Що таке сімейні традиції і навіщо вони потрібні

Поєднання слів «сім’я» і «традиція» вже само по собі є багатозначним. Ці два поняття настільки тісно пов’язані, що уявити їх разом не складає труднощів. У перекладі з латинської «традиція» означає процес передачі спадщини від одного покоління до іншого. А коли ми говоримо про сімейні традиції, на думку відразу приходить стіл з пирогами і пишне гуляння, в якому беруть участь як немовлята, так і прикрашені сивиною бабусі.

У чому важливість сімейних традицій

Колись давно вважалося, що особиста сила людини безпосередньо залежить від сили її роду. До свого коріння слов’яни ставилися з набагато більшою повагою, ніж ставимося до них ми. Згадки про традиції можна знайти і в буддійській культурі. Самостійно ми управляємо тільки сьомою чакрою, батьки — шостою (третім оком), дідусі та бабусі — п’ятою. Таким чином, виходить, що бути впевненим у житті може тільки той, хто пам’ятає і шанує своїх пращурів та їхні традиції.

Весняні подарунки від EVA Blog!

Красуні, нам дуже подобається робити для вас приємні сюрпризи! Оскільки весна - час краси та оновлення, то саме час приділити більше уваги турботі про себе. Підпишіться на нашу розсилку та отримайте у подарунок beauty чек-лист від героїні проекту #БУТИЖІНКОЮ Юлії Черніцької!

Сила сім’ї з традиціями

Традиція — це своєрідний стабілізатор, який після негараздів допомагає піднятися на ноги. Міцні сім’ї не настільки схильні до впливу зовнішніх факторів, вони легше переживають важкі часи, тому що знають: їм є на кого покластися!

Відчуття спільності і спокою створюють в родинному гнізді особливу атмосферу тепла і затишку. Діти в сім’ях, які мають традиції, дивлячись на дорослих, переймають впевненість в завтрашньому дні. Непохитність життєвого укладу дозволяє поглянути на світ з оптимізмом і довірою.

Утім, жорсткі традиції можуть мати ще більш негативний вплив, ніж повна їх відсутність. Замість того, щоб об’єднувати, вони викликають почуття протесту. Якщо традиції заважають руху вперед і розвитку сім’ї, краще не мати їх зовсім.

Як створити сімейну традицію

Насправді не потрібно сприймати традиції в такому вузькому сенсі як спільні застілля або свята. Світ не стоїть на місці: змінюється він — змінюємось ми. Те, що було цікаво нашим батькам, не завжди цікаво нам і тим більше — нашим дітям. Єврейська мудрість вчить, що не можна обмежувати дитину своїм досвідом, бо вона народжена в інший час.

Якщо у вашій сім’ї поки немає традицій, почніть з простого. Знайдіть такі дії, які будуть з цікавістю виконувати представники різних поколінь. Незабаром Трійця — і це відмінний привід зібратися разом. Оскільки вже літо вже почалося, можна виїхати разом на шашлики. Ще краще — провести кілька днів на річці або на морі. Там усі знайдуть для себе заняття до душі. А збиратися для обговорення цікавих подій, пережитих за день, можна ввечері. Емоції, які ви відчуєте спільно, згуртують вашу сім’ю і виведуть ваші відносини на новий рівень.

Вибудовувати сімейні традиції потрібно поступово. Нехай в їх основу ляжуть якісь загальні для всіх хобі або способи проведення дозвілля. Можна влаштовувати два рази на рік чемпіонат з боулінгу, де старші члени родини будуть змагатися з молодшими. Можна ходити разом на каток на Різдво або пекти паски в чистий четвер. Варіантів безліч — треба лише визначити той, що сподобається усім.

Придумайте своє власне свято — «День сім’ї Іванових (Петрових, Сидорових)». А як його провести — підкаже ваше серце!

Останні

Як вибрати першу секс-іграшку?

Перша інтимна іграшка знаходить жінок в різному віці. Ти однаково успішно можеш як розпочати шлях… Докладніше

21 Травня, 2024

Що потрібно знати про очищення шкіри обличчя влітку

Усі ми з нетерпінням чекаємо на літо, щоб сповна насолодитися теплою погодою, промінчиками сонця і… Докладніше

21 Травня, 2024

Як вибрати дитячий одяг для дому та сну

Купівля першого одягу для новонародженого практично завжди супроводжується думкою "Треба купити все, що тільки можна,… Докладніше

20 Травня, 2024

13 ефективних засобів для догляду за шкірою навколо очей

Позбавлена підшкірної жирової клітковини, шкіра навколо очей є найтоншою та найвразливішою. Вона перша реагує набряками… Докладніше

20 Травня, 2024

Як книги допомагають у лікуванні психічних розладів

У тому, що книжки мають потужний терапевтичний ефект, я переконалась на власному досвіді. В умовах… Докладніше

17 Травня, 2024

Фіксатори макіяжу: навіщо потрібні, якими бувають і добірка найкращих

Спреї для фіксації макіяжу, мабуть, одні з найбільш недооцінених beauty-продуктів. Утім, вони активно використовуються професійними… Докладніше

17 Травня, 2024