Краса

Макіяж у стилі ретро: натхнення з минулого

Вінтажний макіяж — це можливість повернутися в минуле і відчути себе іконою стилю з улюбленої епохи, чи то нестримні 1920-ті, чи то жіночні 1950-ті, чи то неонові 1980-ті. 😁 Тим більше, що мода — штука циклічна, і б’юті-тренди минулих десятиліть раз у раз просочуються в актуальні. EVA Blog запрошує тебе здійснити подорож крізь них, надихнутися класикою та адаптувати ретро-стиль під сучасні відпадні образи.

Цікаво на тему: Макіяж однією помадою: як зробити стильний монохром

Розкішні 1920-ті

Ця епоха отримала назву «бурхливі двадцяті» або Prosperity («процвітання») не спроста. Адже саме у 20-х стався справжній бум у світі прогресу, мистецтва, моди, а ще — у бажанні людей оточувати себе розкішшю. Прямо як у «Великому Гетсбі».

Дівчата того часу не боялися виглядати too much, особливо після епохи вікторіанської «цнотливості», яка офіційно втратила свою силу у 20-х. Сукні стали коротшими, танці — фривольнішими, а макіяж — драматичнішим. Таких бунтарок називали флепперами — вони були вільні від забобонів вікторіанської епохи й стали справжнім символом Проспериті.

Якщо хочеш створити ретро макіяж такої собі емансипованої леді з 20-х, пам’ятай про головні його атрибути. Тонкі брови-ниточки, темний макіяж очей у коричневих, бордових або чорно-сірих тонах, густий шар туші, трохи рум’янцю на щічках і чітко окреслені губи-бантики помадою червоного або винного відтінку (обов’язково матовою!). Пропонуємо 2 ідеї його виконання.

Драматичний варіант:

Цікаво на тему: 7 інструментів для нанесення тону: особливості та який обрати?

Більш сучасна версія:

Додавши хвилясту укладку, нитку перлів на шию і пов’язку на голову з пером — отримуємо чарівний образ у стилі 20-х. Ти точно будеш королевою вечірки!

Рекомендовані товари:

Голлівудські 1940-1950-ті

Як і будь-який повоєнний час, 40-ті та 50-ті стали новим витком у мистецтві, музиці, моді та кіно. Це час, коли з’явився рок-н-рол, приталені жіночні сукні з широкими спідницями та такі таланти у світі кінематографа, як Гічкок, Фелліні та Куросава. А іконами краси стали Грейс Келлі, Одрі Хепберн і, звісно ж, Мерилін, які досі надихають своїми образами дівчат усього світу.

Цікаво на тему: Тема від читачів: як і куди правильно наносити свотчі

Як самостійно зробити вінтажний макіяж у стилі найчарівнішої блондинки Голлівуду? Все дуже просто. Образ того часу передбачав нейтральний макіяж очей, але обов’язково зі стрілками, вже більш натуральної форми та кольору брови й, звісно ж, криваво-червона помада. Погодься, що такий макіяж став уже класикою і як і раніше модний.

Рекомендовані товари:

Строкаті 1960-1970-ті

А це — час підкорення космосу, фемінізму та сексуальної революції. А ще — хіпі, кльошу, міні та бікіні, Енді Воргола, вестернів, інді-музики, The Beatles і нової хвилі в кіно. Дівчата надихаються стилем Жаклін Кеннеді, красою Бріджит Бордо і мріють бути схожими на тендітну Твіггі.

У макіяжі акцент з губ, який був на піку популярності в 50-ті, плавно перемістився на очі. У моду входять яскраві матові тіні незвичних відтінків — зелені, блакитні, яскраво-жовті та білі. На губах найчастіше використовуються нейтральні помади, які не конкурують з насиченими очима. Одна з фішок — вії. Щоб повторити культовий мейк Твіггі, дівчата «домальовували» волосинки по нижній повіці лайнером. Зараз можна використовувати накладні вії пучками для такого ж ефекту.

Цікаво на тему: Як перетворити денний макіяж на вечірній з мінімумом косметики

А ось що стосується стрілок, то в моді було кілька варіантів. Перший — це класична «графіка» на тлі яскравих тіней.

Другий, не менш трендовий у 60-х, передбачає додавання другої «стрілки» над складкою рухомої повіки. Виглядає незвично і так схоже на хіпі.

Основні тренди в макіяжі 1970-х залишаються колишніми — ті ж яскраві тіні на очах і нейтральні помади. Тільки замість графіки стають актуальними розтушований макіяж очей. Просто, швидко, але при цьому ефектно і незвично.

Рекомендовані товари:

Божевільні 1980-ті

Ох, уже ці 80-ті! Поява культових кінофраншиз («Чужий» і «Зоряні війни»), розквіт бойовиків і блокбастерів, електронної та попмузика, спортивних трико і пластикових прикрас, лакованих зачісок, аеробіки, першої комп’ютерної графіки та брейк-дансу…

Цікаво на тему: Тонкощі вибору бази під макіяж: докладний гайд

У макіяжі настає епоха абсурдного максималізму. Баланс між нейтральністю та акцентом? Ні, у 80-ті про це ніхто не чув. 😅 Використовували яскраві відтінки в усій косметиці — від насичених рум’ян, нанесених на половину обличчя, до контрастних тіней і строкатих глянцевих помад. 1920-м і не снилося, хоча модниці того часу теж шокували консервативне поствікторіанське суспільство. Але, погодься, що на тлі сучасних образів а-ля clean girl такий мейк виглядає як ковток свіжого повітря.

Рекомендовані товари:

Перламутрові 1990-2000-ті

А цю епоху ти напевно можеш пам’ятати. Часи касетних плеєрів, «Друзів» і «Беверлі Гілз», Backstreet Boys і Брітні, інтернету і комп’ютерних ігор, перших мобільних телефонів, жуйок і… перламутру. Він обов’язково мав бути на повіках модниць, при чому від вій до самих брів. А ще потрібно було неодмінно обвести війковий край чорним олівцем і зробити контрастний контур губ, який на кілька тонів був темнішим за помаду. Не забуваємо і про брови-ниточки (і мода з 1920-х повертається 😆) та глянцеві блиски для губ з шимером.

З настанням нового тисячоліття кольору в макіяжі очей стає більше й образи чимось нагадують 1970-ті.

Цікаво на тему: Тема від читачів: за що ми платимо, обираючи люксову декоративну косметику?

Втім, популярними стають і більш драматичні гламурні образи ближче до гранжу. У всякому разі, його «пропагують» багато селебріті (Гвен Стефані, Агілера), а ким же ми ще надихалися у 2000-х, як не попдівами? Щедрий шар рум’ян-скульптора, перламутрові тіні, густа підводка вздовж вій і біляста помада… Ти ж пам’ятаєш? 🥹

Рекомендовані товари:

Гламурні 2010-ті

За часів смартфонів, Instagram і beauty-блогерів тренди макіяжу зазнали безліч змін. Модними стали натуральні широкі брови, щільні тональні, бейкінг, агресивний контуринг, який «перекроював» риси обличчя, яскраві відблиски хайлайтерів, коричневі смокі з накладними віями та стрілками й, звісно ж, нюдові помади. Такого образу дотримувалися популярна візажистка Худа Каттан і, напевно, всі Кардаш’яни (втім, деякі з них продовжують досі). І, завдяки великій армії шанувальників, подібний мейк намагалися повторити повсюдно, і в Мережі, і в житті.

Рекомендовані товари:

Ну, а який модний макіяж сьогодні ти й так знаєш. Якщо ні або хочеш дізнатися про це більше, читай EVA Blog і ти завжди будеш в курсі актуальних технік і beauty-трендів. 😉

Читай також:

Останні

Без болю та криків: даємо малюкові ліки легко та вільно!

Маленькі діти – маленькі проблеми. Ця фраза набуває зовсім іншого змісту, коли мова заходить про… Докладніше

Жовтень 18, 2024

Що таке метод організації 20/10 для підтримання чистоти

Існує безліч способів прибрати в оселі, і більшість з них мені не подобається. Вони займають… Докладніше

Жовтень 18, 2024

Гід по ретиноїдах: які бувають і як діють на шкіру

Нас із тобою часто збиває з пантелику неймовірно великий асортимент засобів для догляду з ретиноїдами… Докладніше

Жовтень 17, 2024

Подорожуємо і читаємо: п’ять книжок, здатних змусити забути про час

Про користь читання вже було сказано мільярди мільйонів слів. Усі ми чудово знаємо, що таке… Докладніше

Жовтень 17, 2024

Як створити стильний образ: 6 маленьких хитрощів

Хочеш виглядати стильно і ловити на собі захоплені погляди? У такому разі обов'язково потрібно подбати… Докладніше

Жовтень 17, 2024

Рецепти улюблених страв авторів EVA Blog

Ну що може бути краще, ніж домашня їжа, приготована з любов'ю на хвилі кулінарного натхнення?… Докладніше

Жовтень 16, 2024