Мозаїка бабиного літа: створюємо настрій

Осінь часто рубає з плеча і налітає вітрами, дощами і холодами часом вже в жовтні. Потім ми переживаємо листопад, раз у раз натикаючись на статті типу «Як впоратися з осінньою хандрою», а потім і кілька місяців зими. І як же здорово, що цьому тривалому періоду передує особлива – нехай і коротка! – пора. Бабине літо… Спека відступила, враження від літніх поїздок згладилися робочими буднями, і вранці під ногами вже шелестять перше опале листя. Ми любимо цей час за ніжне сонце і павутинки в повітрі, за прощальні крики птахів і гладкі боки каштанів, що випадають на мою долоню з колючої шубки, за можливість налаштуватися на осінь і зиму. Наш блогер Анастасiя Арьє розповiла про особливий ритуал, мозаїку справ і речей, які допомагають їй вловити, відчути, продовжити настрій бабиного літа. Своїми порадами вона ділиться в нашій новій статті!

Заняття

  1. Годувати качок. Коли я жила в Києві, мені подобалося вибратися в найближчий парк з водоймою в вихідний день, гуляти по алеях, сидіти біля води, спостерігаючи віддзеркалення неба в її дзеркальної поверхні. Особлива радість – зустріти качок, для яких з дому завжди була припасена булка. Прохолода, качки, парк – прямо початкові титри моєї особистої осені!
  2. Купити щось в’язане для осіннього гардероба. Люблю фактуру в’язаних речей, восени журюся, що не вмію в’язати. Межа моїх вмінь – шарфи, один з яких я зв’язала для себе і до сих пір ношу його із задоволенням. За більш складними речами на кшталт светра або плаття йду по магазинах.
  3. Змінити зображення на робочому столі. Не знаю, як у вас, а мій настрій часто залежить від того, що я бачу перед собою. Добре це чи погано, але в екран ноутбука і мобільного я дивлюся сотню разів на день, і люблю, щоб зображення мене радувало. Раз в сезон міняю заставки, часто – з відсиланням до пори року.
  4. Користуватися соковижималкою. Якщо не лінуватися, восени виходить побалувати себе свіжовичавленими соками. Отримати заряд вітамінів з сезонних овочів і фруктів, а не з аптечних баночок – хіба не чудово?
  5. Спекти пиріг за новим рецептом. Я – консерватор, і неохоче пробую нові рецепти. Але на зламі «літо-осінь», мабуть, відкриваються якісь невидимі шлюзи, і я готова до експериментів.

Речі

Для тела – щось в’язане, зігріваюче, затишне. Светр крупної в’язки, або довгий шарф, або сукня, яка не дозволить мені прожити всю зиму в джинсах, і буде при цьому гріти під час холодів.

Для будинку – свічки, арома-лампа, гербарій. Приємно притягти з прогулянки шматочок осені додому – шишки, гілочку особливої ​​форми, листя для гербарію, пару каштанів. Торкатися кожного трофея, заземлюватися, відчувати зв’язок з природою. Приємно запалювати свічки за вечерею, а арома-лампу – під час роботи або перед сном. Влітку ароматерапія якось не заходить. А ось в перші прохолодні вечора, з раннім настанням темряви… Спробуйте!

Фільм

Найчастіше я обираю фільм з цієї добірки. Незважаючи на те, що більшість з них просякнуте літнім настроєм, будь-який з фільмів допомагає мені поставити уявну точку і попрощатися з літом.

Книга

Ніякої мотивуючої літератури, ніяких бізнес-книг, ніяких хитромудрих детективів. Коротке бабине літо твердо пов’язано в моїй свідомості з жіночою прозою. Світлою, пронизливою, трохи сумною. Перечитую книги Діни Рубіної і Наріне Абгарян.

Музика

Тягучі пісні Lykke Li, ритмічна музика і чуттєвий вокал у піснях Laurel і етнічні мотиви Rose Windows – мої фаворити в цю пору.

Страва

Яблучна шарлотка! Незмінний супутник моєї осені вже більше п’ятнадцяти років – з тих пір, як мама навчила мене пекти. Простий рецепт, продукти, які завжди є вдома, і 40 хвилин часу – ось і все, що вам буде потрібно для приготування. Рецептів в інтернеті маса, а ми з мамою готуємо так:

  1. Збити 5 яєць з дрібкою солі, неповною чайною ложкою соди і 1 склянкою цукру до однорідності.
  2. Продовжуючи збивати, додати 1 склянку просіяного борошна.
  3. Дно силіконової форми для випікання (у нас вона діаметром 30 см) змастити вершковим маслом і присипати панірувальними сухарями (це дає золотистий колір і смачну скоринку). 3-4 великих яблука очистити від шкірки і серцевини, нарізати кубиками, викласти на дно форми.
  4. Зверху на яблука вилити тісто, і поставити форму в розігріту до 180 градусів духовку. Випікати 40-45 хвилин.
  5. Готову шарлотку перевернути на улюблену тарілку, перед подачею можна присипати цукровою пудрою. Заварити улюблений чай і смакувати!

Напій

Час какао ще не настав, а ось трав’яний чай і тепла вода з лимоном і медом стають частими гостями на моєму столі. Ще мені подобається імбирний чай і чай з обліпихи – здається, в чашці опинився вересневий день. Повітря прозоре, сонце пробивається крізь золотаве листя і ніжно торкається обличчя. Пряно, тепло, затишно – осінь хлюпається об стінку чашки.

Нехай і ваша осінь буде пряною, теплою, затишною, а почнеться з бархатистого бабиного літа.

Переглянути коментарі

  • Дуже дякую за поради.
    Шарлотка в мене також хіт осені, навіть рецепт такий самий!!

Останні

Як дотримуватися калорійного ліміту, коли постійно хочеться їсти

Низьковуглеводна, білкова, вегетаріанська дієта, правильне харчування, збалансоване харчування, інтервальне голодування, дробове харчування, OMAD-дієта... “Від зміни… Докладніше

Квітень 26, 2024

Perfume layering: як комбінувати парфуми та отримувати крутий результат

Колись було модним підбирати сумку під колір туфель, надягати прикраси комплектами (або хоча б з… Докладніше

Квітень 26, 2024

15 найкращих кольорових тушей у 2024 році

Кілька швидких рухів — і твій погляд готовий привертати увагу. Секрет цієї магії в кольорових… Докладніше

Квітень 25, 2024

Гороскоп на травень 2024 для всіх знаків Зодіаку

Вже не терпиться дізнатися, що ж зірки підготували для тебе в травні? Любов, здоров'я, фінанси… Докладніше

Квітень 25, 2024

35 загадок на логіку для ігор з друзями

Коли в компанії набридає обговорювати плітки, погоду та новини, нерідко виникає бажання розважитись іграми, які… Докладніше

Квітень 24, 2024

Розігруємо набір косметики для догляду за тілом від MONIQUE

Ти навіть не уявляєш, що ми приготували для тебе цього разу… EVA Blog дарує один… Докладніше

Квітень 24, 2024