5 щоденних звичок, небезпечних для здоров’я грудей

Чи замислювалася ти коли-небудь над тим, як повсякденні звички впливають на здоров’я твоїх грудей? Річ у тім, що деякі з них непомітно, але планомірно ведуть щонайменше до погіршення зовнішнього вигляду бюста, а щонайбільше призводять до серйозних захворювань. EVA Blog підготував для тебе ТОП звичок, яких потрібно позбуватися вже сьогодні.

Основні причини, що призводять до захворювання грудей

1-5-щоденних-звичок,-небезпечних-для-здоров’я-грудей

Тобі важливо усвідомити один момент: молочна залоза моментально реагує на велику кількість гормональних процесів, що відбуваються в жіночому організмі, а значить – це орган-мішень. Простіше кажучи, на здоров’я грудей впливають фізичні, хімічні, внутрішні та зовнішні чинники, наприклад:

  • гематоми та забої. Можуть запустити процеси, що ведуть до появи новоутворень;
  • лактостаз – закупорка молочної протоки (застій молока) і мастит, що виникає, якщо не лікувати лактостаз. Часта проблема у жінок, що народжують вперше, яка проявляється в разі довгих проміжків між годуваннями малюка грудьми, а також неправильного прикладання дитини до грудей у перші 2-3 місяці;2-5-щоденних-звичок,-небезпечних-для-здоров’я-грудей
  • контраст температур за наявності звичайної кісти або мастопатії молочної залози. Йдеться про різке холодне середовище, наприклад, занурення в ополонку на хрещення, обливання холодною водою після виходу з бані тощо. У 1 з 5 жінок протоки грудей заселені патогенною мікрофлорою, однак у звичайних умовах вона себе ніяк не проявляє. Але варто лише створити сприятливі умови, як одразу ж ці мікроби починають активно розмножуватися, що призводить до запальних процесів, які перебігають у гнійні утворення.

На здоров’ї грудей, звісно ж, погано позначаються і гінекологічні проблеми (полікістози, запалення придатків тощо). Усі перераховані вище моменти мають, так би мовити, вузькоспрямований характер і для прояву вимагають конкретних умов. А ось що стосується щоденних звичок, з ними все набагато складніше. Ти день у день піддаєш груди одному й тому ж стресовому стану, навіть не підозрюючи, що негативні процеси в молочних залозах, можливо, вже запущені.

Цікаво на тему: Які бувають аксесуари для білизни та як ними користуватися

ТОП повсякденних звичок, за які груди спасибі не скажуть

Генетика визначає форму та розмір грудей. Однак якщо тебе з тих чи інших причин не влаштовують природні дані свого бюста, то їх можна відкоригувати. 😉 Схильність до захворювання молочних залоз теж залежна від генетики й на цей фактор, на жаль, ми вплинути ніяк не можемо. Але за статистикою лише 10% випадків раку молочної залози спричинені аномальними генами, що передаються від батьків до дітей, а решта 90% – це безвідповідальне ставлення до здоров’я грудей.

Сон на боці та животі

3-5-щоденних-звичок,-небезпечних-для-здоров’я-грудей

Така звичка дуже поширена серед власниць грудей абсолютно будь-якого розміру. Хоча середній і великий бюст найбільш схильні до небажаних наслідків від такого сну, рекомендація спати на спині стосується абсолютно всіх жінок.

У положенні на боці, а тим паче на животі, груди опиняються в здавленому положенні дуже тривалий час. Це порушує циркуляцію крові, що може призвести до різних застійних явищ – сприятливих умов для активного формування ущільнень.

Цікаво на тему: Асиметрія грудей: як скорегувати її за допомогою білизни

Носіння невідповідного за формою і розміром ліфчика

4-5-щоденних-звичок,-небезпечних-для-здоров’я-грудей

До такого рішення здебільшого призводить два моменти:

  1. Естетично красивий зовнішній вигляд грудей. Жертвуючи комфортом і здоров’ям грудей, ми нерідко свідомо купуємо бра невідповідного розміру. У деяких і зовсім гардероб з бюстгальтерами складається здебільшого з ліфчиків, що створюють ефектний бюст на шкоду комфорту.
  2. Економія грошей. Власницям великих грудей і худорлявої статури вкрай складно знайти ідеально підхожий ліфчик. Однак нерідко, коли такий варіант трапляється на очі, його вартість, м’яко кажучи, не радує. І в підсумку купується бюстгальтер, який вписується в бюджет, але не дуже підходить під розмір і форму грудей.

Наприклад, у випадку з меншим, ніж потрібно розміром, відбувається вже згаданий ефект – груди довго перебувають у здавленому стані, що призводить до застою лімфи та крові в тканинах молочних залоз. Як вибрати ліфчик читай у нашій статті “Як правильно підібрати бюстгальтер?”.

Звичка ходити без ліфчика

5-5-щоденних-звичок,-небезпечних-для-здоров’я-грудей

Почнемо з того, що мамологи настійно рекомендують завжди носити ліфчик як вдома, так і за його межами всім без винятку жінкам з великими грудьми. І найкращим варіантом буде бра без кісточок, проте естетичний вигляд грудей у такому бюстгальтері не завжди влаштовує жінку. Проте для дому – це мастхев. А ліфчики з кісточками безальтернативно повинні мати відповідний розмір.

Великі груди без підтримки з часом обвисають, втрачаючи свою привабливість. Хоча це не призводить до якихось серйозних захворювань, розтягнення шкіри та зв’язок може супроводжуватися дискомфортом з больовими відчуттями.

Цікаво на тему: Як правильно вибрати білизну, щоб не нашкодити своєму тілу

Бурхлива реакція на те, що відбувається навколо

6-5-щоденних-звичок,-небезпечних-для-здоров’я-грудей

Якщо ти любиш емоційно «вибухати» з приводу й без, то обов’язково приділи цьому питанню особливу увагу та навчися брати емоції під контроль.

Регулярні сильні емоційні потрясіння згубно впливають на органи й центральні системи в цілому. Як я тобі вже говорила, молочна залоза – це орган-мішень. За систематичного стресу, а також різких сплесків різних емоцій запускаються процеси, що ведуть до гормональних порушень, і, як наслідок, відбувається дисбаланс гормонів в організмі. Груди вкрай чутливі до цих біологічно активних речовин, внаслідок чого відбувається набрякання молочних проток, залоз із подальшими можливими мало приємними наслідками.

Цікаво на тему: 22 продукти для збільшення грудей

П’єш мало води

7-5-щоденних-звичок,-небезпечних-для-здоров’я-грудей

Якщо ти звикла пити воду тільки за відчуття спраги, а проявляється воно в тебе рідко, то в мене для тебе погані новини.

Водний баланс в організмі забезпечує належне функціонування всіх систем, зокрема й лімфатичної системи. Вона відіграє важливу роль у виведенні токсинів і, звичайно ж, у здоров’ї молочних залоз. Лімфатичні вузли в ділянці пахв відповідають за відтік лімфи від грудей, тому критично важливо пити достатню кількість води щодня. Тільки так можна забезпечити нормальне функціонування лімфотоку й мінімізувати ризик виникнення проблем зі здоров’ям молочних залоз.

Ну, й класичні шкідливі звички, такі як куріння, зловживання алкоголем значною мірою підвищують ризик розвитку новоутворень у молочних залозах. Обов’язково відвідуй раз на рік мамолога та не забудь поставити вподобайку, якщо стаття була для тебе корисною.

Читай також:

10 Червня / 2024 Жіноче здоров'я

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Анна Герц

    Корисна стаття, з задоволенням її прочитала!

Рекомендовані статті