Категорії: КрасаМакіяж

Як обрати ідеальний ВВ-крем?

Більшість з нас, жінок, вже має власний позитивний досвід використання BB-крему або принаймні знає про його революційні властивості. Але у чому саме полягає ця революційність? Насамперед, у поєднанні функцій доглядової і декоративної косметики. BB-крем покликаний виконувати одразу п`ять косметичних завдань: захист від ультрафіолету, відновлення, зволоження, основа під макіяж і безпосередньо макіяж. Тож не дивно, що поява на вітчизняному ринку продукту, здатного замінити одразу кілька засобів, викликала справжній споживацький ажіотаж. Але як серед представленого нині різноманіття кремів з приставкою «ВВ» обрати той, який дійсно виконуватиме зазначені функції і при цьому підійде саме вам? Для цього слід розібратися в особливостях цього засобу та дізнатися, на що слід звернути увагу при виборі BB-крему на прикладі продуктів даної категорії, представлених у мережі магазинів EVA.

Особливості ВВ-крему

Ми вже звикли вважати появу BB-крему заслугою усюдисущої азійської косметології. Насправді ж схожа формула була розроблена ще у 60-х роках у Німеччині як регенеруючий і заспокійливий засіб для відновлення шкіри обличчя після агресивних косметологічних процедур і оперативних втручань.

В асортименті західноєвропейських і американських брендів ВВ-продукти почали з’являтися з 2012 року. В них акцент ставився на маскуванні недоліків, тоді як азійські засоби мали доглядову спрямованість.

Спільною відмінністю усіх ВВ-кремів від тональних засобів є те, що вони легко наносяться, мають легку текстуру не забивають пори, майже не відчуваються на обличчі і не створюють ефекту маски. При цьому щільності засобу достатньо для того, щоб приховати будь-які дрібні недоліки шкіри.

ВВ-крем містить SPF-фільтри, маскує темні плями і вирівнює тон, відбілює і матує шкіру, усуває подразнення і запалення. Деякі продукти також містять компоненти, які уповільнюють процеси старіння. Цей засіб замінить вам зволожуючий крем, праймер та коректор, при цьому триматиметься на обличчі увесь день.

Як обрати ВВ-крем?

Базовими компонентами формули ВВ-крему на момент її розробки були пантенол, який сприяв регенерації і загоєнню уражень шкіри та зволожуючий компонент – олія Ши. Сучасні продукти містять значно більше різноманітних складових, включаючи вітаміни, мінерали, колаген і навіть стовбурові клітини. Тож як обрати засіб, який підійде вам якнайкраще?

Обираючи ВВ-крем, необхідно враховувати два параметри: тон своєї шкіри і її особливості.

Корейські бренди пропонують здебільшого світлі відтінки. До того ж в них нерідко містяться відбілюючі компоненти, які явно не підходять для смуглявої шкіри.

У західних брендів ви знайдете більше відтінків, а також можете створити власний тон, змішуючи у необхідній пропорції креми світлого і темного кольору.

Пам’ятайте, що ВВ-засоби здатні підлаштовуватися під тон шкіри, і колір засобу може суттєво відрізнятися від того відтінку, який ви отримаєте при нанесенні. Тому перед покупкою обов`язково протестуйте крем на зворотній стороні долоні.

Не менш важливим завданням є вибір засобу відповідно до вашого типу шкіри.

Жирна шкіра

Для жирної шкіри слід обирати матуючий крем без вмісту олій і без ефекту сяяння. До його складу також повинні входити абсорбуючі компоненти.

Цим вимогам відповідає ВВ-крем проти жирного блиску Garnier Секрет Досконалості для змішаної та жирної шкіри.

Суха шкіра

Крем для сухої шкіри може містити гіалуронову кислоту, гліцерин, рослинні олії, інші зволожуючі та живлячі компоненти, а також складові на основі силікону, які пом’якшують шкіру і діють як праймер.

Для сухої шкіри підійде BB-крем для обличчя L’Oreal Paris Bonjour Nudista BB-Cream Зволожуючий

 

Чутлива і проблемна шкіра

Крем для чутливої шкіри не повинен містити жодних потенційних алергенів і має пройти відповідні дерматологічні тести. В складі такого крему повинні міститися вітаміни, такі як A, B та E, а також антисептичні компоненти.

Для цього типу шкіри радимо обрати заспокійливий ВВ-крем Mixa Sensitive Skin Expert

Вікова шкіра

Вікова шкіра потребує особливого догляду, який надасть ВВ-крем з antiage-компонентами – пептидами, антиоксидантами (вітаміни A, E, C), гіалуроновою кислотою. До того ж засіб повинен мати надлегку текстуру, інакше він забиватиме зморшки і замість того, щоб маскувати, робитиме їх ще помітнішими.

Радимо звернути увагу на тональний крем GOSH BB All in One, а також на ВВ-Крем Черний Жемчуг Омолоджуючий 56+

Нормальна шкіра

Може потребувати корекції тону або маскування зморшок. В другому випадку радимо скористатися нашими порадами для вікової шкіри. У першому звертайте увагу на консистенцію, вона має бути достатньо рідкою. Антиоксиданти, вітаміни та зволожуючі компоненти також стануть вам у нагоді.

Володаркам нормалної шкіри підійде ВВ-крем Garnier Секрет Досконалості для нормальної шкіри або ВВ-крем ZIAJA для нормальної шкіри.

Як наносити ВВ-крем?

Наносити BB-крем необхідно на очищену шкіру за допомогою косметичного спонжа, розподіляючи засіб по обличчю та шиї легкими рухами. Якщо ж ви надаєте перевагу косметичному пензлю, то намагайтеся наносити крем рівномірно і не забувайте ретельно розтушовувати переходи.

Змивати макіяж можна за допомогою гідрофільного масла або міцелярної води. Не рекомендується використовувати для змивання проточну воду – у поєднанні з ВВ-кремом, вона заб’є пори.

Незважаючи на свою універсальність, ВВ-крем є насамперед косметичним, а не медичним засобом і вирішує косметичні, а не медичні проблеми. Тому у деяких випадках раціональніше звернутися до дерматолога, ніж очікувати дива від косметичної промисловості. Проте зі своїми прямими обов’язками ВВ-крем дійсно справляться на відмінно. А це означає, що для цього засобу має знайтися місце і у вашій косметичці.

Останні

Як дотримуватися калорійного ліміту, коли постійно хочеться їсти

Низьковуглеводна, білкова, вегетаріанська дієта, правильне харчування, збалансоване харчування, інтервальне голодування, дробове харчування, OMAD-дієта... “Від зміни… Докладніше

26 Квітня, 2024

Perfume layering: як комбінувати парфуми та отримувати крутий результат

Колись було модним підбирати сумку під колір туфель, надягати прикраси комплектами (або хоча б з… Докладніше

26 Квітня, 2024

15 найкращих кольорових тушей у 2024 році

Кілька швидких рухів — і твій погляд готовий привертати увагу. Секрет цієї магії в кольорових… Докладніше

25 Квітня, 2024

Гороскоп на травень 2024 для всіх знаків Зодіаку

Вже не терпиться дізнатися, що ж зірки підготували для тебе в травні? Любов, здоров'я, фінанси… Докладніше

25 Квітня, 2024

35 загадок на логіку для ігор з друзями

Коли в компанії набридає обговорювати плітки, погоду та новини, нерідко виникає бажання розважитись іграми, які… Докладніше

24 Квітня, 2024

Розігруємо набір косметики для догляду за тілом від MONIQUE

Ти навіть не уявляєш, що ми приготували для тебе цього разу… EVA Blog дарує один… Докладніше

24 Квітня, 2024