Slow beauty: Все, що ви маєте знати про цей бьютi-тренд

Сучасна жінка давно вже вийшла з образу старанної домогосподині, чий світ обмежується оселею, а коло спілкування обожнюваним чоловіком і купою малюків. В суспільному уявленні сучасна жінка – це універсальний солдат, вона здатна розвивати власний бізнес або займати відповідальну посаду, самотужки вести домашнє господарство, контролювати навчання дітей і організувати їхнє дозвілля, при цьому знаходити час на салон краси, фітнес-клуб, семінари з саморозвитку і кулінарні курси. Нам буквально нав’язують необхідність бути успішною, активною, відповідальною, цілеспрямованою і при цьому завжди виглядати бездоганно. Тому не дивно, що жінки вимушені вдаватися до агресивних методів швидкого омолодження – інвазивних процедур і маніпуляцій. На Заході, доречі, такі радикальні рішення давно вже не користуються колишньою популярністю. Натомість встановлюється і поширюється мода на натуральність і природну красу, яка є наслідком загального здоров`я. У цьому контексті і виникло поняття slow beauty, про яке йтиме мова у нашій статті.

Slow beauty як складова більш загального явища slow life – це більшою мірою філософія, ніж методологія, вона передбачає не лише певну концепцію догляду за собою, а й певний стиль життя, ставлення до себе та зовнішніх обставин. Тому ми б хотіли торкнутися цієї теми у ширшому її розумінні.

Моменти спокою

Шлях до «повільної краси» починається з уповільнення (наскільки це можливо) загального ритму життя. Менше метушні і поспіху, організовуйте свій час, плануйте заздалегідь, не хапайтесь за все й одразу – не беріть на себе більше, ніж здатні подужати. Обов`язково знаходьте впродовж дня моменти спокою. Встаньте на 10 хвилин раніше і заваріть велику чашку зеленого чаю замість швидкої кави. Випийте його поволі і з задоволенням, насолоджуючись кожним ковтком і намагаючись не думати про численні справи, які на вас чекають. Увечері виділіть півгодини перед сном для короткої медитації і релаксації – давайте відпочити не тільки вашому тілу, а й вашому розуму. Вихідні намагайтеся проводити у спокої, на природі або у сімейному колі.

Органічність

Один з основоположних принципів slow beauty – це використання натуральної органічної косметики. Існує популярний міф про те, що така косметика більш ефективна і не несе ніякої шкодить для організму, мовляв: «усе натуральне – корисне, а будь-яка хімія шкідлива». Насправді ж за цими критеріями органічна косметика мало чим відрізняється від будь-яких якісних косметичних засобів. Її використання у рамках концепції slow beauty зумовлене не вийнятковою ефективністю, а тим, що виготовлення такої косметики не спричиняє шкоди навколишньому середовищу, вона містить активні компоненти рослинного походження і не тестується на тваринах. Таким чином філософія «повільної краси» перегукується з вегетаріанством (яке також пропагується загальною концепцією slow life) – корисне не те, що не шкодить конкретно вам, а те, що не шкодить вам і довкіллю.

Домашні SPA-ритуали

Ключовим тут є слово «ритуал», тобто дія, яка має церемоніальний характер і якій надається особливе значення. Домашні SPA-процедури – це ваша територія комфорту і єднання з собою. Так, вони мають бути саме домашніми, а не салонними, тому що ваша оселя – це ваш особистий простір, де ви можете бути собою, бути природною – такою, як є. Єдина складність, яка може виникнути, це створення відповідних умов. Доведеться вигадати заняття поза домом для чоловіка і дітей, на певний час відмовитися від соцмереж і телефонного зв’язку. Важливо досягти максимального усамітнення і відгородитися від зовнішнього світу. Тільки так ви зможете здобути спокій і насолодитися процесом.

Заздалегідь складіть ваш індивідуальний SPA-набір. В нього мають входити найзручніші і наймякіші халат, капці та банний рушник. Для створення необхідної атмосфери вам знадобляться приємна медитативна музика, свічки та олія для аромалампи. Аромати лаванди, ванілі та розмарину допоможуть розслабитися і позбавлять від стресу. Цитрусові ж, навпаки, мають тонізуючий ефект. Доглядові засоби підберіть за власним смаком відповідно до запланованих процедур.

Повільні тренування

Slow beauty – це перш за все дбайливе ставлення до себе. Замість виснажливих силових і інтенсивних кардіотренувань адепти slow beauty практикують йогу, аеростретчінг, пілатес, тренування Barre та заняття за методом Geruda, медитацію та дихальні практики. Обов’язковими також є відпочинок на природі, прогулянки і перебування на свіжому повітрі.

І звичайно, як будь-яка філософія, slow beauty дає простір для власних інтерпретацій і творчості. Але важливо розуміти що і заради чого ви робите, не просто сліпо слідувати тренду, а робити це свідомо. Відповідальне ставлення до споживання і виважений підхід до піклування про себе, спокій, врівноваженість, майндфулнес – ось загальні принципи slow beauty, на які вам слід орієнтуватися, якщо ви обрали для себе цей шлях.

10 Січня / 2019 Психологія

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *