Дім

7 ідей, як прикрасити підвіконня в кімнаті

Ми завішуємо підвіконня шторами, заставляємо горщиками з рослинами та раз на тиждень протираємо на них пил. Зазвичай на цьому їхні функціональні обов’язки закінчуються. Але підвіконня має набагато більший потенціал, ніж банальна підставка під квіти. По суті, це вільна зона в кімнаті, яка послужить для найрізноманітніших цілей: від додаткової книжкової полиці до повноцінного місця відпочинку. У мене є 7 ідей як ти можеш прикрасити підвіконня своїми руками і як зробити з нього функціональний простір.

Книжкова полиця

У тебе так багато книг, що вони вже не влазять у стелаж? Частину з них ти можеш розташувати на підвіконні. Бажано, щоб прямі сонячні промені не потрапляли на книги, тому завісь вікна світлими тканинними ролетами. Як зафіксувати книжки, щоб вони падали як доміно: постав кілька штук вертикально, а за ними склади стопкою горизонтально, і так чергуй їх. Або використовуй стильні книготримачі, які будуть дуже здорово виглядати на такому видному місці.

Робоча зона

Якщо в кімнаті воркплейс розташований поруч із вікном, то задіюй підвіконня як додатковий стіл. Наприклад, постав туди органайзер, лоток для паперів, компактний світильник та інше канцелярське приладдя, яке заважає під рукою на столі. Підтримуй там порядок, щоб підвіконня не перетворилося на захаращене місце, а виглядало акуратно й естетично.

Дізнайся: Більше місця: особливості зонування кімнат

Місце лежанки для кота

Коти просто обожнюють спати на підвіконнях (мої так точно!) То чому б спеціально для них не обладнати там комфортне містечко? Спочатку прибери з підвіконня квіткові горщики та інші крихкі предмети, які котик може ненавмисно або навмисне, щоб не заважало, скинути. Потім постели ткану підстилку, компактну лежанку або постав коробочку, в якій подобається спати твоєму улюбленцю. Розклади на підвіконні іграшки, щоб тварина знала, що це її персональне місце.

Зона для макіяжу

При денному освітленні тобі буде простіше побачити недоліки твого мейку, підібрати відповідний тон помади etc. У цьому плані кращого місця ніж підвіконня тобі не знайти. Постав туди дзеркало, коробочку з прикрасами, аксесуарами для волосся, поклади гребінець. Тільки не зберігай косметику на сонці, щоб вона не зіпсувалася, а різні доглядові дрібниці сміливо залишай на підвіконні.

Дізнайся: Як вибрати дзеркало та правильне освітлення для ідеального макіяжу?

Cosy area

Підвіконня може бути не тільки функціональним, а й декоративним простором, що створює затишну романтичну атмосферу. Розташуй на ньому кілька свічок різних розмірів у свічниках, які не нагріваються і не зіпсують поверхню підвіконня. Тримай свічки якомога далі від штор, а ще краще, скористайся світлодіодними свічками з імітацією полум’я.

Дізнайся: Декор: деталі, які створюють затишок

Сезонна фотозона

Тобі подобаються інстаграмні флетлеї та красиві місця для предметної зйомки? Можеш влаштувати подібне у себе на підвіконні. Збери колекцію декору:

  • сухоцвіти;
  • осіннє листя;
  • мініатюрні гарбузики;
  • соснові шишки;
  • камінчики;
  • мушлі;
  • серветки ручної роботи;
  • свічки;
  • вазочки;
  • вінтажні скульптури та інше.

Тематично комбінуй їх і змінюй сезонні акценти, так із мінімального набору декору ти отримаєш багато різних композицій.

Домашня картинна галерея

Якщо ти малюєш або фотографуєш, то твої роботи матимуть чудовий вигляд на підвіконні. Вистави картини або знімки в єдиному стилі, доповни їх статуетками, квітковими горщиками та будь-яким декором, який здається тобі доречним. Нехай це стане твоєю персональною мінівиставкою просто у твоїй кімнаті.

Дізнайся: Надихаючі ідеї використання модульних картин в інтер’єрі

Таким же чином ти можеш прикрасити й задіяти підвіконня в кожній з кімнат. На кухні зручно декорувати його керамічною плиткою і зберігати баночки зі спеціями. Підвіконня в спальні легко переобладнати під додаткове місце для відпочинку, поклавши на нього матраци-подушки, плед і встановивши поруч торшер. На підвіконні у вітальні можеш красивими стопками скласти журнали, поставити годинник і світильник. А на балконі буде якраз ідеальне місце для кімнатних рослин, які люблять сонечко і свіже повітря.

Словом, ідей море – обирай будь-яку собі до душі.

Читай також:

Останні

Дерматологічний захист шкіри від сонця: чому це важливо

Літо – це, безперечно, найочікуваніша пора року. Адже що може бути кращим за можливість вирушити… Докладніше

Липень 3, 2024

ТОП-8 шампунів-скрабів для шкіри голови

Ти напевно знайома з такими засобами, як скраби для шкіри голови та, цілком можливо, що… Докладніше

Липень 3, 2024

10 лайфхаків, як попрасувати речі без праски

Якщо вважаєш прасування одягу щастям й медитативною процедурою, мені залишається лише порадіти за тебе.  Але… Докладніше

Липень 3, 2024

Все, що потрібно знати про ортопедичне взуття для дітей

Зайшовши в магазин дитячого взуття, очі мам просто розбігаються від розмаїття асортименту. Як не крути,… Докладніше

Липень 2, 2024

Як приготувати смачний домашній квас: 2 ТОП рецепти

Я б, звісно, могла зробити для тебе гайд божевільного об'єму з купою рецептів цього приголомшливо… Докладніше

Липень 2, 2024

Лайфхаки, які допоможуть пити більше води

Про важливість дотримання питного режиму віщають буквально з кожної праски. І це не данина моді… Докладніше

Липень 1, 2024