Психологія

Slow beauty: Все, що ви маєте знати про цей бьютi-тренд

Сучасна жінка давно вже вийшла з образу старанної домогосподині, чий світ обмежується оселею, а коло спілкування обожнюваним чоловіком і купою малюків. В суспільному уявленні сучасна жінка – це універсальний солдат, вона здатна розвивати власний бізнес або займати відповідальну посаду, самотужки вести домашнє господарство, контролювати навчання дітей і організувати їхнє дозвілля, при цьому знаходити час на салон краси, фітнес-клуб, семінари з саморозвитку і кулінарні курси. Нам буквально нав’язують необхідність бути успішною, активною, відповідальною, цілеспрямованою і при цьому завжди виглядати бездоганно. Тому не дивно, що жінки вимушені вдаватися до агресивних методів швидкого омолодження – інвазивних процедур і маніпуляцій. На Заході, доречі, такі радикальні рішення давно вже не користуються колишньою популярністю. Натомість встановлюється і поширюється мода на натуральність і природну красу, яка є наслідком загального здоров`я. У цьому контексті і виникло поняття slow beauty, про яке йтиме мова у нашій статті.

Slow beauty як складова більш загального явища slow life – це більшою мірою філософія, ніж методологія, вона передбачає не лише певну концепцію догляду за собою, а й певний стиль життя, ставлення до себе та зовнішніх обставин. Тому ми б хотіли торкнутися цієї теми у ширшому її розумінні.

Моменти спокою

Шлях до «повільної краси» починається з уповільнення (наскільки це можливо) загального ритму життя. Менше метушні і поспіху, організовуйте свій час, плануйте заздалегідь, не хапайтесь за все й одразу – не беріть на себе більше, ніж здатні подужати. Обов`язково знаходьте впродовж дня моменти спокою. Встаньте на 10 хвилин раніше і заваріть велику чашку зеленого чаю замість швидкої кави. Випийте його поволі і з задоволенням, насолоджуючись кожним ковтком і намагаючись не думати про численні справи, які на вас чекають. Увечері виділіть півгодини перед сном для короткої медитації і релаксації – давайте відпочити не тільки вашому тілу, а й вашому розуму. Вихідні намагайтеся проводити у спокої, на природі або у сімейному колі.

Органічність

Один з основоположних принципів slow beauty – це використання натуральної органічної косметики. Існує популярний міф про те, що така косметика більш ефективна і не несе ніякої шкодить для організму, мовляв: «усе натуральне – корисне, а будь-яка хімія шкідлива». Насправді ж за цими критеріями органічна косметика мало чим відрізняється від будь-яких якісних косметичних засобів. Її використання у рамках концепції slow beauty зумовлене не вийнятковою ефективністю, а тим, що виготовлення такої косметики не спричиняє шкоди навколишньому середовищу, вона містить активні компоненти рослинного походження і не тестується на тваринах. Таким чином філософія «повільної краси» перегукується з вегетаріанством (яке також пропагується загальною концепцією slow life) – корисне не те, що не шкодить конкретно вам, а те, що не шкодить вам і довкіллю.

Домашні SPA-ритуали

Ключовим тут є слово «ритуал», тобто дія, яка має церемоніальний характер і якій надається особливе значення. Домашні SPA-процедури – це ваша територія комфорту і єднання з собою. Так, вони мають бути саме домашніми, а не салонними, тому що ваша оселя – це ваш особистий простір, де ви можете бути собою, бути природною – такою, як є. Єдина складність, яка може виникнути, це створення відповідних умов. Доведеться вигадати заняття поза домом для чоловіка і дітей, на певний час відмовитися від соцмереж і телефонного зв’язку. Важливо досягти максимального усамітнення і відгородитися від зовнішнього світу. Тільки так ви зможете здобути спокій і насолодитися процесом.

Заздалегідь складіть ваш індивідуальний SPA-набір. В нього мають входити найзручніші і наймякіші халат, капці та банний рушник. Для створення необхідної атмосфери вам знадобляться приємна медитативна музика, свічки та олія для аромалампи. Аромати лаванди, ванілі та розмарину допоможуть розслабитися і позбавлять від стресу. Цитрусові ж, навпаки, мають тонізуючий ефект. Доглядові засоби підберіть за власним смаком відповідно до запланованих процедур.

Повільні тренування

Slow beauty – це перш за все дбайливе ставлення до себе. Замість виснажливих силових і інтенсивних кардіотренувань адепти slow beauty практикують йогу, аеростретчінг, пілатес, тренування Barre та заняття за методом Geruda, медитацію та дихальні практики. Обов’язковими також є відпочинок на природі, прогулянки і перебування на свіжому повітрі.

І звичайно, як будь-яка філософія, slow beauty дає простір для власних інтерпретацій і творчості. Але важливо розуміти що і заради чого ви робите, не просто сліпо слідувати тренду, а робити це свідомо. Відповідальне ставлення до споживання і виважений підхід до піклування про себе, спокій, врівноваженість, майндфулнес – ось загальні принципи slow beauty, на які вам слід орієнтуватися, якщо ви обрали для себе цей шлях.

Останні

Як дотримуватися калорійного ліміту, коли постійно хочеться їсти

Низьковуглеводна, білкова, вегетаріанська дієта, правильне харчування, збалансоване харчування, інтервальне голодування, дробове харчування, OMAD-дієта... “Від зміни… Докладніше

26 Квітня, 2024

Perfume layering: як комбінувати парфуми та отримувати крутий результат

Колись було модним підбирати сумку під колір туфель, надягати прикраси комплектами (або хоча б з… Докладніше

26 Квітня, 2024

15 найкращих кольорових тушей у 2024 році

Кілька швидких рухів — і твій погляд готовий привертати увагу. Секрет цієї магії в кольорових… Докладніше

25 Квітня, 2024

Гороскоп на травень 2024 для всіх знаків Зодіаку

Вже не терпиться дізнатися, що ж зірки підготували для тебе в травні? Любов, здоров'я, фінанси… Докладніше

25 Квітня, 2024

35 загадок на логіку для ігор з друзями

Коли в компанії набридає обговорювати плітки, погоду та новини, нерідко виникає бажання розважитись іграми, які… Докладніше

24 Квітня, 2024

Розігруємо набір косметики для догляду за тілом від MONIQUE

Ти навіть не уявляєш, що ми приготували для тебе цього разу… EVA Blog дарує один… Докладніше

24 Квітня, 2024