Краса

Бездоганний мейкап: вибираємо ідеальний консилер

Чи існує такий декоративний продукт, який допоможе зробити макіяж просто бездоганним? Звичайно! І це — консилер. Він використовується для вирішення безлічі завдань: приховає синці під очима і локальні недосконалості, допоможе зробити правильні акценти в макіяжі, а ще — домогтися ідеальних графічних ліній у стрілках або в макіяжі губ. Загалом, без нього у своїй косметичці ніяк.

Якщо ти якраз збираєшся охазяйнуватися цим must-have`ом, EVA Blog зібрав для тебе рекомендації, які допоможуть не помилитися з вибором.

Цікаво на тему: Як правильно наносити консилер?

Як можна використовувати консилер у макіяжі

Консилер — це воістину універсальний засіб для обличчя, без якого досягти ідеального макіяжу буде куди складніше. Давай все ж таки шукати легші шляхи та економити час (а іноді — і нерви), чого завжди не вистачає. Отже, для чого ж потрібен цей продукт?

  1. Для маскування недосконалостей. Маючи щільнішу порівняно з тоном текстуру, він здатний «позбутися» кіл під очима, приховати дрібні нюанси, на кшталт слідів постакне, веснянок або судинної сіточки. До речі, щоб домогтися більш натурального ефекту, консилер можна наносити під тон, а не поверх нього.
  2. Для світлотіньової корекції. Консилер, який на 1-2 відтінки світліший за тональний засіб, допоможе правильно скорегувати риси обличчя і надати йому бажаної форми. Наприклад, наносячи продукт на центр чола, перенісся і підборіддя і затемнивши при цьому зону вилиць і скроні, можна візуально витягнути обличчя і зробити його стрункішим.
  3. Консилер — прекрасний «ластик» для мейкапу. З його допомогою можна за лічені секунди підчистити лінію стрілок, нижню межу брів або створити ідеальний контур губ, особливо коли ти використовуєш темну або яскраву помаду.

Цікаво на тему: Як визначити форму обличчя і підібрати макіяж?

Увага на текстуру

Як і багато декоративки для обличчя, консилер може бути різної текстури, щільності та формату. Яким він буває:

  1. Рідкий консилер часто представлений у тюбику або у вигляді такого собі блиску для губ (тобто, з аплікатором або пензликом). Такому продукту властива легка текстура, яка не обтяжує шкіру, невисока пігментація, він добре розподіляється і в макіяжі має досить природний вигляд. У роботі з ним можна використовувати будь-який інструмент — спонж, пензлик або пальчики. Додаткові переваги — його текстура підходить практично для будь-якого типу шкіри і його може приручити навіть новачок. Однак через свою «легкість» рідкі консилери зазвичай перекривають лише незначні недосконалості й нездатні впоратися з більш видимими нюансами.
  2. Кремовий консилер має трохи щільнішу формулу порівняно з рідким і найчастіше — вищий ступінь покриття. Здебільшого представлений у форматі туби або в пакуванні з аплікатором. Серед кремових консилерів є як невагомі, які лише злегка перекривають недосконалості, так і покривні засоби, що забезпечують ефект full coverage. Це ідеальний варіант для нормальної, комбінованої та сухої шкіри, але може бути важкуватий для жирної.
  3. Щільний консилер — найбільш «важкий», але і найбільш покривальний продукт. Зазвичай буває у вигляді крему в невеликій баночці або у форматі стіку, і його частіше використовують, коли потрібно домогтися повного перекриття нюансів на шкірі. З ним працювати трохи складніше, але до його текстури можна швидко пристосуватися. Використання щільного продукту в макіяжі передбачає більш ретельну підготовку і зволоження шкіри, особливо якщо говоримо про зону під очима. Ще один нюанс — «важкий» кремовий консилер краще не використовувати для жирної шкіри, але він чудово підійде для сухої, комбінованої та нормальної.

Цікаво на тему: Ефект фотошопу: особливості макіяжу обличчя в техніці бейкінг

Кілька слів про фініш

Ще одна річ, яку варто врахувати у виборі ідеального консилера — це його фініш.

Його варто узгоджувати з типом шкіри. Якими бувають консилери за фінішем:

  • матовий — ідеальне рішення для комбінованої та жирної шкіри, але табу для сухої, оскільки він може підкреслити лущення і зморшки, а також дати відчуття стягнутості;
  • сатиновий або природний — універсальний варіант для всіх типів, окрім жирної, адже надасть їй небажаного блиску; може містити в складі зволожувальні компоненти, які забезпечать доглядову дію;
  • мерехтливий (зі світловідбивними частинками) — топ для нормальної, сухої та вікової шкіри, чудовий інструмент для освіження образу або ліфтинг-макіяжу, але також не рекомендується в разі надмірного вироблення себума, оскільки створить ефект «млинчика».

Вибираємо оптимальний відтінок

Підбираючи відповідний відтінок консилера, важливо орієнтуватися на спосіб його використання. Якщо потрібен універсальний продукт, яким можна і дрібні недоліки приховати, і потрібні зони висвітлити, і чіткі лінії в макіяжі підправити, краще вибирати колір на один відтінок світліший, ніж тональний засіб. Для цього можна взяти з собою в магазин тональник і вибирати за ним. Якщо в холодну пору роки ти використовуєш світліший тон, а влітку — темніший, під колір засмаги, краще вибрати два відтінки консилера.

Цікаво на тему: Чим відрізняється BB-крем від CC-крему і що з них вибрати

А якщо потрібен щільніший консилер, який приховуватиме явні нюанси та наноситиметься в основному під тон, тоді варто вибирати за кольором шкіри. Він має збігатися не тільки за відтінком, а й за підтоном. Для «теплої» зовнішності краще підбирати жовтуваті консилери (вони часто мають маркування Warm або просто W), для «холодної» — рожевуваті (Cold або C), а для нейтральної — без вираженого підтону (Neutral або N).

Лайфхак: Вибираєш консилер спеціально для маскування синців під очима? З цим найкраще впорається продукт з персиковим підтоном. Він не підійде для світлотіньової корекції або підчищення мейку, зате з «ефектом панди» впорається на відмінно. Адже теплий помаранчевий підтон прекрасно перекриває фіолетовий пігмент, який часто й утворює ці самі синці та робить погляд втомленим і хворобливим. А щоб перевірити, як він перекриває синяву, можна протестувати його на венах на внутрішній стороні зап’ястя.

ТОП-8 крутих продуктів на будь-який бюджет

Назва Формат продукту Країна
Maybelline Instant Eraser Multi-Use Concealer Кремовий зі спонжем Франція
Patricia Ledo Queen Collection Concealer Stick Кремовий консилер-стік з пензлем Китай
NYX Bare With Me Concealer Serum Консилер-сироватка з аплікатором США
Lancome Effacernes Longue Tenue Concealer Кремовий Франція
M.A.C Studio Fix Every-Wear All-Over Face Pen Консилер-ручка Канада
Radiant Professional Illuminator Concealer Рідкий з аплікатором Греція
Payot Pate Grise 2-in-1 Duo Purifying Concealing Pen Консилер+сироватка, 2-в-1 Франція
Elizabeth Arden Flawless Finish Skincaring Concealer Кремовий з аплікатором США

Maybelline Instant Eraser Multi-Use Concealer

Без удаваної скромності Instant Eraser Multi-Use Concealer від Maybelline можна назвати легендарним консилером, створеним спеціально для шкіри навколо очей. Маючи легку кремову текстуру, він відмінно розподіляється по шкірі, приховуючи темні кола й освіжаючи погляд. Широка палітра відтінків дає змогу підібрати ідеальний відтінок, а зручний аплікатор — комфортно і швидко наносити засіб на зону під очима.

Цікаво на тему: Як правильно наносити хайлайтер: покрокова інструкція

Patricia Ledo Queen Collection Concealer Stick

Потрібен щільний продукт, який перекриє будь-які недоліки на шкірі? Зверни увагу на Queen Collection Concealer Stick з нової колекції Patricia Ledo. Консилер у форматі стіку має кремову текстуру і збагачений вітамінами Е та гліцерином для зволоження шкіри. А щоб користуватися ним було ще зручніше, в ньому передбачено щільно набитий скошений пензлик зі зворотного боку.

NYX Bare With Me Concealer Serum

NYX Bare With Me Concealer Serum – це консилер-сироватка, яка забезпечує як декоративний, так і доглядовий ефект. У її складі містяться натуральні екстракти центелли, зеленого чаю та гриба тремелла, що забезпечують заспокійливу, протизапальну та регенерувальну дію. Водночас засіб має легку текстуру та середній ступінь покриття, добре приховуючи недосконалості, і дарує шкірі зволоження.

Lancome Effacernes Longue Tenue Concealer

Шукаєш покривний консилер, що здатен впоратися навіть із помітними недоліками шкіри й при цьому матиме природний вигляд? Обирай люксовий Lancome Effacernes Longue Tenue Concealer. Йому властива висока пігментація і стійкість, а також захист від ультрафіолету SPF 30. Формула консилера доповнена екстрактами ромашки та волошки, які заспокоюють ніжну шкіру, а світловідбивні частинки створюють ефект фотошопу.

M.A.C Studio Fix Every-Wear All-Over Face Pen

M.A.C Studio Fix Every-Wear All-Over Face Pen – унікальний консилер-ручка для зручного нанесення. Кофеїн, вітамін Е і гіалуронова кислота в складі зволожують шкіру, тонізують її та дарують антиоксидантний ефект. Цей продукт має середньовисокий ступінь покриття і кремоподібну текстуру, що забезпечує стійкість до 36 годин. Крім цього, його можна використовувати і як консилер (вистачить половини натискання на дозатор), і як тон на все обличчя (одне повне натискання), а ще його дуже зручно брати з собою.

Цікаво на тему: Легкий макіяж для початківців

Radiant Professional Illuminator Concealer

Потрібен засіб, який за лічені секунди освіжить макіяж? Радимо Radiant Professional Illuminator Concealer. Продукт може похвалитися ніжною формулою, яка не западає в пори та зморшки, але водночас він прекрасно маскує темні кола, висипання і небажану пігментацію. А найдрібніший шимер у складі консилера м’яко розсіює світло і візуально робить шкіру рівнішою і гладенькою.

Payot Pate Grise 2-in-1 Duo Purifying Concealing Pen

Чи можна одним продуктом маскувати недоліки й водночас ефективно боротися з висипаннями? Виявляється, можна — за допомогою Payot Pate Grise 2-in-1 Duo Purifying Concealing Pen! Він об’єднує в собі тонувальний продукт і підсушувальний засіб від прищів з гліколевою кислотою, цинком і екстрактом м’яти в складі. Нанеси локально лосьйон на висипання і перекрий їх пігментованим консилером — і ти отримаєш дієвий догляд і класний макіяж одночасно.

Elizabeth Arden Flawless Finish Skincaring Concealer

Flawless Finish Skincaring Concealer від Elizabeth Arden дарує найлегше, невагоме покриття і турботу про шкіру. Завдяки вітамінам С і Е, а також гіалуроновій кислоті в складі, консилер зволожує, освітлює і забезпечує антиоксидантний захист. Формула засобу пройшла дерматологічні дослідження, не викликає висипань і може бути застосована навіть для чутливої шкіри, а 16-годинна стійкість дасть змогу не турбуватися про макіяж протягом дня.

У випадку з консилером буває непросто підібрати ідеальний продукт для своєї шкіри з першого разу. Тому рекомендуємо тестувати й експериментувати з текстурою, відтінком і формулою. Тільки так ти знайдеш найбільш слушний засіб для себе, який допоможе отримувати дійсно бездоганний макіяж в будь-якій ситуації.

Читай також:

Останні

Як дотримуватися калорійного ліміту, коли постійно хочеться їсти

Низьковуглеводна, білкова, вегетаріанська дієта, правильне харчування, збалансоване харчування, інтервальне голодування, дробове харчування, OMAD-дієта... “Від зміни… Докладніше

Квітень 26, 2024

Perfume layering: як комбінувати парфуми та отримувати крутий результат

Колись було модним підбирати сумку під колір туфель, надягати прикраси комплектами (або хоча б з… Докладніше

Квітень 26, 2024

15 найкращих кольорових тушей у 2024 році

Кілька швидких рухів — і твій погляд готовий привертати увагу. Секрет цієї магії в кольорових… Докладніше

Квітень 25, 2024

Гороскоп на травень 2024 для всіх знаків Зодіаку

Вже не терпиться дізнатися, що ж зірки підготували для тебе в травні? Любов, здоров'я, фінанси… Докладніше

Квітень 25, 2024

35 загадок на логіку для ігор з друзями

Коли в компанії набридає обговорювати плітки, погоду та новини, нерідко виникає бажання розважитись іграми, які… Докладніше

Квітень 24, 2024

Розігруємо набір косметики для догляду за тілом від MONIQUE

Ти навіть не уявляєш, що ми приготували для тебе цього разу… EVA Blog дарує один… Докладніше

Квітень 24, 2024