Категорії: Здоров'яРецепти

Як «полегшити» звичні страви: Готуємо смачно та низькокалорійно

Дівчата, які прагнуть зберегти фігуру, часто відмовляють собі в більшості улюблених страв. Пропонуємо вам новий підхід до дієтичного харчування, в якому не треба прибирати з раціону дорогі смаковим рецепторам страви, адже їх можна приготувати так, щоб зменшити калорійність і збільшити корисність.

Піца

Прийшовши до нас з італійської кухні, ця страва цілком заслужено стала почесним гостем на українському столі. Важкою вона стає за рахунок дріжджового тіста, жирного соусу та начинки. Ось з ними і попрацюємо.

Замість дріжджового тіста спробуйте такий рецепт.

  • 0,5 кг цільнозернового борошна;
  • 1 ч. л. оливкової олії;
  • трохи солі;
  • тепла вода.

Змішайте борошно, олію і сіль. Поступово доливайте в суміш теплу воду доти, поки вона не перетвориться на еластичне туге тісто. Сформуйте з нього плоске коло і помістіть на деко.

Як правило, тісто для піци промазують соусом. А для приготування смачної і низькокалорійної піци краще візьміть пару помідорів і подрібніть їх у блендері з оливковою олією — це і буде дієтична заміна жирного соусу.

Щоб знизити калорійність піци за рахунок начинки, замість сиру 40–50% жирності візьміть дієтичну моцареллу. Нарізайте її тоненькими скибочками. А ковбасу замініть курячим філе або морепродуктами.

Не обмежуйте себе у зелені. Для піци чудово підходять базилік, орегано, петрушка, рукола.

Гамбургер

Булочка з котлетою може бути не такою шкідливою для талії, як у закладах фаст-фуду. Але для цього і булочку, і котлету потрібно вибирати дієтичну.

За аналогією з піцою стає зрозуміло, що булочку з пшеничного борошна вищого ґатунку потрібно буде замінити випічкою з цільнозернового борошна. Не обов’язково робити її вдома — можна купити в магазині.

А ось над котлетою доведеться потрудитися. Візьміть яловичий або індичий фарш, додайте за смаком цибулю, сіль і перець. Сформуйте котлету і приготуйте її в пароварці або на сковороді (але на воді, а не на олії).

Весняні подарунки від EVA Blog!

Красуні, нам дуже подобається робити для вас приємні сюрпризи! Оскільки весна - час краси та оновлення, то саме час приділити більше уваги турботі про себе. Підпишіться на нашу розсилку та отримайте у подарунок beauty чек-лист від героїні проекту #БУТИЖІНКОЮ Юлії Черніцької!

Соус замініть натуральним йогуртом. Змішайте його з паприкою, сіллю та іншими вашими улюбленими спеціями.

Збирання гамбургера. Розріжте булку навпіл, і промастіть її частини йогуртом. На нижню частину булочки викладіть парову котлетку, кружечок помідора, пару кілець цибулі. Додайте солоний огірочок і накрийте верхньою частиною булки.

Дієтичний гамбургер готовий!

Десерт

Завдання щодо полегшення десерту буде не простим. Та й зробити з нього цілковито дієтичне блюдо не вийде з кількох причин. По-перше, так підніматися, як пшеничне борошно, не здатен жоден інший вид борошна. По-друге, жири використовувати все одно доведеться. По-третє, виключати цукор не можна — кулінарний процес може «не піти». І, по-четверте, практично для будь-якого десерту необхідні яйця.

Шоколадну випічку люблять мабуть усі. Тому ми вирішили поділитися з вами рецептом легкого суфле, приготованого на основі шоколаду.

  • 2 плитки гіркого шоколаду;
  • баночка знежиреного йогурту (200 мл);
  • 4 яйця;
  • 4 столові ложки вершкового масла;
  • 4 столові ложки цукру;
  • 2 столові ложки крохмалю;
  • 2 столові ложки звичайного і цільнозернового борошна.

Збийте в густу піну яйця з цукром. Поступово введіть в суміш масло, крохмаль, йогурт і борошно. Шоколад потрібно буде натерти на тертці і теж додати в тісто. Воно вийде досить рідким.

Форму змастіть маслом. Випікайте суфле протягом 50 хв. при температурі 150 °С. Під час приготування дверцята духовки краще не відкривати. Прикрасьте десерт листочком м’яти та подавайте охолодженим.

Смачного!

Останні

Як вибрати першу секс-іграшку?

Перша інтимна іграшка знаходить жінок в різному віці. Ти однаково успішно можеш як розпочати шлях… Докладніше

21 Травня, 2024

Що потрібно знати про очищення шкіри обличчя влітку

Усі ми з нетерпінням чекаємо на літо, щоб сповна насолодитися теплою погодою, промінчиками сонця і… Докладніше

21 Травня, 2024

Як вибрати дитячий одяг для дому та сну

Купівля першого одягу для новонародженого практично завжди супроводжується думкою "Треба купити все, що тільки можна,… Докладніше

20 Травня, 2024

13 ефективних засобів для догляду за шкірою навколо очей

Позбавлена підшкірної жирової клітковини, шкіра навколо очей є найтоншою та найвразливішою. Вона перша реагує набряками… Докладніше

20 Травня, 2024

Як книги допомагають у лікуванні психічних розладів

У тому, що книжки мають потужний терапевтичний ефект, я переконалась на власному досвіді. В умовах… Докладніше

17 Травня, 2024

Фіксатори макіяжу: навіщо потрібні, якими бувають і добірка найкращих

Спреї для фіксації макіяжу, мабуть, одні з найбільш недооцінених beauty-продуктів. Утім, вони активно використовуються професійними… Докладніше

17 Травня, 2024