Ласощі можуть бути не тільки смачними, а й корисними. Тож якщо ви хочете побалувати малюків натуральними солодощами, візьміть до уваги нашу добірку простих та доступних рецептів. Приготовлені власноруч та з любов’ю ласощі — це не тільки смачний результат, але й захоплююче дозвілля з дитиною. Головне правило приготування будь-яких страв для малечі — максимально свіжі та натуральні продукти. Тож занотовуємо!
#6 Ніжні іриски
Ці вершкові тягучки за смаком дуже нагадують відомі цукерки «Сливки Лінивки». Вони добре смакують з какао або теплим чаєм, тому ними можна доповнювати полуденок.
Інгредієнти:
- цукор — 100 грамів
- масло вершкове — 20 грамів
- сметана — 100 грамів
Спосіб приготування:
- У каструлі з товстим дном з’єднуємо сметану з цукром.
- Отриману суміш проварюємо на маленькому вогні приблизно 40 хвилин, постійно помішуючи.
- Коли маса загусне та потемнішає, додаємо вершкове масло кімнатної температури та ретельно перемішуємо.
- Викладаємо в форми (можна використовувати формочки для льоду або силіконові для випічки) та даємо час на охолодження.
Іриски готові!
#5 Пташине молоко
Ви більше не захочете куштувати покупне пташине молоко, коли спробуєте відтворити цей простий рецепт в домашніх умовах. Зауважимо, що ці цукерки є висококалорійними, тому зловживати ними не рекомендується.
Інгредієнти:
- желатин — 2 столові ложки
- цукрова пудра — 1 склянка
- яєчний білок — 4 штуки
- очищена вода — 10 столових ложок
- вершкове масло — 5 грамів (для змащування форми)
- чорний шоколад — 100 грамів
Спосіб приготування:
- Желатин залити водою та дати розбухнути впродовж півгодини (для цього краще використовувати металеву ємність).
- В цей час охолоджені білки з цукром збиваємо міксером до стійких піків.
- Набряклий желатин ставимо на невеликий вогонь, щоб розігріти.
- У білкову суміш потихеньку переливаємо желатин, збиваючи масу міксером.
- Розтоплюємо шоколад.
- Змащуємо форму вершковим маслом, заливаємо розтоплений шоколад та розрівнюємо.
- Акуратно викладаємо білкову масу.
- Для застигання поміщуємо десерт в холодне місце.
- Коли маса повністю застигне, дістаємо її з формочки та нарізаємо на шматочки.
- Цукерки прикрашаємо шоколадною стружкою.
#4 Вівсяні козинаки
Ці східні солодощі з чого тільки не виробляють! Рецепти відрізняються складовими, але результат завжди однаковий — хрусткі, тверді та поживні смаколики. В козинаках вівсяні пластівці розкриваються зовсім іншим смаком, тому діти, які не люблять вівсяну кашу, неодмінно оцінять цей продукт в новій інтерпретації!
Інгредієнти:
- вівсяні пластівці — 100 грамів
- вершкове масло — 50 грамів
- цукор — 2 столові ложки
- сіль — за смаком
- варення — 40 грамів
Спосіб приготування:
- Вівсяні пластівці підсмажуємо на вершковому маслі.
- Додаємо цукор та продовжуємо смажити до золотистого кольору.
- За смаком підсолюємо.
- В суміш наливаємо варення (має вийти густа та липка маса).
- Викладаємо на пергамент та надаємо прямокутної форми.
- Застиглий смаколик нарізаємо на шматочки.
#3 Кокосові «їжачки»
Ці ніжні цукерки — аналог Raffaello. Горішки та кокос є дуже корисними, оскільки містять необхідні для здоров’я вітаміни та мікроелементи. Готуються солодощі на диво швидко, тому через декілька хвилин вже можна куштувати неймовірно смачний десерт.
Інгредієнти:
- кокосова стружка — 200 грамів
- згущене молоко — 1 банка
- фундук — 40 грамів
Спосіб приготування:
- Подрібнюємо фундук.
- Змішуємо його з кокосовою стружкою (частину кокосу залишаємо для верхнього шару).
- Додаємо згущене молоко та ретельно перемішуємо.
- З отриманої маси формуємо маленькі кульки та обвалюємо цукерки в стружці, щоб зробити їх «колючими».
#2 Цукерки з сухофруктів
Користь сухофруктів важко переоцінити, оскільки вони є відмінними імуномодуляторами. Для приготування цукерок можна використовувати будь-які сухофрукти за смаком. Ми пропонуємо класичний рецепт.
Інгредієнти:
- чорнослив — 100 грамів
- курага — 100 грамів
- фініки — 100 грамів
- інжир — 100 грамів
- мед — 1 столова ложка
- горіхи подрібнені — 2 столові ложки
- шоколад тертий — 2 столові ложки
Спосіб приготування:
- Сухофрукти заливаємо теплою (не гарячою!) водою та залишаємо на 30 хвилин.
- Злити воду через друшляк.
- Подрібнити сухофрукти за допомогою м’ясорубки.
- Додати меду, ретельно перемішати.
- Сформувати невеличкі кульки та обсипати одну частину з них тертим шоколадом, а іншу — подрібненими горіхами.
- Сховати цукерки в морозильну камеру на півгодини.
- Подавати на тарілці в один ряд так, щоб цукерки не зліпилися.
#1 Сирні цукерки
Якщо дитина не любить кисломолочні продукти, які в її раціоні обов’язково мають бути, запропонуйте їй сирні цукерки. Гарантуємо, що ваша малеча неодмінно оцінить молоко в складі таких цукерок.
Інгредієнти:
- сир кисломолочний нежирний — 300 грамів
- печиво пряжене — 150 грамів
- горіхи — 50 грамів
- ванільний цукор — за смаком
- шоколад, мак, кориця або какао — за бажанням для обвалювання
Спосіб приготування:
- Сир перетираємо через сито або збиваємо блендером.
- Додаємо цукор.
- Подрібнюємо печиво до стану крихт та додаємо його до сирної маси.
- Додаємо подрібнені горіхи та ретельно перемішуємо.
- Формуємо кульки та присипаємо тертим шоколадом, маком або какао.
Подаємо на стіл охолодженими.
Смачного!
Переглянути коментарі
Мы ещё на этот праздник из десертов делаем такой: красные яблоки порезать на дольки, взять две дольки и между ними вложить маленькие кубики белого зефира маршмеллоу. Получается вкусный рот с зубами )))