20 ідей для вихідних у місті влітку

На календарі літо. Колеги їдуть у відпустку до моря, сусіди обговорюють закордонні подорожі, а ви розумієте, що ваше літо,скоріш за все, так і мине в місті. Навіть, якщо поїздка на курорт запланована – це ж лише десять днів зі всього часу, що залишився до осені.

Та не варто засмучуватися. Цікаве літо в місті можливе.

Чим саме зайняти себе, аби не шкодувати, що літо мрії пройшло без вас, читайте статтю нашого експерта – блогера Анастасії Арьє.

* * *

У шкільні роки літо було для мене особливою порою року. З ранку до вечора я грала з подружками на вулиці, легко витримувала спеку, об’їдалася фруктами і морозивом, пізно лягала, читала, їздила на дачу до бабусі, в дитячий табір і на море з батьками. Канікули, свобода і довгих 92 дня літа давно залишилися в минулому, але навіть дорослим хочеться провести літо по-особливому. Добре, якщо вдається вирушити у відпустку, а якщо ні? Пропоную вам 20 ідей для літніх вихідних у великому місті!

1. Зібрати кошик для пікніка, взяти хорошу книгу і виїхати вранці з дому на цілий день в парк або за місто. Слухати птахів, ходити босоніж по траві і, можливо, навіть подрімати на свіжому повітрі в тіні розлогого дерева.

2. Пошукати афішу на літо: які плануються фестивалі, чи будуть десь кіносеанси під відкритим небом, концерти або інші можливості приємно провести час. Додати пару подій в свій календар і вибратися туди, де цікаво.

3. Гуляти по улюблених місцях пізніми вечорами, коли місто засинає (особливо приємно ввечері в п’ятницю, коли попереду – вихідні!)

4. Поснідати з подругою на літній терасі, спостерігаючи, як прокидається місто навколо.

5. Навчитися чогось нового. Танці або кулінарія, акро-йога або малювання – знайдіть майстер-клас, який зацікавить вас, і спробуйте освоїти щось, що здається поки зовсім новим і незрозумілим.

6. Приготувати сангрію, обрати легку комедію або один з жіночих серіалів, і запросити подруг на дівич-вечір.

7. Зробити заготовку улюблених ягід на зиму. Холодним зимовим ранком так приємно спекти гору рум’яних млинців і зробити для них ягідний соус! Аромат і смак нагадують про літо і зігрівають спогадами.

8. Провести день без телефону і інших гаджетів. Використайте цей час для того, щоб побути наодинці з собою або, навпаки, провести день з друзями або родиною.

9. В особливо спекотний день відправитися на льодовий каток.

10. Подивитися на себе іншими очима. Можна пройтися по магазинах і приміряти одяг, який зазвичай не купуєш і навіть не приміряєш. Під час такої прогулянки можна зробити цікаві відкриття (наприклад: «Мені, виявляється, пасує міді!», «А леопардовий принт не так вже й поганий!») або, як мінімум, повеселитися.

Весняні подарунки від EVA Blog!

Красуні, нам дуже подобається робити для вас приємні сюрпризи! Оскільки весна - час краси та оновлення, то саме час приділити більше уваги турботі про себе. Підпишіться на нашу розсилку та отримайте у подарунок beauty чек-лист від героїні проекту #БУТИЖІНКОЮ Юлії Черніцької!

11. Написати і відправити паперові листи або листівки тим, хто далеко. Друзі та родичі інколи переїжджають за сотні кілометрів, і листівка – це можливість додати душевності спілкуванню, яку складно віднайти в жодному e-mail, жодній соціальній мережі.

12. Сходити вранці в кіно – коли в залі майже немає людей, і він начебто належить тільки тобі.

13. Влаштувати звану вечерю.

14. Зустрітися з кимось, з ким давно не бачилася.

15. Сходити в музей або на виставку. Можна відразу взяти аудіо-гід або путівник, а я люблю просто бродити від картини до картини, вдивлятися, прислухатися до відгуку всередині. І тільки потім читати про картину (фотографії), дізнаватися історію її створення та факти про митця.

16. Організувати фотосесію з кимось, хто дуже важливий: з батьками, з родиною, з коханим або з подругами.

17. Після попереднього пункту роздрукувати фотографії та оформити їх в альбом.

18. Якщо у вашому місті є річка, влаштувати прогулянку катером ввечері! Вітер розвіває волосся, приємно обдуває обличчя, і спостерігати захід сонця в такий час – окреме задоволення!

19. Додати домашньому інтер’єру приємних деталей.

20. У серпні виїхати за місто, щоб помилуватися зоряним небом і, можливо, навіть застати зорепад.

В дитинстві я особливо любила літо, тому що тільки тоді вдавалося щодня займатися тим, чим хочеш. А зараз розумію, що всі сезони гарні по-своєму, і те, як ми їх проживаємо, залежить тільки від нас самих. Наповнюйте літо зустрічами, цікавими заняттями, новим досвідом, релаксом і всім, після чого зможете подумати 31 серпня: «Гарне видалося літо!»

Останні

Як вибрати ідеальну каструлю

Ну, ось що можна розповісти про вибір каструль? Об'єм, форма, гарні візерунки на стінках посуду...… Докладніше

Травень 7, 2024

Трендові прикраси для модного літнього образу 2024

Двічі на рік на показах Fashion Week імениті бренди задають настрій майбутньому модному сезону. Потім… Докладніше

Травень 7, 2024

З Днем матері 2024: красиві вітальні листівки

Наші матусі — найважливіші люди у нашому житті. Ми безумовно любимо їх за ту увагу,… Докладніше

Травень 7, 2024

Які круті перекладні тату зараз у тренді?

Перекладні тату належать до тих видів прикрас, які мають багато варіантів: від мінімалістичних маленьких до… Докладніше

Травень 6, 2024

♑ Козоріг: характеристика знака зодіаку, сумісність і кар’єра

Козороги – досить загадкові особистості, які навіть для найближчих людей часто залишаються непрочитаною книгою. Абсолютно… Докладніше

Травень 6, 2024

Як вибрати мультипіч?

У сусідів аерогриль Philips – дуже ним задоволені. А друзі настійно рекомендують мультипіч Тефаль, кажуть,… Докладніше

Травень 4, 2024