Краса

Чим відрізняється BB-крем від CC-крему і що з них вибрати

Шукаєш декоративні засоби для обличчя, які одночасно піклуватимуться про твою шкіру? Тоді ця стаття для тебе. Сьогодні поговоримо про класні продукти, які поєднують у собі і догляд, і тональні властивості – про BB- та CC-креми. Що це за засоби, які проблеми вони вирішують і чим відрізняється перший від другого? Розбираймося разом.

Час читання: 3 хвилини та стигле манго

статья доступна на русском языке 

Цікаво по темі: Як обрати ідеальний ВВ-крем?

Що таке BB-крем і в чому його фішка

Абревіатура «ВВ» означає «Blemish Balm» (хоча іноді можна зустріти версію «Beauty Balm»). Тобто, бальзам проти пігментних плям або ж бальзам краси. І назва повністю відповідає тому, що міститься в баночці, адже насамперед BB-крем розробляли, як швидку допомогу для клієнтів косметичних кабінетів і пластичних хірургів.

Завданням засобу було (і залишається) відновлення, захист і догляд за шкірою, особливо після beauty-процедур, але водночас з маскуванням пігментації, почервоніння та інших недосконалостей. Саме тому в складі BB-кремів є багато компонентів, що зволожують, живлять і загоюють – колаген, муцин равлика, гіалуронова кислота, олії, екстракти алое, центелли азіатської та багато інших активних інгредієнтів. Завдяки цьому засіб відмінно підходить власницям сухої, комбінованої та зрілої шкіри.

Якщо говорити про ступінь пігментації, то сьогодні ці продукти можна умовно поділити на два види:

  • європейські ВВ-креми, яким властива висока концентрація доглядових компонентів, легка текстура і покриття;
  • корейські – більш щільні та пігментовані засоби з високим рівнем захисту від УФ-випромінювання та активними інгредієнтами у складі.

Звісно, серед корейських BB-кремів теж можна знайти невагомі текстури та легке покриття, а в продуктах європейського виробництва – більш щільні та покриваючі, але це скоріш винятки. Тому для того, щоб тобі легше було орієнтуватися, який засіб краще вибрати, можна дотримуватися цієї умовної класифікації.

Цікаво по темі: Як підібрати відтінок тонального крему online?

Який би ВВ-продукт ти не обрала, він матиме пігмент. Ці засоби мають колірну палітру, проте вона значно скромніша, ніж у класичних тональних кремів (зазвичай вони представлені в декількох відтінках), та й ступінь покриття у ВВ буде легшим, ніж у тону. Проте він добре перекриває недосконалості, вирівнює колір і текстуру шкіри та може служити хорошою основою для макіяжу.

Щоб перекрити більш помітні нюанси, можна нанести ВВ-крем другим шаром або точково скористатися консилером чи коректором. Усього кілька хвилин і твоя шкіра зволожена, захищена від негативного впливу довкілля, має рівний тон і готова до наступних етапів нанесення макіяжу.

Рекомендовані товари:

Особливості CC-крему

Якщо ВВ – це скоріше тональний засіб з доглядом, то CC-крем – навпаки. Літери «СС» означають «Color Correct», тобто, корекція кольору. Цей продукт здатний злегка вирівняти тон шкіри, надати їй більш доглянутого і здорового вигляду, проте впоратися з помітними недосконалостями йому не під силу.

СС-крем – це засіб із багатим доглядовим складом, який має дуже легку текстуру, схожу на флюїд. Він добре зволожує, допомагає боротися з такими проблемами, як пігментація, запалення і купероз, прекрасно розподіляється і швидко вбирається. Завдяки цьому продукт є класним варіантом на літо для будь-якого типу шкіри, але особливо підійде дівчатам із жирною, комбінованою та проблемною. У складі також можуть бути присутніми УФ-фільтри, проте з нижчим, порівняно з ВВ-кремом, ступенем захисту – в середньому від SPF 5 до SPF 30.

Цікаво по темі: Найкращі тональні креми для жирної шкіри: добірка від EVA Blog

Ще однією особливістю СС-крему є те, що зазвичай спочатку він не має пігменту. Однак в міру розподілу, засіб починає підлаштовуватися під тон шкіри, приховуючи легкі недосконалості, вирівнюючи колір обличчя і текстуру.

Якщо тобі пощастило і у тебе ідеальна шкіра, то такого покриття може бути достатньо для того, щоб стати основою для твого макіяжу. Для більш щільного перекриття використовуй СС-крем, як праймер, наносячи поверх нього більш пігментовані засоби – тон або той же ВВ-крем. Якщо ж ти в принципі не любиш мейкап, то можеш використовувати СС просто як денний крем – з ним твоє обличчя буде виглядати більш свіжим та доглянутим.

Рекомендовані товари:

Що ж обрати: ВВ чи СС?

Давай тепер коротко резюмуємо. Якщо ти шукаєш альтернативу своєму тональному засобу з високим SPF-захистом і гарною покривною здатністю, яка водночас буде ефективно зволожувати та захищати твою шкіру, вибирай ВВ-крем. Це чудовий варіант для вікової, сухої та комбінованої шкіри, а також у тому разі, якщо тобі потрібно домогтися щільного маскування постакне, пігментації та інших недосконалостей.

Якщо ти не дуже любиш макіяж або у тебе немає явних недоліків на обличчі, які б ти хотіла приховати, зроби вибір на користь СС-крему. Завдяки невагомій текстурі, він також стане чудовою заміною денного догляду власницям жирної та комбінованої шкіри. СС-крем не приховає всіх нюансів, проте здатний вирівняти тон і приховати текстуру, створюючи вигляд доглянутого сяючого обличчя. Втім, цей засіб може стати і класним праймером для мейкапу.

А яким тональним засобом користуєшся ти? Розкажи в коментарях, який продукт ти використовуєш і чому?

Читай також:

Останні

Як вибрати мультипіч?

У сусідів аерогриль Philips – дуже ним задоволені. А друзі настійно рекомендують мультипіч Тефаль, кажуть,… Докладніше

Травень 4, 2024

6 помилок у макіяжі, які додають вік

Іноді буває, що провела биту годину біля туалетного столика, зробила дуже крутий макіяж, але все… Докладніше

Травень 3, 2024

Як зменшити кількість пилу у приміщенні?

Пухнастий сірий шар, який підсвічують сонячні промінчики з вікна, — зовсім не те, що хочеться… Докладніше

Травень 3, 2024

Акцентні зони на обличчі: як змінюються тренди у макіяжі

Макіяж — одна зі сфер, в якій beauty-тенденції дуже часто змінюються. Але в більшості своїй… Докладніше

Травень 2, 2024

Як зробити освіжувач повітря своїми руками: ТОП ідей

Погодься, що приємний аромат у домі — запорука затишку, комфорту та гарного настрою. І попри… Докладніше

Травень 1, 2024

Як вибрати мило і шампунь для новонароджених

Тобі знадобиться зовсім небагато засобів для купання свого малюка, тому не поспішай занадто звільняти місце… Докладніше

Квітень 30, 2024