Я хотіла тобі розповісти, як приготувати качку по-пекінськи, але, на жаль, автентичний рецепт повторити в домашніх умовах вкрай складно, я б навіть сказала практично нереально. Потім була думка поділитися рецептом китайської свинини в кисло-солодкому соусі. Однак я згадала, як важко знайти підхожі шматки свинини для цієї страви… А без них уже буде не те, що потрібно. А ще дуже багато китайських рецептів вимагають особливого набору спецій, хитромудрих соусів тощо. Тож тримай три прості, недорогі за продуктами й, головне, дуже смачні азійські страви.
Так-так, дуже популярна китайська страва з цієї категорії – це мандаринова курка, а те, що пропоную приготувати я, належить більше до китайсько-американської кухні. Але той самий магічний соус виходить саме в апельсиновому, а не мандариновому варіанті.
Цю страву я готувала дуже багато разів із різних частин курки – філе й філе стегна нарізане невеликими шматочками, крильця, ціле філе стегна та стегно на кістці, куряча чверть зі спинкою. І в підсумку зупинилася на звичайному стегні на кістці. Тому й рецепт тобі дам саме з цією частиною курки. Обіцяю, буде смачненько.
Цікаво на тему: Вечір мексиканської кухні: готуємо енчіладас, начос і флан на десерт
Інгредієнти:
Сковорідку на плиту, нагрів вище середнього, трохи рослинної олії. Сковорідка розігрілася – клади в неї стегна, нам потрібно їх гарненько обсмажити з обох боків. Коли я кажу обсмажити, це означає, що їх не потрібно перевертати кожні 20 секунд, теребеніти виделкою і рухати по сковорідці. Важливо! Ми не будемо доводити стегна до готовності процесом смаження, нам просто потрібно домогтися реакції Маяра – підсмажена скоринка, що викликає слиновиділення своїм виглядом і ароматом.
Поки стегна смажаться, займемося іншими продуктами:
Коли стегна підсмажилися з обох боків, прикрути вогонь нижче середини й додавай у сковорідку цедру з часником. Намагайся, щоб більша частина потрапила повз м’ясо й лише трохи на нього. Поперчи стегна й стеж за цедрою з часником, щоб вони не почали горіти. Щойно побачила активний процес смаження цедри – виливай у сковорідку імбирний та апельсиновий сік. Важливо! Не має значення, сік імбиру буде в окремій ємності чи разом з апельсиновим, після того, як він постоїть, на дні посуду утвориться пастоподібний осад. Перед тим, як виливати сік, обов’язково розмішай його ложкою/виделкою, активно водячи по дну посуду.
Тепер додавай три столові ложки соєвого соусу та одну столову ложку (без гірки) цукру. Наш соус випарується і всі смаки будуть концентровані, тому тут я, на жаль, не можу дати чіткі грамівки. Адже хтось любить яскраво виражений соєвий смак, а хтось – солодший. Коли все почне кипіти, дай соусу упаритися буквально на третину та спробуй його. Не вистачає солоності – додай ще трохи соєвого. Хочеться солодшого – всип цукру. Але не перестарайся, краще додаси потім, коли соус випарується ще більше.
Тепер просто кожні 2-3 хвилини перевертаємо стегна, доводячи їх до готовності. Якщо трапилося так, що стегна ще не готові, а соус практично випарувався і почав підгоряти (він стане в’язким і буде повільно булькати) – додай у сковорідку трохи води.
В кінцевому підсумку в тебе має вийти ароматний, насичений, дуже смачний соус із в’язкою консистенцією, який буде обволікати м’ясо. Притруси стегна насінням кунжуту й дрібно нарізаною зеленою цибулею – смачного!
Цікаво на тему: Вечір японської кухні: готуємо рамен, гьодза та бісквіт із TikTok
По суті це пиріжок із начинкою. Однак, крім того, що на відміну від наших класичних пиріжків, які смажаться з уже готовим усередині фаршем, баоцзи готують винятково на парі, і фарш від самого початку сирий. Ти, звичайно, можеш використовувати абсолютно будь-яке м’ясо, але класикою є свинина. Булочки насправді ТОПові, тому побігли готувати.
Тісто (на 6 баоцзи):
Начинка (на 6 баоцзи):
Починаємо з тіста. Спочатку змішуємо в мисці всі сухі інгредієнти (борошно, дріжджі, сіль, цукор). Далі додаємо рослинну олію, трохи перемішуємо, вливаємо воду й починаємо місити тісто. Коли воно набуло в мисці однорідної форми, перекладаємо на стіл (заздалегідь притруси його невеликою кількістю борошна) і обминаємо ще 3 хвилини. Ось і все. Поклади тісто в миску, натягни харчову плівку та відстав убік на 15 хвилин, адже прийшов час готувати начинку.
Для початку приготуй ароматну воду. Для цього візьми буквально 20-30 мл окропу й кинь у нього бодян і сичуаньський перець. Усе, нехай настоюється. Тепер готуємо фарш. Це займе досить багато часу (ні, не займе), адже потрібно пустити свинину на фарш, додати до нього решту інгредієнтів, разом з ароматною водою (бодян і сичуаньський перець у фарш не додавай). Готово! Повертаємося до тіста.
Цікаво на тему: 3 найкращі рецепти класичної запіканки
Перед тим, як продовжити працювати з тістом, підготуй одразу 6 невеликих шматочків пергаменту, на які будеш класти баоцзи. Знову трохи борошна на стіл і розкачуй тісто ковбаскою. Після розділи на рівні шматки по 50 грамів. Далі обімни їх, сформуй кульки й накрий плівкою, щоб поки ти будеш робити одну булочку, решта тіста не обвітрювалася. Розпочинаємо ліплення баоцзи:
Коли всі пиріжки зроблені, дай їм відстоятися, буквально 30-40 хвилин (нічим не накриваючи, щоб баоцзи зовсім трохи підсохли). Я не знаю, що у тебе в наявності – електрична пароварка, пароварка-решітка, пароварка для каструлі, манти каскан… Принцип приготування дуже простий і не вимагає якогось конкретного посуду:
Можна насолоджуватися смакотою.
Цікаво на тему: Рецепт смачного тертого пирога з ягодами
З насінням Чіа, рисом, фруктами, горіхами… Це ж пудинг і додавати в нього можна все, що завгодно. Але я з тобою поділюся базою і, відштовхуючись від неї, ти надалі зможеш готувати пудинг на кокосовому молоці з додаванням улюблених додаткових інгредієнтів.
Тобі знадобиться:
Відправляй желатин із водою в каструлю і мішай вінчиком. Далі вливай коров’яче молоко й перемішуй до утворення однорідної маси. Прийшла черга кокосового молока. Важливо! Обов’язково добре струси банку, а після відкриття ретельно розмішай вміст. Вливай у каструлю кокосове молоко, помішуючи все вінчиком. І в кінці додавай цукор, не зупиняючи помішування.
Цікаво на тему: Моті: смачний рецепт японського десерту
Тепер прийшла черга плити:
Тепер бери відповідну за розміром формочку й поклади на дно із загортанням за краї харчову плівку. Так буде набагато легше дістати пудинг, коли він застигне. Ну, або просто змасти форму рослинною олією (вистачить буквально кілька крапель). Виливай майбутній пудинг у формочку та відправляй у холодильник мінімум на 6 годин.
Коли кокосовий пудинг застиг, виклади його з формочки та наріж порційними кубиками. Їх, до речі, можна обваляти в кокосовій стружці. Ось і все, смачного.
Обов’язково поділися в коментарях своїми враженнями від приготованих страв за цими рецептами. І не забудь поставити вподобайку, якщо сподобалася ця добірка китайської кухні.
Читай також:
Ще трохи й в повітрі буде витати атмосфера прийдешнього свята. Ми знову будемо наряджати ялинку,… Докладніше
Попереду холодна і колюча зима, а значить, потрібно завчасно підготувати свій догляд до важких випробувань.… Докладніше
Жіноча сумочка – один з найбільш популярних аксесуарів, який підбирають дуже ретельно і з особливою… Докладніше
Що холодніше стає за вікном, то більше в нас прокидається бажання надати своєму будинку затишку… Докладніше
Упевнена, твоя стрічка в соцмережах теж забита вірусними відео, головним героєм яких є дубайський шоколад… Докладніше
Ласкаво просимо на сьомий тиждень! Час летить швидко, а твій організм щодня змінюється і працює,… Докладніше
Переглянути коментарі
Все, сьогодні на вечерю готую апельсинову курку! Дякую за чудову ідею!))