Як розводити альгінантну маску?

Ще зовсім недавно альгінатна маска зустрічалася тільки як салонна процедура, а сьогодні цей вкрай ефективний засіб доступний і для домашнього догляду. Причому випускаються продукти для будь-якої шкіри і рішення різних косметологічних завдань. Успіх сеансів за малим — важливо правильно підібрати та приготувати засіб, підготувати шкіру і провести процедуру. Єва Блог розповідає, на чому сфокусувати увагу.

Види і призначення альгінатних масок

В основі таких засобів лежать альгінати або солі альгінової кислоти, отримані з бурих водоростей. З давніх-давен багату йодом і мікроелементами ламінарію вживали в їжу і використовували в медицині. А з відкриттям альгінатів їй знайшлося почесне місце і в косметології.

Чим же корисний цей порошок? Він містить безліч цінних вітамінів і мінералів. І при додаванні води перетворюється у зручний для нанесення гель. Альгінатна маска чудово зволожує, підвищує пружність, знімає набряки і розслабляє обличчя. Вона дає ефект оклюзії — «лазні» — чим допомагає розкрити пори і поліпшити проникнення активних речовин. А гіалуронова кислота або гліцерин у її складі сприяють тривалому утриманню вологи.

Спектр дії залежить від активних компонентів. Ви з легкістю зможете підібрати маску під індивідуальні потреби шкіри:

  • активно поживити;
  • освітлити;
  • омолодити;
  • нормалізувати роботу сальних залоз;
  • очистити за допомогою своєрідного спа-детоксу.

Альгінатна маска практично не викликає алергій. І випускається як без запаху, так і з приємними ненав’язливими ароматами.

Цікаво на тему: «ТОП 5 масок для зволоження шкіри обличчя»

Розводимо маску: 5 простих кроків

Ефективне використання альгінатних масок вимагає дотримання наступних кроків:

1. Приготуйте косметичний засіб, чисту воду, посуд і шпатель для розмішування. Волосся краще зафіксувати пов’язкою або шапочкою.

2. Після ретельного очищення шкіри видаліть ороговілий шар пілінгом або скрабом. При бажанні можна нанести сироватку: вона підсилить ефект від процедури.

3. Насипте порошок у ємність, додайте воду, швидко й інтенсивно перемішайте шпателем. Необхідні пропорції вказуються виробником. Консистенція має нагадувати густий гель або желе.

4. Відразу ж нанесіть склад на обличчя шаром 3-4 мм, поки він не встиг загуснути. По можливості залучайте помічника: тоді засіб зручно просто вилити і швидко розподілити шпателем. Тим паче що альгінатні маски можна наносити на повіки і область губ.

5. Зачекайте висихання гелю 15–20 хвилин і акуратно зніміть його одним суцільним шаром знизу вгору. Не перетримуйте суміш: до цього моменту епідерміс уже забрав усі корисні речовини. Завершіть процедуру нанесенням крему.

Спа-ритуали з користю: як не повторити помилок при замішуванні і нанесенні

Щоб процедура дала максимальний ефект, слід уникати типових помилок.

  1. Тонкий шар. Дає низький паровий ефект і погане розкриття пор. У результаті не всі корисні іони встигають наситити шкіру. А застигле полотно рветься і погано знімається.
  2. Грудочки. Зазвичай утворюються при нестачі води, тому потрібно дотримуватися заданих пропорцій. Також виникають при занадто повільному замішуванні. Крім того, можуть бути пов’язані з невідповідним посудом. Краще вибирати силіконові або скляні піали з круглим дном, які зручно лежать у руці.
  3. Вертикальне положення. Косметологи рекомендують приймати процедуру лежачи. Це дозволить складу рівномірно «натискати» на обличчя, посилюючи рух лімфи і даючи відчутний ліфтинг-ефект. Крім того, у вертикальному положенні під силою гравітації полотно «відтягує» тканини вниз.
  4. Температура води. Продукт розводиться прохолодною водою, якщо виробник не вказав іншого. Занадто тепла прискорить затвердіння і скоротить дорогоцінний час для нанесення гелю.

Рекомендуємо почитати: «5 кращих глиняних масок для обличчя»

Яку альгінатну маску вибрати?

Маски для обличчя Tink вдало розв’язують питання правильної консистенції коктейлю. А все тому, що випускаються у відерці зі спеціальною позначкою, до якої слід наливати воду. Лінійка пропонує зволожувальні, живильні, очищувальні, освітлювальні, заспокійливі та відновлювальні формули. Для зрілої шкіри можна підібрати продукт з ефектом омолодження і ліфтингу. А власницям жирного епідермісу варто придивитися до інтенсивного детоксу.

Альгінатна маска для обличчя Dr. Jart + — корейський продукт, який не залишився поза увагою західних б’юті-блогерів. З урахуванням того, що Південна Корея з її культом молодості є визнаним лідером з виробництва засобів для догляду, інтерес і вимоги до продукції завжди високі. Ця маска виправдовує очікування. Приготування нагадує процес міксування коктейлю: у склянці-шейкері потрібно змішати компоненти, гарненько його потрясти і приступити до процедури нанесення шпателем. Результат приголомшливий — шкіра стає гладкою, пружною, зволоженою і сяючою.

Представлені декількома варіантами й ефективні ABOUT face Detox Energy. Рішення знайдуться на всі запити! Варіант для зволоження і звуження пор — це маска з екстрактом пухирчастого фукуса з ефектом детокс. А засіб із колагеном і опунцією тонізує і позбавляє від темних кіл під очима. Підсушити висипання, усунути лущення і вирівняти рельєф допоможе формула з ківано і морським критмумом. Хочете інтенсивно наситити, зволожити і відновити тонус шкіри? Довіртеся властивостям екстрактів канабісу та калахарської дині.

Не відмовляйте своїй шкірі у додатковому догляді. Альгінатні маски —  це той випадок, коли ефект відчутний вже після першого сеансу!

Цікаво й актуально: «Веганські маски для обличчя в новій лінійці VEGAN від #Instagood»

Останні

Які круті перекладні тату зараз у тренді?

Перекладні тату належать до тих видів прикрас, які мають багато варіантів: від мінімалістичних маленьких до… Докладніше

Травень 6, 2024

♑ Козеріг: характеристика знака зодіаку, сумісність і кар’єра

Козероги – досить загадкові особистості, які навіть для найближчих людей часто залишаються непрочитаною книгою. Абсолютно… Докладніше

Травень 6, 2024

Як вибрати мультипіч?

У сусідів аерогриль Philips – дуже ним задоволені. А друзі настійно рекомендують мультипіч Тефаль, кажуть,… Докладніше

Травень 4, 2024

6 помилок у макіяжі, які додають вік

Іноді буває, що провела биту годину біля туалетного столика, зробила дуже крутий макіяж, але все… Докладніше

Травень 3, 2024

Як зменшити кількість пилу у приміщенні?

Пухнастий сірий шар, який підсвічують сонячні промінчики з вікна, — зовсім не те, що хочеться… Докладніше

Травень 3, 2024

Акцентні зони на обличчі: як змінюються тренди у макіяжі

Макіяж — одна зі сфер, в якій beauty-тенденції дуже часто змінюються. Але в більшості своїй… Докладніше

Травень 2, 2024