Краса

Як прибрати набряклість з обличчя: 7 перевірених способів

Ооо, ні! Тільки не це! Зазвичай саме така реакція виникає у дівчат, які з ранку у дзеркалі бачать набряклість на обличчі. Це дуже дратує, особливо коли терміново необхідно вирушити у справах. Навіть якщо припухлість на обличчі не сильно виражена, все одно неможливо перестати про неї думати. Як бути? Чи є експрес-методи, які допоможуть повернути обличчю свіжість? EVA Blog зібрав для вас кілька цікавих порад, здатних вирішити цю проблему швидко та ще й у домашніх умовах 😉.

Час читання: 3 хвилини та чашка зеленого чаю ☕

статья доступна на русском языке

Основні причини появи набряків

Почнемо з того, що набряклість обличчя – це одна з найпоширеніших проблем, з якою регулярно намагаються боротися не лише жінки, а й чоловіки. Набряклість, як правило, локалізується над і під очима, в області вилиць або під підборіддям.

Причиною цього явища є надмірна затримка рідини в організмі. Давайте детальніше розберемося із цим. Отже, чому ж набрякає обличчя:

😭 Плач

Про цей факт ви точно знали й помічали не раз, що після сліз з’являється набряклість повік. Причиною цього є гіперактивність слізних залоз та порушення дренажної функції тканин. Зверніть увагу, що набряк з’являється внаслідок тривалого плачу. Сльози радості та поява сліз при перегляді романтичного фільму не позначаться на вашому обличчі.

😔 Безсоння

Проблеми зі сном та недосипання – одні з причин виникнення хронічного стресу та викиду кортизолу (гормону стресу). Кортизол своєю чергою сприяє затримці рідини в організмі.

Цікаво по темі: Мелатонін: чому цей гормон такий важливий?

🍹 Вживання алкоголю

Якщо ви вирушаєте на вечірку, пам’ятайте, що велика кількість випитого алкоголю не порадує вас зранку. Річ у тому, що спиртні напої зневоднюють тканини. Організм же в цей час намагається будь-якими способами утримати якнайбільше води, що і призводить до появи набряклості обличчя та інших частин тіла.

💧 Рясне питво

Дотримання питного режиму – це запорука здоров’я. Взимку важливо випивати свою денну норму рідини із розрахунку 30 мл на 1 кг ваги. У спеку потреба у воді зростає і відмовляти собі в зайвому стаканчику рідини не можна. Але щоб на тілі та обличчі не з’явилася набряклість, споживання рідини після 19:00 краще зменшити. Зменшити, але не виключити!

🧂 Солона їжа

Сіль складається з натрію та хлору. Натрій зв’язується з водою в тілі й тим самим утримує баланс рідини в клітинах організму. Споживання солі у великій кількості збільшує затримку води та в результаті набряки стають вашими частими супутниками.

🚶 Гіподинамія

Малорухливий спосіб життя – найгірше, що може бути для здоров’я. Гіподинамія часто є причиною застійних явищ. Кров належним чином не циркулює організмом, робота органів може порушуватися і ви помічаєте появу набряклості.

🤧 Алергія

Багато людей, які страждають від алергії, не з чуток знають, що набряклість обличчя може бути пов’язана з цією недугою. Як усе відбувається: коли організм виявляє алерген, він починає синтезувати гістамін. Це органічне з’єднання призводить до витоку рідини з капілярів в навколишні тканини, що і є причиною появи набряку. Варто озброїтися призначеними лікарем препаратами від алергії та порадами від EVA Blog.

Цікаво по темі: Як полегшити симптоми алергії?

🤰 Вагітність

Незначна набряклість обличчя та тіла у вагітних є цілком нормальним явищем, адже кількість рідини в організмі збільшується. Також на появу набряклості впливає гормон прогестерон, який активно виробляється під час овуляції та протягом усієї вагітності.

🌺 Менструація

Це знайоме всім дівчатам. Перед місячними набряклість на обличчі може з’являтися частіше. Причина – той самий гормон прогестерон. Його рівень підвищується у другій половині менструального циклу, тому ви можете помічати на обличчі та тілі набряки.

Цікаво по темі: Що зробити, аби місячні пройшли швидше?

Як швидко зняти набряк з обличчя: 7 перевірених способів

Коли з причинами появи набряклості розібралися, тепер можна переходити до найцікавішого – її усунення. Обов’язково збережіть ці рекомендації, вони вам знадобляться.

💆 Масаж обличчя

Що може бути кращим і ефективнішим за масаж? Напевно, у вас є скребок гуаша, імпульсний або роликовий масажер. Зрештою, можна робити масаж і руками. Почніть свій ранок із приємного. Масаж добре справляється з набряклістю, покращує кровообіг, надає шкірі пружності та тонізує її.

🥒 Приємна прохолода

Пара скибочок охолодженого огірка творить дива. Це перевірений роками спосіб боротьби з набряклістю. Просто прикладіть ненадовго шматочки огірка до зони навколо очей, і ви помітите різницю. До речі, багато дівчат люблять експериментувати: заморожують відвари трав і потім протирають ними обличчя. Це також працює.

😊 Маски та патчі

Серед великого асортименту доглядвої косметики ви точно зможете знайти засоби для боротьби з набряками. В арсеналі кожної дівчини має бути маска або патчі для екстреного застосування. Такі б’юті-засоби дуже зручні у застосуванні: розпакувала, нанесла, зачекала кілька хвилин і ти прекрасна. Для більш вираженого ефекту маску або патчі можна охолодити в холодильнику.

Цікаво по темі: Найкращі патчі під очі

🧊 Контраст температури

Якщо обличчя набрякло, вирішити проблему допоможуть контрастні вмивання. Процедура добре тонізує судини, допомагає зняти набряклість та покращити колір обличчя. Вмивайтеся почергово холодною і гарячою водою.

🥗 Правильне харчування

Без цього нікуди. Скоротіть кількість споживання солі, стежте за питним режимом, додайте до свого раціону продукти багаті магнієм, вітаміном В6 і калієм, оскільки вони зменшують затримку рідини в організмі.

🤸 Фізична активність

Подолати набряки допоможуть тренування. Ви можете підібрати для себе будь-який вид спорту/фітнесу із будь-яким комплексом вправ. Головна умова – займатися регулярно. Фізична активність допоможе уникнути застійних явищ, а також підтримати природний баланс рідини, вивести токсини з організму, налагодити обмін речовин.

🛌 Сон з піднятою головою

Коли набрякають ноги, нам рекомендують їх на валик або подушку. Хм, а чи може така техніка бути ефективною і для зняття набряклості з обличчя? Ви правильно думаєте, такий прийом також працює. Одноразове інвестування в якісну подушку допоможе налагодити режим сну та запобігти появі набряків на обличчі. До того ж сон з піднятою головою рекомендований людям з апное, постназальним синдромом, ХОЗЛ та людям із темними колами під очима.

Ось і всі секрети боротьби з набряклістю обличчя. А яким із них користувалися ви? Чи маєте свої лайфхаки? Напишіть нам у коментарях.

 

Читайте також:

Останні

6 помилок у макіяжі, які додають вік

Іноді буває, що провела биту годину біля туалетного столика, зробила дуже крутий макіяж, але все… Докладніше

Травень 3, 2024

Як зменшити кількість пилу у приміщенні?

Пухнастий сірий шар, який підсвічують сонячні промінчики з вікна, — зовсім не те, що хочеться… Докладніше

Травень 3, 2024

Акцентні зони на обличчі: як змінюються тренди у макіяжі

Макіяж — одна зі сфер, в якій beauty-тенденції дуже часто змінюються. Але в більшості своїй… Докладніше

Травень 2, 2024

Як зробити освіжувач повітря своїми руками: ТОП ідей

Погодься, що приємний аромат у домі — запорука затишку, комфорту та гарного настрою. І попри… Докладніше

Травень 1, 2024

Як вибрати мило і шампунь для новонароджених

Тобі знадобиться зовсім небагато засобів для купання свого малюка, тому не поспішай занадто звільняти місце… Докладніше

Квітень 30, 2024

Не санскрином єдиним: як вибрати крем для обличчя на літо

Літо – це привід прикупити не тільки новий трендовий купальник і класні окуляри, а й… Докладніше

Квітень 29, 2024