Відкривати для себе цікаві українські страви разом з EVA Blog та кулінарним каналом КУС КУС — ніби опинитись у печері зі скарбами. Тільки-но подумаєш, що тебе вже нічим не здивувати після каракатиць на столі у гетьманів (розповідали про це у добірці рецептів традиційної гетьманської кухні), як трапляється новий оригінальний автентичний рецепт. Продукти — звичні й прості, жодних яєць драконів чи пилу з крила феї. Але у поєднанні — справжня магія смаку!
Ця стаття є частиною серії добірок рецептів, яку EVA Blog створює разом з кулінарним каналом КУС КУС. Підпишись на нього, якщо полюбляєш готувати або щиро насолоджуєшся переглядом того, як це робить хтось інший! З відео каналу дізнаєшся і лайфхаки створення смачних страв, і цікаві факти про них.
А зараз час вирушити у гастрономічну подорож Україною разом з блогеркою та ведучою серії “ХАВтуКУК по-українськи” Мар’яною Маглич. Завітаємо на Черкащину по традиційний борщ. У Чернігові спробуємо пиріжки з калиною. Поласуємо гомбовцями на Закарпатті та м’ясними кручениками на Кіровоградщині. І що ж це за подорож без справжніх українських вергунів? Зберігай посилання на статтю й не забудь поставити лайк!
Українська традиційна випічка з Чернігівської області
Минулого року з легкої руки Андрія Хливнюка пісня про неї різними голосами зазвучала далеко за межами нашої країни. Калина. Традиційний український символ.
А от як частину кулінарного надбання її не всі знають, ну хіба що як складову корисних теплих чаїв сприймають. А дарма! Рецепти з калиною можуть стати цінним поповненням твоєї скарбнички улюблених українських традиційних страв!
Тож прямо зараз час разом з Мар’яною Маглич та каналом КУС КУС навчитись пекти смачнющі ароматні пиріжки з калиною.
Для приготування тобі потрібно:
Вмикай відео каналу КУС КУС, дізнавайся лайфхаки, як зробити випічку пухкішою та насолоджуйся приємним процесом створення традиційних українських смаколиків.
Цікаво на тему: Рецепти смачного шоколадного торта
Закарпатський смаколик з європейським корінням
Оригінальна страва в закарпатських традиціях, яка чимось нагадує чи то сирники, чи то ліниві вареники з солодкою начинкою. Схожість – у додаванні в тісто кисломолочного сиру. А от угорці, наприклад, мають свій варіант і замість сиру використовують картоплю.
Українські гомбовці можна зробити з різними начинками, але в традиційному варіанті в кульки з тіста загортають саме сливи або сливове повидло, якщо для свіжих фруктів не сезон. Автентичний рецепт сподобається всій родині й на сніданок, і на десерт після вечері.
Для приготування тобі знадобиться:
Всі нюанси приготування смачної української національної страви дивись прямо зараз у відео рецепті на каналі КУС КУС!
Цікаво на тему: ТОП рецептів начинки для вареників
Український смаколик, особливо популярний у Вінниці
Звісно, літо десь там є на горизонті, і про улюблені спіднички пам’ятаємо… Та скільки того життя, щоб відмовити собі у задоволенні з’їсти хоча б парочку солодких вергунів.
Ці традиційні українські ласощі нагадують про безтурботне дитинство й цілковите задоволення смаком. Роблять їх зазвичай без дріжджів, з прісного тіста. Смажать популярні українські хрустики в олії, а потім щедро посипають цукровою пудрою.
Для приготування тобі треба потрібно:
Вергуни — популярна альтернатива печиву, відома в різних куточках України. Цікаві лайфхаки приготування цих солодких хрустиків дізнайся у відео рецепті прямо зараз!
Цікаво на тему: Домашнє печиво: 8 простих та смачних рецептів
Цікава страва з горіхами та чорносливом, популярна на Кіровоградщині
Цей смачний народний рецепт української кухні готується досить просто. Зробити крученики можна зі свинини чи телятини, а для начинки використати цибулю, гриби, або, як в даному відео від каналу КУС КУС – сир, горіхи та чорнослив, які цікаво підкреслять смак м’яса. У народі ця українська страва відома також як завиванці, а в осучасненому варіанті – рулетики.
В автентичних рецептах м’ясні крученики готували у горщиках, але якщо не маєш такої посудини, згодиться й звичайна форма для випікання.
Для приготування тобі треба:
Дізнавайся прямо зараз на каналі КУС КУС, як покроково приготувати крученики зі свинини зі смачною начинкою!
Цікаво на тему: Buon Appetito: три улюблені начинки для піци
Автентичний рецепт з Черкащини
Завершимо сьогоднішню добірку найулюбленішим — традиційним українським борщем. Бо саме ця страва — must have для кожної родини. Смачно, ситно й щиро, з душею. А як ще молоденьку цибульку взяти та пампушки з часничком…
Цікавий факт: Вперше український борщ згадується у щоденнику німецького купця та мандрівника Мартіна Ґруневеґа. (Київ, 1584 рік) Звісно, готували страву набагато раніше, але ця дата є першою задокументованою.
До речі, ти знаєш, що український борщ з 1 липня 2022 року додали до Списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО? Тож кожного разу, коли готуєш цю страву, ти робиш вклад в збереження українських традицій!
Для приготування тобі знадобляться:
Рецепт українського борщу на відео має цікаву особливість. Ведуча Мар’яна Маглич готуватиме його на буряковому квасі, як наші пращури в давнину. Як саме його зробити та в який момент додавати у борщ, дізнайся на каналі КУС КУС!
Це лише початок гастрономічної мандрівки українськими стравами разом з EVA Blog та кулінарним каналом КУС КУС! Скарбничка національних рецептів нашої країни містить багато смачних діамантів, на які варто спрямувати світло своєї уваги. Пиши у коментарях, яку з добірок української їжі хотіла б побачити у наступній статті:
До речі, якщо у твоїй родині є власні рецепти приготування страв української кухні, про які розповіли у цій статті, ти також можеш поділитися ними у коментарях. Давай разом зберігати наші національні кулінарні надбання!
Читайте також:
"Що за запитання? Звичайно ж, відповідальні обидва!”. Якщо дивитися на ситуацію глобально, то – так.… Докладніше
Хто б що не говорив, а для мене осінь — це найатмосферніша пора року, коли… Докладніше
Скільки існуватиме зима, стільки ми носитимемо пуховики (пуффери) 🙃 Вони просто поза часом і поза… Докладніше
Сьогодні важко заперечувати той факт, що соцмережі впливають на прийняття нами деяких рішень. Нехай і… Докладніше
Ще трохи й в повітрі буде витати атмосфера прийдешнього свята. Ми знову будемо наряджати ялинку,… Докладніше
Попереду холодна і колюча зима, а значить, потрібно завчасно підготувати свій догляд до важких випробувань.… Докладніше