7 найкращих фільмів для осіннього настрою

🍂 Осінь, мабуть, найбільш затишна та кіношна пора року. Час цікавих книжок і какао, пухнастих пледів і ароматичних свічок, філософських роздумів, прогулянок парками, що жовтіють, смачної випічки, неспішних розмов, глінтвейну, і звісно ж, теплих кінокартин. Щоб зустріти цей сезон за всіма канонами, зібрали для тебе 7 хороших фільмів з осіннім настроєм для затишної атмосфери.

Час читання: 3 хвилини та картопля фрі 🍟

статья доступна на русском языке

7 найкращих фільмів для осіннього настрою

Цікаво на тему: 10 найкращих мелодрам про кохання

Джулі та Джулія / Julie & Julia (2009)

Джулі та Джулія / Julie & Julia (2009)

«Джулі та Джулія» — це життєствердна кулінарна історія, яка зігріє прохолодного осіннього вечора і вмотивує приготувати що-небудь смачненьке. Режисерка Нора Ефрон («Вам лист», «Коли Гаррі зустрів Салл»), натхненна реальною історією з життя, показує дві абсолютно різні долі, переплітаючи їх через час і простір. Окремої уваги вартий каст — у кадрі ми побачимо Емі Адамс («Жінка у вікні», «Великі очі»), Стенлі Туччі («Милі кістки», «Диявол носить Prada») та Меріл Стріп, яка за свою роль відзначилася «Золотим глобусом».

Шукай EVA Blog в Instagram

Стрічка розповідає про Джулі Пауелл — молоду жінку, яка вирішила приготувати за рік 524 рецепти з книжки талановитого шеф-кухаря Жюльєтти Чайльд. Паралельно з цим челенджем вона веде кулінарний блог, де ділиться з читачами всіма своїми успіхами та невдачами, при чому не тільки в плані готування. З іншого боку, ми спостерігаємо за життям самої Жюльєтти Чайльд, легендарної кулінарної майстрині, чия біографія виявляється не менш захопливою.

Остання любов містера Моргана / Mr. Morgan’s Last Love (2013)

Остання любов містера Моргана / Mr. Morgan’s Last Love (2013)

У центрі сюжету — самотній американський вдівець Меттью Морган, який живе в Парижі та важко переживає втрату дружини. Коли здається, що його найкращі дні залишилися позаду, він зустрічає молоду викладачку танців Полін, яка змушує його по-новому поглянути на життя. Натхненний Морган стикається із суперечливими емоціями, нерозумінням своїх дітей, з якими в нього й без того непрості стосунки, і переживає справжню внутрішню бурю.

Цікаво на тему: 7 цікавих фільмів, заснованих на реальних подіях

Ця злегка меланхолійна, але зворушлива мелодрама про те, що ніколи не пізно почати нову главу у своєму житті. Вона чудово передає атмосферу розміреного Парижа, тішить око затишними вуличками та осінніми парками. У головній ролі — сер Майкл Кейн, компанію якому склали Клеманс Поезі (Флер Делакур з «Гаррі Поттера») і Джилліан Андерсон (Скаллі з «Секретних матеріалів»).

Дощовий день у Нью-Йорку / A Rainy Day in New York (2019)

Дощовий день у Нью-Йорку / A Rainy Day in New York (2019)

Вуді Аллен, визнаний майстер ромкомів, створив ще одну яскраву і подекуди абсурдну історію про непередбачуваність життя, юність і, звісно ж, кохання. Головні ролі дісталися Тімоті Шаламе («Дюна», «Король») і Ель Феннінг («Малефісента», «Вавилон»), а також у кадрі з’являються Джуд Лоу («Меч короля Артура», «Різники»), Лев Шрайбер («Люди Ікс: Початок. Росомаха») і Селена Гомес.

Ешлі та Гетсбі, студенти коледжу і діти багатих батьків, вирушають до Нью-Йорка на вікенд. Вона — щоб взяти інтерв’ю у режисера для студентської газети, він — щоб провести з нею приємні романтичні вихідні. Але, як це і буває, все пішло зовсім не за планом. За ці дні вони зустрічали нових людей, потрапляли в дивні ситуації, зачаровувалися, розчаровувалися й ухвалювали важливі рішення крізь призму юності, гумору та дощового Нью-Йорка.

Поки ми молоді / While We’re Young (2014)

Поки ми молоді / While We’re Young (2014)

Суперечність між поколіннями та прагнення до вічної молодості — це та тема, яка буде актуальна завжди. І не тільки в кінематографі. Але іронічний погляд режисера Ноя Баумбаха на ці питання зробили картину легкою і безпосередньою. Головних героїв зіграли Бен Стіллер («Як викрасти хмарочос», «Знайомство з Факерами»), Наомі Воттс («Діана: Історія кохання», «Руйнування»), Аманда Сейфрід («Листи до Джульєтти», «Мамма Міа!») і Адам Драйвер («Шлюбна історія», «Дім Gucci»).

Цікаво на тему: 8 цікавих фільмів про геніальних жінок

Розмірений хід життя Джоша і Корнелії, сімейної пари середніх років, порушує знайомство з відчайдушними мілленіалами Джеймі та Дарбі. Вони надихають нових друзів, які звикли жити по накатаній, згадати про те, ким вони були колись, і додають трохи нерозсудливості до їхнього спокійного побуту. Адже справжня молодість — це не кількість років, а відкритість чомусь новому.

Вік Адалін / The Age of Adaline (2015)

Вік Адалін / The Age of Adaline (2015)

Продовжуючи тему вічної молодості, і, звичайно ж, осінніх фільмів, неможливо не згадати про романтичну драму «Вік Адалін». Це, безумовно, глибока і красива картина з прекрасним акторським складом (Блейк Лайвлі в головній ролі та Гаррісон Форд — в епізодичній), яка порушує філософські питання про час, кохання і безсмертя. Прекрасний вибір для осіннього вечора.

Після автокатастрофи Адалін Боумен отримала дар, про який мріють усі жінки — вона перестала старіти. Їй уже понад 100 років, проте вона завжди має вигляд на 29. Але те, що для всіх — дар, для неї прокляття. Коли навколо все змінюється і старіє, Адалін залишається колишньою. Вона змушена кожні 10 років змінювати своє ім’я, місце проживання і залишати близьких серцю людей. Але все змінюється, коли вона зустрічає Чейза — чоловіка, заради якого вона більше не захоче тікати.

Легка поведінка / Easy Virtue (2008)

Легка поведінка / Easy Virtue (2008)

Якщо шукаєш фільм для боротьби з осінньою нудьгою, немає нічого кращого за британські комедії. Одна з — «Легка поведінка» Стефана Елліота за традицією з чудовим кастом. У ній ти побачиш Бена Барнса («Тінь і кістка», «Доріан Грей»), Крістін Скотт Томас («Повільні коні», «Темні часи»), Джессіку Біл («Гічкок», «Кенді») і Коліна Ферта («Промова короля», «Гордість і упередження»).

Цікаво на тему: Добірка цікавих серіалів і фільмів на вечір

Дія відбувається 100 років тому, у 20-х роках XX століття. Джон Віттейкер, молодий британець і за сумісництвом виходець зі шляхетної родини, по вуха закохується в ефектну американку Лоріту. Незабаром вони одружилися, з’їздили у весільну подорож, а потім вирушили в родовий маєток Віттейкерів — знайомитися з батьками. Розкутій і сміливій Лоріті вдалося потоваришувати зі свекром і прислугою маєтку, але спілкування з манірною матір’ю чоловіка не склалося з першої їхньої зустрічі. Фільм зачіпає стару як світ проблему стосунків між свекрухою і невісткою, але, приправлена іскрометним британським гумором та іронією, картина виглядає на одному подиху і підіймає настрій.

Пані Америка / Mistress America (2015)

Пані Америка / Mistress America (2015)

І ще одна картина Ноа Баумбаха в нашій добірці — яскрава комедія «Пані Америка», що занурить глядача у світ безтурботності, легкості та пошуку себе. Головну роль виконала Грета Гервіг, яка спільно з Баумбахом написала сценарій. До слова, сьогодні вона також є талановитою режисеркою, яка подарувала світові останню екранізацію «Маленьких жінок» і неабияк нашумілу «Барбі». Компанію Гервіг склала Бруклін ДеКер («Прикинься моєю дружиною»).

У центрі сюжету — зведені сестри з різницею у віці в 10 років. Трейсі — мрійлива і трохи сором’язлива студентка, яка пише оповідання і мріє в майбутньому цим прославитися. Бруклін — повна її протилежність. Вона смілива, комунікабельна, пробивна та ексцентрична. Вони абсолютно різні, але їх об’єднує надія на краще майбутнє та розв’язання звичайних життєвих проблем, з якими стикаються, мабуть, усі. Це весела, але не позбавлена сенсу історія про прагнення, мрії та щирість молодих людей, що змушує замислитися про життя та його нескінченні можливості.

А чим би ти доповнила нашу осінню добірку? Поділися своїми улюбленими фільмами або жанрами кіно, які ти віддаєш перевагу дивитися прохолодними дощовими вечорами.

Читай також:

Джерело всіх зображень: imdb.com

3 Жовтня / 2023 Кіно, книги, музика

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті