Здоров'я

5 щоденних звичок, небезпечних для здоров’я грудей

Чи замислювалася ти коли-небудь над тим, як повсякденні звички впливають на здоров’я твоїх грудей? Річ у тім, що деякі з них непомітно, але планомірно ведуть щонайменше до погіршення зовнішнього вигляду бюста, а щонайбільше призводять до серйозних захворювань. EVA Blog підготував для тебе ТОП звичок, яких потрібно позбуватися вже сьогодні.

Основні причини, що призводять до захворювання грудей

Тобі важливо усвідомити один момент: молочна залоза моментально реагує на велику кількість гормональних процесів, що відбуваються в жіночому організмі, а значить – це орган-мішень. Простіше кажучи, на здоров’я грудей впливають фізичні, хімічні, внутрішні та зовнішні чинники, наприклад:

  • гематоми та забої. Можуть запустити процеси, що ведуть до появи новоутворень;
  • лактостаз – закупорка молочної протоки (застій молока) і мастит, що виникає, якщо не лікувати лактостаз. Часта проблема у жінок, що народжують вперше, яка проявляється в разі довгих проміжків між годуваннями малюка грудьми, а також неправильного прикладання дитини до грудей у перші 2-3 місяці;
  • контраст температур за наявності звичайної кісти або мастопатії молочної залози. Йдеться про різке холодне середовище, наприклад, занурення в ополонку на хрещення, обливання холодною водою після виходу з бані тощо. У 1 з 5 жінок протоки грудей заселені патогенною мікрофлорою, однак у звичайних умовах вона себе ніяк не проявляє. Але варто лише створити сприятливі умови, як одразу ж ці мікроби починають активно розмножуватися, що призводить до запальних процесів, які перебігають у гнійні утворення.

На здоров’ї грудей, звісно ж, погано позначаються і гінекологічні проблеми (полікістози, запалення придатків тощо). Усі перераховані вище моменти мають, так би мовити, вузькоспрямований характер і для прояву вимагають конкретних умов. А ось що стосується щоденних звичок, з ними все набагато складніше. Ти день у день піддаєш груди одному й тому ж стресовому стану, навіть не підозрюючи, що негативні процеси в молочних залозах, можливо, вже запущені.

Цікаво на тему: Які бувають аксесуари для білизни та як ними користуватися

ТОП повсякденних звичок, за які груди спасибі не скажуть

Генетика визначає форму та розмір грудей. Однак якщо тебе з тих чи інших причин не влаштовують природні дані свого бюста, то їх можна відкоригувати. 😉 Схильність до захворювання молочних залоз теж залежна від генетики й на цей фактор, на жаль, ми вплинути ніяк не можемо. Але за статистикою лише 10% випадків раку молочної залози спричинені аномальними генами, що передаються від батьків до дітей, а решта 90% – це безвідповідальне ставлення до здоров’я грудей.

Сон на боці та животі

Така звичка дуже поширена серед власниць грудей абсолютно будь-якого розміру. Хоча середній і великий бюст найбільш схильні до небажаних наслідків від такого сну, рекомендація спати на спині стосується абсолютно всіх жінок.

У положенні на боці, а тим паче на животі, груди опиняються в здавленому положенні дуже тривалий час. Це порушує циркуляцію крові, що може призвести до різних застійних явищ – сприятливих умов для активного формування ущільнень.

Цікаво на тему: Асиметрія грудей: як скорегувати її за допомогою білизни

Носіння невідповідного за формою і розміром ліфчика

До такого рішення здебільшого призводить два моменти:

  1. Естетично красивий зовнішній вигляд грудей. Жертвуючи комфортом і здоров’ям грудей, ми нерідко свідомо купуємо бра невідповідного розміру. У деяких і зовсім гардероб з бюстгальтерами складається здебільшого з ліфчиків, що створюють ефектний бюст на шкоду комфорту.
  2. Економія грошей. Власницям великих грудей і худорлявої статури вкрай складно знайти ідеально підхожий ліфчик. Однак нерідко, коли такий варіант трапляється на очі, його вартість, м’яко кажучи, не радує. І в підсумку купується бюстгальтер, який вписується в бюджет, але не дуже підходить під розмір і форму грудей.

Наприклад, у випадку з меншим, ніж потрібно розміром, відбувається вже згаданий ефект – груди довго перебувають у здавленому стані, що призводить до застою лімфи та крові в тканинах молочних залоз. Як вибрати ліфчик читай у нашій статті “Як правильно підібрати бюстгальтер?”.

Звичка ходити без ліфчика

Почнемо з того, що мамологи настійно рекомендують завжди носити ліфчик як вдома, так і за його межами всім без винятку жінкам з великими грудьми. І найкращим варіантом буде бра без кісточок, проте естетичний вигляд грудей у такому бюстгальтері не завжди влаштовує жінку. Проте для дому – це мастхев. А ліфчики з кісточками безальтернативно повинні мати відповідний розмір.

Великі груди без підтримки з часом обвисають, втрачаючи свою привабливість. Хоча це не призводить до якихось серйозних захворювань, розтягнення шкіри та зв’язок може супроводжуватися дискомфортом з больовими відчуттями.

Цікаво на тему: Як правильно вибрати білизну, щоб не нашкодити своєму тілу

Бурхлива реакція на те, що відбувається навколо

Якщо ти любиш емоційно «вибухати» з приводу й без, то обов’язково приділи цьому питанню особливу увагу та навчися брати емоції під контроль.

Регулярні сильні емоційні потрясіння згубно впливають на органи й центральні системи в цілому. Як я тобі вже говорила, молочна залоза – це орган-мішень. За систематичного стресу, а також різких сплесків різних емоцій запускаються процеси, що ведуть до гормональних порушень, і, як наслідок, відбувається дисбаланс гормонів в організмі. Груди вкрай чутливі до цих біологічно активних речовин, внаслідок чого відбувається набрякання молочних проток, залоз із подальшими можливими мало приємними наслідками.

Цікаво на тему: 22 продукти для збільшення грудей

П’єш мало води

Якщо ти звикла пити воду тільки за відчуття спраги, а проявляється воно в тебе рідко, то в мене для тебе погані новини.

Водний баланс в організмі забезпечує належне функціонування всіх систем, зокрема й лімфатичної системи. Вона відіграє важливу роль у виведенні токсинів і, звичайно ж, у здоров’ї молочних залоз. Лімфатичні вузли в ділянці пахв відповідають за відтік лімфи від грудей, тому критично важливо пити достатню кількість води щодня. Тільки так можна забезпечити нормальне функціонування лімфотоку й мінімізувати ризик виникнення проблем зі здоров’ям молочних залоз.

Ну, й класичні шкідливі звички, такі як куріння, зловживання алкоголем значною мірою підвищують ризик розвитку новоутворень у молочних залозах. Обов’язково відвідуй раз на рік мамолога та не забудь поставити вподобайку, якщо стаття була для тебе корисною.

Читай також:

Переглянути коментарі

Останні

Екстракт та олія камелії у косметиці: властивості та добірка засобів

Ти точно бачила цю красиву квітку на упаковках кремів, молочка для тіла та інших доглядових… Докладніше

Вересень 27, 2024

Хюґе-настрій: затишний осінній декор своїми руками

Попереду на нас чекає багато сірих дощових днів, від яких буває страшенно некомфортно. Інколи хочеться… Докладніше

Вересень 27, 2024

Гороскоп на жовтень 2024 для всіх знаків Зодіаку

Жовтень – місяць, коли природа починає готуватися до зимового спокою, а небесні тіла пропонують нам… Докладніше

Вересень 27, 2024

Як вибрати день для стрижки по місячному календарю

На що тільки не підуть жінки, аби мати здорові, гарні локони. І схему професійного догляду… Докладніше

Вересень 26, 2024

Ідеальні штори для кухні: як вибрати та на що звернути увагу

Штори – є тією самою родзинкою в інтер'єрі, яка створює додатковий затишок і комфорт. Також… Докладніше

Вересень 26, 2024

30 найкращих пілінгів для оновлення шкіри восени

Вдаватися до цієї доглядової процедури можна, звісно, й в спекотні дні, проте з особливою обережністю.… Докладніше

Вересень 26, 2024