Категорії: МодаОснови

Як обрати бездоганне пальто: 7 золотих правил

Якісне пальто – річ не з дешевих, і таке фінансове вливання має бути виправданим. Осінній і зимовий верхній одяг – це те, на що вигідніше витратитися одноразово і на кілька сезонів, ніж кожного року перейматися вибором чергового дешевого екземпляру, який втратить свій товарний вигляд вже після першого випробування погодними умовами.

Бюджетні рітейлери грають на споживацькій одержимості трендами, і першими пропонують найгарячіші новинки, але, на превеликий жаль, дуже посередньої якості.

Час читання: 3 хвилини та чашка кави ☕

статья доступна на русском языке

Підійти до вибору пальта своєї мрії виважено і обрати річ, яка слугуватиме вам вірою і правдою не один рік, допоможуть 7 простих правил.

1. Обирайте пальто за власним типом фігури

Пісочний годинник

Вам, як завжди, щастить – ви можете обирати будь-яку модель на ваш смак. Однак ми б радили не приховувати плюси своєї фігури і зробити акцент на талії. Однобортне пальто з поясом впорається з цим якнайкраще.

Прямокутник

Жінки з типом фігури «прямокутник» зазвичай мають стрункі ноги, які можна вигідно продемонструвати у вкороченому пальто або бушлаті. Окреслити талію допоможе двобортне приталене пальто або пряме пальто з поясом. Пальто середньої довжини А-силуету додасть об’єму у стегнах і зробить пропорції більш жіночними.

Цікаво по темі: Типи фігури: як вдало обіграти свої особливості

Трикутник

Струнким, високим «трикутникам» слід робити акцент на верхній частині тіла і підкреслювати талію. В цьому допоможе шинель, двобортне пальто з широким англійським коміром або з коміром апаш. Інший варіант привернути увагу до області грудей – це широкий відкладний комір з хутра.

Якщо ж ви маєте невеликий зріст, то додатковий об’єм в плечах зробить фігуру громіздкою. Тому вам ми радимо придивитися до пальта з пишною спідницею або до трапецієвидної моделі.

Перевернутий трикутник

Наше завдання прямо протилежне тому, яке стояло перед нами у випадку з «трикутником» — ними маємо відволікти увагу від верхньої частини тіла і виділити стегна. Цього можна досягти завдяки розкльошеному крою, підкресленій талії, а також об’ємним накладним кишеням, які можуть бути виконані з матеріалу, відмінного від основного.

Трендові об’ємні моделі також допустимі, але тільки у вкороченому варіанті, адже ваші ноги – це ваш козир, не приховуйте його.

Овал

«Овалу» однаково протипоказані надто облягаючі моделі й оверсайз. Найкращим варіантом для вас буде пальто-трапеція, тюльпан, свінгер, а також пальта у чоловічому стилі – прямі чіткі лінії візуально зроблять вас стрункішою.

Вдалим варіантом може бути пальто-кокон, довжиною не нижче, ніж до середини стегна.

2. Перш ніж купувати трендову модель, переконайтеся, що вона вам пасує

Оверсайз

Мініатюрним низеньким дівчатам не можна зловживати оверсайзом і довжиною. Ви банально ризикуєте «загубитися» в об’ємному пальті, тому радимо вам обирати структуровані моделі й ті, що добре сидять по фігурі. Якщо ж вам ну дуже хочеться приміряти оверсайз, тоді слід обрати пальто довжиною не нижче коліна і носити його виключно з підборами, платформою, або масивним взуттям на товстій підошві, аби врівноважити об’ємний верх.

Також оверсайз не пасує типу фігури «овал», в об’ємних речах ви виглядатимете повнішою. Натомість «трикутники», «прямокутник» і «пісочний годинник» можуть без вагань обирати оверсайзні речі, за умови, що їхній зріст це дозволяє.

Цікаво по темі: Що робити, якщо речі oversize не пасують вашому типу фігури?

Кокон

Цей фасон чудово виглядає на струнких дівчатах різного зросту з типом фігури «прямокутник», «трикутник» і «пісочний годинник». Для «перевернутого трикутника» кокон є небажаним через спущену лінію плеча, а «овалам» варто бути обережними з довжиною пальта і обирати вкорочені моделі. На володарках пишних форм кокон також виглядатиме не найкращим чином.

Шинель

Характерною ознакою шинелі є широкий відкладний комір. Через цю деталь мілітаристичне пальто буде невдалим вибором для «перевернутого трикутника». Для усіх інших шинель не має явних протипоказань. Однак «прямокутнику» варто носили шинель з поясом, а «овалу», навпаки, слід придивитися до вкороченої прямої моделі. «Трикутнику» і «пісочному годиннику» дозволені обидва варіанти.

Тренч

Тренч з поясом виглядає гармонійно і збалансовано на фігурах «пісочний годинник», «прямокутник» і «трикутник». «Перевернутий трикутник» і «овал» також можуть дозволити собі цю модель. Єдиним протипоказанням у першому випадку може бути приталений силует, а у другому – акцентований комір.

Пальто чоловічого крою

Вкорочене пальто прямого крою з лаконічним класичним коміром – справжня знахідка для таких специфічних типів фігур, як «перевернутий трикутник» і «овал». Усі інші також можуть носити пальто цього фасону, за умови, що він вписується у їхній стиль і пасує їхньому типажу.

Пальто-халат

Цей трендовий фасон личить практично всім типам фігури, однак варто враховувати деякі нюанси. Якщо ваш тип фігури «овал», спробуйте підняти пояс вище до грудей і зав’яжіть його збоку. Низеньким дівчатам слід відмовитися від довгих моделей на користь пальта вище коліна або середньої довжини. Це ж стосується жінок з формами – вам також підійде вкорочена модель. «Перевернутому трикутнику» показане пальто-халат з великими накладними кишенями.

3. Дізнайтеся, які кольори личать вашому кольоротипу

Весна

Так

Теплі та ніжні відтінки: лососевий, персиковий, колір пряженого молока, кремовий, бежево-жовтий, молочний шоколад.

Ні

Чистий білий і вугільно-чорний.

Літо

Так

Холодні пастельні тони. Сіро-білий, бежево-сірий, сіро-брунатний, холодна рожева гама, малиновий, вишневий, винний.

Ні

Теплі відтінки: теракотовий, теплий відтінок хакі, абрикосовий, кораловий

Осінь

Так

Теплі насичені й золотаві кольори.

Смарагдовий, мідний, бронзовий, охра, гірчичний, колір шампанського.

Ні

Світлі, сіруваті відтінки, а також дуже яскраві, токсичні

Зима

Так

Контрастні кольори.

Білий, чорний, холодний сірий, шоколадний, насичений жовтий, фіолетовий, фуксія, стигла вишня, бордовий.

Ні

Теплі, золотаві відтінки: цегляний, червоно-коричневий, тьмяно-жовтий.

4. Обов`язково ознайомтесь зі складом тканини

Цей момент може стати вирішальним при виборі пальта, особливо, якщо ви розраховуєте носити його і в холоди. Інформація, зазначена на етикетці – це те, на що ви повинні звернути уваги чи не в першу чергу.

Щоб обрати дійсно якісну річ, скористайтеся нашою шпаргалкою.

Reine Schurwolle – цим написом позначають кашемір, такий виріб містить не більше 0,3% сторонніх волокон.

Кашемір надзвичайно м’який і приємний на дотик, до того ж він чудово утримує тепло. Однак пальто з чистого кашеміру – річ, м’яко кажучи, недешева, і підходить, скоріше, для виходів у світ. В якості альтернативи можна пошукати пальто з вовни з додаванням кашеміру.

Schurwolle, Lana Vergine, Virgin Wool – високоякісна вовна, містить не більше 7% сторонніх волокон.

Пальто з якісної вовни не кошлатиться, не втрачає форму, добре утримує тепло і коштує значно дешевше, ніж аналогічний виріб з кашеміру. Воно практичне, добре пристосоване для щоденного носіння майже у будь-яку погоду і прослужить вам не один рік.

Для більшої еластичності до вовни можуть додаватися інші волокна. Це є цілком допустимим, тому не лякайтеся, побачивши на етикетці відповідну інформацію.

Натуральна вовна має також одну особливість – вона погано профарбовується, тому ви не зустрінете справжній вовняний виріб яскравого та насиченого кольору.

Wolle, Reine Wolle, Wool – вовна низької якості.

З часом на пальті з другосортної вовни може з’явитися кошлатання, а сам виріб може втратити форму.

І звичайно, практичність і якість виключають вміст синтетики в обсязі більше 20%. Якщо в складі на першому місці стоїть акрил або поліестер, то такий виріб навряд чи вартий уваги – в синтетиці вам буде задушливо в приміщенні та холодно на вулиці.

5. Зверніть увагу на якість пошиву і фурнітуру

В якісному пальті якісне усе: від підкладки до ґудзиків. Усі внутрішні шви мають бути рівними, а фурнітура добре пришита. Обов’язкова наявність хоча б одного запасного ґудзика або застібки.

Нижній край пальта повинен бути підвернутим на 3-5 см, а рукавів – мінімум на 2 см. Підкладка також має бути виконана з якісного матеріалу: віскози, атласу, сатину або шовку. Ці матеріали легкі, щільні, добре сохнуть і пропускають повітря. У дешевих моделях матеріалом підкладки найімовірніше буде штучний атлас або «недихаючий» поліестер.

6. На зиму обирайте пальто з утеплювачем

Для зимового пальта однієї лише вовняної тканини буде недостатньо, тому варто пошукати пальто з утеплювачем.

Найкращим утеплювачем для пальта є повсть (валяна вовна). Цей матеріал водночас тонкий, легкий і теплий – він чудово зігріває і не створює зайвого об’єму.

Популярний раніше синтепон як зимовий утеплювач нині зустрічається доволі рідко, замість нього використовують вальтерм – пористий матеріал, здатний утворювати повітряний прошарок.

Також часто у зимових виробах можна зустріти ватин – він дешевий і теплий, але разом з тим важкий і об’ємний, тому не підходить для класичних і приталених моделей.

В утепленому пальті важливо, щоб воно добре тримало форму, гарно сиділо на вас і не утворювало зморшок.

Цікаво по темі: Що таке Sustainable Fashion і чому стійка мода — це важливо

7. Правильно визначте потрібний розмір

Залежно від погоди ви носитимете пальто з різними речами, тож вам має бути комфортно і у сорочці, і у багатошаровому образі і у вашому найоб’ємнішому светрі. В останньому, як раз, і можна піти на шопінг.

Під час примірки зверніть увагу на такі деталі:

  • довжина рукава повинна сягати середини долоні;
  • у плечах, у грудях і під пахвами не повинно відчуватися скутості;
  • вам має бути зручно у будь-якому положенні: стоячи, сидячи, з піднятими руками, при ходьбі (поли пальта не повинні вам заважати).

В гонитві за трендами легко втратити власний стиль та індивідуальність. Не піддавайтеся на модні провокації, не поспішайте з вибором і слідуйте нашим правилам – ваша річ обов`язково вас дочекається.

 

Читайте також:

Останні

Як дотримуватися калорійного ліміту, коли постійно хочеться їсти

Низьковуглеводна, білкова, вегетаріанська дієта, правильне харчування, збалансоване харчування, інтервальне голодування, дробове харчування, OMAD-дієта... “Від зміни… Докладніше

Квітень 26, 2024

Perfume layering: як комбінувати парфуми та отримувати крутий результат

Колись було модним підбирати сумку під колір туфель, надягати прикраси комплектами (або хоча б з… Докладніше

Квітень 26, 2024

15 найкращих кольорових тушей у 2024 році

Кілька швидких рухів — і твій погляд готовий привертати увагу. Секрет цієї магії в кольорових… Докладніше

Квітень 25, 2024

Гороскоп на травень 2024 для всіх знаків Зодіаку

Вже не терпиться дізнатися, що ж зірки підготували для тебе в травні? Любов, здоров'я, фінанси… Докладніше

Квітень 25, 2024

35 загадок на логіку для ігор з друзями

Коли в компанії набридає обговорювати плітки, погоду та новини, нерідко виникає бажання розважитись іграми, які… Докладніше

Квітень 24, 2024

Розігруємо набір косметики для догляду за тілом від MONIQUE

Ти навіть не уявляєш, що ми приготували для тебе цього разу… EVA Blog дарує один… Докладніше

Квітень 24, 2024