Дюжина фільмів, які налаштують на позитив

Навичка знаходити світлі моменти і причини для вдячності корисна в будь-які часи. Мені захотілося зробити добірку фільмів, які допоможуть налаштуватися на позитив, і в той же час уникнути відсилань до типових солоденьких комедій. Перші п’ять фільмів засновані на реальних подіях — нехай вони особливо надихнуть вас і подарують заряд гарного настрою.

«Вуличний кіт на ім’я Боб»

Джеймс молодий, талановитий і страждає від наркотичної залежності. Він їсть на сніданок те, що добув в сміттєвих баках, заробляє пару доларів в день, граючи на гітарі, ночує в провулках і не чекає від життя нічого хорошого. Одного разу йому щастить — з’являється шанс отримати соціальне житло і участь в терапевтичній програмі. На новому місці він зустрічає рудого кота, якого назве Бобом. Джеймс і Боб стануть не тільки сусідами, але і друзями.

«Дика»

Шеріл 26 років, її рюкзак важить 36 кг, а попереду — похід по маршруту Тихоокеанського хребта. Вона пройде 4279 км, знемагаючи від втоми і спраги, стираючи ноги в кров, зустрічаючи тих, хто лякає, і хто допомагає, справляючись зі своїми втратами і помилками, збираючи фрагменти життя по дорозі до себе справжньої. І напише книгу про те, як небезпечна подорож допомогла відштовхнутися від дна і знайти себе.

«Невидима сторона»

Майкл народився і ріс у неблагополучній сім’ї, відставав у навчанні, збігав від прийомних батьків. Нікому не було діла до темношкірого проблемного здорованя, поки він не потрапив в сім’ю багатих білих християн. Їхнє ставлення і атмосфера вдома допомогла Майклові впоратися зі своїми комплексами, краще вчитися і, головне, знайти свою мрію. А віра в нього і підтримка нової сім’ї дозволили йому знайти шлях до цієї мрії.

«Того»

Псові Того і його господареві Леонарду довелося відправитися в експедицію, щоб врятувати десятки життів. У 1925 році в крихітному містечку Ном, загубленому на Алясці, спалахнула епідемія дифтерії. Лікарню закрили на карантин, необхідних ліків для лікування хворих і запобігання розповсюдженню дифтерії не вистачило. Складні погодні умови не дозволили доставити препарати по повітрю, і єдине, як можна було це зробити — відправити погонича на собачих упряжках. Леонард і його улюблений постарілий пес стали частиною події, пізніше названою Великою гонкою милосердя.

«Ми купили зоопарк»

Батько-одинак ​​Бенджамін Мі вирішує почати життя з чистого аркуша. На останні гроші він купує будинок, до якого додається… зоопарк. Його діти не в захваті від зміни мегаполісу на провінцію, стосунки погіршуються. На новому місці їм доведеться адаптуватися, налагодити відносини з сусідами і працювати, щоб зберегти десятки тварин, реставрувати зоопарк і зробити його доступним для відвідування.

«Стажер»

Бену Уїтакеру 70 років, він пенсіонер, який намагається заповнити внутрішню порожнечу після смерті дружини. Джулс — бізнес-леді, компанія якої продає одяг онлайн і займається соціально значущими проектами, як, наприклад, влаштування літніх людей на роботу. Вона налаштована досить скептично щодо Бена, який не знає навіть про те, що таке USB, але чуйність, доброта і життєвий досвід нового стажиста допоможуть не тільки її бізнесу, але і їй самій.

«Відпустка за обміном»

Британка Айріс веде весільну колонку в лондонській газеті і страждає від невзаємного кохання. Американка Аманда дізнається, що чоловік зраджує їй. Жінки знайомляться на сайті обміну житлом для відпустки і вирішують влаштувати обмін будинками на пару тижнів, щоб змінити обстановку та залікувати душевні рани.

Історія про те, як розбиті серця призводять до нових горизонтів і нової любові. Гарна казка для дорослих, яку приємно переглянути не тільки під Новий рік.

«Маленькі жінки»

Історія чотирьох сестер перенесе нас в США часів Громадянської війни. Мег, Джо, Бет і Емі живуть з мамою в скромному будиночку майже без коштів, але в родині панує атмосфера любові і взаємодопомоги. У кожної з дівчат — свої мрії і амбіції, а історія їх дорослішання повертає нас до того, що по-справжньому цінне в житті незалежно від часу, в якому ми живемо.

«До зустрічі з тобою»

Лу — звичайна дівчина. Вона не любить бойфренда, але любить свою роботу, наповнює життя ритуалами і рутиною. Звільнення змінює її розмірене життя і змушує шукати способи впоратися з великою кількістю проблем. Лу стає компаньйонкою багатого, молодого і симпатичного чоловіка. Він паралізований.

Чудовий приклад того, як два різні всесвіти можуть зіткнуться, заіскрити і перевернути життя один одного. І в цьому випадку навіть не важливо, що не всім історіям судилося закінчитися під девізом «і жили вони довго і щасливо».

«День бабака»

Ведучий телеканалу Філ Коннорс щороку змушений приїжджати в провінційне містечко в Пенсільванії, щоб зробити репортаж про пробудження бабака. Його дратує ця радиція, ці поїздки, це містечко і навіть команда, з якою він працює. А що, якщо час візьме і… зупиниться? Філу доведеться рік за роком проживати друге лютого, поки він не знайде спосіб розірвати цей божевільний цикл і змусити час рухатися далі.

«Друге життя Уве»

Відлюдний буркотун і зануда Уве чіпляється до всіх навколо: то автомобіль припаркований не за правилами, то недопалок на землі, то сміття викинуте не так, як слід. Літній Уве став таким мізантропом після смерті коханої дружини. Він не бачить сенсу в житті та планує самогубство. Але от лихо — поруч оселилася галаслива сім’я, яка постійно зриває його плани відправитися в інший світ, і кіт якийсь приблудився…

Скандинавський погляд на різницю поколінь і вічні цінності на кшталт любові, дружби, турботи та терпимості.

«Хороший рік»

Що може бути краще, ніж проводити літні канікули в дядька в Провансі? Грати в теніс, пізнавати таємниці виноробства, вчитися помічати прості радості життя і смакувати кожен момент? Мабуть, тільки отримати шанс повернутися до цього життя в свідомому віці. Макс виріс і став багатим, успішним, напористим гравцем фондової біржі. Його життя в Лондоні обертається навколо роботи і красивих жінок, жодна з яких не затримується надовго. Успадкувавши маєток в Провансі, Макс відправляється туди, щоб продати його. Однак за маєток ще доведеться поборотися, і не тільки за нього — серце холостяка і марнотратника життя, виявляється, здатне на кохання.

Як бачите, я відібрала фільми, в яких герої шукають способи впоратися з проблемами, прожити складний етап, переоцінити своє життя або відштовхнутися від дна. Сподіваюся, ви знайдете в них підтримку і приводи посміхнутися.

Джерело всіх зображень – IMDb

Переглянути коментарі

  • Рекомендую фільми:
    -Таймлесс: Рубінова, Сапфірова та Ізумрудна книга
    -Усі серії Бріджит Джонс
    -Чего хочет Джульетта
    -За пять минут до Нового года
    -Семья на один год

Останні

28 ідей модних образів в стилі office core

Офісний стиль, як і офісні співробітники, покинув стіни кабінетів. Попри те, що віддалена робота дозволяє… Докладніше

Травень 13, 2024

Все про хімічні SPF-фільтри нового покоління

Вибір санскріну – та ще задачка. Хочеться, щоб він не залишав після себе на обличчі… Докладніше

Травень 13, 2024

Добірка рецептів для пікніка

Ароматний дим просочує повітря, поки на розпеченому вугіллі повільно прожарюються соковиті шматочки м'яса, мариновані в… Докладніше

Травень 13, 2024

Як вибрати підгузки та пелюшки для новонароджених

Чи може дитина обійтися без підгузків? Безумовно! Чи може мама впоратися з усіма додатковими завданнями,… Докладніше

Травень 10, 2024

Навіщо потрібен сольовий спрей для волосся та як його використовувати?

Сольовий спрей — класний текстурувальний засіб для укладання волосся в домашніх умовах, особливо влітку. Він… Докладніше

Травень 10, 2024

9 найочікуваніших ігор 2024 року

У моєму розумінні, найочікуваніші ігри – це ті, які роками не дають гравцям спати спокійно,… Докладніше

Травень 10, 2024