Матусине щастя: Коли лінь на благо

Якщо матуся не працює – то вона і не втомлюється. Принаймні, саме так вважають більшість татусів та всі інші родичі, які ходять на роботу. І тільки мами знають, як сильно виснажує щоденний побут, як важко часом від його одноманітності, і якою рятувальною може стати банальна пара годин неробства. Чи має матуся право лінитись, та як відпочивати, коли ти наче і не повинна стомлюватись? Про це поговоримо далі.

Корисна лінь – можливо таке?

Навіть найбільш завзяті працеголіки час від часу дозволяють собі трошки побути лінивими. Люди, що з головою пірнають у роботу та віддають їй всього себе, знають, що звичайний незапланований вихідний день посеред активних буднів, має просто чудодійний вплив на стомлений організм. Професійні психологи наголошують на тому, що лінь – це зовсім не погано, і інколи вона може навіть стати справжньою чеснотою. У помірних дозах лінь приносить людині таку ж саму користь, як і заняття спортом, корисне харчування або повноцінний сон. І немає нічого ганебного в тому, щоб дозволити собі хоч інколи нічого не робити, без сорому і докорів сумління. Мотивуються такі думки тим, що людина не може нескінченно лише втрачати енергію. Її необхідно обов’язково час від часу відновлювати, і найкращий спосіб зробити це – пасивно відпочити.

Мама має право на відпочинок

Дивлячись на деяких матусь «зі стажем», можна просто дивуватись тому, яким чином в них виходить все встигати. І дійсно, багатофункціональність і багатозадачність більшості жінок здатна неабияк вразити: вони і за дітьми подивляться, і в хаті приберуться, і їсти наготують, попруть, попрасують, відведуть в садочок, заберуть зі школи, допоможуть зробити уроки, почитають малюкові книжку, і ще, ще, ще… Найбільш професійні з них, окрім цього немаленького списку, встигають займатись якимось хобі або навіть працювати віддалено, і при цьому, залишаються завжди в доброму гуморі. Тож, як розслабитись сучасним матусям? Яким чином відновлювати енергію на активні й продуктивні дні?

✔ Доки дітки у школі або дитячому садочку, проведіть кілька годин як справжній ледар.

Поваляйтесь у ліжечку, почитайте улюблену книгу, або просто поспіть. Ні в якому разі не коріть себе за таке проводження часу: ті декілька тарілок, що залишились невимитими в раковині на кухні, нікуди не подінуться і не скиснуть за пару годин. Натомість, Ви зможете у повній мірі відпочити та відчуєте справжній кайф від неробства.

✔ Сходіть на шопінг.

Можливо, і не найкращий метод розслабитись, проте, який це відпочинок для жіночої душі! Пройдіться по магазинам, одна або з подругами, ознайомтесь із сучасним асортиментом модних луків і обов’язково придбайте для себе хоча б якусь маленьку річ. Тільки представниці прекрасної половини людства здатні зрозуміти, як сильно шопінг підіймає настрій і додає сил. Тож, не відмовляйте собі хоч інколи в такому задоволенні.

✔ Присвятіть час собі коханій.

Зачіска, манікюр, масаж – усе це робить нас не тільки красивими, а й допомагає відпочити морально. Оберіть один-два дні на місяць, які Ви зможете присвятити своїй зовнішності. Бачачи себе гарною в дзеркалі, Ваш настрій гарантовано покращиться і обов’язково з’являться сили на усі заплановані і незаплановані справи.

✔ Відпочиньте ввечері на дивані перед телевізором.

Ми впевнені, що хоча б раз на тиждень чоловік та дітки зможуть дати собі раду і без Вашої допомоги. Увімкніть цікаву кінострічку, забудьте про домашні турботи та клопоти, і спокійно подивіться фільм. Якщо у Вашій родині панують розуміння і взаємоповага, Ваш татусь і сам запропонує Вам таке проводження часу. Не відмовляйтесь – відкладіть побутові справи до завтра. Наступного дня з новими силами працювати буде легше і веселіше.

І дійсно, навіщо проводити ліниві години, якщо і сил наче вистачає, і роботи є немало? Та, чи помічали Ви, що інколи однотипні щоденні справи здатні буквально вивести Вас із себе, і Ви стаєте дратівливою, змінюється настрій і навіть кохані люди не радують. Тож, розслаблятися час від часу потрібно хоча б для того, аби відпочити не тільки фізично, а й морально: навести лад у своїх думках, відволіктись від щоденної рутини, відновити сили. До того ж, треба не забувати турбуватись про себе кохану, бо хто ж, як не Ви?

І в якості висновку скажемо наступне. Любі матусі, Ваша справа – надзвичайно важлива. Без ней Ваша сім’я не була б такою щасливою, дітки не радували б своїми досягненні, а чоловік не був би таким успішним на роботі.

То, що Ви робите щодня, і що зовсім не помічають оточуючи, і є основою вдалого, щасливого життя. Тож, бережіть себе, приділяйте час своєму відпочинку, не втрачайте себе, як особистість. Бажаємо Вам сил та наснаги!

20 Березня / 2018 Натхнення

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті
Благодійність