Материнство

Як вибрати підгузки та пелюшки для новонароджених

Чи може дитина обійтися без підгузків? Безумовно! Чи може мама впоратися з усіма додатковими завданнями, які чекають на неї в разі відмови від підгузків для крихітки? Звичайно! Однак питання навіщо, для кого та заради чого такі жертви залишаються відкритими. Підгузки – це головні помічники для кожної мами! Але не варто забувати й про пелюшки, адже вони абсолютно універсальні. EVA Blog зараз тобі розповість, як правильно обирати підгузки та які пелюшки кращі.

Практичні поради щодо вибору підгузків

По-перше, якщо дитині твоєї подруги неймовірно комфортно в конкретних підгузках і вона їх тобі вкрай рекомендує, немає жодної гарантії, що твоєму малюкові вони теж сподобаються. По-друге, не поспішай купувати найдорожчі підгузки на ринку, думаючи, що вони вже точно не завдадуть дитині дискомфорту, не будуть протікати тощо. Тут досить багато нюансів і ціна – не вирішальний фактор. По-третє, щоб швидко знайти ідеальні підгузки для свого янголятка, краще купити кілька невеликих пакувань від різних виробників, ніж одне велике від одного бренду. Так ти зможеш не тільки порівняти якість виробів, а й зрозуміти, в яких підгузках крихітці максимально комфортно. Знайшла відповідний варіант? Можна сміливо брати підгузки величезними пачками.

Цікаво на тему: Як вибрати матрац і постільну білизну для дитини

А тепер переходимо від загальних рекомендацій до конкретних порад щодо вибору.

Розмір підгузків

На упаковці виробник завжди вказує цифру, яка відповідає розміру підгузка, й поруч з нею додатково прописується вага, наприклад 4 (9-15 кг). Під час вибору завжди звертай увагу саме на вагу, тому що позначення розмірів може не збігатися не тільки в разі різних брендів, а й різних серій підгузків від одного й того ж виробника. Для прикладу візьмемо непромокальне диво другого розміру від трьох різних брендів:

Цікаво на тему: Як вибрати дитяче ліжечко

Так, може здатися, що різниця не велика, але розгляньмо все на конкретному прикладі. Уявімо, що вага твого карапуза 4.5 кг. По суті тобі підходить абсолютно будь-який з варіантів, але тут важливо зрозуміти один момент – підгузок впритул або на виріст завжди буде супроводжуватися дискомфортом для крихітки. Плюс до всього підгузки більшого розміру можуть вписуватися у вагу малюка, проте за фактом бути невідповідними для нього. Взяти той же третій розмір дуже непоганих за свою ціну підгузків Joy з ваговим діапазоном 4-9 кг. Вони теж, начебто, мають підійти твоїй дитині, але ні. Який же варіант із представлених буде ідеальним у нашому випадку? Дві поради, як це визначити:

  1. Не купуй підгузки практично впритул. Просто можна зіткнутися з тим, що виріб буде занадто туго сидіти на дитині, доставляючи їй дискомфорт. У цьому випадку при вазі малюка 4.5 кг підгузки від Lolly (3-5 кг) – не наш варіант.
  2. Не купуй підгузки занадто великого розміру. Вони заважатимуть дитині, підтікатимуть, малюк вередуватиме, а ти нервуватимеш і звинувачуватимеш виробника… Загалом, Joy (4-9 кг) і Pampers (4-8 кг) нам теж не підходять.

Середні вагові значення підгузків мають бути максимально наближені до ваги малюка. І у випадку з нашим прикладом для дитини вагою 4.5 кг підгузки Huggies (3-6 кг) – оптимальний варіант.

Цікаво на тему: Люлька-переноска для новонароджених: особливості та як її вибрати

Посадка підгузків

Судячи з відгуків матусь, підгузки з високою посадкою найзручніші, але це якщо розглядати вироби загалом. У випадку ж з новонародженими найкращий варіант – підгузки з вирізом для пупка. Їхньою головною відмінною рисою є наявність отвору, завдяки якому тобі не потрібно буде підгортати край підгузка, щоб чутлива пупкова ранка залишалася відкритою. У таких моделях доглядати за вразливим місцем куди простіше й комфортніше.

Рекомендовані товари:

Додаткові корисні рішення в підгузках

У немовлят кашкоподібні випорожнення. І хоча у більшості виробників у моделях для новонароджених передбачена спеціальна кишенька, що запобігає витіканню випорожнень, краще все ж переконатися перед покупкою, що вона точно є. Також не зайвим буде й наявність індикатора наповненості підгузка, за допомогою якого зрозуміло, наскільки заповнена поглинальна частина виробу.

Рекомендовані товари:

Пам’ятаєш, я тобі казала, що краще купити кілька невеликих пачок, ніж одну велику? Так ось зараз поясню чому це найбільш практичний варіант. Річ у тім, що багато моментів можна визначити лише дослідним шляхом. Усі виробники вказують, що їхні підгузки найкращі, а ті ж памперси (Pampers) взагалі нібито не мають конкурентів. Однак на практиці все виявляється далеко не так неперевершено, як у рекламі брендів. Отже, ми зараз не беремо до уваги ціну, адже такі фактори зустрічаються абсолютно у всіх виробників і потребують виключно індивідуального підходу до вибору:

  1. Внутрішнє покриття підгузка. Здавалося б, що все просто – що м’якше, то краще. Але ні. Мами чомусь думають, що якщо їм на дотик подобається внутрішнє покриття підгузка, то й шкірі дитини воно буде приємним. Здебільшого так і є, але непоодинокі випадки, коли малюкові більше до душі отой підгузок з якимось грубуватим внутрішнім покриттям. У таких ситуаціях батьки зазвичай у відвертому шоці, але що поробиш, якщо карапуз зробив саме цей вибір.
  2. Запах підгузка. Тут зазвичай поділ такий – приємно пахне, нейтрально або видає неприємний аромат. Ти ж розумієш, що в цьому випадку все як з парфумами, комусь пахне, а комусь хочеться відкрити всі вікна навстіж. Тому орієнтуйся на свій ніс, а не відгуки з інтернету.
  3. Фасон підгузка. По суті всі вироби для зовсім маленьких діток плюс-мінус мають однаковий формфактор. Однак в одному підгузку на шкірі швидко утворюються попрілості, почервоніння, натиснення, подразнення в місцях застібок і біля ніг, а в іншому – ні. У 99% випадків справа не в тому, що в підгузку якісь страшні алергени тощо. А просто якимось невідомим чином фасон від конкретного бренду просто не підходить статурі карапуза.

Цікаво на тему: Що має бути в аптечці для новонароджених

Що таке підгузки-трусики та підгузки для хлопчиків і дівчаток

Обидва різновиди тобі знадобляться трохи пізніше, коли малюк підросте. Коротенько розповім, що до чого. Підгузки-трусики будуть актуальні з початку періоду підвищення активності дитини. Почала повзати – можна підбирати трусики. Багато хто думає, що вони якось по-особливому вбирають вологу або мають якийсь неймовірний анатомічний крій, але ні, все набагато простіше.

Одягнути класичний підгузок на непосиду, який увесь час смикає ніжками, намагається кудись поповзти, а то й встати та втекти, – те ще завдання. Підгузки-труси значно полегшують процес одягання й зняття.

З цікавого: багатьом матусям категорично не подобаються підгузки-труси, оскільки під час їх зняття кал розмазується по ногах. Так ось, у цієї приналежності ззаду передбачено спеціальне рішення, за допомогою якого зняття відбувається шляхом розриву, а не стягування, як чомусь багато хто робить.

Що стосується підгузків для дівчаток і хлопчиків, то вони різняться не тільки своїм забарвленням, а й функціоналом:

  1. У підгузків для хлопчиків основний об’єм абсорбувального матеріалу розташований спереду.
  2. У підгузків для дівчаток основна маса матеріалу розподілена між ніжок.

Для новонароджених усі підгузки універсальні, тому обирати виріб за гендерною відмінністю будеш уже для ангелятка у більш дорослому віці.

Цікаво на тему: Як вибрати слінг для дитини та в чому його переваги

Як вибрати пелюшки для новонародженого

Попри те, що замість сповивання багато хто давно одягає малюків у сорочечку та повзунки, пелюшки, як виріб, не втратив своєї актуальності. У перший рік життя дитини їх активно використовують як підстилку на сповивальний столик, у ліжечко або в прогулянкову коляску. Я тобі не буду зараз розповідати про те, який матеріал кращий: бавовна, муслін або фланель. Оскільки це актуально для мам, які сповивають своїх дітей. А в цьому випадку просто потрібно купувати м’яку пелюшку й, як ти, напевно, встигла здогадатися, дитячі пелюшки всі м’які та приємні до тіла. Безперечно, можна порівнювати матеріали, докопуватися до істини, яка ж тканина найбільш м’якенька, але сенсу в цьому просто немає.

Я тобі розповім, які пелюшки зараз дійсно актуальні.

Багаторазові поглинальні непромокальні пелюшки

Їх можна розділити на два види:

  1. Комфортні, практичні, дихають, але дорожчі. Такі пелюшки шиються з мембранної тканини, яка має високе вологопоглинання, не промокає і чудово пропускає повітря. Водночас сторона, з якою безпосередньо контактуватиме малюк, м’яка й тактильно приємна. Приклад – Еко Пупс Soft Touch Premium.
  2. Практичні, не пропускають повітря й недорогі. Перебувати на такій пелюшці малюкові теж буде комфортно, оскільки верхній шар м’який і приємний. Однак конструктивна особливість таких пелюшок не дає змоги тілу крихітки дихати, а якщо вологи буде занадто багато, то верхній шар матеріалу буде дуже мокрий. Верх зроблений з тактильно приємного матеріалу, а низ ламінований плівкою, яка не дає волозі просочитися крізь пелюшку. Але попри описані мінуси, такі пелюшки дуже популярні через свою ціну. Укладати спати крихітку на таких пелюшках я б не рекомендувала, а використовувати на прогулянках у колясці або на пеленальному столику можна без проблем. Приклад – Пелюшка Lindo Т-185.

Одноразові поглинальні пелюшки

Їхній принцип такий самий, як у другого варіанта багаторазових виробів. Але як зрозуміло з назви, випрати їх і використовувати ще раз не вийде. Це просто чудовий варіант для мам, які користуються пелюшками вкрай рідко. Використала, викинула й забула. Тим паче, що ціна на такі пелюшки більш ніж доступна.

Рекомендовані товари:

Сподіваюся, ці поради допоможуть тобі вибрати якісні підгузки та пелюшки для свого янголятка. Не забудь поставити вподобайку, якщо ця стаття була для тебе корисною.

Читай також:

Останні

Як вибрати дитячий одяг для дому та сну

Купівля першого одягу для новонародженого практично завжди супроводжується думкою "Треба купити все, що тільки можна,… Докладніше

Травень 20, 2024

13 ефективних засобів для догляду за шкірою навколо очей

Позбавлена підшкірної жирової клітковини, шкіра навколо очей є найтоншою та найвразливішою. Вона перша реагує набряками… Докладніше

Травень 20, 2024

Як книги допомагають у лікуванні психічних розладів

У тому, що книжки мають потужний терапевтичний ефект, я переконалась на власному досвіді. В умовах… Докладніше

Травень 17, 2024

Фіксатори макіяжу: навіщо потрібні, якими бувають і добірка найкращих

Спреї для фіксації макіяжу, мабуть, одні з найбільш недооцінених beauty-продуктів. Утім, вони активно використовуються професійними… Докладніше

Травень 17, 2024

Красиві листівки та вітання до Дня подруг

Жіноча дружба — це найдивовижніша річ у світі. Вона пробуджує у нас найкращі почуття: довіру,… Докладніше

Травень 17, 2024

Як відповідати на недоречні запитання, щоб їх більше не задавали

Людська цікавість — досить підступна штука. Часом вона підштовхує ставити запитання, які є недоречними, незручними… Докладніше

Травень 16, 2024