Краса

Чоловічий стайлінг: види, особливості та добірка топових засобів

Часи, коли модні укладки були прерогативою прекрасної половини, давно залишилися позаду. Сучасні чоловіки ставляться до свого зовнішнього вигляду з не меншою турботою та увагою. Крім стильного прикиду, ефектних аксесуарів і класного парфуму, без належної зачіски look буде незавершеним. Якщо хочеш розібратися в актуальних засобах для укладки для чоловіків, зрозуміти, що для чого та якого типу волосся використовувати, EVA Blog зібрав стислий гайд, який допоможе в усьому розібратися. І, звичайно ж, до кожної категорії стайлінгу ми запропонуємо по кілька крутих варіантів для різних завдань.

Гель для укладки

Гелі є одним із найпоширеніших стайлінгових продуктів, і, мабуть, саме з них у більшості чоловіків починається знайомство зі світом укладок. Ці засоби добре фіксують, завдяки чому з їхньою допомогою можна зробити чіткі хвилі на довгому волоссі або укласти художнім безладом коротке. Гелі надають блиск і створюють виражений ефект вологих пасом, особливо якщо наносити їх на мокре волосся. Для більш натурального вигляду краще використовувати на сухому.

Insight Styling Hair & Beard Fluid Gel

Якщо потрібен засіб для укладання як стрижки, так і бороди, рекомендуємо звернути увагу на гель-флюїд Insight Styling Hair & Beard Fluid Gel. Продукт має середній ступінь фіксації, відмінно підтримує форму укладки та зберігає її природну рухливість. А гліцерин і натуральні екстракти фініка та ягід годжі зволожують волосся і надають йому природного блиску.

Paul Mitchell Mitch Hardwired Max Hold Spiking

Укладка має пережити сходження на Еверест, автокрос на багі або політ на дельтаплані? Тоді без клей-гелю Mitch Hardwired Max Hold Spiking від Paul Mitchell не обійтися! Продукт просто «намертво» фіксує волосся в потрібному положенні, стійкий до високої вологості, але при цьому прекрасно змивається засобами глибокого очищення. Ідеальний продукт для тих випадків, коли в зачісці потрібно бути впевненим цілий день!

Цікаво на тему: Прикореневий об’єм: лайфхаки та хитрощі

Помада

Помади для укладки не застигають на волоссі та не надають йому жорсткості так, як це роблять гелі. Зачіска залишається зафіксованою, але водночас рухливою, гнучкою і трохи блискучою (хоча, звісно, це не про яскравий глянець). Ці стайлінгові продукти гарні як для гладких укладок у класичному стилі, так і для більш об’ємних а-ля Елвіс. Фішка укладок з помадою ще й у тому, що вони прекрасно піддаються рестайлінгу протягом дня. Інший бік медалі — такі засоби гарні для досить густого і щільного волосся, а ось для тонкого краще придивитися до більш «сухих» варіантів, наприклад пудр або глин.

Bandido Cream Pomade

Для створення гнучких і гладких зачісок чудово підійде Bandido Cream Pomade. Маючи консистенцію крему, помада здатна текстурувати волосся будь-якої довжини, не обтяжує і не склеює пасма. А, завдяки водній основі, продукт не посилює жирність і прекрасно змивається звичайним шампунем.

Цікаво на тему: Хитрощі, які допоможуть довше зберігати укладку свіжою

CHI Man Palm Of Your Hand Pomade

Догляд і стайлінг в одному флаконі — це про CHI Man Palm Of Your Hand Pomade. Формула збагачена натуральними екстрактами (алое, камелії та кропиви), вітаміном Е, кокосовою олією і гідролізованим шовком, які надають волоссю еластичності, м’якості та природного блиску. Помада забезпечує легку, рухливу і дисципліновану укладку, і до того ж має тонкий приємний аромат.

Віск

Воски можна назвати своєрідним гібридом помади та гелю — вони мають гнучку і при цьому сильнішу фіксацію. А чим, на вашу думку, створюються зухвалі ірокези? 😄 В основі такого типу стайлінгу лежить віск, який прекрасно утримує форму, але водночас залишається пружним, завдяки чому виглядає на волоссі натурально. Також він дозволяє поправити або злегка підкоригувати зачіску протягом дня. До слова, наявність воску не є однозначним доказом того, що продукт надаватиме блиску — сьогодні є і матові засоби. Важливий нюанс — віск складніше змити з пасом, ніж гель. А ще такий стайлінг, який до того ж доповнили натуральними оліями, не підійде жирному типу волосся — шкіра голови може швидше ставати брудною.

Віск-паста Mayur Man

Стайлінг Mayur Man – класний бюджетний продукт для укладання волосся, вусів і бороди. Створений на основі натурального бджолиного воску, його формула збагачена оліями виноградних і абрикосових кісточок, а також екстрактом кокоса. Засіб прекрасно дисциплінує стрижку, пригладжує волосся і фіксує в потрібному положенні, а також живить і відновлює його.

TIGI Matte Separation Workable Wax

Матовий віск Matte Separation Workable Wax від TIGI допоможе створити ідеальну зачіску на будь-якому типі, довжині та густоті волосся. Залишаючи його еластичним і рухливим, продукт надійно збереже укладку навіть за несприятливої погоди. А гліцерин і гідролізована рицинова олія потурбуються про захист пасом і нададуть їм еластичності та гладкості.

Паста для волосся

Якщо потрібно щось універсальне для щоденного укладання, то паста відмінно підходить для цих цілей. Цей продукт має матувальний ефект, через що не помітний на волоссі (головне — не перестаратися з кількістю), гарантує хорошу фіксацію, допоможе створити практично будь-яку форму і надати зачісці об’єм. Залежно від типу пасти може підходити не тільки для короткого волосся, а й для середнього і навіть довгого.

Цікаво на тему: Стайлінг короткого волосся: тонкощі вибору засобів

American Crew Fiber

American Crew Fiber – паста сильної фіксації для чоловіків від іспанського професійного бренду, ідеальна для укладання короткого волосся. Ніякої липкості, склеювання або кринолінового блиску — засіб гарантує максимально природний вигляд зачіски та матовий ефект. У складі пасти міститься ланолін, який зволожує пасма, а бджолиний віск уберігає від втрати вологи, створюючи невидимий «щит» навколо кожної волосинки.

Nishman Hair Defining Matte Paste Argan M1

Якщо потрібен засіб для укладання волосся середньої довжини, варто придивитися до Nishman Hair Defining Matte Paste Argan M1. Паста забезпечує сильне, але при цьому еластичне закріплення пасом, не склеює, не обтяжує і практично не помітна. Крім цього, формула засобу для укладки збагачена аргановою олією, яка глибоко живить волосся, робить його більш м’яким і слухняним.

Глина

Цей укладальний засіб не просто так називається глиною. У його складі є каолін, який забезпечує текстурування стрижки, фіксацію від легкої до середньої та (в більшості випадків) благородний матовий фініш. За допомогою глини не вдасться зробити креативну або складну укладку, але для дисциплінування волосся на кожен день, надання об’єму і доглянутого вигляду варіант відмінний. Сам по собі продукт має досить щільну консистенцію, через що до взаємодії з ним потрібно буде трохи пристосуватися. Спочатку є сенс поекспериментувати з нанесенням на сухе і на вологе волосся (а також сухими або вологими руками), щоб підібрати оптимальний спосіб використання. А ще глина має легку підсушувальну дію (одна з головних властивостей каоліну), завдяки чому сподобається власникам жирного типу волосся.

Rambootan Modeling Clay

Rambootan Modeling Clay – чудовий бюджетний претендент для знайомства з глинами для волосся. З його допомогою можна створити ефектний прикореневий об’єм або виділити акцентні пасма, укласти їх набік або надати їм будь-яку потрібну форму. А рицинова олія, гідролізований шовк і кератин вбережуть волосся від сухості, живитимуть його і додадуть еластичності.

The Bluebeards Revenge Matt Clay

Формула The Bluebeards Revenge Matt Clay хоч і заснована на білій глині, але збагачена олією ши та натуральним бджолиним воском. Завдяки цьому засіб не матує «наглухо», а надає природного блиску волоссю, пом’якшує і доглядає за ним. Рухома фіксація без обтяження і склеювання — те, що потрібно для стильних повсякденних укладок!

Пудра для об’єму

Якщо потрібно створити класний прикореневий об’єм або пишну зачіску, на допомогу прийдуть пудри для волосся. Цей порошкоподібний укладальний засіб ідеальний для тонких і схильних до жирності пасом, який після сушіння наноситься на прикореневу зону, не зачіпаючи довжину. Пудра має підсушувальну дію, надає волоссю жорсткість і візуально розділяє його, завдяки чому воно добре тримає об’єм, стає більш слухняним і структурним. Крім цього, використання «сухого» продукту дає змогу робити рестайлінг протягом дня.

Uppercut Deluxe Styling Powder

Для укладок на коротку і середню довжину рекомендуємо Uppercut Deluxe Styling Powder. Засіб забезпечує середню фіксацію, але, додавши на волосся більше продукту, можна домогтися сильнішого ефекту. Пудра має найдрібніший помел і не помітна на пасмах, не обтяжує і не жирнить коріння, а також прекрасно підтримує об’єм.

Цікаво на тему: 6 причин чому волосся не тримає укладку

American Crew Boost Powder

Для сильнішої фіксації варто придивитися до American Crew Boost Powder. «Антигравітаційний» продукт надає волоссю пишності, візуально збільшує густоту та ущільнює. Натуральний склад пудри хоч і структурує пасма, але не пересушує, гарантує матовий ефект і гнучке укладання.

Соляні спреї

Так само як і пудри, соляні спреї ідеальні для створення прикореневого об’єму. Проте з їхньою допомогою можна створити ефект вологого волосся або укладок у стилі пляжних локонів на хвилястих пасмах. Маючи в складі сіль, засіб теж має підсушувальний ефект і абсорбує надлишковий себум, що особливо сподобається власникам жирного типу.

Slick Gorilla Sea Salt Spray

Для легкої фіксації та рухомого укладання використовуй Slick Gorilla Sea Salt Spray. Спрей можна використовувати як на вологому, так і на сухому волоссі, завдяки чому можна досягати різних ефектів і видів зачісок. Крім гімалайської солі, в його складі є вітамін В5, екстракт алое і морських водоростей, а також термозахисні компоненти та УФ-фільтри. Засіб для укладки зволожує і дисциплінує пасма, надає об’єму, а також захищає від сонячних променів і високих температур стайлерів.

The Shave Factory Sea Salt Spray

Sea Salt Spray від бренду The Shave Factory призначений для надійного закріплення структурних укладок. Використання спрею позбавляє пасма пухнастості, надає їм текстури та доглянутого вигляду. Екстракт алое і гліцерин зволожують волосся, цитрусова кислота забезпечує розгладжувальний ефект, а морська сіль надає жорсткості для створення будь-яких зачісок.

Лак для фіксації

Лаки для волосся рідко використовуються соло. Найчастіше ними доповнюють готову укладку, щоб краще її закріпити та убезпечити від погодних негараздів. Стайлінг у вигляді спрею може бути як легкого ступеня фіксації, що буде актуально для тонкого волосся, так і сильного, що сподобається густій і важкій шевелюрі. Головне правило – наносити лак короткими натисканнями з відстані 20-30 см і не переборщити з кількістю, щоб пасма не склеювалися і виглядали природно.

Цікаво на тему: Fix it: 21 найкращий лак для волосся

Depot 306 Strong Hairspray

З Depot 306 Strong Hairspray можна бути впевненим у своєму образі на 100%. Полімери у формулі лаку створюють невидиму плівку, гарантують надійну фіксацію форми укладки та захищають її від розтріпування весь день. А провітамін В5 у його складі зволожує волосся, кондиціонує його і сприятливо впливає на шкіру голови, захищаючи її від сухості.

Dapper Dan Fixing Spray Firm Hold

Попри те, що Dapper Dan Fixing Spray Firm Hold забезпечує сильну фіксацію, він зберігає зачіску еластичною і не обтяжує пасма. Водночас засіб дарує легкий аромат цитрусових, елементарно видаляється з волосся за допомогою гребінця, а, маючи в складі пантенол, пом’якшує волосся і зволожує його.

Сподіваємося, що наш короткий гайд допоможе визначитися з оптимальним засобом для стайлінгу на будь-якому типі та довжині волосся, експериментувати з образами та завжди отримувати класний результат.

Читай також:

Переглянути коментарі

  • Корисна стаття.Чудово підібрані та представлені засоби для чоловічої укладки волосся.🤎

Останні

Екстракт та олія камелії у косметиці: властивості та добірка засобів

Ти точно бачила цю красиву квітку на упаковках кремів, молочка для тіла та інших доглядових… Докладніше

Вересень 27, 2024

Хюґе-настрій: затишний осінній декор своїми руками

Попереду на нас чекає багато сірих дощових днів, від яких буває страшенно некомфортно. Інколи хочеться… Докладніше

Вересень 27, 2024

Гороскоп на жовтень 2024 для всіх знаків Зодіаку

Жовтень – місяць, коли природа починає готуватися до зимового спокою, а небесні тіла пропонують нам… Докладніше

Вересень 27, 2024

Як вибрати день для стрижки по місячному календарю

На що тільки не підуть жінки, аби мати здорові, гарні локони. І схему професійного догляду… Докладніше

Вересень 26, 2024

Ідеальні штори для кухні: як вибрати та на що звернути увагу

Штори – є тією самою родзинкою в інтер'єрі, яка створює додатковий затишок і комфорт. Також… Докладніше

Вересень 26, 2024

30 найкращих пілінгів для оновлення шкіри восени

Вдаватися до цієї доглядової процедури можна, звісно, й в спекотні дні, проте з особливою обережністю.… Докладніше

Вересень 26, 2024