Натхнення

6+ найкращих книг та серіалів про секс

Сучасний фікшн і стримінгові сервіси на повну крутять тему сексу. Еротичний контент зустрічається в будь-якому форматі, від любовного фентезі до відвертого порно. Те, якої якості цей контент – це інше питання. Знайти захопливі серіали та книжки з постільними сценами стало для мене цілим квестом, але ретельно покопавшись у своїй пам’яті та інтернеті, у мене вийшла цілком непогана добірка, якою я хочу поділитися з тобою.

Книги про секс, які ти точно не читала

Ти як дівчинка начитана напевно знайома з такою класикою як “Еммануель” або “Венера в хутрі”. Ненадовго відставимо нетлінку і переглянемо, що почитати на тему сексу серед сучасних романів.

“Правила привабливості”, Брет Істон Елліс

Скажу одразу: мені книжка сподобалася, і не тільки тому, що Брет Істон Елліс – однокурсник і добрий друг моєї дорогоцінної Донни Тартт. Перш за все, автор відомий своїм скандальним романом “Американський психопат” (однойменну стрічку з Крістіаном Бейлом ти точно бачила), який визначив його письменницький стиль. Тож у “Правилах привабливості”, крім яскравих постільних сцен, ти зустрінеш соковиту розповідь, якісний неймдроппінг та інші авторські фішки Елліса. Тож про що книжка: студенти коледжу Кемден знаються на розвагах у всіх сенсах слова. Тут тобі екстремальні вечірки, необмежений запас алкоголю і, звичайно ж, багато сексу. Головне правило сексу місцевої богемної тусовки говорить – жодних правил. Цей роман не порекомендуєш кожному, але він точно сподобається поціновувачам андеграундної літератури.

Дізнайся: ТОП-10 книг, які має прочитати кожен

“Прекрасна ти”, Чак Поланік

Хто не вловлює іронію Поланіка, кого вона зачіпає – просто проходьте повз. Решті хочу порадити цей роман як чудову розвагу на кілька вечорів, тому що читати його легко, швидко і ржачно. Книжка рясніє відсилками (перше, що впадає в око, це як автор кепкує з “50 відтінків сірого”), пікантними висловами, які зрідка доводиться гуглити, і божевільними ідеями, починаючи з найголовнішої – встановлення світового еротичного панування, запланованого головним героєм.

Ну, це ж Поланік, камон.

“Ринок м’яса”, Джуно Доусон

Навколо модельного бізнесу завжди крутиться багато стрьомних чуток. “Ринок м’яса” – можливість дізнатися, як там усе влаштовано зсередини, у всіх неприємних подробицях. На що готова піти героїня заради успіху? Звісно, мова про жорсткі випробування і секс без згоди. Роман може серйозно змусити тебе напружитися, тому що від деяких коментарів про закулісся модної індустрії просто мурашки по шкірі. За таку відверту й чесну історію “Ринок м’яса” було визнано найкращою молодіжною книгою на YA Book Prize 2020.

Весь інтернет завалений еротичною літературою, де на обкладинках чоловіки з оголеним торсом пристрасно притискають до себе своїх чуттєвих супутниць. Хтось любить подібне чтиво, але точно не я, тому в моїй добірці ти не зустрінеш нічого такого. Але я підкину ще кілька тематичних книжок із непоганими рейтингами на Goodreads:

  • Світло між нами, Емма Скотт – ⭐4,3
  • Twisted Kingdom, Ріна Кент – ⭐4,1
  • Переслідування Аделіни, Х. Д. Карлтон – ⭐3,9
  • Після розриву, Анна Тодд – ⭐3,7
  • Maybe Not, Коллін Гувер – ⭐3,6
  • Я дивлюся на тебе, Ірене Као – ⭐3,5

Небанальні серіали про секс

Багато ресурсів радять “Секс і Каліфорнію”, “Безсоромних”, “Скінс”, але, по-перше, хто їх не дивився, а по-друге, секс у них – не рушійна сила твору. Тоді що подивитися, щоб було цікаво і при цьому постійно не ловити іспанський сором?

“Одержимість” / Obsession (2023)

Це британо-французький телесеріал у жанрі еротичного трилера, заснований на романі “Пошкодження” Жозефіни Гарт. За сюжетом лондонський хірург заводить інтрижку з (на секундочку!) нареченою свого сина, але їхні швидкоплинні стосунки обертаються бурхливим і шаленим романом. Для мене головною перевагою серіалу є виконавець головної ролі, Річард Армітедж, хоча загалом дивитися було цікаво і за чотири серії події не встигають набриднути.

Дізнайся: 5 відвертих фільмів, які кращі за кіно для дорослих

“Майстри сексу” / Masters of Sex (2013-2016)

Ще один блискучий серіал за романом, у якому американський автор Томас Маєр розповів історію доктора Вільяма Мастерса і його асистентки Вірджинії Джонсон – головних дослідників сексуальності 20 століття, які в буквальному сенсі “навчили Америку кохати”. Це захопливе, іронічне кіно, особливого шарму якому додає акторський тандем чарівного Мартіна Шина і Ліззі Каплан.

“Секс, Інста і ЗНО” / SIZ (2021-…)

Проєкт зняв український постановник Антоніо Лукич, якого ти можеш знати за його першою повнометражкою “Мої думки тихі”. Це чудова підліткова драмеді про старшокласницю Сашу, яка веде таємну сторінку в Інсті з особистим сексуальним контентом. Але довго тримати це в секреті Саші не вдається, і про її захоплення дізнається весь клас. Автори серіалу надихалися скандальними “Ейфорією” і “Скінс”, тому він вийшов незручним, нецензурним і відвертим, через що мій інтерес до нього злетів просто до небес.

Фільми Лукича люблять не тільки українські кіномани, вони визнані на міжнародних кінофестивалях (я кажу про фестиваль у Карлових Варах, де 2019 року “Мої думки тихі” отримав Спеціальну премію журі), тож облиш всі забобони та скепсис, і сідай дивитися “Секс, Інста і ЗНО”.

Якщо тобі сподобалася моя добірка, постав лайк статті та залітай у коменти на обговорення.

All right, later!

Читай також:

Переглянути коментарі

  • Чудова добірка книг/серіалів та фільмів.🔞Спасибі за рекомендації.💚Виділила для себе цікаві книги 📚

Останні

Очищення та зволоження: ТОП-8 олій для душу

Уяви: ти у ванній, тебе обволікає тепла пара, і замість звичного гелю для душу ти… Докладніше

Червень 24, 2024

Як відростити довгі та густі вії в домашніх умовах

Я б хотіла подарувати тобі чарівний швидкий спосіб в короткий термін перетворити коротенькі вії на… Докладніше

Червень 21, 2024

Вакуумні вібратори: яка модель найкраща

Приблизно до 2013 року в секс-іграшках для активної стимуляції ерогенних зон застосовувалася одна технологія –… Докладніше

Червень 21, 2024

Вітання з Трійцею 2024: листівки та традиції

У 2024 році православні українські віряни відзначатимуть Трійцю у неділю, 23 червня. Цей день вважається… Докладніше

Червень 21, 2024

Листівки та привітання з Днем Конституції України 2024

Щороку 28 червня українська громадськість відзначає День Конституції – головного закону країни, якому цьогоріч виповнюється… Докладніше

Червень 21, 2024

Партнерські пологи: всі за та проти

Багато хто чомусь думає, що партнерські пологи – це присутність чоловіка поруч із дружиною безпосередньо… Докладніше

Червень 20, 2024