Як «полегшити» звичні страви: Готуємо смачно та низькокалорійно

Дівчата, які прагнуть зберегти фігуру, часто відмовляють собі в більшості улюблених страв. Пропонуємо вам новий підхід до дієтичного харчування, в якому не треба прибирати з раціону дорогі смаковим рецепторам страви, адже їх можна приготувати так, щоб зменшити калорійність і збільшити корисність.

Піца

Прийшовши до нас з італійської кухні, ця страва цілком заслужено стала почесним гостем на українському столі. Важкою вона стає за рахунок дріжджового тіста, жирного соусу та начинки. Ось з ними і попрацюємо.

Замість дріжджового тіста спробуйте такий рецепт.

  • 0,5 кг цільнозернового борошна;
  • 1 ч. л. оливкової олії;
  • трохи солі;
  • тепла вода.

Змішайте борошно, олію і сіль. Поступово доливайте в суміш теплу воду доти, поки вона не перетвориться на еластичне туге тісто. Сформуйте з нього плоске коло і помістіть на деко.

Як правило, тісто для піци промазують соусом. А для приготування смачної і низькокалорійної піци краще візьміть пару помідорів і подрібніть їх у блендері з оливковою олією — це і буде дієтична заміна жирного соусу.

Щоб знизити калорійність піци за рахунок начинки, замість сиру 40–50% жирності візьміть дієтичну моцареллу. Нарізайте її тоненькими скибочками. А ковбасу замініть курячим філе або морепродуктами.

Не обмежуйте себе у зелені. Для піци чудово підходять базилік, орегано, петрушка, рукола.

Гамбургер

Булочка з котлетою може бути не такою шкідливою для талії, як у закладах фаст-фуду. Але для цього і булочку, і котлету потрібно вибирати дієтичну.

За аналогією з піцою стає зрозуміло, що булочку з пшеничного борошна вищого ґатунку потрібно буде замінити випічкою з цільнозернового борошна. Не обов’язково робити її вдома — можна купити в магазині.

А ось над котлетою доведеться потрудитися. Візьміть яловичий або індичий фарш, додайте за смаком цибулю, сіль і перець. Сформуйте котлету і приготуйте її в пароварці або на сковороді (але на воді, а не на олії).

Весняні подарунки від EVA Blog!

Красуні, нам дуже подобається робити для вас приємні сюрпризи! Оскільки весна - час краси та оновлення, то саме час приділити більше уваги турботі про себе. Підпишіться на нашу розсилку та отримайте у подарунок beauty чек-лист від героїні проекту #БУТИЖІНКОЮ Юлії Черніцької!

Соус замініть натуральним йогуртом. Змішайте його з паприкою, сіллю та іншими вашими улюбленими спеціями.

Збирання гамбургера. Розріжте булку навпіл, і промастіть її частини йогуртом. На нижню частину булочки викладіть парову котлетку, кружечок помідора, пару кілець цибулі. Додайте солоний огірочок і накрийте верхньою частиною булки.

Дієтичний гамбургер готовий!

Десерт

Завдання щодо полегшення десерту буде не простим. Та й зробити з нього цілковито дієтичне блюдо не вийде з кількох причин. По-перше, так підніматися, як пшеничне борошно, не здатен жоден інший вид борошна. По-друге, жири використовувати все одно доведеться. По-третє, виключати цукор не можна — кулінарний процес може «не піти». І, по-четверте, практично для будь-якого десерту необхідні яйця.

Шоколадну випічку люблять мабуть усі. Тому ми вирішили поділитися з вами рецептом легкого суфле, приготованого на основі шоколаду.

  • 2 плитки гіркого шоколаду;
  • баночка знежиреного йогурту (200 мл);
  • 4 яйця;
  • 4 столові ложки вершкового масла;
  • 4 столові ложки цукру;
  • 2 столові ложки крохмалю;
  • 2 столові ложки звичайного і цільнозернового борошна.

Збийте в густу піну яйця з цукром. Поступово введіть в суміш масло, крохмаль, йогурт і борошно. Шоколад потрібно буде натерти на тертці і теж додати в тісто. Воно вийде досить рідким.

Форму змастіть маслом. Випікайте суфле протягом 50 хв. при температурі 150 °С. Під час приготування дверцята духовки краще не відкривати. Прикрасьте десерт листочком м’яти та подавайте охолодженим.

Смачного!

1 Серпня / 2017 Здоров'я

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *