Категорії: МодаСтиль

Як носити чорний влітку: 7 правил стильного образу

Для когось чорний колір – власна модна релігія, відмовитися від якої означає зрадити себе. Хтось ставиться до цього кольору з обережністю, вважаючи його надто похмурим і гнітючим. Але всі модниці сходяться в одному – без чорного в гардеробі обійтися неможливо. Це обов’язковий колір бази і ділового дрес-коду, вечірніх і fashion-образів, він поєднує у собі елегантність і утилітарність – якості, які цінують усі без винятку жінки.

Єдина пора, яка змушує чорний поступитися своїми позиціями і відійти у тінь – це літо. Чи означає це, що від вбрання цього кольору доведеться відмовитися взагалі? Звичайно ні! Закоханим у чорне стануть в нагоді 7 правил стилю, які допоможуть запровадити гегемонію улюбленого кольору у літньому гардеробі.

ПРАВИЛО #1

Обирайте натуральні легкі тканини

В літньому образі з домінуючим чорним кольором повинна відчуватися легкість. Замініть джинси скіні на просторі брюки, футболку зі щільної тканини на півпрозору блузу, а облягаючу сукню на легкий сарафан або комбінезон зі струмливої тканини. Склад тканини у даному випадку відіграє надважливу роль, адже чорний має найнижчу здатність відбивати сонячне проміння, тож в синтетичному одязі у літню спеку вам буде м’яко кажучи некомфортно.

ПРАВИЛО #2

Використовуйте різні фактури

Чорний, як жоден інший колір, любить різноманітні фактури і складний крій. Такі деталі, як волани, оборки, рюші, фалди, плісеровані та гофровані тканини, клоке та будь-які рельєфні матеріали в чорному мають просто неперевершений вигляд.

Вдала гра з фактурами зробить ваш образ дійсно ексклюзивним. Поєднуйте прозорі та щільні однорідні тканини, мат та глянець, візерунок або перфорацію та однотонність.

ПРАВИЛО #3

Тільки якісний та доглянутий одяг

Такі недоліки, як кошлатість, тьмяність, зім’ятість на чорному одязі стають особливо помітними, навіть незначні дефекти, найменші плямки, пил або дрібний ворс одразу впадають в око. Через подібні прикрі нюанси загальний образ виглядає неохайно і недоглянуто. Та ж історія з дешевими матеріалами і тканинами – чорний колір виявить усі вади неякісного одягу.

ПРАВИЛО #4

Не бійтеся відкритого вбрання

Чорний колір може бути дуже і дуже зрадливим. Знаходячись близько до обличчя, він здатен суттєво додати вам віку, а також зробить помітними усі косметичні недоліки (так само, як і синяво-чорний відтінок волосся). Як наслідок, ви виглядатимете втомленою, змарнілою і старшою мінімум на п`ять років. Прибрати чорний від обличчя можна за допомогою відкритого декольте або плечей.

Крім того чорний вважається важким кольором, і ця важкість стає особливо помітною влітку. Частково оголений верх або низ компенсують цей недолік. Тому, якщо ви бажаєте одягатися в чорний і не виглядати при цьому як Венсді Аддамс або монахиня-бенедиктинка, то варто поповнити гардероб топами на тонких бретелях, сукнями зі спущеними плечима або відкритою спиною, легкими блузами з відкритим декольте, шортами або ромперами.

ПРАВИЛО #5

Поєднуйте чорне зі світлим взуттям та аксесуарами

Це простий і, водночас, тонкий прийом, який пом’якшить чорний total look і зробить його більш прийнятним для літа. Обирайте взуття та аксесуари пастельних та нюдових відтінків. У поєднанні з чорним вони виглядатимуть контрастно, проте цей контраст не буде занадто жорстким. Молочний, солом’яний, блідо-рожевий, карамельний – ось найкращі друзі чорних аутфітів цього сезону. Плетена сумка-кошики, окуляри в оправі зі світлого дерева та нюдово-рожеві човники цього літа як ніколи стануть в нагоді поціновувачкам чорного вбрання. Додаткової вишуканості такому образу нададуть золоті або срібні прикраси простих форм.

ПРАВИЛО #6

Створюємо ахроматичні поєднання

Поєднання чорного і білого буде актуальним завжди. Комбінувати ці ахромати можна по-різному, найпростіший спосіб – «білий верх – чорний низ» або його антагоніст – «чорний верх – білий низ». Щоб такий образ виглядав гармонійно, необхідно дотримуватися принципу взаємопроникнення кольорів, який полягає у створенні додаткових контрастів додаванням невеликих вкраплень обох кольорів: чорного намиста або нашийної хустки до білої блузи, білого поясу до чорних брюк, чорно-білої сумки і т.д.

Інше традиційне поєднання чорного і білого – це різноманітні малюнки і принти: геометрія, тонка смужка, дрібний білий горох аба будь-який інший дрібний принт (великий горох і широка смужка можуть виглядати надто масивно і «важко» для легкого літнього образу, до того ж ці принти здатні візуально збільшувати ваші власні пропорції).
І звичайно формальний чорно-білий комплект завжди можна розбавити яскравою деталлю – екстравагантним взуттям насиченого кольору, ремінцем, сумкою або клатчем, хусткою або будь-яким іншим кольоровим аксесуаром. Особливо виграшно на чорно-білому фоні виглядають яскраво-червоний, неоново-рожевий, лимонний, лаймовий, насичений синій, аквамарин, маджента та фуксія.

ПРАВИЛО #7

Складаємо правильний total black

Навіть тотально чорний аутфіт може отримати шанс, якщо усі елементи підібрані зі смаком. На допомогу знову прийдуть фактури, а також відтінки, адже чорний теж може бути різним. Антрацитовий, графітовий, ебонітовий, вугільний – усе це варіації одного кольору. При цьому розуміємо, що чорний, який вигорів на сонці, не вважається за відтінок! Більш того, така річ взагалі має бути вилучена з гардеробу – повернути їй первинний вигляд навряд чи вдасться, натомість загальне враження вона обов`язково зіпсує.

Вбираючись з голови до п’ят у чорне, пам’ятайте ще два важливі правила: «далі від обличчя» і «більше кольору тіла». З першим правилом усе зрозуміло, а от до другого є невеличке доповнення. Ділянки оголеного тіла повинні перемежовуватися блоками чорного кольору. Наприклад у такому поєднанні: крислатий чорний капелюх – оголене декольте – чорний кроп-топ – оголена смужка животика – чорні кюлоти – оголена кісточка – чорні міські шльопанці. Додаємо легку чорну накидку і чорну сумку з фарбованого ротангу і отримуємо стильний total black.

Отже, які висновки ми можемо зробити?.. Чорний – це не лише про офіс і не тільки в холоди. Потенціал цього кольору набагато більший. Навіть в літню спеку він не бажає поступатися своєю позицією лідера, тому і списувати його з рахунків у жодному разі не можна. Головне – уважне ставлення до вибору одягу і його правильне комбінування.

Останні

Як дотримуватися калорійного ліміту, коли постійно хочеться їсти

Низьковуглеводна, білкова, вегетаріанська дієта, правильне харчування, збалансоване харчування, інтервальне голодування, дробове харчування, OMAD-дієта... “Від зміни… Докладніше

26 Квітня, 2024

Perfume layering: як комбінувати парфуми та отримувати крутий результат

Колись було модним підбирати сумку під колір туфель, надягати прикраси комплектами (або хоча б з… Докладніше

26 Квітня, 2024

15 найкращих кольорових тушей у 2024 році

Кілька швидких рухів — і твій погляд готовий привертати увагу. Секрет цієї магії в кольорових… Докладніше

25 Квітня, 2024

Гороскоп на травень 2024 для всіх знаків Зодіаку

Вже не терпиться дізнатися, що ж зірки підготували для тебе в травні? Любов, здоров'я, фінанси… Докладніше

25 Квітня, 2024

35 загадок на логіку для ігор з друзями

Коли в компанії набридає обговорювати плітки, погоду та новини, нерідко виникає бажання розважитись іграми, які… Докладніше

24 Квітня, 2024

Розігруємо набір косметики для догляду за тілом від MONIQUE

Ти навіть не уявляєш, що ми приготували для тебе цього разу… EVA Blog дарує один… Докладніше

24 Квітня, 2024