Категорії: МатеринствоСім'я

Чекліст для майбутнього батька: як діяти, коли почув фразу «Я народжую»

Щоб уникнути нервувань у момент, коли потрібно везти породіллю до пологового будинку, майбутньому татові слід заздалегідь підготуватися до її транспортування. А з настанням перших переймів — зберігати спокій та діяти за планом, дотримуючись таких рекомендацій.

Складіть «дорожню карту»

Як тільки ви з дружиною визначилися, в якому пологовому будинку народжувати, варто прикинути кілька варіантів маршрутів, як до нього доїхати від вашого будинку. Слід точно з’ясувати, у який час і на яких ділянках дороги виникають затори, щоб у відповідальний момент впевнено та без негативних емоцій об’їхати їх заздалегідь підготовленими «лазівками».

Це треба зробити, навіть якщо ви плануєте їхати у пологовий будинок на таксі. Допомога водію, який приїхав на такий несподівано екстремальний для нього виклик, буде доречною.

Приведіть автомобіль у 100% готовність

Технічний стан сімейної автівки завжди має бути бездоганним. Але до початку 7 місяця вагітності (31-32 тиждень) майбутньому татові потрібно переконатися в справності всіх систем і вузлів машини — вони повинні працювати як швейцарський годинник. Приблизно з цього часу возіть у багажнику (а якщо гараж знаходиться поруч з домом, то майте там) запас пального, який дозволить доїхати до пологового відділення без зупинок на дозаправку.

Спакуйте «пологову валізу»

Кожний пологовий будинок видає список речей, які знадобляться породіллі під час пологів і після них. Візьміть ці рекомендації заздалегідь і до 7 місяця вагітності зберіть «пологову валізу». Нехай стоїть в очікуванні свого часу.

Але якщо укомплектувати її не вдалося, то не варто нервувати. Зазвичай татові вистачає часу, щоб повернутися додому, зібрати потрібні речі й приїхати до пологового будинку задовго до появи дитини на світ.

Тому якщо майбутня мама панікує та нервує, болі здаються їй нестерпними й заспокоїти її не виходить, то нічого не пакуйте. Їдьте в пологовий будинок, взявши з собою тільки обмінну карту, паспорти й 2-3 півлітрових пляшки з негазованою питною водою.

Поспішайте повільніше

Це відмінна порада майбутньому батькові, що вказує, як слід поводитися в момент настання у породіллі перших переймів. Річ у тім, що дослідження показали: чим ближче до пологів вагітна потрапляє в пологове відділення, тим комфортніше вона почувається під час пологової діяльності. Тому не варто відразу вирушати в дорогу, побудьте вдома. Спробуйте відволіктися, масажуйте дружині спину, допоможіть сходити у ванну кімнату, увімкніть улюблену музику, разом співайте, ходіть і танцюйте.

Їхати до пологового слід тоді, коли відчутні по силі перейми виникають з періодичністю не рідше 1 разу за 5 хвилин. При цьому вони тривають від 45 секунд до 1 хвилини. Час допоможе відстежувати лічильник переймів — спеціальний додаток для смартфона.

Забезпечте спокій породіллі в дорозі

Помічено, що деякі жінки аж занадто переймаються через те, що води, які раптово відійшли в дорозі, зіпсують оббивку автомобіля. Таке емоційне навантаження абсолютно ні до чого. Тому, перш ніж посадити (укласти) майбутню маму на заднє сидіння автомобіля, застеліть його простирадлом, рушником або пелюшкою.

І ще один важливий момент, про який повинен пам’ятати майбутній тато. Під час поїздки вагітної до пологового будинку — не важливо в сімейному автомобілі або в таксі — вона повинна слухати улюблену музику, а не балачки про політику, дратівливі радіопередачі чи треки.

Будьте обережні

Скажіть «ні» паніці, керуйте автомобілем, не порушуючи правил дорожнього руху і допустимих меж швидкості. Особливо нервувати не варто. Від моменту, коли лічильник переймів «дасть команду» їхати в пологовий будинок, до появи малюка на світ зазвичай проходить не менше 8 годин. Ваше головне завдання — передати свій вагітний скарб в руки медикам цілим, неушкодженим і в стані повної «бойової готовності».

І, звичайно ж, не забувайте підбадьорювати дружину, говорити, яка вона молодець. Туркоче без угаву? Добре! Хоче, щоб більше говорили ви? І це не проблема! Випромінюйте непохитну впевненість у тому, що все пройде успішно. І не забудьте сказати слова майбутній дитині, що ще трошки й ви разом з мамою зустрінете її посмішками, поцілунками та обіймами.

Останні

Як дотримуватися калорійного ліміту, коли постійно хочеться їсти

Низьковуглеводна, білкова, вегетаріанська дієта, правильне харчування, збалансоване харчування, інтервальне голодування, дробове харчування, OMAD-дієта... “Від зміни… Докладніше

Квітень 26, 2024

Perfume layering: як комбінувати парфуми та отримувати крутий результат

Колись було модним підбирати сумку під колір туфель, надягати прикраси комплектами (або хоча б з… Докладніше

Квітень 26, 2024

15 найкращих кольорових тушей у 2024 році

Кілька швидких рухів — і твій погляд готовий привертати увагу. Секрет цієї магії в кольорових… Докладніше

Квітень 25, 2024

Гороскоп на травень 2024 для всіх знаків Зодіаку

Вже не терпиться дізнатися, що ж зірки підготували для тебе в травні? Любов, здоров'я, фінанси… Докладніше

Квітень 25, 2024

35 загадок на логіку для ігор з друзями

Коли в компанії набридає обговорювати плітки, погоду та новини, нерідко виникає бажання розважитись іграми, які… Докладніше

Квітень 24, 2024

Розігруємо набір косметики для догляду за тілом від MONIQUE

Ти навіть не уявляєш, що ми приготували для тебе цього разу… EVA Blog дарує один… Докладніше

Квітень 24, 2024