Краса

20 найкращих емульсій для обличчя

Beauty-рутина сучасних жінок уже давно не обмежується базовою схемою очищення-тонізація-зволоження. Різні типи та проблеми шкіри вимагають ретельнішого та індивідуального підходу, тому в нашому догляді з’являються додаткові косметичні засоби. Наприклад, сироватки, есенції, емульсії. З їхньою допомогою ми можемо вирішувати найрізноманітніші завдання: від глибокого зволоження і живлення до ліфтингу і боротьби з пігментацією або куперозом.

EVA Blog підготував ТОП-20 найкращих есенцій з різним цільовим призначенням, серед яких ти напевно зможеш знайти свій ідеальний продукт і зробити свою шкіру ще кращою.

Час читання: 4 хвилини та айс-лате 🧋

статья доступна на русском языке

Кілька слів про самі емульсії. Хоч саме це поняття має на увазі засіб, в якому об’єднані компоненти, що не змішуються (наприклад, олія і вода), сьогодні так називають продукти для догляду за шкірою, що мають ультралегку текстуру. Щось між кремом і сироваткою. Але, попри «невагомість», емульсії ефективно зволожують шкіру і мають ударну дозу активних компонентів, які дають змогу впоратися з найрізноманітнішими проблемами.

Цікаво на тему: Що таке флюїд для обличчя і як ним користуватися

Застосовувати їх можна по-різному. У Кореї, наприклад, емульсія використовується як проміжний етап у догляді, проте цей засіб можна використовувати і як фінальний штрих у твоїй рутині. Особливо якщо зволоження від засобу достатньо, за вікном спекотно та обтяжувати шкіру щільними кремами не хочеться.

Зволожувальні та живильні емульсії

Зволоження — це базова потреба будь-якої шкіри. Це один зі стовпів, на якому стоїть основний догляд і без нього наша beauty-рутина немислима. Живлення — така ж «база», тільки для сухої, зневодненої та вікової шкіри. Тому нашу добірку ми почнемо саме з універсальних продуктів, які будуть актуальні для багатьох.

НазваКраїнаАктивні інгредієнти
Etude House Moistfull CollagenРеспубліка Корея- колаген;
- гідролізований білок люпину.
Clarins Plant Gold Oil-EmulsionФранція- олії (макадамії, мигдалю, виноградних кісточок);
- ефірні олії та екстракти.
- екстракт алое.
The Skin House Aloe Fresh EmulsionРеспубліка Корея- екстракт алое;
- олії жожоба та оливи.
Embryolisse Filaderme EmulsionФранція- олії ши і ріпаку;
- сквалан;
- алое;
- соєві протеїни.
Academie Light FluidФранція- алое;
- олія макадамії;
- екстракт яблука.
Missha Bee Pollen Renew MoisturizerРеспубліка Корея- мед;
- маточне молочко;
- екстракт едельвейса.
Erborian Yuza SorbetФранція- рослинні екстракти;
- олії кунжуту і зародків кукурудзи;
- корінь солодки.

Etude House Moistfull Collagen

Корейська емульсія Etude House Moistfull Collagen має у своєму складі такі компоненти, як морський колаген, гліцерин і фруктові екстракти, які ефективно зволожують навіть суху шкіру. Завдяки легкій текстурі, засіб швидко поглинається і може виступати в ролі праймера для макіяжу. Формула не містить штучних ароматизаторів і мінеральних олій та підходить для будь-якого типу шкіри. Представлений продукт в об’ємі 180 мл, тож вистачить його надовго.

Clarins Plant Gold Oil-Emulsion

Французький бренд Clarins об’єднав у своїй емульсії Plant Gold Nutri-Revitalizing Nutri-Revitalizing Oil-Emulsion олію і лосьйон для обличчя. Це дало змогу домогтися консистенції ніжного крему, що тане, який забезпечує інтенсивне живлення і зволоження, а також дарує шкірі пружність і пом’якшення. Продукт містить рослинний екстракт орхідеї та ефірну олію пачулів, які наділяють емульсію ніжним ароматом і тонізувальними властивостями.

The Skin House Aloe Fresh Emulsion

В основі формули The Skin House Aloe Fresh Emulsion лежить сік алое, який славиться своїми заспокійливими, зволожувальними, антибактеріальними та регенерувальними властивостями. Доповнюють його олії жожоба й оливи, лікопен і екстракт гарбуза, завдяки чому засіб відновлює шкіру, забезпечує їй пружність і вирівнює тон обличчя.

Embryolisse Filaderme Emulsion

Якщо у тебе суха і чутлива шкіра, зверни увагу на емульсію Embryolisse Filaderme Emulsion. Вона містить олію ши та ріпаку, сквалан, алое і соєві протеїни, а її мета — відновити гідроліпідний баланс, позбавити від лущення, відчуття стягнутості і підвищити імунітет шкіри. Засіб пройшов дерматологічні дослідження і, як приємний бонус, може стати чудовою базою для макіяжу.

Цікаво на тему: У чому різниця між сухою і зневодненою шкірою?

Academie Light Fluid

Academie Light Fluid містить у собі яблучну воду та екстракт, які сповільнюють природні процеси старіння і мають омолоджувальний ефект. За зволоження без відчуття липкості та захист від впливу зовнішніх факторів в емульсії відповідає гіалуронова кислота, алое та олія макадамії. Прекрасний продукт для нормальної, жирної та комбінованої шкіри, і на роль праймера він теж підходить.

Missha Bee Pollen Renew Moisturizer

Bee Pollen Renew Moisturizer від корейського бренду Missha — це «медова бомба» з глибоким живленням для всіх типів шкіри, включно з реактивною, зневодненою і чутливою. В її формулі — олія ши, екстракти трав, маточне молочко, пилок і, звичайно ж, сам мед. Емульсія прискорює регенерацію шкіри, підсилює її захисні властивості та допомагає позбутися лущення і стягнутості.

Erborian Yuza Sorbet

Екстракти юзу і семи трав (серед яких центелла азіатська, зелений чай, розмарин і ромашка), а також олії кунжуту, сої та мигдалю в Erborian Yuza Sorbet підсилюють природний захисний бар’єр, зволожують і заспокоюють шкіру. Засіб має ніжну текстуру, натуральний склад без сульфатів і парабенів і може бути застосований для будь-якої шкіри, що потребує відновлення, живлення і пружності.

Антивікові та ліфтинг-емульсії

Переходимо до вузькопрофільних засобів. Тут ти знайдеш найкращі емульсії для вікової шкіри, які допоможуть зменшити глибину і кількість зморшок, поліпшити тургор шкіри та овал обличчя, і подарують їй свіжий і підтягнутий вигляд.

НазваКраїнаАктивні інгредієнти
Mizon Collagen Power Lifting EmulsionРеспубліка Корея- колаген;
- гіалуронова кислота.
Uriage Age Protect Multi-ActionФранція- ретинол;
- гіалуронова кислота;
- AHA-кислоти.
Medi-Peel Peptide 9 Aqua Essence EmulsionРеспубліка Корея- гіалуронова кислота;
- пептиди;
- комплекс олій;
- рослинні екстракти.
Shiseido Benefiance Wrinkle Smoothing Emulsion SPF 20Японія- формула ReNeura Technology+;
- SPF 20.

Mizon Collagen Power Lifting Emulsion

Склад антивікової емульсії Mizon Collagen Power Lifting Emulsion дійсно дивує. У ньому міститься 54% морського колагену — білка, який відповідає за молодість і пружність нашої шкіри. Його «напарниками» є аденозин і гіалуронова кислота, що забезпечують глибоке зволоження, зміцнення і регенерацію епідермісу.

Цікаво на тему: 27 найкращих засобів професійної косметики для обличчя

Uriage Age Protect Multi-Action

Uriage Age Protect Multi-Action створена спеціально для боротьби з віковими змінами для комбінованої та нормальної шкіри. В основі емульсії міститься легендарна термальна вода Урьяж, багата корисними мікроелементами. У компанію до неї додали низькомолекулярну гіалуронку, ретинол і АНА-кислоти, завдяки чому засіб глибоко зволожує шкіру, вирівнює мікрорельєф і сприяє оновленню клітин.

Medi-Peel Peptide 9 Aqua Essence Emulsion

Пептиди — один з найбільш ефективних компонентів в антивіковій косметиці, і в емульсії Medi-Peel Peptide 9 Aqua Essence Emulsion налічується 9 їхніх різновидів. Крім них у формулі є олії, рослинні екстракти та 4 види гіалуронової кислоти, яка діє на різних рівнях. Результат від застосування емульсії від Medi-Peel — зволожена, захищена, гладенька шкіра і чіткіший овал обличчя.

Shiseido Benefiance Wrinkle Smoothing Emulsion SPF 20

«Зупинити» час допоможе легкий засіб Shiseido Benefiance Wrinkle Smoothing Day Emulsion. Він має сонцезахисні властивості, перешкоджає фотостарінню і зневодненню шкіри, і стане твоєю ідеальною «парасолькою» від ультрафіолету, якщо ти не любиш щільні санскріни. Емульсія зволожує і розгладжує шкіру, борючись з віковими змінами, а унікальна формула ReNeura Technology+ забезпечує більш ефективне проникнення і засвоєння активних інгредієнтів.

Для жирної та проблемної шкіри

Себорегуляція, зменшення жирного блиску та зменшення запалень, вирівнювання тону обличчя — це те, чого потребує жирна і схильна до недосконалостей шкіра. Серед емульсій є безліч гідних засобів, які допоможуть впоратися з цими проблемами.

НазваКраїнаАктивні інгредієнти
Bielenda Dr Medica АсneПольща- комплекс кислот (мигдальна, лактобіонова, азелаїнова);
- ніацинамід.
La Roche-Posay Effaclar MatФранція- гліцерин;
- комплекс Sebulyse;
- саліцилова кислота.
A'pieu Nonco Tea Tree EmulsionРеспубліка Корея- олії чайного дерева і розмарину;
- екстракт шавлії;
- ромашка.
SkinClinic HelixylІспанія- муцин равлика;
- алое;
- календула.
FarmStay Cica Farm Solution EmulsionРеспубліка Корея- олії жожоба і макадамії;
- центелла азіатська.

Bielenda Dr Medica Асne

Bielenda Dr Medica Асne — бюджетна очищувальна емульсія для боротьби з недосконалостями шкіри обличчя і тіла. У її складі є ніацинамід і кислоти (азелаїнова, лактобіонова і мигдальна), які мають потужну антибактеріальну дію, ефективно борються з висипаннями та перешкоджають утворенню нових, а також допомагають позбутися від пігментації, регулюють вироблення себума і вирівнюють тон.

Цікаво на тему: 5 ефективних способів звузити пори на обличчі

La Roche-Posay Effaclar Mat

La Roche-Posay Effaclar Mat — ідеальне рішення для жирної та комбінованої шкіри. Емульсія має тривалу матувальну і себорегулювальну дію, а також звужує пори та добре зволожує. Цьому сприяє склад, який містить гліцерин, саліцилову кислоту і такий унікальний інгредієнт, як Sebulyse, спеціально розроблений у лабораторіях La Roche-Posay для шкіри, схильної до жирності та недосконалостей.

A’pieu Nonco Tea Tree Emulsion

У формулі емульсії Nonco Tea Tree Emulsion від корейського бренду A’pieu є олія чайного дерева, що славиться антибактеріальною, загоювальною і підсушувальною дією. Екстракти ромашки, лаванди та м’яти заспокоюють і тонізують, а олія розмарину — живить і допомагає утримувати вологу. Легка текстура без липкості та обтяження — те, що потрібно жирній та комбінованій шкірі.

SkinClinic Helixyl

SkinClinic Helixyl з муцином равлика, амінокислотами, алое, олією календули та органічним кремнієм допомагає нормалізувати вироблення шкірного сала, усуває запалення і перешкоджає утворенню нових, а також бореться зі слідами постакне, вирівнюючи тон шкіри. Емульсія допомагає позбутися жирного блиску і стимулює оновлення клітин, швидко вбирається і підходить як для денного, так і нічного застосування.

FarmStay Cica Farm Regenerating Solution Emulsion

Завдяки присутності центелли азіатської у складі FarmStay Cica Farm Regenerating Solution Emulsion, засіб чудово підходить як для проблемної шкіри, схильної до висипань, так і вікової. Продукт бореться із заломами та зморшками, відновлює, заспокоює і захищає від негативного впливу середовища. Антиоксидантний і ліфтинг-ефект забезпечується аденозином, а олії жожоба і макадамії живлять шкіру та утримують вологу в ній.

Емульсії для чутливої шкіри

Найскладніше доводиться власницям чутливої та реактивної шкіри. Адже знайти доглядові засоби, які не викликатимуть шкірної реакції, включно з алергією, свербінням і лущенням, досить непросто. Пропонуємо тобі кілька класних есенцій, які розроблялися брендами зі світовим ім’ям спеціально для тих, хто стикається з подібними проблемами.

НазваКраїнаАктивні інгредієнти
Biotherm Life Plankton Sensitive EmulsionФранція- термальний планктон;
- сквалан;
- пребіотики;
- ніацинамід.
Clarins Bright Plus Dark EmulsionФранція- екстракт лілії;
- ацерола.
Holika Holika Good Cera Super Ceramide EmulsionРеспубліка Корея- кераміди;
- олія камелії;
- екстракт дріжджів.
Pelart Laboratory Emulsion Couperose And RosaceaУкраїна- екстракт центелли та зеленого чаю;
- муцин равлика;
- пантенол.

Biotherm Life Plankton Sensitive Emulsion

Фішкою Biotherm Life Plankton Sensitive Emulsion став інноваційний компонент — ферменти термального планктону. У них міститься безліч натуральних амінокислот, ліпідів, білків, а також вітамінів і мінералів, які ефективно підтримують здоров’я нашої шкіри. Доповнюють їх сквалан, олія ши, пребіотики й ніацинамід, що дає змогу посилити захисну функцію епідермісу, зволожити й пом’якшити його, позбутися лущення й відчуття стягнутості.

Цікаво по темі: ТОП 5 масок для зволоження шкіри обличчя

Clarins Bright Plus Dark Emulsion

Clarins Bright Plus Dark Emulsion — освітлювальний продукт, який підходить для всіх типів шкіри, включно з реактивною і чутливою. Завдяки вітаміну С і рослинним екстрактам, емульсія м’яко і дбайливо «стирає» пігментацію і робить тон обличчя рівним, заспокоює подразнену шкіру і забезпечує якісне зволоження.

Holika Holika Good Cera Super Ceramide Emulsion

Holika Holika Good Cera Super Ceramide Emulsion з керамідами знижує гіперчутливість, регулює вироблення себума і гідроліпідний баланс, підтримуючи імунітет дерми, сприяє регенерації клітин і робить шкіру пружною і підтягнутою. Олія камелії та дріжджовий екстракт у складі знижують запальні процеси, заспокоюють і зволожують, перешкоджаючи зневодненню й утворенню лущення.

Pelart Laboratory Emulsion Couperose And Rosacea

Pelart Laboratory Emulsion спеціально розроблена для боротьби з куперозом і розацеа — неприємними станами шкіри, які потребують особливої уваги та турботи. Комплекс активних речовин, що включає екстракт центелли, зеленого чаю, муцин равлика і пантенол, дає змогу впоратися з почервоніннями, подразненнями та розширеними капілярами, відновлюючи природний тон і текстуру шкіри. Крім цього, продукт має освітлювальний і зволожувальний ефект і допомагає зміцнити стінки судин.

Сподіваємося, в нашій добірці ти знайдеш оптимальний засіб, який зробить твою шкіру ще красивішою і здоровішою, а тобі подарує гарний настрій від відображення в дзеркалі. Якщо у тебе є на прикметі класні продукти, які не потрапили в наш рейтинг, чекаємо на тебе в коментарях.

Читай також:

Останні

Як вибрати підгузки та пелюшки для новонароджених

Чи може дитина обійтися без підгузків? Безумовно! Чи може мама впоратися з усіма додатковими завданнями,… Докладніше

Травень 10, 2024

Навіщо потрібен сольовий спрей для волосся та як його використовувати?

Сольовий спрей — класний текстурувальний засіб для укладання волосся в домашніх умовах, особливо влітку. Він… Докладніше

Травень 10, 2024

9 найочікуваніших ігор 2024 року

У моєму розумінні, найочікуваніші ігри – це ті, які роками не дають гравцям спати спокійно,… Докладніше

Травень 10, 2024

12 вправ для красивої постави

Ти можеш багато часу проводити у тренажерному залі, займатись вдома з фітнес-резинкою або гімнастичним м’ячем,… Докладніше

Травень 9, 2024

Психосоматика: як стрес призводить до хвороб

Чимало людей відносять психосоматику щонайменше до чогось нематеріального, а щонайбільше – до неіснуючого явища. Однак… Докладніше

Травень 8, 2024

13 смачних заправок для салатів

Салатні заправки — це простий спосіб додати різноманіття своєму щоденному меню, особливо в літній період,… Докладніше

Травень 8, 2024