sweet little twin girls eating melon in the garden.
Друга половина літа — час смачних ягід та фруктів, які так хочеться скуштувати якнайшвидше. З усіх ягід саме соковитий кавун вважається символом літа. Його смугаста шкірка притягує погляд, і ми майже фізично відчуваємо цей чудовий солодкий смак.
Раніше кавуни купували ближче до середини серпня. Саме тоді ці велетенські ягоди дозрівали природним шляхом. Але зараз клімат змінився, з’явилися нові сорти рослин, тому досить важко зрозуміти, чи кавуни справді вже дозріли, чи їх просто стимулювали прискорювачами росту. Розбираймось, як вибрати ідеальний кавун без нітратів.
Цікаво по темі: Що варто зробити до кінця літа: Чек-лист
Щоб купити смачний і корисний кавун, варто знати кілька важливих фактів та хитрощів, які допоможуть зробити правильний вибір.
У середині липня в місті з’являються незліченні намети та вантажівки з кавунами. Написані від руки цінники запевняють, що саме тут ви зможете купити найсолодші ягоди, які достигли самостійно. Звісно, ніхто не скаже потенційному покупцеві, що заради швидкого прибутку використовував нітрати. Тому треба знати, як по зовнішньому виду можна визначити, чи варто купувати кавун.
Якщо ви вже спокусилися та купили цукровий кавун, варто провести просту перевірку, яка допоможе зрозуміти, чи є в ньому хімія. Це досить легко зробити вдома без особливого приладдя. На що передусім треба звернути увагу?
Интересно по теме: Тренди літнього манікюру
Зараз майже неможливо знайти кавун, який не містить жодних хімічних добрив. Їх використовують на всіх великих баштанах, щоб покращити та зберегти врожай. Проте в якісних плодах рівень нітратів не перевищуватиме норму, тому вони будуть не тільки безпечними для здоров’я, а й надзвичайно корисними.
Оскільки ніхто з нас, купуючи кавун, не має під рукою нітратоміра, треба дуже уважно та відповідально ставитися до вибору ягоди. Найперше звертайте увагу на місце торгівлі та зберігання плодів. Вони не мають лежати на землі та весь час знаходитись під сонцем. Якщо на них постійно потраплятимуть сонячні промені, кавуни швидко зіпсуються.
Интересно по теме: 5 правил осіннього раціону, щоб їжа приносила здоров’я і задоволення
Не слід купувати ягоди з пошкодженою шкіркою. У тріщини потрапляють бактерії та бруд, які неможливо змити водою. Окрім цього, такі пошкодження призводять до швидкого гниття плоду, і замість смачного десерту ви отримаєте купу сміття.
Перед купівлею поцікавтеся наявністю сертифікатів якості продукції. Магазини та торгові точки, де продають дійсно натуральні плоди, мають такі документи. Це стане головним аргументом на користь купівлі в такому магазині. Як правило, стихійні точки торгівлі кавунами не перевіряють їх у лабораторіях.
Бережіть своє здоров’я та не поспішайте куштувати кавуни ще до початку сезону їхнього дозрівання.
Читай також:
Чорна п’ятниця позаду, новорічні свята попереду, а команді EVA Blog не потрібні якісь особливі дати,… Докладніше
База – незручний, невдалий секс трапляється у всіх. Навіть у тих, хто пише книжки про… Докладніше
Давай одразу домовимось: цього року ми не стоїмо біля плити 12 годин поспіль, не нарізаємо… Докладніше
Здавалося б, тільки початок грудня, але він пролетить так швидко, що над своїм новорічним образом… Докладніше
У 2025 році немає дефіциту оздоровчих процедур. Деякі з них абсолютно нові, а деякі відродилися… Докладніше
Ще трохи й почнеться передноворічна метушня: вибір подарунків, прикрашання будинку, підготовка святкового меню… Все за… Докладніше