Це вже не просто закуска, а справжня кулінарна легенда. 😎 Апетитна страва з рубленого оселедця походить з єврейської кухні, але вона давно стала візитівкою Одеського столу. Традиційно її готують з додаванням яблук, цибулі, яєць та вершкового масла, що надає форшмаку неповторного, ніжного смаку та кремової консистенції, а ми спробуємо оригінальний рецепт від Мар’яни Маглич.
Інгредієнти:
Покрокове приготування форшмаку знайдеш в цьому відео:
У цьому ситному делікатесі традиційно використовується копчена або солена свиняча грудинка за прошарками сала, приготована в особливий спосіб: вона тривало коптиться на деревині фруктових дерев (вишня, яблуня) або солиться зі спеціями. Завдяки цьому шпондра набуває автентичного насиченого аромату та неперевершеного смаку. Ми ж приготуємо вдосконалений варіант цієї смачної та самобутньої української страви.
Інгредієнти:
Вмикай та починай приготування:
Цікаво на тему: Українська кухня: 5 традиційних рецептів з різних областей
На черзі чудовий десерт, який походить із Закарпаття, але набув популярності у всій Україні. Ці невеличкі кульки з сирного тіста захоплюють цілу сливу (або інший фрукт тобі до смаку) і потім готуються на пару або варяться. Готові гомбовці традиційно обкачують у підсмажених сухарях з цукром та подають зі сметаною. Вони дуже ніжні, неповторно смачні, тож спробуй рецепт від КУС КУС. 😉
Інгредієнти:
Як приготувати закарпатські смаколики — дивись на відео:
Лови розкішну та просту у приготуванні українську страву — гусячі ніжки з грибами. 🤩 У цьому рецепті ніжки тушкуються разом з гливами, з додаванням овочів, родзинок та прянощів. Вже відчуваєш цей неймовірний аромат ситної домашньої страви? Тоді не зволікай та розпочинай готувати це вишукане частування!
Інгредієнти:
Рецепт, натхненний українською кулінарною спадщиною, вже тут:
Ми з дитинства пам’ятаємо соковиті печені яблучка з медом, коли ці два простих продукти були найдоступнішими солодощами. Десерт є справжньою квінтесенцією домашнього затишку та ідеальним завершенням твоєї трапези, адже поєднує в собі легкість, користь та поживність.
Інгредієнти:
З давніх часів і до сьогодні — готуємо печені яблучка:
Цікаво на тему: 5 страв української кухні: деруни, форшмак, крученики, вареники, лежні
Відкрий для себе автентичну закарпатську страву, що є унікальною версією пасти, але з українським колоритом. Це не просто макарони, а домашні галушки, які в цьому рецепті поєднуються з тушкованою капустою та ніжним свинячим ошийком. Палинята втілює кулінарні традиції гірського регіону, де особливо цінують прості, корисні та поживні поєднання смаків.
Інгредієнти:
Не лише італійці можуть дивувати своєю смачнющою пастою! А український рецептик тут:
Представляємо янтик — кримськотатарський чебурек без олії, що є перлиною народної кухні. Його відмінність у тому, що тісто смажиться на сухій сковороді, і це робить його менш жирним, але не менш хрустким та соковитим, ніж класичний чебурек. В рецепті від КУС КУС янтик буде з двома начинками — м’ясом або сиром, тож вибирай, чим саме ти поласуєш сьогодні. 😋
Інгредієнти:
Вперед за домашніми чебуреками! 👇
Спробуй справжню насолоду для любителів десертів, що швидко готуються. 🧁 Пухкі, повітряні кульки з сирного тіста, які обсмажуються до золотистої скоринки, залишаючись неймовірно м’якими всередині. Цей простий, але дуже смачний десерт чудово смакує зі сметаною, варенням або просто цукровою пудрою.
Інгредієнти:
Нумо ласувати разом 🤩
Цікаво на тему: Вечір української кухні: готуємо незвичайний борщ, голубці та львівський сирник
Лежні є різновидом картопляних зразів, але в особливій інтерпретації. На відміну від звичайних дерунів, вони робляться товстішими й начиняються тушкованою капустою, підсмаженою на салі та цибульці. Ммм! Це вже повноцінна поживна страва, що неодмінно стане твоїм фаворитом та урізноманітнить повсякденне меню.
Інгредієнти:
Як перетворити звичайні зрази на ситний обід — дивись тут:
Нарешті ми дісталися легендарного десерту, який давно вийшов за межі Галичини, ставши однією з візитівок української випічки. Його особливість у тому, що сирна маса для нього ретельно перетирається, щоб отримати ідеально гладку консистенцію, а також до нього додають родзинки, цедру та покривають шоколадною глазур’ю. Тістечко має характерний неймовірно ніжний, вологий та дуже сирний смак, який відрізняє його від звичайних запіканок. Чи це не справжнісінький королівський рецепт? 👑
Інгредієнти:
Класичний сирничок від справжньої львів’янки ось тут:
Одна з найулюбленіших традиційних страв, що ідеально поєднує м’ясний фарш із вареною гречкою у соковитих та поживних котлетках. Це класний приклад української кулінарної винахідливості: мінімум витрат на продукти — максимум смаку і ситності. Спробуй приготувати, і ці котлетки тебе приємно здивують!
Інгредієнти:
За традиційними гречаниками — сюди:
Цікаво на тему: Українська кухня: 5 рецептів смачних національних страв
Ми з тобою здійснили справжню гастрономічну подорож Україною, зазирнувши як у давні рецепти наших предків, так і у сучасні інтерпретації, що відображають усе багатство та різноманітність українського столу. Нехай ці страви надихнуть тебе на власні кулінарні звершення!
Чорна п’ятниця позаду, новорічні свята попереду, а команді EVA Blog не потрібні якісь особливі дати,… Докладніше
База – незручний, невдалий секс трапляється у всіх. Навіть у тих, хто пише книжки про… Докладніше
Давай одразу домовимось: цього року ми не стоїмо біля плити 12 годин поспіль, не нарізаємо… Докладніше
Здавалося б, тільки початок грудня, але він пролетить так швидко, що над своїм новорічним образом… Докладніше
У 2025 році немає дефіциту оздоровчих процедур. Деякі з них абсолютно нові, а деякі відродилися… Докладніше
Ще трохи й почнеться передноворічна метушня: вибір подарунків, прикрашання будинку, підготовка святкового меню… Все за… Докладніше