Дім

Як позбутися візуального шуму в інтер’єрі

Стиль інтер’єру полягає в деталях. Але що відбувається, коли вони починають боротися одна з одною? Візуальний шум — це те, що заважає нам насолоджуватися гармонією та естетикою простору, який ми створили. Навіть найдорожчий дизайнерський інтер’єр через безліч предметів, які не поєднуються між собою і стоять на видноті, може виглядати захаращеним і неохайним. Якщо ти шукаєш способи позбутися візуального хаосу і зробити своє житло затишнішим, ми зібрали для тебе низку рекомендацій, які тобі в цьому допоможуть.

Час читання: 4 хвилини та гроно винограду 🍇

статья доступна на русском языке

Цікаво на тему: Instagram-ready: як створити фотогенічний інтер’єр

Позбудься непотрібного

Будь-яку переорганізацію речей у будинку краще починати з розхламлення. Так ти зможеш звільнити місце для зберігання дійсно важливих предметів, що особливо актуально для невеликих квартир. Ревізію варто провести в усіх «ничках» для мотлоху — на кухні, у ванній, коридорі та кімнатах. Особливу увагу варто приділити балкону і коморі — ось куди часто прямує всякий непотріб з позначкою «ой, потім знайду для цього місце». Після того як кілька мішків з різними речами будуть роздані або передані на благодійність, у тебе з’явиться більше місця, яким ти зможеш розпорядитися як треба.

Цікаво на тему: Розхламлення кухні: прибираємо всі непотрібні предмети

Визнач місце для великих предметів

Прасувальна дошка, пилосос, сушарка для білизни — це ті речі, які ну ніяк не можуть додати привабливості інтер’єру. Щоб їхня присутність не дратувала тебе, варто продумати закрите зберігання. Наприклад, можна звільнити місце в коморі або в шафі. Повір, коли ці важливі, але громіздкі атрибути хорошої господині заховані з очей, простір здаватиметься легшим та акуратнішим.

Переглянь декор і прибери зайве

Декоративні елементи — це те, що додає нашому житлу характерності та затишку. Нікому ж не хочеться жити в стерильній квартирі без єдиної вази, яка більше схожа на офіс, правда? Але велика кількість різних деталей здатна призвести до зворотного — зробити простір перевантаженим і захаращеним.

Які речі створюють візуальний шум:

  1. Велика кількість різноколірних декоративних подушок на дивані, які не поєднуються ні між собою, ні з меблями, ні з іншими елементами в інтер’єрі. Краще залишити кілька штучок і купити для них симпатичні наволочки в єдиній колірній гамі, які гармонійно впишуться в кімнату і не будуть привертати увагу. Оптимальний вибір — природні неяскраві відтінки: білий, бежевий, пісочний, сірий, коричневий, брудно-зелений, фісташковий тощо.
  2. Буяння рослин у горщиках. Безумовно, квіти дуже освіжають простір, але, якщо ними заставлені всі підвіконня у два ряди, це виглядає too much. Залиш найулюбленіші рослини та пересади їх у горщики в єдиному дизайні та в одній колірній гамі, які будуть ефектно доповнювати твій інтер’єр.
  3. Статуетки, свічники та інші дрібниці. Подібний декор — як спеція. Коли її трохи та вона добре поєднується із загальним настроєм кімнати, це «смачно». Але колекція строкатих сільничок або магнітів, привезених з відпусток, або різношерсті статуетки, подаровані друзями на всілякі свята, тільки захаращують простір. Якщо не готова з ними розпрощатися, зберігай їх в окремому контейнері або коробці.
  4. Книги. Мати вдома багату бібліотеку — мрія будь-якого книголюба. Але через те, що дизайнери так і змагаються за звання найбарвистішої обкладинки, полиці виглядають перевантаженими. Найпростіший спосіб знизити «тиск» строкатих форзаців на загальний вигляд інтер’єру — переставити книги в закриту шафу. Якщо з тієї чи іншої причини це неможливо, можна вдатися до більш копіткого, але дуже оригінального рішення, яке підійде для невеликої бібліотеки — обгорнути кожен том однотонним крафт-папером. Це ускладнить пошук потрібної книги, але виглядає таке рішення вельми стильно.

Цікаво на тему: Речі, яких не повинно бути в маленькій квартирі

Органайзери як засіб боротьби з візуальним шумом

Помітила, наскільки популярними сьогодні стали органайзери? Це не спроста, адже вони є найпростішим способом усунути візуальні «перешкоди». Нині можна знайти органайзери найрізноманітніших форм, розмірів і матеріалів. Серед них є дуже стильні варіанти, завдяки чому їх можна вписати практично в будь-який простір.

Якщо у тебе стелаж з відкритими полицями, на якому стоять книжки, декор і всілякі симпатичні дрібнички, доповни його кількома високими коробами. Туди можна заховати частину предметів, що вже значно полегшить інтер’єр. На кухні без органайзерів взагалі нікуди. Сьогодні вони є буквально для всього — для обробних дощок, кришок від каструль, усіляких гаджетів для готування. Їх не обов’язково розміщувати на видноті (краще в шафі), але такі аксесуари допоможуть ефективніше розпорядитися вільним місцем.

Цікаво на тему: Як оновити інтер’єр: приємні деталі

У ванній органайзери теж стануть у пригоді. У них можна розмістити твій склад із банками з доглядом, побутову хімію, а також усілякі пристосування для прибирання. Навіть якщо у тебе у ванній відкриті полиці, акуратна коробочка матиме приємніший вигляд, ніж купа різношерстих пляшечок.

Зараз можна знайти також органайзери для подовжувачів і дротів. Якщо у тебе на видному місці стоїть переноска і з неї стирчать кабелі на всі боки, то, сховавши це в невелику коробку, можна позбутися візуального нагромадження. До речі, окремий короб для зарядок, яких у кожному будинку можна знайти з десяток для різних пристроїв — абсолютний must have!

Порада: У виборі органайзерів краще робити ставку на однотонні варіанти без декору. Ейфелева вежа, чашки з кавою, написи різними мовами на коробочках, що стоять на вітринах магазинів, мають дуже привабливий вигляд, але в інтер’єрі матимуть такий самий «галасливий» вигляд, як і скупчення всіляких дрібничок.

Використовуй красиві ємності та диспенсери для зберігання

Не тільки органайзери сьогодні в топі популярності. Різного роду коробочки, пляшечки та дозатори просто призначені для того, щоб простір став більш затишним і стильним. Прямо як в Instagram.

Строкаті рекламні етикетки на пакуванні — один з найбільш заважаючих елементів у нашому інтер’єрі. Стильні скляні пляшки для олії, соєвого соусу або оцту на столі матимуть набагато ефектніший вигляд, ніж їхнє «рідне» пакування. Перелий мийний засіб для посуду і рідке мило в красиві диспенсери та постав поруч з мийкою — твоя кухня моментально перетвориться! Вибери стильну закриту серветницю і хлібницю в одному стилі і, навіть стоячи на столі, вони будуть радувати око. Не забувай про естетику зберігання продовольчих запасів (особливо якщо є шафа з відкритими полицями або скляними дверцятами). Однакові ємності для сипучих «прокачають» кухню за лічені хвилини.

Диспенсери знадобляться й у ванній. Перелий у них шампунь, гель для душу і бальзам для волосся. Однакові пляшечки без дратівливих написів — те, що потрібно для красивої ванної. Пральні порошки, капсули та кондиціонери для білизни теж бажано перекласти в щось більш естетичне. Можна вибрати красиві скляні баночки для кожного типу засобів. А якщо переважно ти використовуєш рідкий порошок, то його разом із кондиціонером можна перелити в лимонадники з носиком. В інтер’єрі це має дуже оригінальний вигляд, і до того ж дозувати засіб дуже зручно.

Цікаво на тему: Порошок, гель чи капсули — що краще для ідеальної чистоти дитячих речей

Загалом, основне посилання ти зрозуміла. Сьогодні можна знайти гарні варіанти зберігання буквально для будь-якого предмета у твоєму домі. А якщо підійти до цього трохи креативніше і використовувати деякі штучки не зовсім за призначенням (як, наприклад, лимонадник для рідкого порошку), можна отримати унікальний, але водночас неймовірно стильний простір, від якого ти будеш у захваті.

Сподіваємося, наші рекомендації будуть для тебе корисними, і ти створиш інтер’єр своєї мрії. Нехай дім стане твоїм місцем сили, яке наповнюватиме і радуватиме тебе щохвилини!

Читай також:

Останні

Як вибрати дитячий одяг для дому та сну

Купівля першого одягу для новонародженого практично завжди супроводжується думкою "Треба купити все, що тільки можна,… Докладніше

Травень 20, 2024

13 ефективних засобів для догляду за шкірою навколо очей

Позбавлена підшкірної жирової клітковини, шкіра навколо очей є найтоншою та найвразливішою. Вона перша реагує набряками… Докладніше

Травень 20, 2024

Як книги допомагають у лікуванні психічних розладів

У тому, що книжки мають потужний терапевтичний ефект, я переконалась на власному досвіді. В умовах… Докладніше

Травень 17, 2024

Фіксатори макіяжу: навіщо потрібні, якими бувають і добірка найкращих

Спреї для фіксації макіяжу, мабуть, одні з найбільш недооцінених beauty-продуктів. Утім, вони активно використовуються професійними… Докладніше

Травень 17, 2024

Красиві листівки та вітання до Дня подруг

Жіноча дружба — це найдивовижніша річ у світі. Вона пробуджує у нас найкращі почуття: довіру,… Докладніше

Травень 17, 2024

Як відповідати на недоречні запитання, щоб їх більше не задавали

Людська цікавість — досить підступна штука. Часом вона підштовхує ставити запитання, які є недоречними, незручними… Докладніше

Травень 16, 2024