Ідеї ​​фотографій з подружками: як отримати класні кадри?

Зустрічі подруг часто супроводжуються міні-фотосесією на телефон: всім хочеться закарбувати момент зустрічі і запам’ятати емоції. Є привід поповнити галерею загальних знімків — 20 квітня EVA святкує День подруг! Приєднуйтесь до EVA party, робіть круті спільні знімки і не забувайте сказати подругам, наскільки вони для вас важливі.

Як фотографувати на вулиці

Щоб фотографії на відкритому просторі вийшли хорошими, є всього три правила:

1. Намагайтеся провести фотосесію з правильним світлом. Кращим вважається час перед заходом сонця. Знімки опівдні або вранці можуть бути пересвічені, що створить штучний ефект. До того ж яскраве сонце змусить всіх мружитися.

У світлі сонця, що заходить, роблять класні фото в контражурі, коли сонце знаходиться за спиною або збоку.

2. Використовуйте візуальні акценти в кадрі і стежте за фоном. Наші очі люблять «чіплятися» за щось, тому залиште в кадрі морозиво, яблуко, візьміть в руки книгу або головний убір. Якщо фотографуєте на пікніку, розкладіть фрукти, гірлянди, поставте кошик, постеліть цікаве простирадло. Навіть коли предмети вдалині будуть не у фокусі, картинка все одно стане приємною.

3. Спробуйте кадри в русі. Це не тільки красиво, але і весело! Рекомендуємо спочатку попрактикуватися і домовитися про пози і жести. Зробіть кілька тестових знімків, щоб вибрати найбільш вдалий рух для кожної учасниці. Що можна робити: помахи руками, волоссям, крокувати і стрибати. Цікаво виглядає мультизйомка — потім можна створити колаж або анімацію з вашим стрибком.

Не забувайте, що на загальних фото варто додати взаємодії, щоб знімки були теплими і затишними. Підтримуйте зоровий контакт, домовтеся про міні-ролі кожної (хтось тримає чашку з чаєм, хтось сидить із книгою) і завжди робіть багато фото! Так що для вдалої фотосесії на вулиці заряджайте техніку.

Як фотографуватися вдома так, ніби ви в професійній студії

Фотографуватися вдома одне задоволення: немає цікавих поглядів перехожих, можна контролювати світло і нікуди не поспішати. Скористайтеся можливістю і влаштуйте фото-вечірку. Підберіть реквізит в різних тематиках:

1. Кулінарний день. Можна поєднувати приємне з корисним: закупити потрібні інгредієнти для страви, готувати і фотографуватися. Не забувайте про красиві кадри, підберіть посуд і прикраси для столу.

2. Спа. Маски для обличчя, халати і рушники — влаштуйте день спа, поєднаний із фотосесією!

3. Піжамна вечірка з попкорном і марафоном з улюблених фільмів. З реквізитів — піца, снеки і милі піжами.

4. Настільні ігри. Якщо ви любите настолки, чому б не зробити їх темою фотосесії? Фотографуйте напружені торги в Монополії, цікаві жести з Крокодила, підступний блеф Мафії — будьте впевнені, на фото будуть найщиріші емоції.

5. Ретро. Якщо інтер’єр квартири далекий від інстаграмного ідеалу, нічого страшного: пошукайте на антресолях ретро-дрібнички, додайте зелених акцентів і підберіть образи з 80-тих. Вийде цікава ретро-зйомка.

Для спільних фото можна використовувати спеціальний штатив, а в домашніх умовах зробіть точку опори з підручних засобів. Вдома ви не обмежені за часом і зможете перефотографуватися повторно, якщо кадри не сподобалися, не побоюючись, що правильне світло зникне. Також можна використовувати точкове освітлення з настільної лампи, свічок, гірлянди і т.д.

Читайте також: «11 секретів, як правильно позувати для фото». 

Як зробити цікаву фотосесію в студії

Це найпростіший спосіб організувати зйомку для подруг — інтер’єр і реквізити вже у наявності, залишилося тільки подумати свій образ і пози. Не обов’язково купувати однаковий одяг, можна одягнутися в схожому стилі. Наприклад, сині шорти і картата сорочка, ті ж милі піжами, прогулянкові сукні і туфлі тощо.

Час в студії обмежений, зазвичай за годину ви встигнете зробити гарні знімки без поспіху в 1-2 образах. Фотографуйте кожну подругу портретно, в повний зріст і в декількох обраних позах. Потім зробіть групові знімки — по парам і разом.

Орендувати студію можна самим, не наймаючи фотографа, і фото все одно будуть відмінними, тому що там хороше світло і продуманий інтер’єр.

Читайте також: «Ідеї для фотосесії вдома». 

Щоб максимально продуктивно використовувати час, рекомендуємо продумати пози заздалегідь вдома перед дзеркалом. Тоді ви точно встигнете зробити всі кадри з вашої задумки.

Корисний лайфхак: для економії часу робіть групові знімки першими, а портретні тоді, коли ваші подруги готуються до наступного образу. Тоді нікому не доведеться чекати і переодягатися нашвидкоруч.

Як бачите, варіантів групової фотосесії величезна кількість, так що збирайте подруг і робіть круті знімки, поки нас радує тепла, не спекотна погода!

Переглянути коментарі

Останні

Як дотримуватися калорійного ліміту, коли постійно хочеться їсти

Низьковуглеводна, білкова, вегетаріанська дієта, правильне харчування, збалансоване харчування, інтервальне голодування, дробове харчування, OMAD-дієта... “Від зміни… Докладніше

Квітень 26, 2024

Perfume layering: як комбінувати парфуми та отримувати крутий результат

Колись було модним підбирати сумку під колір туфель, надягати прикраси комплектами (або хоча б з… Докладніше

Квітень 26, 2024

15 найкращих кольорових тушей у 2024 році

Кілька швидких рухів — і твій погляд готовий привертати увагу. Секрет цієї магії в кольорових… Докладніше

Квітень 25, 2024

Гороскоп на травень 2024 для всіх знаків Зодіаку

Вже не терпиться дізнатися, що ж зірки підготували для тебе в травні? Любов, здоров'я, фінанси… Докладніше

Квітень 25, 2024

35 загадок на логіку для ігор з друзями

Коли в компанії набридає обговорювати плітки, погоду та новини, нерідко виникає бажання розважитись іграми, які… Докладніше

Квітень 24, 2024

Розігруємо набір косметики для догляду за тілом від MONIQUE

Ти навіть не уявляєш, що ми приготували для тебе цього разу… EVA Blog дарує один… Докладніше

Квітень 24, 2024