Натхнення

7 найкращих фільмів для осіннього настрою

🍂 Осінь, мабуть, найбільш затишна та кіношна пора року. Час цікавих книжок і какао, пухнастих пледів і ароматичних свічок, філософських роздумів, прогулянок парками, що жовтіють, смачної випічки, неспішних розмов, глінтвейну, і звісно ж, теплих кінокартин. Щоб зустріти цей сезон за всіма канонами, зібрали для тебе 7 хороших фільмів з осіннім настроєм для затишної атмосфери.

Час читання: 3 хвилини та картопля фрі 🍟

статья доступна на русском языке

Цікаво на тему: 10 найкращих мелодрам про кохання

Джулі та Джулія / Julie & Julia (2009)

«Джулі та Джулія» — це життєствердна кулінарна історія, яка зігріє прохолодного осіннього вечора і вмотивує приготувати що-небудь смачненьке. Режисерка Нора Ефрон («Вам лист», «Коли Гаррі зустрів Салл»), натхненна реальною історією з життя, показує дві абсолютно різні долі, переплітаючи їх через час і простір. Окремої уваги вартий каст — у кадрі ми побачимо Емі Адамс («Жінка у вікні», «Великі очі»), Стенлі Туччі («Милі кістки», «Диявол носить Prada») та Меріл Стріп, яка за свою роль відзначилася «Золотим глобусом».

Стрічка розповідає про Джулі Пауелл — молоду жінку, яка вирішила приготувати за рік 524 рецепти з книжки талановитого шеф-кухаря Жюльєтти Чайльд. Паралельно з цим челенджем вона веде кулінарний блог, де ділиться з читачами всіма своїми успіхами та невдачами, при чому не тільки в плані готування. З іншого боку, ми спостерігаємо за життям самої Жюльєтти Чайльд, легендарної кулінарної майстрині, чия біографія виявляється не менш захопливою.

Остання любов містера Моргана / Mr. Morgan’s Last Love (2013)

У центрі сюжету — самотній американський вдівець Меттью Морган, який живе в Парижі та важко переживає втрату дружини. Коли здається, що його найкращі дні залишилися позаду, він зустрічає молоду викладачку танців Полін, яка змушує його по-новому поглянути на життя. Натхненний Морган стикається із суперечливими емоціями, нерозумінням своїх дітей, з якими в нього й без того непрості стосунки, і переживає справжню внутрішню бурю.

Цікаво на тему: 7 цікавих фільмів, заснованих на реальних подіях

Ця злегка меланхолійна, але зворушлива мелодрама про те, що ніколи не пізно почати нову главу у своєму житті. Вона чудово передає атмосферу розміреного Парижа, тішить око затишними вуличками та осінніми парками. У головній ролі — сер Майкл Кейн, компанію якому склали Клеманс Поезі (Флер Делакур з «Гаррі Поттера») і Джилліан Андерсон (Скаллі з «Секретних матеріалів»).

Дощовий день у Нью-Йорку / A Rainy Day in New York (2019)

Вуді Аллен, визнаний майстер ромкомів, створив ще одну яскраву і подекуди абсурдну історію про непередбачуваність життя, юність і, звісно ж, кохання. Головні ролі дісталися Тімоті Шаламе («Дюна», «Король») і Ель Феннінг («Малефісента», «Вавилон»), а також у кадрі з’являються Джуд Лоу («Меч короля Артура», «Різники»), Лев Шрайбер («Люди Ікс: Початок. Росомаха») і Селена Гомес.

Ешлі та Гетсбі, студенти коледжу і діти багатих батьків, вирушають до Нью-Йорка на вікенд. Вона — щоб взяти інтерв’ю у режисера для студентської газети, він — щоб провести з нею приємні романтичні вихідні. Але, як це і буває, все пішло зовсім не за планом. За ці дні вони зустрічали нових людей, потрапляли в дивні ситуації, зачаровувалися, розчаровувалися й ухвалювали важливі рішення крізь призму юності, гумору та дощового Нью-Йорка.

Поки ми молоді / While We’re Young (2014)

Суперечність між поколіннями та прагнення до вічної молодості — це та тема, яка буде актуальна завжди. І не тільки в кінематографі. Але іронічний погляд режисера Ноя Баумбаха на ці питання зробили картину легкою і безпосередньою. Головних героїв зіграли Бен Стіллер («Як викрасти хмарочос», «Знайомство з Факерами»), Наомі Воттс («Діана: Історія кохання», «Руйнування»), Аманда Сейфрід («Листи до Джульєтти», «Мамма Міа!») і Адам Драйвер («Шлюбна історія», «Дім Gucci»).

Цікаво на тему: 8 цікавих фільмів про геніальних жінок

Розмірений хід життя Джоша і Корнелії, сімейної пари середніх років, порушує знайомство з відчайдушними мілленіалами Джеймі та Дарбі. Вони надихають нових друзів, які звикли жити по накатаній, згадати про те, ким вони були колись, і додають трохи нерозсудливості до їхнього спокійного побуту. Адже справжня молодість — це не кількість років, а відкритість чомусь новому.

Вік Адалін / The Age of Adaline (2015)

Продовжуючи тему вічної молодості, і, звичайно ж, осінніх фільмів, неможливо не згадати про романтичну драму «Вік Адалін». Це, безумовно, глибока і красива картина з прекрасним акторським складом (Блейк Лайвлі в головній ролі та Гаррісон Форд — в епізодичній), яка порушує філософські питання про час, кохання і безсмертя. Прекрасний вибір для осіннього вечора.

Після автокатастрофи Адалін Боумен отримала дар, про який мріють усі жінки — вона перестала старіти. Їй уже понад 100 років, проте вона завжди має вигляд на 29. Але те, що для всіх — дар, для неї прокляття. Коли навколо все змінюється і старіє, Адалін залишається колишньою. Вона змушена кожні 10 років змінювати своє ім’я, місце проживання і залишати близьких серцю людей. Але все змінюється, коли вона зустрічає Чейза — чоловіка, заради якого вона більше не захоче тікати.

Легка поведінка / Easy Virtue (2008)

Якщо шукаєш фільм для боротьби з осінньою нудьгою, немає нічого кращого за британські комедії. Одна з — «Легка поведінка» Стефана Елліота за традицією з чудовим кастом. У ній ти побачиш Бена Барнса («Тінь і кістка», «Доріан Грей»), Крістін Скотт Томас («Повільні коні», «Темні часи»), Джессіку Біл («Гічкок», «Кенді») і Коліна Ферта («Промова короля», «Гордість і упередження»).

Цікаво на тему: Добірка цікавих серіалів і фільмів на вечір

Дія відбувається 100 років тому, у 20-х роках XX століття. Джон Віттейкер, молодий британець і за сумісництвом виходець зі шляхетної родини, по вуха закохується в ефектну американку Лоріту. Незабаром вони одружилися, з’їздили у весільну подорож, а потім вирушили в родовий маєток Віттейкерів — знайомитися з батьками. Розкутій і сміливій Лоріті вдалося потоваришувати зі свекром і прислугою маєтку, але спілкування з манірною матір’ю чоловіка не склалося з першої їхньої зустрічі. Фільм зачіпає стару як світ проблему стосунків між свекрухою і невісткою, але, приправлена іскрометним британським гумором та іронією, картина виглядає на одному подиху і підіймає настрій.

Пані Америка / Mistress America (2015)

І ще одна картина Ноа Баумбаха в нашій добірці — яскрава комедія «Пані Америка», що занурить глядача у світ безтурботності, легкості та пошуку себе. Головну роль виконала Грета Гервіг, яка спільно з Баумбахом написала сценарій. До слова, сьогодні вона також є талановитою режисеркою, яка подарувала світові останню екранізацію «Маленьких жінок» і неабияк нашумілу «Барбі». Компанію Гервіг склала Бруклін ДеКер («Прикинься моєю дружиною»).

У центрі сюжету — зведені сестри з різницею у віці в 10 років. Трейсі — мрійлива і трохи сором’язлива студентка, яка пише оповідання і мріє в майбутньому цим прославитися. Бруклін — повна її протилежність. Вона смілива, комунікабельна, пробивна та ексцентрична. Вони абсолютно різні, але їх об’єднує надія на краще майбутнє та розв’язання звичайних життєвих проблем, з якими стикаються, мабуть, усі. Це весела, але не позбавлена сенсу історія про прагнення, мрії та щирість молодих людей, що змушує замислитися про життя та його нескінченні можливості.

А чим би ти доповнила нашу осінню добірку? Поділися своїми улюбленими фільмами або жанрами кіно, які ти віддаєш перевагу дивитися прохолодними дощовими вечорами.

Читай також:

Джерело всіх зображень: imdb.com

Останні

28 ідей модних образів в стилі office core

Офісний стиль, як і офісні співробітники, покинув стіни кабінетів. Попри те, що віддалена робота дозволяє… Докладніше

Травень 13, 2024

Все про хімічні SPF-фільтри нового покоління

Вибір санскріну – та ще задачка. Хочеться, щоб він не залишав після себе на обличчі… Докладніше

Травень 13, 2024

Добірка рецептів для пікніка

Ароматний дим просочує повітря, поки на розпеченому вугіллі повільно прожарюються соковиті шматочки м'яса, мариновані в… Докладніше

Травень 13, 2024

Як вибрати підгузки та пелюшки для новонароджених

Чи може дитина обійтися без підгузків? Безумовно! Чи може мама впоратися з усіма додатковими завданнями,… Докладніше

Травень 10, 2024

Навіщо потрібен сольовий спрей для волосся та як його використовувати?

Сольовий спрей — класний текстурувальний засіб для укладання волосся в домашніх умовах, особливо влітку. Він… Докладніше

Травень 10, 2024

9 найочікуваніших ігор 2024 року

У моєму розумінні, найочікуваніші ігри – це ті, які роками не дають гравцям спати спокійно,… Докладніше

Травень 10, 2024