Натхнення

Жіноча дружба. Навіщо нам потрібні подруги?

Про жіночу дружбу сказано і написано вже чимало. І, зазвичай, не дуже приємне. Вважається, що жінки товаришувати не вміють – вони використовують одна одну, заздрять, постійно змагаються і маніпулюють. І, треба визнати, іноді таке дійсно буває. На жаль, зіткнувшись з подібними відносинами, жінки часто змушені остерігатись заводити близьких подруг, побоюючись, що знову опиняться в такій ситуації. І позбавляють себе, тим самим, тих необхідних для кожної з нас речей, які може принести тільки щира жіноча дружба.

Час читання: 3 хвилини та чашка кави ☕

статья доступна на русском языке

Сьогодні я б хотіла поговорити про те, наскільки важливо все-таки мати подруг, і як зробити так, щоб ваші відносини з ними були гармонійними та приносили тільки взаємне задоволення.

Цікаво на тему: Трикутник Карпмана — ігри, в які грають люди

Отже, навіщо жінці подруга?

  1. Подруга замінює нам психолога. Традиційно жінки України не звикли поки що ходити за рішенням проблем до психологів і психотерапевтів, тому їм життєво необхідно мати когось, хто в складній ситуації зможе уважно вислухати та дати можливість висловитися. Саме так ми шукаємо рішення проблем – промовляючи їх вголос і спостерігаючи за ними ніби «з боку». Але конструктивно розмовляти «самої з собою» набагато складніше, ніж маючи реального співрозмовника. Подруга ідеальний вибір.
  2. Подруга завжди знає, коли вас потрібно обійняти. Кожному з нас, незалежно від віку і статі, необхідний хтось, хто здатний надати нам емоційну підтримку. Поки ми маленькі цю функцію виконує мама. Саме вона допоможе, коли боляче, пожаліє, коли образливо і візьме за руку, коли лячно. Згодом ми віддаляємося від батьків і вже не так відверто ділимося з ними своїми проблемами, щоб не засмучувати їх. Але потреба в емоційній підтримці не зменшується. У випадку з чоловіками цю функцію з успіхом бере на себе дружина чи кохана жінка. На жаль, більшість чоловіків, в силу фізіологічних причин, не може робити те ж саме по відношенню до своїх дружин. Так що ж робити жінкам? Вихід один подруга.
  3. Подруга – це джерело жіночої енергії. В одній з попередніх статей я вже писала про те, як важливо для жінки бути енергетично наповненою, адже «віддавати» це наше призначення. Саме тому нам необхідно мати пару-трійку подруг, з якими можна було б вдосталь посміятися, поговорити «про жіноче», обмінятися почуттями й переживаннями. Таке спілкування наповнює нас і робить більш жіночними.
  4. Подруга – ваш однодумець. Саме з нею ви можете робити те, що вашому чоловікові абсолютно нецікаво: поговорити про моду і нові тенденції в мейк-апі, подивитися мелодраму або обговорити роман, сходити в театр, на ювелірну виставку або в музей іграшки. І, звичайно, поговорити про відносини з чоловіками.

Що б не говорили ті, хто не визнає жіночу дружбу, вона може бути однією з найпрекрасніших частин вашого життя. Важливо, щоб ці відносини були щирими й ґрунтувалися на довірі. І, звичайно, над ними, як і над будь-якими відносинами, теж треба працювати. Я пропоную вам кілька рекомендацій, які допоможуть зробити вашу дружбу не тільки міцною, але й комфортною для вас обох.

Цікаво на тему: Уникаючий тип прив’язаності: як зрозуміти, що це про тебе

  • Розвивайтеся разом. Відносини не повинні мати руйнівний характер. Якщо після спілкування з подругою у вас завжди поганий настрій, значить, ви не є одна для одної ресурсними людьми. Важливо, щоб кожна зустріч з подругою залишала у вас приємне відчуття натхнення і тепла від бесіди або спільної дії.

  • Поважайте «кордони». У кожного з нас є право на те, щоб побути на самоті, або сказати «ні» у відповідь на пропозицію кудись сходити, або не обговорювати якусь тему з ким би то не було. У вас, до речі, теж.
  • Будьте готові допомогти у важких ситуаціях. Підтримкою, телефонним дзвінком, фізичною допомогою, грошима, носовою хусткою. Будь-який прояв вашої уваги дуже важливий для близьких людей, не скупіться.

  • Будьте готові порадіти за подругу. Успіх віддаляє людей набагато частіше, ніж труднощі, тому радійте разом з подругою її новій любові, зарплатні, посаді, сукні, подорожі. Я найчастіше втрачала подруг саме через успіх, і це набагато болючіше, ніж у випадку з невдачею.
  • Давайте поради тільки коли про це просять. Тільки в цьому випадку є ймовірність, що ними скористаються. У всіх інших випадках давати поради марно все одно подруга вчинить по-своєму, а у вас залишиться неприємне відчуття, що ваша допомога їй не потрібна. Насправді це не так, просто для жінки важливіше просто отримати підтримку і розуміння, а не конкретне рішення проблеми.

Для чоловіків друзі – це люди, з якими можна добре провести час і скинути накопичений стрес. Для жінок подруга значить набагато більше. Це дуже близький і кохана людина, відносини з якою більше нагадують сестринські. Щира жіноча дружба – це завжди підтримка, допомога, розуміння, співчуття і задоволення від спілкування. Вчіться дружити, цінуєте своїх подруг, і ваше життя стане більш різноманітною і наповненою.

 

Читайте також:

Останні

Психосоматика: як стрес призводить до хвороб

Чимало людей відносять психосоматику щонайменше до чогось нематеріального, а щонайбільше – до неіснуючого явища. Однак… Докладніше

Травень 8, 2024

13 смачних заправок для салатів

Салатні заправки — це простий спосіб додати різноманіття своєму щоденному меню, особливо в літній період,… Докладніше

Травень 8, 2024

Як вибрати ідеальну каструлю

Ну, ось що можна розповісти про вибір каструль? Об'єм, форма, гарні візерунки на стінках посуду...… Докладніше

Травень 7, 2024

Трендові прикраси для модного літнього образу 2024

Двічі на рік на показах Fashion Week імениті бренди задають настрій майбутньому модному сезону. Потім… Докладніше

Травень 7, 2024

З Днем матері 2024: красиві вітальні листівки

Наші матусі — найважливіші люди у нашому житті. Ми безумовно любимо їх за ту увагу,… Докладніше

Травень 7, 2024

Які круті перекладні тату зараз у тренді?

Перекладні тату належать до тих видів прикрас, які мають багато варіантів: від мінімалістичних маленьких до… Докладніше

Травень 6, 2024