Догляд за обличчям

Все про косметику з центеллою азіатською

Напевно, кожна чула про такий трендовий активний компонент у косметиці, як центелла азіатська. Особливою популярністю цей інгредієнт користується в доглядових засобах корейських косметичних брендів, і сьогодні він став таким же впізнаваним, як муцин равлика або перлова пудра. Чим же так примітна центелла, який вплив вона має на нашу шкіру і які проблеми допомагає вирішувати? Про це сьогодні й поговоримо.

Час читання: 4 хвилини та чашка кави ☕

статья доступна на русском языке

Центелла азіатська – властивості та застосування

Центелла азіатська (вона ж Centella asiatica або Готу Кола) – це листяно-квіткова рослина, що росте переважно в Азії та Північній Австралії. Центелла має невисокі стебла і гладке листя округлої форми (іноді з дрібними зубчиками), чимось схоже на деякі сорти фіалок. Рослині необхідний теплий клімат і високий рівень вологості, тому в природі росте вона переважно вздовж річок і озер.

Цікаво по темі: Що таке тонік для обличчя та навіщо він потрібний?

Незважаючи на те, що з нею ми більше знайомі, як з косметичним інгредієнтом, центелла сотні років широко використовується в східній медицині та фармакології. Ця рослина має виражену антисептичну, загоювальну, лімфодренажну, стимулюючу та тонізуючу дію, завдяки чому в медицині її застосовують для:

  • поліпшення обміну речовин та зміцнення імунітету;
  • лікування лихоманок і захворювань дихальної системи;
  • профілактики та лікування серцево-судинної системи;
  • поліпшення та стимуляції нервової системи;
  • прискорення реабілітації після травм;
  • лікування дерматологічних захворювань і загоєння ушкоджень шкіри.

Але не медициною єдиною. Рослина з таким широким спектром дії не могла пройти повз уваги косметології, тож використання екстракту центелли у складі косметичних засобів було лише питанням часу.

Косметика з центеллою: навіщо, кому і для чого?

Повернемося до центелли як до активного компонента в косметиці. Готу Кола є мультифункціональним інгредієнтом, який може вирішувати цілий комплекс проблем зі шкірою.

Основні властивості центелли азіатської в косметиці:

  1. Anti-age – сприяє виробці власного колагену і зміцнює волокна еластину, що зменшує глибину зморшок та перешкоджає утворенню нових, забезпечує збереження тонусу шкіри та надає ліфтинг-ефект.
  2. Лімфодренаж – перешкоджає застою рідини в м’яких тканинах, знімає набряклість, покращує кровообіг, нормалізує обмінні процеси і допомагає боротися з целюлітом.
  3. Загоєння – чинить антибактеріальну, протизапальну і відновлювальну дію на чутливій та проблемній шкірі, заспокоює і перешкоджає утворенню акне та підшкірних прищів.
  4. Зволоження – допомагає утримувати вологу в шкірі, нормалізує гідроліпідний баланс.
  5. Освітлення – освітлює та вирівнює тон шкіри, зменшує прояв пігментації, але, на відміну від кислот, більш щадним способом.

Екстракт центелли є натуральним і безпечним інгредієнтом, протипоказанням до використання якого є хіба що індивідуальна непереносимість компонента або неправильно підібраний косметичний засіб.

Косметика з центеллою у складі підходить для будь-якого типу шкіри, але особливо ефективною буде для чутливої, реактивної, проблемної та зрілої шкіри. Якщо тебе турбують висипання, шкіра реагує подразненням на будь-які зміни в догляді або через вплив зовнішніх чинників (вітер, низькі температури), якщо шкіра потребує підвищення пружності та розгладження зморшок, то косметика з центеллою – твій вибір.

Крім цього, центелла добре загоює, тому засоби з нею рекомендують використовувати після інтенсивних косметичних процедур – наприклад, мікродермабразії, механічного або кислотного пілінгу та чисток обличчя.

Цікаво по темі: Себум шкіри: що це таке та як регулювати його вироблення?

Варто зазначити, що сучасний ринок доглядових засобів з екстрактом центелли не обмежується лише засобами для шкіри обличчя. Сьогодні цей компонент зустрічається також у лосьйонах і кремах для тіла, засобах для рук і шкіри голови. Особливо він затребуваний в антицелюлітних засобах для тіла, адже допомагає боротися із застоєм рідини в тканинах і дає змогу досягти гладкості та пружності шкіри в проблемних зонах.

Як позначається центелла в складі косметики

Найчастіше в складі косметичних продуктів центелла позначається, як Cica або Centella asiatica extract. Але іноді, перевертаючи баночку із засобом, у складі не вдається знайти ні перший, ні другий варіант. У цьому разі на упаковці варто пошукати Madecassoside (або Madecassic acid, Мадекасова кислота), Asiaticoside або Asiaticacid (Азіатикова кислота). Будь-яке з цих найменувань скаже про те, що засіб має у своєму складі екстракт центелли азіатської.

Цікаво по темі: 5 ефективних способів звузити пори на обличчі

ТОП-10 косметичних засобів із центеллою

Якщо ти хочеш ввести у свій догляд косметику з центеллою азіатською, пропонуємо десятку найкращих засобів, від тонерів до масок, з асортименту eva.ua з «Centella Asiatica Extract» у складі.

Тонер FarmStay Cica Farm Regenerating Solution

Використання тонера є важливим етапом у повсякденному догляді, яким завершується процес очищення, і разом з цим шкіра готується до нанесення наступних засобів. FarmStay Cica Farm Regenerating Solution Toner має багатий комплекс активних компонентів і підходить для будь-якого типу шкіри, включаючи чутливу. У тонері є ніацинамід, пантенол, екстракти центелли, монарди і меліси, а також бетаїн, аргінін та алантоїн. Завдяки збалансованому складу, тонер дає змогу усунути сухість, відновити захисний бар’єр, освітлити пігментні плями, заспокоїти чутливу шкіру і зробити її більш еластичною.

Цікаво по темі: Що таке ніацинамід: властивості та застосування в косметиці

Сироватка Elizavecca Milky Piggy Centella Asiatica

Сироватка Elizavecca має простий і зрозумілий склад, де екстракт центелли стоїть на першому місці, а це означає, що цей активний інгредієнт у продукті має високу концентрацію. Засіб допоможе вирівняти тон обличчя і мікрорельєф шкіри, освітлити пігментні плями і сліди від акне, зменшити заломи шкіри і запобігти появі нових зморшок. А, крім цього, сироватка робить шкіру більш пружною, гладенькою і зволоженою. Сироватка підходить для всіх типів шкіри і представлена у великому об’ємі (200 мл), тож вистачить її надовго.

Крем Lapush Face Cream Day Care

Денний крем для обличчя Face Cream Day Care у зручній упаковці з помпою від українського бренду Lapush – «універсальний солдат» у боротьбі за красиву шкіру. У складі є безліч активних компонентів (вітамін С, олія шипшини, екстракти центелли азіатської, гінко білоба та полину), які допоможуть у вирішенні різних завдань – поліпшити тон і рельєф шкіри, стимулювати синтез колагену, звузити пори, зменшити висипання і запобігти першим віковим змінам.

Крем Medi-Peel Cencica Alla Cream

Крем Medi-Peel Cencica Alla Cream – це ідеальне рішення для проблемної та чутливої шкіри. Крім центелли, яка активно бореться з висипаннями і запобігає появі нових, у складі є олія чайного дерева та екстракт зеленого чаю, що заспокоюють шкіру, саліцилова кислота, що перешкоджає утворенню закритих комедонів, і гіалуронова кислота, що забезпечує ефективне зволоження.

Цікаво по темі: Вічна боротьба: найкращі засоби проти вікових змін шкіри

Крем BABE Total Cream Face & Body

Крем Total Cream Face & Body від іспанського бренду BABE Laboratorios – багатофункціональний засіб для обличчя і тіла. Спеціально розроблена формула підходить як для повсякденного застосування, так і в якості «швидкої допомоги» у разі обвітрювання, лущення чи подразнення шкіри. Активні компоненти включають екстракт центелли, ніацинамід, гіалуронову кислоту, вітамін А та пробіотики, які в сукупності забезпечують регенерацію, відновлення, зволоження шкіри і підвищення захисного бар’єру. Порятунок для чутливої та реактивної шкіри, особливо в холодну та спекотну пору року.

Пілінг-маска Medipeel Herbal Peel Tox

У складі маски Medipeel Herbal Peel Tox є комплекс із понад 40 різновидів трав, включно з екстрактами центелли, розмарину, півонії та зеленого чаю. Продукт підходить для всіх типів шкіри, але особливо буде гарний для жирного типу, оскільки основна дія пілінг-маски – очищення, себорегуляція та тонізація. Засіб також має антиоксидантну, освітлювальну, загоювальну та антистрес-дію для ідеального домашнього детокс-догляду.

Крем-патч Missha Cicadin Hydro Patch Cream

Зневоднена, чутлива і проблемна шкіра потребує особливого догляду, який може забезпечити крем-патч Missha Cicadin Hydro Patch Cream. Інтенсивний крем забезпечує глибоке зволоження, заспокоює подразнення, сприяє оновленню клітин шкіри і робить її м’якою та пружною. Хоч Cicadin Hydro Patch Cream і називається кремом-патчем, він не потребує змивання – просто нанеси його на очищену і тонізовану шкіру обличчя, як звичайний крем, і дай йому вбратися.

Гель Some By Mi Aha-Bha-Pha Real Cica 92%

Some By Mi Aha-Bha-Pha Real Cica 92% на 92% складається з екстракту центелли азіатської та ідеальний для чутливої, жирної та проблемної шкіри. Легкий гель можна використовувати як фінальний крок у повсякденному догляді або «закрити» його кремом. А ще використовувати його можна не лише для обличчя, а й для тіла. На додаток до центелли в складі міститься ніацинамід, а також комплекс АНА-, ВНА- і РНА- кислот, який забезпечує відлущування, глибоке очищення шкіри та  відновлення гідроліпідного балансу.

Патчі FarmStay Cica Farm Nature Solution

Патчі – чудовий експрес-засіб для догляду за тонкою шкірою навколо очей. Екстракт центелли в складі патчів FarmStay Cica Farm Nature Nature Solution допомагає зволожити шкіру, розгладити зморшки і позбутися набряклості. У складі сироватки також є колоїдне золото, що відновлює захисний бар’єр шкіри, і екстракт мандарина, який допоможе освітлити темні кола під очима. Усього 20 хвилин – і ти маєш свіжий і відпочилий вигляд, навіть якщо в тебе аврал на роботі.

Интересно по теме: Найкращі патчі під очі: рейтинг від EVA Blog

Крем-гель для тіла Eveline Cosmetics Slim Extreme 3D

Кофеїн, ламінарія і центелла – потужне тріо для підтримки пружності шкіри та ефективної боротьби з целюлітом. Крем-гель Eveline Cosmetics Slim Extreme 3D має термоефект, завдяки чому активні компоненти діють інтенсивніше і забезпечують більш помітний результат. Поєднуючи засіб з антицелюлітним масажем, до пляжного сезону можна буде позмагатися за звання «Міс Бікіні».

Центелла азіатська – дійсно багатофункціональний та дієвий компонент у косметиці. З її допомогою можна вирішити проблеми з висипаннями та недосконалостями шкіри, ефективно зволожувати і заспокоювати подразнену та чутливу шкіру, розгладжувати зморшки та підтримувати шкіру в тонусі. Розкажи про свій досвід використання косметики з центеллою. Які твої улюблені засоби? Чекаємо на тебе в коментарях!

Читай також:

Останні

Як вибрати ідеальну каструлю

Ну, ось що можна розповісти про вибір каструль? Об'єм, форма, гарні візерунки на стінках посуду...… Докладніше

Травень 7, 2024

Трендові прикраси для модного літнього образу 2024

Двічі на рік на показах Fashion Week імениті бренди задають настрій майбутньому модному сезону. Потім… Докладніше

Травень 7, 2024

З Днем матері 2024: красиві вітальні листівки

Наші матусі — найважливіші люди у нашому житті. Ми безумовно любимо їх за ту увагу,… Докладніше

Травень 7, 2024

Які круті перекладні тату зараз у тренді?

Перекладні тату належать до тих видів прикрас, які мають багато варіантів: від мінімалістичних маленьких до… Докладніше

Травень 6, 2024

♑ Козоріг: характеристика знака зодіаку, сумісність і кар’єра

Козороги – досить загадкові особистості, які навіть для найближчих людей часто залишаються непрочитаною книгою. Абсолютно… Докладніше

Травень 6, 2024

Як вибрати мультипіч?

У сусідів аерогриль Philips – дуже ним задоволені. А друзі настійно рекомендують мультипіч Тефаль, кажуть,… Докладніше

Травень 4, 2024