Краса

16 універсальних кремів для обличчя для різних типів шкіри

Змінювати активні компоненти в складі доглядових засобів залежно від сезону — гарна звичка, але потребує і часу, і додаткових витрат. А іноді так хочеться універсального рішення, яке б ефективно працювало незалежно від пори року. Тож як знайти базовий крем під свій тип шкіри? Яким має бути його склад? Тисни лайк та дізнавайся прямо зараз!

Спеціально для EVA Blog рекомендаціями та добіркою ефективних  засобів поділиться фахівчиня з тестування шкіри Лінії магазинів EVA Явуз Валерія

Універсальний крем: який він?

Як відомо, щоденний догляд за шкірою має включати три етапи:

  1. Очищення.
  2. Тонізація.
  3. Зволоження.

Саме крем відповідає за етап зволоження. Також він може виконувати функцію живлення, але зволоження — основна задача. Його потребує  шкіра будь-якого типу та будь-якого віку. Саме такий засіб буде актуальним незалежно від сезону і стане універсальним рішенням впродовж усього року. Отже, основна вимога до базового крему — це наявність зволожувальних компонентів.

Компоненти універсального крему для різних типів шкіри будуть відрізнятися, але є один компонент, який найбільш бажаний для всіх типів шкіри — це гіалуронова кислота. Саме вона відповідає за достатнє зволоження шкіри.

А от інші компоненти базового щоденного крему варто підбирати з врахуванням типу шкіри. До речі, правильно визначити його допоможе сервіс тестування шкіри в Лінії магазинів EVA. Для запису переходь за посиланням

Цікаво на тему: Що потрібно знати про двоетапне очищення шкіри та кому воно підійде

Для сухої шкіри

Крем для сухої шкіри крім гіалуронової кислоти може містити рослинні олії, гліцерин та колаген. Тобто компоненти, які будуть затримувати вологу в шкірі.

Рекомендовані універсальні креми для сухої шкіри:

  1. Живильний La Roche-Posay Nutritic Intense Riche містить олію каріте, яка буде живити суху шкіру і затримувати в ній вологу. Також у складі вітамін Е та ніацинамід, які будуть працювати як антиоксиданти.
  2. CeraVe Moisturizing Cream містить гіалуронову кислоту, яка зволожить шкіру, і комплекс церамідів, які зміцнюють захисний барʼєр шкіри.

Цікаво на тему: Що потрібно знати про антиоксидантний догляд за шкірою

Для чутливої шкіри

Для догляду за чутливою шкірою необхідні компоненти, які будуть заспокоювати: пантенол, центелла азіатська, термальна вода. Також добре працюють пептиди, екстракт алое.

Рекомендовані універсальні креми для чутливої шкіри:

  1. Заспокійливий крем Circadia Tranquili-Cream від професійного бренду косметики містить пептиди, які відновлюють клітинні звʼязки, а також екстракт алое, акації, орхідеї та інших цінних рослин, які заспокоюють шкіру.
  2. Зволожувальний Avene Tolerance Hydra-10 Hydrating Fluid містить гіалуронову кислоту і термальну воду, яка заспокоює навіть гіперреактивну шкіру. Не містить консервантів.

Цікаво на тему: Що таке купероз та як його прибрати у домашніх умовах?

Для жирної шкіри

Для жирної шкіри добре підійде крем з ніацинамідом, AHA кислотами, екстрактом чайного дерева, цинком.

Рекомендовані універсальні креми для жирної шкіри: 

  1. Денний La Cabine Anti-Aging Oil Control Cream містить цинк та саліцилову кислоту, які добре регулюють надмірну активність сальних залоз.
  2. Професійний Medik8 Balance Moisturiser with Glykolic Acid Activator містить AHA кислоти та ніацинамід, які регулюють роботу сальних залоз, тим самим чинять матувальну дію. Також у складі комплекс пробіотиків, які відновлюють мікробіом і не дають розвиватись шкідливим бактеріям.
  3. About face Detox Energy з бамбуковим вугіллям можна використовувати як нічний. Завдяки вмісту цього компонента надає матуючий ефект, а також має детоксикуючу дію.

Цікаво на тему: 15 б’юті-гаджетів, які може мати кожна

Для проблемної шкіри

Для проблемної шкіри, як і для жирної, добре підійде ніацинамід, цинк, а ще саліцилова кислота (єдиний актив, який працює всередині сальної залози).

Рекомендовані універсальні креми для проблемної шкіри: 

  1. Avene Cleanance Hydra Soothing Cream містить бісаболол і термальну воду. Особливість цього крему в тому, що він призначений для відновлення шкіри, яка проходить лікування системними ретиноїдами, оскільки така шкіра є дуже стоншеною, сухою і чутливою. А також він допоможе закріпити ефект системних ретиноїдів.
  2. Захисний Biotrade Acne Out SPF 30 зі зручним дозатором. Для проблемної шкіри дуже важливий сонцезахист, оскільки під дією ультрафіолету зʼявляються плями постакне. Цей крем містить ніацинамід, гліколеву кислоту і має SPF 30, тобто крім боротьби з акне буде ще захищати від сонця.

Цікаво на тему: Дерматологічний захист шкіри від сонця: чому це важливо

Для нормальної шкіри

Для нормальної шкіри у догляді цілком достатньо буде простого зволоження гіалуроновою кислотою.

Рекомендовані універсальні креми для нормальної шкіри:

  1. L’Oreal Paris Hydra Genius — зволожувальний засіб, який можна використовувати як денний. Головними компонентами є гіалуронова кислота, яка забезпечує достатній рівень зволоження, а також сік алое, який заспокоює шкіру.
  2. Мультивітамінний живильний крем Bishoff для нормальної шкіри. Український бренд радує якісними продуктами. У складі природний полімінерал бішофіт, колаген, рослинні олії. Всі складники будуть стимулювати зволоження, регенерацію шкіри, а також надавати антиоксидантну дію.

Цікаво на тему: 11 помилок у догляді за шкірою

Для комбінованої шкіри

При виборі догляду для комбінованої шкіри потрібно враховувати, до чого більше схильна шкіра: до жирності чи до сухості. Але в будь-якому випадку добре підійде муцин равлика, популярний у корейських засобах, екстракт зеленого чаю, ніацинамід.

Рекомендовані універсальні креми для комбінованої шкіри: 

  1. Корейський крем Mizon All in One Snail Repair Cream містить муцин равлика, який допомагає звузити пори та пришвидшити процеси регенерації шкіри.
  2. Bielenda CBD Moisturizing&Detoxifying Cream має у складі ніацинамід, який звужує пори та регулює жирність, в також екстракт канабісу, який сприяє детокс-ефекту.

Цікаво на тему: Найчастіші проблеми, з якими приходять до косметолога

Для зрілої/вікової шкіри

Для зрілої шкіри добре використовувати креми з великим вмістом гіалуронової кислоти з різним розміром молекул. Такі засоби для догляду відновлюють втрачений обʼєм шкіри. Також антивікову дію і відновлення епідермісу забезпечують пептиди, вони повертають пружність шкіри та допомагають у боротьбі з пігментацією.    

Рекомендовані універсальні креми для зрілої шкіри: 

  1. Денний L’Oreal Paris Revitalift Filer містить високо- і низькомолекулярну гіалуронову кислоту, яка потрапляє в глибокі шари та відновлює втрачений обʼєм шкіри.
  2. Крем-суфле About face Anti-Wrinkle містить тригліцериди, ліпосоми, рослинні екстракти, які надають шкірі ефект зволоження та живлення, шляхом цього підвищують еластичність.
  3. Корейський Medi-Peel Peptide 9 Volume and Tension Tox Cream має в складі пептиди, колаген, екстракт маточного молочка. Надає потужний ліфтинг-ефект, формує овал обличчя, стимулює обмінні процеси.

Цікаво на тему: Дорого-багато: все про срібло, золото і платину в косметиці

Вибір базового, універсального крему для догляду впродовж всього року не така вже й складна задача, хоч і досить відповідальна. Ця добірка допоможе тобі легко визначитись, на яких засобах сфокусувати свою увагу. А якщо маєш інших фаворитів, які дбають про стан твоєї шкіри впродовж року, ділись у коментарях. Цікаво, хто виявиться в лідерах: зволожувальні чи живильні креми? А може ти більше орієнтуєшся на асортимент корейських чи професійних брендів? Обов’язково поділись думкою!

 Читайте також:

Переглянути коментарі

Останні

Що рекомендують почитати автори EVA Blog

Час від часу всі ми шукаємо, щоб такого почитати. Але що обрати серед безлічі жанрів?… Докладніше

Вересень 18, 2024

Багатошаровість: як правильно зібрати образ та не виглядати капустою

Багатошаровість часто фігурує в добірках ідей для стильних образів. Вона є класним інструментом корекції силуету… Докладніше

Вересень 18, 2024

Як зробити шкіру сяйливою: топ порад і засобів для догляду

Гарна і сяйлива шкіра – це мрія кожної дівчини. Багато хто думає, що домогтися ідеального… Докладніше

Вересень 17, 2024

Гід по каві: що ми п’ємо в кав’ярнях

Привіт, мій любителю ароматного напою, що бадьорить. Пропоную тобі сьогодні трохи зануритися у світ кави… Докладніше

Вересень 17, 2024

11+ інтер’єрних подарунків для тих, хто цінує затишок у домі

У пошуках ідеального подарунка для тих, хто любить створювати затишок? В інтер'єрі важливими є деталі,… Докладніше

Вересень 16, 2024

Олія ши – секретна зброя для тривалого зволоження

У складі засобів для догляду за шкірою і волоссям часто можна зустріти такий цікавий компонент,… Докладніше

Вересень 16, 2024