Краса

Хочу/можу: аромати-дюпи в стилі люкса і ніші

У світі парфумерії, так само як і в fashion-індустрії, є майстри, які задають тренди. Вони створюють щось вишукане, розкішне і дуже бажане. Таке, чим хочеться володіти будь-що-будь. Як, наприклад, легендарною Birkin, черга на купівлю якої розписана на кілька років наперед. Однак ці шедеври розбурхують не тільки серця споживачів, а й усю індустрію. Саме тому в парфумерній сфері багато брендів надихаються топовими бестселерами та пропонують свою (і здебільшого доступнішу) версію культових ароматів. Що вже говорити, навіть люкс нерідко вдається до такого ходу.

pexels.com: @amaria

Це не копії, не репліки, не плагіат, і вже тим більше не підробки. Такі парфуми мають унікальну назву й оригінальну ольфакторну піраміду, але за звучанням нагадують легендарні нішеві або люксові композиції. Їх заведено називати дюпами (від англійського – duplicate). Тобто, аналогами, створеними за мотивами модних парфумів, але з куди більш приємним цінником.

Чудовий варіант урізноманітнити свою колекцію, якщо ти поки не готова віддати за гучну пляшечку 200-500 у.о. 😉 З дюжиною альтернативних ароматів-дюпів для неї та для нього ми тебе сьогодні й познайомимо.

Цікаво на тему: Правильне зберігання парфумів: все, що потрібно знати

Жіночі аромати

Ajmal Raindrops

Шукаєш легшу та свіжішу альтернативу улюбленим Coco Mademoiselle? Придивися до Raindrops від арабського бренду Ajmal. Композиція поєднує в собі сіру амбру, фруктові, квіткові та деревні акорди. Попри велику різницю в піраміді, в базі багато хто знаходить схожість з легендарним ароматом Chanel, тільки в м’якшій і злегка «водний» інтерпретації. Не дарма ж парфуми назвали «Raindrops».

Основні ноти: амбра, квіткові, фруктові та деревні ноти

Shiseido Zen

Попри те, що Shiseido Zen сам по собі є представником люксу, парфум відносно недорогий і його нерідко можна сплутати з Chanel Chance або Mademoiselle. У аромату досить самобутня і багатогранна композиція, в якій багато фруктів (яблуко, ананас, цитруси), квітів (гіацинт, троянда, фіалка, лотос, ірис), хвойних акордів, а ще ладан, мускус, амбра та пачулі. Можливо, саме останні й надають схожості Zen із впізнаваними парфумами від Chanel.

Основні ноти: цитруси, троянда, пачулі, ірис, лотос, кедр, мускус

Afnan La Fleur Bouquet

Afnan La Fleur Bouquet безумовно жіночий аромат — у ньому є виражені білоквіткові акорди, легка фруктовість, солодкість і пудровість. Але ще б трохи кислинки та легкої деревно-мшистої димності, і був би вилитий нішевий унісекс Ex Nihilo Fleur Narcotique! Якщо ти в захваті від яскравих квіткових композицій з неймовірним шлейфом і стійкістю, рекомендуємо познайомитися з «букетом» від Afnan.

Основні ноти: солодкі та пудрові ноти, білі квіти, цитруси

Jimmy Choo Jimmy Choo Rose Passion

Якщо подобаються солодкуваті аромати з нотою жасмину, схожі на Mugler Alien Goddess або Tom Ford Eau de Soleil Blanc, придивися до Jimmy Choo Jimmy Choo Rose Passion. Коктейль із кокосового молочка, білих квітів, орхідеї, сандалу і ванілі створює дзвінкий весняно-літній парфум для сонячного настрою. До речі, авторство Rose Passion і Alien Goddes належить одній і тій же парфумерці — геніальній Наталі Лорсон, яка створила лінійку ароматів Black Opium і справжній хіт Donna Trussardi.

Основні ноти: жасмин, кокосове молочко, ваніль

Унісекс-композиції

Attar Collection Al Rayhan

Звичайно, Attar Collection Al Rayhan не такий бюджетний, як інші аромати в нашій добірці. Але якщо врахувати, що він стане чудовою альтернативою Byredo Bal D’Afrique, то різниця виходить вельми приємною. Al Rayhan – це солодко-цитрусовий вибух, який сподобається любителям свіжих і злегка кондитерських парфумів. У ньому об’єдналися лимонна цедра й екзотичні фрукти, квіти (жасмин, біла троянда, фіалка), ніжне праліне, мускус і «пудра», і підходить він як для дівчат, так і для представників сильної половини.

Основні ноти: лимонна цедра, праліне, білі квіти, мускус

Fabien Marche Alchimiste AbO9 Amber

Чи є тут любителі амбрових запахів? Таких важких, тягучих і охоплювальних… Якщо ти належиш до їхнього числа та обожнюєш Maison Francis Kurkdjian Grand Soir, встояти перед Fabien Marche Alchimiste AbO9 Amber у тебе навряд чи вийде.

У центрі цієї унісекс-композиції знаходиться амбра, компанію якій складають лабданум, ваніль, бензоїн і боби тонка. Однак у ній немає лаванди, яка притаманна аромату від Maison Francis Kurkdjian, тому в ній не відчувається легка трав’яниста гіркуватість. Як результат, Amber вийшов трохи солодшим і більш пудровим.

Основні ноти: амбра, боби тонка, ваніль, лабданум

Fabien Marche Alchimiste MuS6 Fruity Musk

Kirke від Tiziana Terenzi – один з найгучніших нішевих унісекс-ароматів останніх років. Одні обожнюють ці парфуми та називають своїм «парфумерним Я», інші вважають його переоціненим. У будь-якому разі байдужих цей аромат не залишає. І якщо ти належиш до числа перших і шукаєш щось схоже на Kirke, обов’язково познайомся з Fabien Marche Alchimiste MuS6 Fruity Musk. Парфуми мають бадьорий фруктовий старт із легкою кислинкою, конвалію в «серці», а також ванільно-геліотропно-мускусний фініш, а сама композиція вийшла насиченою, стійкою і може похвалитися розкішним шлейфом.

Основні ноти: малина, маракуйя, конвалія, геліотроп, пачулі

Angel Schlesser Opulent Vanilla

У звучанні Angel Schlesser Opulent Vanilla можна знайти певну схожість з «фордівськими» Tobacco Vanille і Vanille Fatale. Тут чується підсолений лайм у спеціях і слива, медово-тютюнові ноти, кава і фіалка. Цей аромат особливо сподобається тим, хто небайдужий до напряму «ванільних» ароматів Tom Ford, але хочеться чогось легшого і всесезонного, що можна носити й з настанням тепла.

Основні ноти: лайм, сіль, кава, тютюн, ваніль, мед

Парфуми для нього

Armaf Club de Nuit Intense Man

Creed Aventus, безумовно, знаковий аромат у чоловічій парфумерії — прекрасно скроєний, стильний і впізнаваний. І якщо подобаються парфуми в подібному стилі, зверни увагу на Armaf Club de Nuit Intense Man. У ньому заміксували свіжість ягід, фруктів і цитрусів, жасмин і троянду, ваніль і солодкуваті пачулі, і «запечатали» сірою амброю і мускусом. Композиція на старті трохи різкіша порівняно з Aventus, як це личить багатьом «арабам», але за деякий час розкривається істинним благородством.

Основні ноти: смородина, ананас, пачулі, жасмин, ваніль, амбра

Lalique Encre Noire A L’Extreme

Шанувальникам характерної волого-димної деревини в стилі Wonderwood Comme des Garcons варто познайомитися з фланкером Lalique Encre Noire у версії A L’Extreme. Поєднання хвойно-цитрусових нот, ветівера, сандалу та ірису з лавандою створюють цікавий ароматичний тандем для холодної пори року. У аромату схожий настрій з Wonderwood, але звучить він більш маскулінно і належить скоріше до чоловічих парфумів, ніж до унісексу.

Основні ноти: кипарис, ветивер, бензоїн, сандал

Lalique Pour Homme

Lalique Pour Homme – це цитрусово-лавандовий вибух із нотами білих квітів, хвої, амбри, пачулі та сандалу. У міру свіжий, у міру деревний, трохи солодкий і пряний — розкішне поєднання для впевнених у собі чоловіків. Кому «зайде»? Тому, хто в захваті від Creed Bois du Portugal, який став справжньою класикою чоловічих ароматів.

Основні ноти: цитруси, лаванда, жасмин, мох, пачулі, сандал

Gucci Guilty Absolute Pour Homme

Що спільного між нішевим Kilian Dark Lord і люксовим Gucci Guilty Absolute Pour Homme? У них доволі скромні піраміди, але від цього не менш складні композиції, і обидва відносяться до зухвалих деревно-шкіряних ароматів з твердим характером і якоюсь анімалістичністю у звучанні. А ще їх створив метр парфумерного мистецтва Альберто Морільяс, тому нотки схожості просто закладені в їхній ДНК. Звичайно, ці двоє не є взаємозамінними, але за своєю харизмою, стійкістю і багатогранністю Absolute навряд чи чимось поступиться Dark Lord.

Основні ноти: шкіра, пачулі, деревні акорди

А чи є у твоїй колекції аромати, створені за мотивами гучних представників світу парфумерії? Якщо так, то поділися з нами своїми враженнями про них. Чекаємо на тебе в коментарях.

Читай також:

Останні

12 вправ для красивої постави

Ти можеш багато часу проводити у тренажерному залі, займатись вдома з фітнес-резинкою або гімнастичним м’ячем,… Докладніше

Травень 9, 2024

Психосоматика: як стрес призводить до хвороб

Чимало людей відносять психосоматику щонайменше до чогось нематеріального, а щонайбільше – до неіснуючого явища. Однак… Докладніше

Травень 8, 2024

13 смачних заправок для салатів

Салатні заправки — це простий спосіб додати різноманіття своєму щоденному меню, особливо в літній період,… Докладніше

Травень 8, 2024

Як вибрати ідеальну каструлю

Ну, ось що можна розповісти про вибір каструль? Об'єм, форма, гарні візерунки на стінках посуду...… Докладніше

Травень 7, 2024

Трендові прикраси для модного літнього образу 2024

Двічі на рік на показах Fashion Week імениті бренди задають настрій майбутньому модному сезону. Потім… Докладніше

Травень 7, 2024

З Днем матері 2024: красиві вітальні листівки

Наші матусі — найважливіші люди у нашому житті. Ми безумовно любимо їх за ту увагу,… Докладніше

Травень 7, 2024