Категорії: КрасаМакіяж

Пензлі для макіяжу: збираємо найнеобхідніші

Якість і акуратність мейкапу напряму залежать від інструментів, якими його зроблено. Ви, ймовірно, помічали, що професіонали завжди використовують багато різних пензлів для макіяжу: для тональної основи, пудри, рум’ян, помади, тіней і т.д. Насправді їх існує велика кількість, і всі вони відрізняються за матеріалом виготовлення, формою, розміром. Щоб вам було легше зібрати свій базовий набір, пропонуємо такі варіанти.

Пензель для тональної основи

За допомогою цього аксесуару можна нанести тонкий і непомітний шар тонального засобу або ж створити більш щільний тон. Щільність покриття легко регулювати кількістю засобу, який наноситься. М’який синтетичний ворс оптимальної довжини не «з’їдає» і водночас рівномірно розподіляє рідкі та кремоподібні продукти.

За формою такий пензель для макіяжу може бути овальним, закругленим або скошеним. Ним також можна користуватися для інших кремових продуктів: рум’ян, хайлайтера.

Дерев’яний скошений пензлик K.O.S для тональної основи на eva.ua

Плоский пензель TITANIA PROFESSIONAL на eva.ua

Універсальний скошений пензель для макіяжу

Цей інструмент ідеальний для нанесення сухих продуктів: рум’ян, бронзера, хайлайтера, пудри. М’які волокна набирають рівно стільки засобу, скільки потрібно. А зручна скошена форма дозволяє легко підкреслити вилиці, зони над ними, створити гарний рум’янець, надати сяяння обличчю.

У залежності від того, якою кількістю засобів ви користуєтеся, ідеально мати кілька різних пензлів для кожного з них. Одним і тим самим інструментом можна наносити рум’яна та бронзер, та для хайлайтера краще все ж мати окремий. Так ви точно будете впевнені у чистоті кольору.

Дерев’яний пензлик для рум’ян K.O.S на eva.ua

Пензлик Camill Lady для рум’ян і пудри на eva.ua

Пензель для пудри

Без цього інструменту не обходиться жодна косметичка. Спонжі у комплекті до пресованої пудри призначені для коригування макіяжу протягом дня, а для покриття всього обличчя слід використовувати якісний пензлик.

Для цього підійде і м’який скошений пензель. Головне — щоб він використовувався лише для пудри, адже залишки інших мейкап-продуктів можуть створювати на обличчі розводи. Ідеальним варіантом для пудри є великий, пухнастий, щільно набитий пензлик з натуральним ворсом.

Пензлик TITANIA для пудри з фуляром на eva.ua

Компактний пензель для макіяжу TITANIA на eva.ua

Порада від EVA Blog. Щоб не «здвинути» шар тонального засобу, наносьте пудру поплескуючими, а не розтягуючими рухами.

Пензлі для тіней

Щоб створювати бездоганний макіяж очей, такий як у професійних мейкап-артистів, слід мати два різновиди пензлів для тіней: для нанесення та розтушовування. Пензлик з коротким синтетичним ворсом допоможе нанести тіні в необхідній кількості та рівномірно розподілити їх там, де потрібно. Пензель для тіней з подовженим ворсом має закруглену форму, завдяки якій ви легко розтушуєте тіні, згладите переходи між відтінками та отримаєте професійний ефект.

Для нанесення:

Короткий пензлик для тіней Camill Lady на eva.ua

Дерев’яний пензлик для тіней K.O.S на eva.ua

Для розтушовування:

Дерев’яний пензлик K.O.S для розтушування на eva.ua

Пензлик для тіней TITANIA PROFESSIONAL на eva.ua

Пензель для макіяжу брів

За допомогою скошеного пензля ви легко зможете окреслити лінію брів будь-яким продуктом: помадою, пудрою, кольоровим гелем або тінями. Його загострений кінчик дозволяє точно наносити засіб та виконувати штрихування у волосковій техніці, щоб отримати трендовий натуральний мейкап брів. А ще цим інструментом можна професійно підкреслити лінію очей.

Скошений пензлик Camill Lady для брів і лінії очей на eva.ua

Дерев’яний пензлик K.O.S для брів на eva.ua

З чого розпочати?

Якщо до цього дня ви користувалися лише стандартними спонжами та аплікаторами, які йдуть в упаковці з засобами, тоді придбайте собі 4 перші пензлі для макіяжу:

  • для пудри;
  • рум’ян;
  • нанесення та розтушовування тіней.

А далі все залежить від вас. Використовуєте для брів не олівець, а пудру чи помаду? Тоді додайте ще скошений пензель для макіяжу брів. Любите підводити очі? Спробуйте спеціальний інструмент для підводки. Бажаєте створити бездоганний тон обличчя? Скористайтеся пензлем для тональної основи.

А ви вже вирішили, що додасте до свого набору пензлів для макіяжу? Розкажіть нам у коментарях.

Останні

Які круті перекладні тату зараз у тренді?

Перекладні тату належать до тих видів прикрас, які мають багато варіантів: від мінімалістичних маленьких до… Докладніше

Травень 6, 2024

♑ Козеріг: характеристика знака зодіаку, сумісність і кар’єра

Козероги – досить загадкові особистості, які навіть для найближчих людей часто залишаються непрочитаною книгою. Абсолютно… Докладніше

Травень 6, 2024

Як вибрати мультипіч?

У сусідів аерогриль Philips – дуже ним задоволені. А друзі настійно рекомендують мультипіч Тефаль, кажуть,… Докладніше

Травень 4, 2024

6 помилок у макіяжі, які додають вік

Іноді буває, що провела биту годину біля туалетного столика, зробила дуже крутий макіяж, але все… Докладніше

Травень 3, 2024

Як зменшити кількість пилу у приміщенні?

Пухнастий сірий шар, який підсвічують сонячні промінчики з вікна, — зовсім не те, що хочеться… Докладніше

Травень 3, 2024

Акцентні зони на обличчі: як змінюються тренди у макіяжі

Макіяж — одна зі сфер, в якій beauty-тенденції дуже часто змінюються. Але в більшості своїй… Докладніше

Травень 2, 2024