (полину), а в базі — карамель, ваніль і боби тонка. У центрі — шавлія, коріандр і ті самі пачулі, навколо яких і створювалася вся композиція. Абсолютний must-have для всіх шанувальників цієї ноти в парфумерії!

Основні ноти: давана, пачулі, карамель, ваніль, шавлія

А які унісекс-аромати стали твоїми фаворитами на холодну пору року? Віддаєш перевагу чомусь густому, насиченому і шлейфовому або ж не зраджуєш легким і ненав’язливим композиціям?

Читай також:

Переглянути коментарі

  • А будуть статті про нову колекцію Fabien Marche - Precious for her? В магазинах вже є, а інфи про них немає. А цікаво, на що це д'юпи.

    • Вітаємо!
      Дуже приємно, що шукаєте інформацію з оглядами парфумів саме на EVA Blog. Маємо для вас гарну новину: ми вже готуємо статтю, з якої ви зможете більше дізнатися про нову колекцію Fabien Marche Precious for her. Вже 5 лютого вона буде доступна на EVA Blog. Чекатимемо на вас та ваші відгуки ❤️

  • дякую! Не могла визначитись з парфумами, але завдяки вам вибір звузився до декількох варіантів)

  • Дуже цікава стаття, з чудовим підбором та описом парфумів 💖✨💖✨💖

Останні

13 ефективних засобів для догляду за шкірою навколо очей

Позбавлена підшкірної жирової клітковини, шкіра навколо очей є найтоншою та найвразливішою. Вона перша реагує набряками… Докладніше

Травень 20, 2024

Як книги допомагають у лікуванні психічних розладів

У тому, що книжки мають потужний терапевтичний ефект, я переконалась на власному досвіді. В умовах… Докладніше

Травень 17, 2024

Фіксатори макіяжу: навіщо потрібні, якими бувають і добірка найкращих

Спреї для фіксації макіяжу, мабуть, одні з найбільш недооцінених beauty-продуктів. Утім, вони активно використовуються професійними… Докладніше

Травень 17, 2024

Красиві листівки та вітання до Дня подруг

Жіноча дружба — це найдивовижніша річ у світі. Вона пробуджує у нас найкращі почуття: довіру,… Докладніше

Травень 17, 2024

Як відповідати на недоречні запитання, щоб їх більше не задавали

Людська цікавість — досить підступна штука. Часом вона підштовхує ставити запитання, які є недоречними, незручними… Докладніше

Травень 16, 2024

Як вибрати дитячі ножиці для нігтів

Підстригти нігтики на крихітних пальчиках новонародженого – не найпростіше завдання, особливо якщо під рукою немає… Докладніше

Травень 16, 2024