Натхнення

Що подарувати на Новий рік… собі?

Кожного грудня ми думаємо над тим, чим порадувати близьких на Новий рік — що покласти під ялинку дітям, чоловікові, друзям і родичам, чим прикрасити дім, що такого приготувати на святковий стіл… Але дуже часто ми зовсім забуваємо про себе. Але ж це той самий чоловічок, якому ми повинні бути вдячні та піклуватися насамперед!

Час читання: 3 хвилини та келишок червоного сухого 🍷

статья доступна на русском языке

Пропонуємо запровадити традицію — щороку виконувати свою маленьку мрію і дарувати собі коханій класний новорічний подарунок. Це може бути все що завгодно — від поїздки на вікенд у Карпати, купівлі парфумерії або косметики для догляду за собою до походу в масажний салон або вибору стильної сумки з останньої колекції. Тут немає обмежень і правил — тільки ти знаєш, що ти дійсно хочеш, і хто, як не ти сама, здатна зробити себе щасливішою. Ну, а ми тобі підкинемо кілька думок, які можуть тебе спокусити стати Сантою самій собі просто зараз.

Цікаво на тему: Свято наближається: добірка пісень для новорічного вайбу

Влаштуй собі day off

Для сучасних жінок викроїти собі день на байдикування (або на те, що дуже хочеться, але вічно бракує часу) — справжня розкіш. То звіти по роботі потрібно на вихідних доробити, то дитину на гурток відвести, то зайнятися прибиранням… Як тут знайти час на свої хотілки?

Цікаво на тему: Як бути в ресурсі, якщо сили закінчуються

А робити це потрібно! Причому не тільки на Новий рік, а періодично. Світ навколо не розвалиться, якщо ти візьмеш вихідний (навіть якщо він буде посеред тижня) і присвятиш час собі коханій. На що саме — вирішувати тобі. Вимкни телефон, звари собі какао або глінтвейн, заберися на диван і дочитай книжку, що чекає на свій час не один тиждень. Давно лежить розпочата картина за номерами? Увімкни фонову музику, а, можливо, фільм або серіал, і дозволь собі помедитувати з пензлем у руках. Уже кілька місяців мрієш потрапити на майстер-клас із гончарного мистецтва, живопису або створення ікебани? Зараз саме час!

Цікаво на тему: Малювання як антистрес: 5 простих технік для вечірнього дозвілля

Загалом, чому присвятити цей день ти знаєш і сама. Таке перезавантаження дозволить тобі якісно відпочити, відновити ресурс і бути готовою до підкорення світу з новими силами. Головне правило — ніякої роботи та побутових клопотів у цей день. Ось зовсім. Якщо піддасися спокусі відповісти на робочий email або закинути прання — «відпустка» не зараховується. Доведеться починати спочатку… 😁

Зводи себе на побачення

Звучить незвично, але чому б і так? Влаштуй собі свято і вирушай у якесь красиве і цікаве місце. Наприклад, в автентичний ресторан, який нещодавно відкрився в місті, на нашумілу виставку, концерт улюбленого виконавця або, врешті-решт, у кіно чи театр. Уяви, як би ти хотіла провести день у компанії з найціннішою людиною у своєму житті. Можна навіть скласти план і слідувати йому. Головне правило — зробити цей день яскравим, особливим і незабутнім.

Цікаво на тему: 7 ідей, як цікаво провести вихідні в місті

Та купи собі цей…

Далі продовжиш сама. Чого тобі не вистачає для повного щастя тут і зараз? Брендової сумки, комплекту стильних прикрас, люксової палетки тіней або флакончика з парфумами, на який ти зітхаєш не перший місяць? А, може, ти мрієш про колекційне видання улюбленого письменника або так втомилася від частого прибирання, що замислюєшся про покупку робота-пилососа?

Якщо ти чекала знака від Всесвіту, то це безперечно він. Не відкладай життя на потім, просто візьми та виконай своє бажання. Без виправдань, адже ти цього варта. Заодно і wish-list стане коротшим. 😉

Рекомендовані продукти:

Тотальне перезавантаження: найкращий подарунок собі

Стрес і вигорання чатують нас усюди. Вони «ховаються» в побутовому житті, в робочих моментах, у спілкуванні з людьми (часом навіть найближчими) і в глобальних подіях, на які, на жаль, вплинути неможливо. Єдине, на що можна вплинути — на свій емоційний і фізичний стан. Це те, що є нашою зоною відповідальності.

Як щодо того, щоб подарувати собі повний антистрес? Наприклад, сходити на розслаблювальний масаж, у сауну чи СПА. Адже ніщо так не знімає напруження (і фізичне, і психологічне), як турбота про своє тіло. Доповни ці ритуали медитацією, йогою, позитивними афірмаціями та трав’яним чаєм — і ти себе не впізнаєш.

Цікаво на тему: СПА-день у домашніх умовах: перезавантажуємося після важкого тижня

Утім, такий «гедоністичний салон» можна влаштувати й у себе вдома. Ось як у кіно. Набрати ванну з повітряною піною, запалити ароматичні свічки, увімкнути приємну музику і розслабитися кожною клітинкою свого тіла. А потім можна нанести на тіло олію і зробити собі приємний масаж. Добре, що після процедур не потрібно нікуди їхати, а можна одразу загорнутися в ковдру та почитати книжку або подивитися улюблений серіал. Здавалося б, це така банальна ідея, про яку знають усі. Але в повсякденній метушні ми часто забуваємо про прості речі. А це ж дійсно працює — розслабляє, перезавантажує і дає заряд сил. Хіба це не прекрасний подарунок для себе коханої?

Рекомендовані продукти:

Про що взагалі ця стаття? Про новий парфум, книжку або похід у кіно? Не зовсім. Вона про те, що любов до близьких — це прекрасно. Але дуже важливо пам’ятати, що головна людина, яку ти повинна прагнути зробити щасливою — це ти сама. До того ж не тільки у свята, а й щодня.

Читай також:

Останні

Як вибрати підгузки та пелюшки для новонароджених

Чи може дитина обійтися без підгузків? Безумовно! Чи може мама впоратися з усіма додатковими завданнями,… Докладніше

Травень 10, 2024

Навіщо потрібен сольовий спрей для волосся та як його використовувати?

Сольовий спрей — класний текстурувальний засіб для укладання волосся в домашніх умовах, особливо влітку. Він… Докладніше

Травень 10, 2024

9 найочікуваніших ігор 2024 року

У моєму розумінні, найочікуваніші ігри – це ті, які роками не дають гравцям спати спокійно,… Докладніше

Травень 10, 2024

12 вправ для красивої постави

Ти можеш багато часу проводити у тренажерному залі, займатись вдома з фітнес-резинкою або гімнастичним м’ячем,… Докладніше

Травень 9, 2024

Психосоматика: як стрес призводить до хвороб

Чимало людей відносять психосоматику щонайменше до чогось нематеріального, а щонайбільше – до неіснуючого явища. Однак… Докладніше

Травень 8, 2024

13 смачних заправок для салатів

Салатні заправки — це простий спосіб додати різноманіття своєму щоденному меню, особливо в літній період,… Докладніше

Травень 8, 2024