Краса

Кофеїн у косметиці: властивості та вплив на шкіру + добірка засобів

Переважна більшість із нас розпочинає свій день із філіжанки ароматної кави. Вона заряджає організм енергією, підвищує настрій, сприятливо впливає на інтелектуальну та фізичну працездатність. Але попри безліч позитивних ефектів, якими володіє цей напій, всі сурмлять, що він негативно впливає на стан шкіри… Хм, у такому разі з’являється цілком закономірне питання: то чому ж кофеїн у складі косметики з кожним днем набирає популярності? Нумо розбиратися разом.

Як кофеїн у складі косметики впливає на шкіру

Кофеїн – один з компонентів, який донині є причиною гучних суперечок. Хтось стверджує, що цей алкалоїд згубно впливає на шкірний покрив: прискорює процеси передчасного старіння, зневоднює й стає причиною появи кіл під очима. А хтось іде в магазин за черговим кремом, основним компонентом якого є кофеїн, бо вже не уявляє свій щоденний догляд без цього продукту.

І що ж робити? Кому вірити? Для початку рекомендую ознайомитися зі статтею “Як кава впливає на шкіру“, в ній ми розвінчали найпопулярніші міфи, які витають навколо цього напою. Думаю, тобі буде дуже цікаво. А зараз пропоную поговорити про те, як цей природний стимулятор у складі косметичних засобів впливає на стан шкіри. Спойлер: ти будеш здивована.

Почнемо з самого початку. Завдяки невеликому молекулярному розміру кофеїн з легкістю глибоко проникає в шари шкірного покриву та починає взаємодіяти з різними клітинами, чинячи позитивний вплив під час місцевого застосування. Працює він таким чином:

Зменшує набряклість і прибирає темні кола під очима

Кофеїн має судинозвужувальні властивості, а також активізує кровообіг у м’яких тканинах. Засоби для догляду з цим активним компонентом у складі знімають набряклість, а також допомагають позбутися кіл під очима.

Зверни увагу: косметика з кофеїном у складі буде добре працювати в тих випадках, коли мішки й темні кола під очима не зумовлені генетичними факторами або захворюваннями, а викликані втомою або недосипом.

Цікаво на тему: Найкращі патчі під очі: рейтинг від EVA Blog

Чинить антиоксидантну дію

День у день твій епідерміс піддається негативному впливу ультрафіолетового випромінювання, забруднень та інших несприятливих чинників навколишнього середовища. Внаслідок такої взаємодії з’являються вільні радикали, які стають причиною окисного стресу, що пошкоджує клітини. У результаті чого руйнується колаген і виникає передчасне старіння шкіри.

Захистити епідерміс від такого розвитку подій допоможе потужний антиоксидант, а саме кофеїн. Повір, він на п’ять з плюсом справляється з цим завданням і захищає шкіру від руйнівного впливу окисного стресу. Це підтверджує чимало досліджень.

Захищає від фотопошкоджень

Хто б міг подумати, що кофеїн має УФ-захисні властивості. І це дійсно так. При місцевому використанні він може похвалитися ефектом, подібним до сонцезахисних кремів. Тому можна сміливо заявляти, що цей активний компонент здатний захистити епідерміс від згубного впливу сонячних променів, запобігти фотостарінню, а в комплексі з сонцезахисними засобами значно знижує ризик розвитку раку шкіри.

З цікавого: санскріни з кофеїном у складі або в разі спільного використання двох окремих продуктів підвищують ступінь захисту від UVB-променів на 25 %.

Розщеплює жир і зменшує целюліт

Користь кофеїну для шкіри обличчя просто неоціненна, але не варто випускати з уваги ще один важливий момент. Цей активний компонент може допомогти позбутися целюліту. Річ у тім, що цей алкалоїд є ліполітиком, що запобігає накопиченню жирових відкладень. За регулярного використання кремів або лосьйонів можна спостерігати зменшення видимості целюліту.

Але ти повинна розуміти, що це лише допоміжний засіб у боротьбі з апельсиновою кіркою. У будь-якому разі без регулярних тренувань і налагодженого режиму харчування повністю позбутися целюліту не вийде.

Цікаво на тему: Антицелюлітне обгортання в домашніх умовах: 10 найкращих рецептів

Якому типу шкіри підійде догляд із кофеїном

Якщо у тебе надчутлива або реактивна шкіра, застосування засобів з цим активним компонентом може викликати почервоніння й печіння шкірного покриву. Перед використанням будь-якої нової косметики завжди роби патч-тест. Нанеси невелику кількість продукту на внутрішню сторону зап’ястя й почекай кілька годин. Якщо епідерміс відреагував спокійно та ніяких небажаних реакцій не виникло, можеш сміливо вводити нововведення у свій щоденний догляд.

В іншому обмежень немає. Кожен може додати у свою б’юті рутину догляд з кофеїном. Найбільш корисним він буде для тих, хто має такі проблеми:

  • темні кола й набряклість під очима через недосипання або втому;
  • тьмяна шкіра;
  • епідерміс, що потребує антивікового догляду.

Цікаво на тему: Тільки нікому: лайфхаки домашнього догляду за собою

ТОП засобів із кофеїном, які мають бути у твоєму догляді

Якщо ти хочеш додати до свого щоденного догляду косметику з “підбадьорливим” компонентом, тоді обов’язково зверни увагу на мою добірку засобів. Впевнена, тобі точно що-небудь із цього сподобається.

Догляд за шкірою навколо очей

Шукаєш перевірений засіб для зони навколо очей? Обов’язково придивися до цих продуктів:

Сироватка для шкіри навколо очей Q+A Caffeine Eye Serum – на 99% засіб складається з натуральних компонентів. Крім кофеїну склад збагачений колагеном, квітками жимолості, екстрактом зеленого чаю, граната й огірка. Засіб надає омолоджувальний ефект, зволожує шкіру, допомагає позбутися темних кіл і набряклості під очима.

Сироватка під очі The Ordinary Caffeine Solution 5% + EGCG з кофеїном і зеленим чаєм – всіма улюблений бренд The Ordinary створив засіб, здатний замінити тобі консилер. Завдяки високій концентрації активних компонентів ти зможеш не тільки освітлити темні кола під очима та позбутися набряків, а й підтягнути контури очей.

Енергізувальна сироватка для шкіри навколо очей Eveline Cosmetics Face Therapy Professional Serum Shot 5% Caffeine – почни свій догляд за зоною навколо очей з цієї крихітки. Вона пробуджує енергію, усуває набряки, чинить освітлювальну дію, зволожує і тонізує, дарує природне сяйво та розгладжує мімічні зморшки.

Не забудь про сироватки для обличчя

Це база будь-якого догляду. Так чому ж не доповнити її ще й активними компонентами, які працюватимуть на благо шкірного покриву.

Нічна сироватка для обличчя Biovene – в ній є все для сяйва та краси шкіри: ніацинамід, ретинол, кофеїн, гранатова олія. Сироватка ідеально підійде тим, хто хоче зменшити видимість зморшок, освітлити відтінок шкіри, а також позбутися слідів втоми під очима.

Моделювальна крем-сироватка для обличчя Mary Cohr Expert Face Sculptor – це справжня чарівна паличка, яка забезпечує виражений ліфтинг-ефект, усуває набряки, відновлює захисний бар’єр епідермісу, а також дарує йому природне сяйво та еластичність.

Кремів багато не буває

Якщо ти теж, як і я, дуже любиш різноманітність у доглядовій косметиці, тоді моя тобі порада – додай крем із кофеїном.

Крем-ліфтинг для обличчя та шиї Academie Reshaping Lift Face & Neck Resculpt – засіб на 98,2% складається з натуральних компонентів (кофеїн і органічний екстракт алое вера) та забезпечує миттєвий ліфтинг-ефект, розгладжує зморшки, чинить антиоксидантний вплив, покращує мікроциркуляцію й позбавляє набряклості. Засіб стане справжньою знахідкою для людей зі шкірою, що в’яне, а також усім, хто хоче зберегти молодість і пружність епідермісу.

Крем для обличчя Cos De BAHA Drying Cream (DC) – цей продукт стане улюбленцем людей з жирним типом шкіри. Він усуває почервоніння, регулює синтез себуму, прибирає жирний блиск, звужує пори, освітлює та запобігає появі запалень.

Денний крем для обличчя Vichy LiftActiv Supreme проти зморшок, для нормальної та комбінованої шкіри – якщо антиейдж догляд, то тільки такий. Продукт вирівнює мікрорельєф шкірного покриву, приховує ознаки втоми, прибирає набряклість, зволожує, відновлює і забезпечує тривалий ліфтинг-ефект.

Подбай про красу свого тіла

У тебе завжди мають бути під рукою класні засоби для догляду за тілом, які дійсно працюють. Рекомендую звернути увагу на такі продукти:

Сироватка-ліпокоректор для тіла ABOUT body Lipomodeling – з нею ти точно зможеш змоделювати ідеальну фігуру. Сироватка на основі кофеїну, екстракту перцю та гуарани зменшує об’єми тіла й допомагає боротися з проявом целюліту в найпроблемніших зонах.

Підтягувальний бальзам для тіла Clarena Caviar Slim Balm – хочеш зробити шкіру більш підтягнутою, а контури тіла чіткими й гарними? Обов’язково озбройся цим бальзамом! Його головними компонентами є інноваційний Liporedux Pro For і кофеїн. Вони здатні проникати в глибокі шари шкіри та стимулювати процеси жироспалювання. А щоб твоя шкіра залишалася пружною й підтягнутою, виробники додали до складу екстракт ікри та морських водоростей. Вони прискорюють регенерацію епідермісу, регулюють гідробаланс і глибоко живлять.

Антицелюлітний концентрат для тіла Elancyl Slim Design Stubborn Cellulite – лови ще один засіб для корекції фігури в домашніх умовах. Концентрат для тіла активізує вироблення колагену й еластину, усуває набряклість і чинить антиоксидантну дію. Крім цього продукт розщеплює жирові відкладення та активно бореться з целюлітом.

Зізнавайся, ти вже пригледіла для себе косметику з кофеїном у складі? Що б тобі хотілося спробувати насамперед: догляд для зони навколо очей, додати в базову рутину сироватку й крем або ж тебе більше зацікавили антицелюлітні властивості засобів? Поділися з нами в коментарях.

Читай також:

Останні

Як зробити освіжувач повітря своїми руками: ТОП ідей

Погодься, що приємний аромат у домі — запорука затишку, комфорту та гарного настрою. І попри… Докладніше

Травень 1, 2024

Як вибрати мило і шампунь для новонароджених

Тобі знадобиться зовсім небагато засобів для купання свого малюка, тому не поспішай занадто звільняти місце… Докладніше

Квітень 30, 2024

Не санскрином єдиним: як вибрати крем для обличчя на літо

Літо – це привід прикупити не тільки новий трендовий купальник і класні окуляри, а й… Докладніше

Квітень 29, 2024

Прикореневий об’єм: лайфхаки та хитрощі

Пишні укладки з ефектним прикореневим об'ємом — це тренд, який з нами давно і надовго.… Докладніше

Квітень 29, 2024

Красиві листівки та вітання з Великоднем

Квітень зустрічає нас першим весняним теплом, ласкавим сонечком та світлим, сімейним святом Великодня. ✨Щороку ми… Докладніше

Квітень 29, 2024

Як дотримуватися калорійного ліміту, коли постійно хочеться їсти

Низьковуглеводна, білкова, вегетаріанська дієта, правильне харчування, збалансоване харчування, інтервальне голодування, дробове харчування, OMAD-дієта... “Від зміни… Докладніше

Квітень 26, 2024