Краса

Креми та олії для обличчя для осіннього догляду: як обрати?

Осінь — час змін не тільки в гардеробі, а й у beauty-рутині. Похолодання, вітри та знижена вологість повітря стають справжнім випробуванням для шкіри, тому в цей період вона потребує посиленого зволоження, живлення і захисту від погодних примх.

Рятівниками в цій ситуації виступають доглядові креми та олії. Звичайно, якщо вони правильно підібрані за сезоном і можуть забезпечити належну турботу про нашу шкіру. У цій статті EVA Blog зібрав рекомендації, як знайти ідеальні засоби для осіннього догляду, щоб насолоджуватися своїм відображенням, попри погоду за вікном.

Цікаво на тему: Сезонна зміна косметики: що залишити, а що замінити восени

Яким має бути денний крем в осінньому догляді?

Основне завдання крему для обличчя для міжсезоння полягає в запобіганні втраті вологи, живленні шкіри та захисті від погодних чинників: холодного вітру, різких перепадів температури та зниженої вологості повітря з настанням перших холодів. Продукт може мати додаткову дію (наприклад, сприяти освітленню або надавати ліфтинг-ефект), але основних функцій у нього все ж таки ці три.

Щоб забезпечити подібний ефект, в «осінньому» кремі повинні міститися такі компоненти:

  • гіалуронова кислота — утримує вологу в шкірі, запобігаючи зневодненню, що особливо важливо в пізній осінній період, коли повітря стає сухішим через зниження температури;
  • гліцерин — за дією схожий на гіалуронку; це популярний зволожувальний інгредієнт, який «захоплює» молекули води в шкірі та не дає їй випаровуватися;
  • токоферол — вітамін E є потужним антиоксидантом, який уповільнює старіння і сприяє загоєнню епідермісу, захищає від вільних радикалів, а також створює бар’єр від втрати вологи, «запечатуючи» її;
  • натуральні олії (арганова, авокадо, жожоба) – ці компоненти відповідають за живлення і пом’якшення шкіри, стимулюють регенерацію, захищають від примх погоди й так само як вітамін Е, утворюють «щит», що утримує вологу на поверхні епідермісу;
  • алантоїн і провітамін B5 (пантенол) – заспокоюють, знімають подразнення і допомагають шкірі швидше відновлюватися після впливу холодного вітру і низьких температур.

Цікаво на тему: Що таке трансепідермальна втрата вологи і як її зупинити

Не зайвими також будуть «вбудовані» у формулу крему ультрафіолетові фільтри. Ти ж знаєш, що, хоч у холодну пору активність сонця стає нижчою, але повністю нікуди не зникає. Навіть якщо за вікном похмуро або йде дощ, що восени не така велика рідкість. Тому SPF-захист буде хорошим доповненням у базовому кремі для міжсезоння, який вбереже епідерміс від фотостаріння, пересушування та інших неприємностей.

А нижче ти знайдеш трійку класних засобів для догляду за шкірою восени.

Vichy Liftactiv Supreme Day Cream

В основі формули Vichy Liftactiv Supreme Day Cream лежать зволожувальні та захисні компоненти, які так потрібні нашій шкірі в міжсезоння. Низькомолекулярна гіалуронка і гліцерин ефективно утримують вологу в клітинах, пребіотик підтримує природний захисний бар’єр, ніацинамід заспокоює, зміцнює і бореться з окислювальним стресом, а вітамін Е працює, як антиоксидант, живить і захищає від зневоднення. Доповнюють ці потужні інгредієнти УФ-фільтри (SPF 30), які вберігають шкіру від фотостаріння і небажаної пігментації.

Avene Cleance Hydra Soothing Cream

Якщо потрібен ідеальний крем для осені для чутливої, проблемної, реактивної або зневодненої шкіри, придивися до Avene Cleance Hydra Soothing Cream. Його склад гіпоалергенний і розроблений фахівцями бренду для потреб цих типів. Гліцерин пом’якшує і зволожує шкіру, натуральний екстракт з ромашки (бісаболол) чинить антибактеріальну і заспокійливу дію, а олія насіння сафлору — живильну. Він має легку нежирну текстуру й ефективно відновлює шкіру, особливо під час використання інтенсивних активів, що підсушують (кислот і ретинола, наприклад).

Цікаво на тему: 16 універсальних кремів для обличчя для різних типів шкіри

BABE Hydro Nourishing Cream

Склад BABE Hydro Nourishing Cream містить прекрасний коктейль інгредієнтів для осіннього догляду за чутливою, сухою і схильною до алергічних реакцій шкірою. У кремі міститься алантоїн, гіалуронова кислота, бджолиний віск, олії жожоба і ши, сечовина і вітамін Е. Засіб зберігає в клітинах вологу, створюючи невидимий бар’єр, зменшує подразнення і заспокоює, сприяє регенерації, покращує стан шкіри в разі рубців, висипань та екземи, а також вберігає її від негативного впливу ультрафіолету. Крім того, що формула продукту гіпоалергенна, крем має ніжну текстуру і може бути використаний перед нанесенням макіяжу.

Креми для нічного догляду: на що звернути увагу?

Ніч — ідеальний час для глибокого відновлення шкіри після денного стресу. У темний час доби їй не заважають негативні фактори навколишнього середовища, завдяки чому вона краще сприймає активні компоненти, що містяться в косметиці.

Втім, нічному крему можна підкинути й складніше завдання — не тільки живити та «привести до тями» втомлену шкіру, а й посприяти освітленню, розгладженню або ущільненню. Так, крім натуральних олій, вітаміну Е, сквалану, гліцерину і гіалуронки, в ньому вітаються і більш вузькоспрямовані компоненти (anti-age, балансувальні або освітлювальні):

  • колаген — зміцнює і підтягує шкіру, роблячи її більш пружною, запобігає віковим змінам, розгладжуючи дрібні зморшки та покращуючи текстуру;
  • пептиди — стимулюють вироблення природних білків (еластину і колагену) і регенерацію, що допомагає відновлювати структуру шкіри та запобігає в’ялості;
  • цераміди — відновлюють ліпідний бар’єр, запобігаючи втраті вологи, беруть активну участь у нормалізації захисної функції;
  • кислоти (саліцилова, гліколева) – допомагають м’яко позбутися ороговілого шару клітин, освітлюють, розгладжують і вирівнюють тон.

Цікаво на тему: ТОП-10 нічних масок для інтенсивного догляду за шкірою

Актуальними стають і активні вітаміни. Наприклад:

  • похідні вітаміну A (ретиноїди, бакучіол) – вони стимулюють оновлення і сприяють виробленню природного колагену, що робить шкіру більш гладенькою;
  • вітамін C – захищає шкіру від вільних радикалів і допомагає їй відновлюватися після впливу негативних чинників довкілля, освітлює і покращує текстуру шкіри.

Не забувай, що, якщо використовуєш у нічному догляді ретиноїди, вітамін С або кислоти, обов’язково нанось вдень крем з високим ступенем захисту від ультрафіолету. Ну, а тим часом ми підготували для тебе три чудових продукти для осіннього поліпшення шкіри в темний час дня.

Elemis Superfood Nourishing Sleeping Cream

Ударну дозу живлення для зневодненої, сухої та втомленої шкіри забезпечить Elemis Superfood Midnight Facial Nourishing Sleeping Cream. Такий ефект забезпечують вітамін Е і тріо суперолій — какао, ши та мигдалю. Доповнюють їх натуральні екстракти квітів банана, каму-каму і какао, гліцерин, пребіотики, що сприяють нормалізації захисної функції, і цитрусові олії (лайма й апельсина), які заряджають шкіру вітаміном С, м’яко освітлюють і борються з окислювальним стресом. Результат — гладенька шкіра, що сяє, від якої ти будеш у захваті!

Jole Night Anti-Aging Facial Cream

Крем від українського бренду Jole сподобається тим, хто хоче покращити стан шкіри та «стерти» з неї перші ознаки старіння. Для цього в складі відновлювального Night Anti-Aging Facial Cream міститься безліч інтенсивних антивікових компонентів: колаген, сквалан, сечовина, гіалуронова кислота, а також комплекс церамідів і пептидів, які підвищують пружність, розгладжують і сприяють регенерації. Формула веганська і не комедогенна, завдяки чому крем «потоваришує» з усіма типами шкіри, включно з комбінованою, схильною до недосконалостей і жирною.

Цікаво на тему: Твоя чутлива шкіра потребує відновлення. Чому і від чого?

Biotrade Melabel Whitening Night Cream

А цей красень — просто ідеальна «зброя» проти пігментації, плям і слідів від акне. Biotrade Melabel Whitening Night Cream містить у собі ефективний кислотний комплекс (койєву, саліцилову та гліколеву), які, дбайливо відлущуючи ороговілі клітини, сприяють оновленню, освітленню і розгладженню шкіри. Сквалан, соєва олія і токоферол у формулі відповідають за живлення і відновлення, гліцерин — за зволоження і пом’якшення, а никотинамід – за боротьбу із запаленнями та підвищення пружності. Виробник рекомендує шкірі, незвиклій до кислот, на початку курсу застосовувати крем через день (тобто, через ніч), і якщо все гаразд, то можна вводити в рутину для боротьби з небажаною пігментацією. Тільки пам’ятай, що активне оновлення клітин робить шкіру фоточутливою — вдень обов’язково використовуй санскрін з максимальним захистом (SPF 50+).

Вибираємо крем для шкіри навколо очей на осінь

Вимоги до осінніх доглядових продуктів для шкіри навколо очей схожі на ті, які ми висуваємо до кремів для обличчя для цього періоду. Хороший засіб для цієї зони також має зволожувати, захищати від примх погоди, живити та відновлювати. А це означає, що в складі обов’язково мають бути олії та зволожувальні компоненти (гіалуронка, рослинні екстракти, гліцерин). Але також вітаються і додаткові інгредієнти (ніацинамід, пептиди, цераміди) — для ущільнення шкіри та боротьби з недосконалостями зони навколо очей (синцями, набряклістю і зморшками).

Цікаво на тему: 13 ефективних засобів для догляду за шкірою навколо очей

Зібрали для тебе саме такі продукти — від універсальних базових до засобів із ширшою дією.

CeraVe Eye Repair Cream

Хочеться зміцнити шкіру навколо очей і позбутися синців? Рекомендуємо CeraVe Eye Repair Cream. Його склад точно не розчарує: для зволоження в ньому міститься гіалуронова кислота, екстракти алое, хвоща, водоростей і гліцерин, для живлення — олії жожоба, мигдалю і токоферол, а для ущільнення шкіри та відновлення захисного шару — керамідний комплекс. Маючи широкий спектр дії, крем має легку текстуру і водночас не конфліктує з декоративною косметикою, що дає змогу використовувати засіб перед макіяжем.

Caudalie Premier Cru The Eye Cream

Один крем — вісім дій! Крім базових ефектів (зволоження та живлення), Caudalie Premier Cru The Eye Cream здатний позбавити набряклості й темних кіл, зменшити видимість заломів на шкірі та зморшок, а також надати сяйва. І це не магія, а якісно продумана формула, що містить запатентовані інноваційні комплекси – TET8 і вініферин, екстрагований із винограду, для твого ідеального погляду.

Цікаво на тему: Найкращі патчі під очі: рейтинг від EVA Blog

Крем для шкіри навколо очей MAY face

Якщо потрібен бюджетний базовий крем для делікатної зони навколо очей, придивися до продукту від MAY face. Засіб має у складі екстракт алое та гіалуронку для зволоження, олію жожоба для захисту та живлення шкіри, а також ніацинамід, що бореться з набряком, зменшує запальні процеси та трохи освітлює. У комплексі ці інгредієнти допомагають зміцнити тонку шкіру, тонізувати її та освіжити погляд.

Олії для обличчя в осінньому догляді: ТОП-3

Осінньо-зимовий період — ідеальний час для введення у свою рутину олій для обличчя. Це дійсно багатофункціональний продукт, який забезпечує шкірі все те, чого вона потребує з настанням холодів, — захист, живлення, зміцнення, нормалізацію гідроліпідного балансу, а також антиоксидантну й омолоджувальну дію. При цьому олії прекрасні не тільки для зневодненої, сухої та схильної до лущення шкіри, а й для всіх типів, адже перепади температур і холодний вітер негативно впливають на кожен з них однаково.

Більшість таких продуктів для обличчя містять у собі не одну, а цілий комплекс олій. А ще вони часто доповнюються іншими активними компонентами — наприклад, рослинними екстрактами та витяжками, вітамінами (Е, групи B, а інколи й А або С), пептидами, колагеном.

Цікаво на тему: Гід по оліях для обличчя: як вибрати, правила використання

Крім цього, олії можна використовувати кількома способами:

  1. Замінити ними крем. Нанеси 2-3 розтерті в долонях краплі олійки на очищену і попередньо зволожену (тонером, есенцією або сироваткою) шкіру. Тільки головне не розтягувати або розтирати продукт, а робити це рухами, що вдавлюють, м’яко натискаючи руками на обличчя.
  2. Додавати в інші засоби (ті ж креми або маски для обличчя) для посилення поживних і захисних властивостей. Лише кілька крапель олії здатні будь-який зволожувальний продукт перетворити на живильний. При чому не тільки для обличчя, а й для тіла або навіть волосся.

Загалом, олії для обличчя — просто must-have для холодної пори року. Пропонуємо три гідних кандидати для твоєї осінньої рутини.

Clarins Calm-Essentiel Restoring Treatment Face Oil

Формула Clarins Calm-Essentiel Restoring Treatment Face Oil створена з урахуванням потреб чутливої та реактивної шкіри. У його складі — олії абрикоса і камелії, вітамін Е і сквалан, а також склареолід, високоочищений екстракт мускатної шавлії. Комплекс активних компонентів класно захищає шкіру від неприємних погодних умов, заспокоює її, нормалізує природний бар’єр, а ще позбавляє сухості та сезонного лущення.

Medi-Peel Peptide-Tox Bor Ampoule Oil

Корейські бренди вміють дивувати складами своєї косметики, і олія-ампула Medi-Peel Peptide-Tox Bor Ampoule Oil не стала винятком. У ній міститься неймовірна кількість корисних для шкіри компонентів: комплекс олій (соняшнику, мигдалю, морінги, жожоба, лімнатесу та макадамії) і екстрактів (анемаррени, броколі, гарбуза, арніки та меліси), а також пептиди, рисовий фільтрат, колаген, кофеїн і алантоїн. Завдяки активам олія не обмежується лише живленням: вона чинить потужну антиоксидантну дію, бореться з віковими змінами та зморшками, покращує колір обличчя і підвищує тонус, відновлює і захищає від втрати вологи. Ідеальний продукт для холодів!

Цікаво на тему: Як вибрати та використовувати олії для жирної та проблемної шкіри

Phytorelax Age Defense Verde Face Oil Elixir

Потрібна дієва олія для інтенсивного anti-age догляду? Обирай Phytorelax Age Defense Verde Face Oil Elixir. У його основі лежать олії кукурудзи, соняшнику, мигдалю і камелії, вітамін Е, а також органічні гліцериди, полігліцериди та екстракт зеленого чаю. Продукт відмінно розгладжує і тонізує шкіру, повертаючи їй пружність і еластичність, бореться з тьмяністю і надає природне сяйво, від якого ти будеш у захваті!

Сподіваємося, наші рекомендації допоможуть вибрати ідеальні продукти для осінньої beauty-рутини та кайфувати від своєї шкіри, навіть якщо погодні умови залишають бажати кращого.😉

Читай також:

Останні

Що рекомендують почитати автори EVA Blog

Час від часу всі ми шукаємо, щоб такого почитати. Але що обрати серед безлічі жанрів?… Докладніше

Вересень 18, 2024

Багатошаровість: як правильно зібрати образ та не виглядати капустою

Багатошаровість часто фігурує в добірках ідей для стильних образів. Вона є класним інструментом корекції силуету… Докладніше

Вересень 18, 2024

Як зробити шкіру сяйливою: топ порад і засобів для догляду

Гарна і сяйлива шкіра – це мрія кожної дівчини. Багато хто думає, що домогтися ідеального… Докладніше

Вересень 17, 2024

Гід по каві: що ми п’ємо в кав’ярнях

Привіт, мій любителю ароматного напою, що бадьорить. Пропоную тобі сьогодні трохи зануритися у світ кави… Докладніше

Вересень 17, 2024

11+ інтер’єрних подарунків для тих, хто цінує затишок у домі

У пошуках ідеального подарунка для тих, хто любить створювати затишок? В інтер'єрі важливими є деталі,… Докладніше

Вересень 16, 2024

Олія ши – секретна зброя для тривалого зволоження

У складі засобів для догляду за шкірою і волоссям часто можна зустріти такий цікавий компонент,… Докладніше

Вересень 16, 2024